סעיף 6482 - 500 ש"ח ו-6 נקודות - התייעצות

SMART BOY

New member
סעיף 6482 - 500 ש"ח ו-6 נקודות - התייעצות

צומת.
2 נתיבים בכיוון נסיעה ישר, 2 נתיבים לטובת הפונים שמאלה.
נזכרתי מאוחר מידי שאני צריך לפנות שמאלה במקום ישר, הרמזור לטובת הפונים שמאלה מסמן אור אדום.
ניידת שיטור עומדת כעשרה רכבים אחורה בתור לפניה שמאלה, אני נעצר כארבעה רכבים טרם הפניה, מאותת, ומבקש מאחד הנהגים, לכשיתחלף האור - הוא יתן לי להכנס. הנהג מסכים.
הרמזור מתחלף ירוק. אני עדיין מאותת ומשתלב בזהירות לנתיב השמאלי, השלמתי השתלבות מלאה לנתיב טרם הפניה שמאלה.

השוטר עצר אותי מיד לאחר מכן ורשם לי את הדו"ח. טוען שהייתי צריך להמשיך ישר ושלא צייתתי לתמרור.
יש לי עילה לגשת ולהשפט על "עבירה" זו? היתה איתי עדת ראיה ברכב שיכולה לאמת את דבריי.

ראיתי תקדים לכך בפסק דין זה:
http://www.psakdin.co.il/fileprint.asp?filename=/general/private/ver_xdbh.htm

אשמח לתגובתכם.

SMART BOY

New member
בנוסף,

בעניין אחר.
מצלמת מהירות על יד צומת אולגה-חדרה, דו"ח אשר הונפק על 118 קמ"ש במקום 90 קמ"ש.
יש טעם בהשקעת אנרגיה שיקזזו את שלושת הקילומטרים החריגים מדו"ח המהירות כך שהקנס ירד ל-250 ש"ח וללא נקודות כלל, על סמך תקדימים משפטיים שהמצלמות אינן מכויילות כראוי, ותתכן חריגה?

be_roo

New member
ביצעת שתי עבירות למעשה

אחת היא כשעמת והמתנת שיתנו לך להשתלב תוך שאתה למעשה חוסם את הנתיב לנוסעים ישר ומבצע הפרעה לתנועה, והשניה קיפוח זכות של כל הנהגים שעמדו בתור ונכנסת לפניהם, כולל אותו נהג שהיה מספיק לעבור ברמזור אילולא עקבת את התור ונדחפת באמצע, גם אם נהג אחר הסכים לכך, כל האחרים לא.

ולא,זה לא משנה שלא היה עמוס ויכלו לעקוף אותך מימין, ולא משנה שכולם עושים זאת, זו הדחפות לכל דבר.

כשאני אתמול התבלבלתי בנתיב וגילית מאוחר מידי, המשכתי בנתיב שבו הייתי ומצאתי דרך אחרת, או במקרים אחרים מקום להסתובב.

אבל עם ישראל עצלן, ולכן הרוב נוהגים כמוך ולא מבינים בכלל מה העבירה, הזמן שלך והצרכים שלך הרי יותר חשובים משל אחרים, כך שאתה בכלל לא מבין מה הבעיה, אתה בכלל לא רואה אותה וחושב שהתיאור שנתת בכלל אינו עבירה ושיש סיבה שבית המשפט יבטל את הדו"ח עם עדה שלך שגם היא לא מבינה מה הבעיה.

SMART BOY

New member
קודם כל,

תודה על התשובה.
שנית, יכולת לענות בצורה יותר קונקרטית. לא ביקשתי שתחנך אותי. אף אחד לא רמז לרגע שהזמן והצרכים שלי חשובים יותר.
שאלתי אם יש מקום להקלה בעונש, שהרי לא נהגתי בפראות ו/או חתכתי מנתיב לנתיב ללא רשות תוך כדי אור ירוק וסיכון נוסעים או כלי רכב.

