סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין

מצב
הנושא נעול.

AreYouReady

New member

קראתי פעם מאמר על חוזי עבודה, והמליצו בו: אל תחתום על שום סעיף הכולל את המילים "לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין", כיוון שזה אומר שבשכר העבודה שלך כבר כלול החלק היחסי של הפיצויים, ולכן כאשר תפוטר, לא תקבל כלום. אני עומד לחתום על חוזה עבודה, ואחד הסעיפים בו מדבר על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין. אני לא מצליח להבין את הרעיון, ולכן לא יודע אם זה סעיף סטנדרטי בחוזה ואפשר לחתום עליו, או שדופקים אותי פה ואני חותם על סעיף שמקפח אותי. למה אני לא מבין? כי המעביד מפקיד לי על פי החוזה, חוץ מכל מיני סכומים בקרנות השתלמות וביטוחים, גם בקופת גמל לפיצויים. כלומר, הוא מפקיד שם בכל שנה סכום השווה למשכורת אחת. כך, אם אפוטר אחרי כמה שנים, יהיה באותה קופה בדיוק את הסכום שמגיע לי (משכורת אחת על כל שנת עבודה). לכן, נשמע לי הגיוני שהוא לא צריך לשלם לי חוץ מזה גם משכורת אחת פיצויים על כל שנת עבודה (כי הרי אני מקבל את זה מהקופת גמל, לא?!) אני מצרף את נוסח הסעיפים מהחוזה: העובד מסכים להסדר, לפיו הפרשת החברה בשיעורים כמפורט לעיל תפטור את החברה מחובת תשלום 100% מפיצוי הפיטורים להם זכאי העובד בגין המשכורת לפי האישור הכללי שהוציא בצו שר העבודה והרווחה, מכוח הסמכות שהוענקה לו בסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג–1963 (להלן – האישור הכללי לפי סעיף 14). האישור הכללי לפי סעיף 14 מצורף כנספח להסכם זה. במסגרת האישור הכללי לפי סעיף 14 מוותרת החברה מראש על כל זכות שיכולה להיות לה להחזר כספי מתוך תשלומיה, אלא אם כן נשללה זכות העובד לפיצויי פיטורים בפסק דין מכח סעיף 17 לחוק פיצויי פיטורים ובמידה שנשללה או שהעובד משך כספים מקרן הפנסיה ו/או מביטוח המנהלים ו/או מקופת הגמל לפיצויים שלא בשל אירוע מזכה היינו: מוות, נכות או פרישה בגיל 60 ויותר מישהו יכול לעזור?

לא שמעתי על ההמלצה המוזרה הזו

קראתי פעם מאמר על חוזי עבודה, והמליצו בו: אל תחתום על שום סעיף הכולל את המילים "לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין", כיוון שזה אומר שבשכר העבודה שלך כבר כלול החלק היחסי של הפיצויים, ולכן כאשר תפוטר, לא תקבל כלום. אני עומד לחתום על חוזה עבודה, ואחד הסעיפים בו מדבר על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין. אני לא מצליח להבין את הרעיון, ולכן לא יודע אם זה סעיף סטנדרטי בחוזה ואפשר לחתום עליו, או שדופקים אותי פה ואני חותם על סעיף שמקפח אותי. למה אני לא מבין? כי המעביד מפקיד לי על פי החוזה, חוץ מכל מיני סכומים בקרנות השתלמות וביטוחים, גם בקופת גמל לפיצויים. כלומר, הוא מפקיד שם בכל שנה סכום השווה למשכורת אחת. כך, אם אפוטר אחרי כמה שנים, יהיה באותה קופה בדיוק את הסכום שמגיע לי (משכורת אחת על כל שנת עבודה). לכן, נשמע לי הגיוני שהוא לא צריך לשלם לי חוץ מזה גם משכורת אחת פיצויים על כל שנת עבודה (כי הרי אני מקבל את זה מהקופת גמל, לא?!) אני מצרף את נוסח הסעיפים מהחוזה: העובד מסכים להסדר, לפיו הפרשת החברה בשיעורים כמפורט לעיל תפטור את החברה מחובת תשלום 100% מפיצוי הפיטורים להם זכאי העובד בגין המשכורת לפי האישור הכללי שהוציא בצו שר העבודה והרווחה, מכוח הסמכות שהוענקה לו בסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג–1963 (להלן – האישור הכללי לפי סעיף 14). האישור הכללי לפי סעיף 14 מצורף כנספח להסכם זה. במסגרת האישור הכללי לפי סעיף 14 מוותרת החברה מראש על כל זכות שיכולה להיות לה להחזר כספי מתוך תשלומיה, אלא אם כן נשללה זכות העובד לפיצויי פיטורים בפסק דין מכח סעיף 17 לחוק פיצויי פיטורים ובמידה שנשללה או שהעובד משך כספים מקרן הפנסיה ו/או מביטוח המנהלים ו/או מקופת הגמל לפיצויים שלא בשל אירוע מזכה היינו: מוות, נכות או פרישה בגיל 60 ויותר מישהו יכול לעזור?
לא שמעתי על ההמלצה המוזרה הזו
הנה סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים: 14. תשלום לקופת תגמולים, לקרן פנסיה או לקרן ביוצא באלה, לא יבוא במקום פיצויי פיטורים אלא אם נקבע כך בהסכם הקיבוצי החל על המעביד והעובד ובמידה שנקבע, או אם תשלום כאמור אושר בצו על-ידי שר העבודה והרווחה במידה ואושר. מצרפת לך גם קישור לחוק עצמו. בעיקרון זה נראה סביר. בכל מקרה, לגבי יעוץ לגבי תקינותם של חוזי עבודה אני ממליצה לך לפנות לעו"ד בכדי שיעין במסמכים היטב ויחווה את דעתו. פורום אינו המקום ליעוץ כזה.

שיר ורד

New member
תשובה

תשובה
לא מכיר מאמר כזה וזה בדרך כלל לאנכון. מה אומר חתימה לפי סעיף 14. פצויי הפיטורים עומדים לזכותו של העובד גם אם העובד התפטר או שיחסי העבודה הסתיימו לאחר פחות משנת עבודה. פצויי הפיטורים לא יעמדו לרשותו של העובד במידה ויפוטר מכח סעיף 17 (כלומר עקב החלטת בית דין או דין משמעתי) , בקיצור במקרים בהם המעביד רשאי לפטר עובד ללא פיצויים בכל מקרה. מה הרווח של המעסיק? במקרה של פיטורים ע"י המעסיק, ללא סעיף 14- על המעסיק לקבל מקופת הגמל/קרן פנסיה שווי משוערך של ההפקדות לפיצויים (קרן+רוחים) ולחשב את פיצויי הפיטורים המגיעים לעובד (מספר שנות עבודה *שכר אחרון) אם הפיצויים המגיעים גבוהים יותר מהשווי בקופה על המעסיק לשלם לעובד את ההפרש. עם סעיף 14 - המעסיק פטור מתשלום ההפרש. ועכשיו לענינך - השורה האחרונה שציטטת נראית לי בעייתית "או שהעובד משך כספים מקרן הפנסיה ו/או מביטוח המנהלים ו/או מקופת הגמל לפיצויים שלא בשל אירוע מזכה היינו: מוות, נכות או פרישה בגיל 60 ויותר" בעיקרון פצויי הפיטורים אמורים להיות מועברים לזכותך מיד עם סיום יחסי העבודה ולא להיות לויים במוות , נכות או פרישה בגיל 60 ויותר, כדאי לבדוק אם אין כאן איזה מלכוד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה