סעיף 9 לחוק יסוד הממשלה קובע שמצב חירום לא ימשך יותר מ3 חודשים

boriska1

Active member
לא בא לי לחפש מקורות. אבל יש מצב חרום ויש מצב מלחמה, כללים אחרים. איך אני יודע? למדתי את הנושא מבחינת פיצוי המדינה על כל מני סעיפים בחוק פיצויים על רכוש ואבדן הכנסות. זה בתחום המקצוע שלי. המדינה נמנעת מלהכריז מצב מלחמה, בגלל השלכות תקציביות מרחיקות לכת. לפי מיטב זכרוני, לא הוכרז מצב מלחמה מאז מלחמת יום כיפור.

nothing but the truth

Well-known member
לא בא לי לחפש מקורות. אבל יש מצב חרום ויש מצב מלחמה, כללים אחרים.

סבבה, ויש גם מצב צבירה. אבל מה זה שייך?

איך אני יודע? למדתי את הנושא מבחינת פיצוי המדינה על כל מני סעיפים בחוק פיצויים על רכוש ואבדן הכנסות. זה בתחום המקצוע שלי. המדינה נמנעת מלהכריז מצב מלחמה, בגלל השלכות תקציביות מרחיקות לכת.
כל הכבוד לך. אבל לא על זה סופרמן דיבר בכלל. אז אם לא הבנת על מה דיבר אולי כדאי בכל זאת לפנות למקורות כדי להבין לפני שמגיבים?

לפי מיטב זכרוני, לא הוכרז מצב מלחמה מאז מלחמת יום כיפור.

לדעתי גם בכך אתה טועה. לעתים מלחמות מוכרזות לא באותו רגע שהן נפתחות , אלא לאחר מכן. לדוגמה מלחמת לבנון הראשונה שבתחילה נקראה מבצע שלום הגליל.
גם כעת אנו במלחמה.

boriska1

Active member
סבבה, ויש גם מצב צבירה. אבל מה זה שייך?

כל הכבוד לך. אבל לא על זה סופרמן דיבר בכלל. אז אם לא הבנת על מה דיבר אולי כדאי בכל זאת לפנות למקורות כדי להבין לפני שמגיבים?

לדעתי גם בכך אתה טועה. לעתים מלחמות מוכרזות לא באותו רגע שהן נפתחות , אלא לאחר מכן. לדוגמה מלחמת לבנון הראשונה שבתחילה נקראה מבצע שלום הגליל.
גם כעת אנו במלחמה.
לא טועה בכלום. עשרות שנים אחרי, רק לצורך לא מעשי, המילה מבצע הוחלף במלחמה. שום השפעה על כלום. אפילו את אות מבצע שלום הגליל לא החליפו לאות מלחמת לבנון. לפחות לא הודיעו לי.
"חוצמזה" למה לך לחפש טעויות בתגובות? תבדוק, אולי ...

boriska1

Active member
זה בכלל לא נושא לדיון. בישראל מצב מלחמה מוכרז ועבר אישור כחוק. זה לא עניין של דעה. מלחמת שלום הגליל, איך שלא יקראו לה, לא הוכרז מצב מלחמה.

nothing but the truth

Well-known member
זה בכלל לא נושא לדיון. בישראל מצב מלחמה מוכרז ועבר אישור כחוק. זה לא עניין של דעה. מלחמת שלום הגליל, איך שלא יקראו לה, לא הוכרז מצב מלחמה.

כדי להכריז מלחמה אין צורך להעביר חוק. זו החלטה שמתקבלת בממשלה. הקבינט עושה את זה.
כל מה שקשור לפיצויים בעקבות מלחמה נגזר מחוק מס רכוש וקרן פיצויים.

boriska1

Active member
כדי להכריז מלחמה אין צורך להעביר חוק. זו החלטה שמתקבלת בממשלה. הקבינט עושה את זה.
כל מה שקשור לפיצויים בעקבות מלחמה נגזר מחוק מס רכוש וקרן פיצויים.
אחלה. זה אני שסימנתי לייק. אעיר רק דבר קטן, אלה חוקים ותקנות טכנים, ברורים ומקובלים על כולם. צריך רק לקרוא ולהבין. לא קשה.

למעלה