תודה בכל אופן.

creth11

New member
שנית כל

מה לעשות שביצעת 2 עבירות לפחות לפי החוק וכל אחת מהן נחשבת חמורה.
1- מעבר נתיב ברמזור תוך אכיפת שיירה שממתינה היא עבירת ביריונות נטו השנואה על ידי כל ציבור הנהגים
2- חסימת נתיב תנועה כאשר אתה עומד על נתיב בצומת באור ירוק לנתיב הינך מסכן את עצמך ואת התנועה כיוון שיכול להגיע רכב הנוסע כחוק בירוק ותיגרם תאונה קשה.
בקיצור אין שום תירוץ לכך שתמשיך בנתיב הישר שבו היגעת לרמזור ותתקן את הטעות בזהירות ולפי החוק בצומת הבאה גם אם צריך לשוב חזרה.
המדינה שלנו קטנה וצפופה והצומת הבאה תמיד קרובה.
נכון שתיקון נתיב לפי החוק המצריך נסיעה לצומת הבאה ולחזור לוקח זמן נוסף אבל הזמן שלך לא יותר יקר משל שאר הנהגים הממתינים כחוק לפניה שמאלה.
גם אתה שתמתין ברמזור ותראה שאחת הסיבות להמתנה היא כניסת רכבים בניגוד לחוק תוך אכיפת התור תיכעס ותתעצבן, מה לעשות זו עבירה מעצבנת ובהתאם התגובות שקיבלת ותקבל.
לעניין טענות הקלה בבית מישפט - קרא שנית את המוסבר ותבין מה תהיה דעת השופט לאחר שגם ביצעת עבירות מסוכנות וגם ביריונות ואתה עוד לוקח זמן שיפוטי יקר, מציע לך לחשוב שנית בבגרות מתאימה לגילך ולשקול אם יש טעם גם בהמשך הדיון כאן שאינו מצחג אותך באור מחמיא במיוחד.
צר לי
נהג בתבונה וחוכמה למען חייך

be_roo

New member
לא שאלת על הקלה בעונש

שאלת האם יש עילה לגשת לבית משפט על "העבירה" הזו - ציטוט שלך.

סימן המרכאות והאמירה לפיה עדה שתומכת בתיאור שלך תעזור, מראה שאתה בכלל לא מכיר בכך שביצעת עבירה, זה נראה לך עניין פעוט להפריע לתנועה ולהדחף לפני אחרים בתור.

וכשאתה כותב בפורום חופשי אתה לא יכול לקבוע לאחרים מה ואיך לענות.

גבע אבי

New member
הרי לך עצות

1. לעולם אל תנסה לתקן טעות בנהיגה על ידי עבירת תנועה. זה תמיד יקר יותר.
2. תמיד רצוי לקרוא בעין ביקורתית כל מסמך.
הסברים:
1. אפילו אם תסע עוד 10 ק"מ כדי לבצע פרסה חוקית, הרי שזה עלה לך 7.5 ש"ח מקסימום. דו"ח עלה לך 500 ש"ח והשתתפות עצמית בוודאי יותר (טפו טפו, לא קרה...)
2. במסמך שקשרת אליו המקרה שונה במהות מהמקרה אותו תארת. אם היית מסתמך על זה במשפט היית משלם יותר מהקנס המקורי ועוד קצת על חומרי ניקוי כדי לנקות את סימני הסוליה של השופט שהיה בועט אותך החוצה מאולם המשפט.

וצודקים החברה והחבר שענו לך קודם.

במאמר נוסף: ממליץ בחום לסלק את הגרשיים במילה עבירה שרשמת. אני הייתי מוסיף גם סימן קריאה

SMART BOY

New member
תודה רבה

לכולכם על התגובות.
אני מניח שאין מנוס אלא לקבל עלי את הדין וללמוד את הלקח לפעם הבאה - שלא תבוא עלינו.

למעלה