סערה לקראת סופ"ש

נתנאל531

Well-known member
קר מדי לא יהיה

שלג בגבהים נמוכים לא יצא מהמערכת הזו, אבל מנגד נמנעת התפתחות של אינברסיה, ויש פוטנציאל לעננות מפותחת וריבוי משקעים

צפי למז"א חריג מאוד וסוער

לדעתי מערכת בקנה מידה כזו הייתה לאחרונה בדצמבר 2010 אם אני זוכר נכון.
וגם היא לא הייתה הכי טובה לאיזור פנים הארץ והרי יהודה.
מה שרואים במערכת הנוכחית זה שקע שיחל מסעו בכריתים יתעמק בהתקדמותו מזרחה דרך קפריסין - צפי לרוחות עזות מעל 100 קמ"ש, גשמים עזים, ס"ר וכל זה בפרק זמן קצר של יומיים.
הכמויות צפויות להיות גדולות מאוד בזמן יחסית קצר ויש חשש גדול לשטפונות והצפות.
אלו הכמויות שצפויים לרדת עד יום שבת:
איזור צפון הארץ - 150-200 מ"מ.
איזור מישור החוף - 60-110 מ"מ
איזור פנים הארץ והשפלה - 50-90 מ"מ
איזור הדרום - 15-30 מ"מ

guprnds

Active member
אני מציע שתירגע

אם אתה רוצה שיתיחסו אליך ברצינות. ובפרט, חדל לך מהרגלך המגונה לספר לנו על מגה-מערכת בעוד כך וכך שבועות. בכלל, שיקול-הדעת ויישוב-הדעת טובים לבריות.

אני מציע שתעקוב אחר ההודעות שלי

ושים לב שבכל צפי שאני נותן אני קולע, ורק אז אולי אתייחס אלייך כאדם רציני.
אנשים נהנים מהתחזיות שאני מפרסם, ואם לא נאה לך אתה מוזמן לא לקרוא את ההודעות שלי אף אחד לא מכריח אותך!

guprnds

Active member
אין לך שום צפי שבועות קדימה

אלא בדמיון המפותח שלך. אי-אפשר בשום פנים ואופן להתייחס להוזה ונביא בעיני עצמו כאל אדם רציני. אתה צודק שאף אחד לא מכריח אותי להיכנס להודעות שלך אבל פה זה לא המקום המתאים להם. אתה יכול להקים פורום של "נביאים בעיני עצמם" או כל דבר מהסוג הזה ולכתוב שם "תחזיות" כאוות נפשך. פה משתדלים להמנע ממיסטיקה מכל סוג שהוא במתן תחזיות.

ואחרי זה תשאלו למה הפורום בגסיסה

אני אמשיך לפרסם ולכתוב, ממש לא מבסס את התחזיות שלי " כאוות נפשי ".

נתנאל531

Well-known member
גם צפי להפסקות חשמל לא קצרות

רוח עזה וחוטי חשמל לא הולכים יחדיו, יש אפשרות לקריעה של כמה מהם, וככל שהרוח עזה יותר יקרעו יותר, ועל כן יתכנו הפסקות חשמל ארוכות באופן מקומי במקומות שונים.
&nbsp
אין מה להכנס להיסטריה סטייל-מערכת-דצמבר-2013 כי קר מדי לא יהיה (אפשר להתחמם בנחת מתחת לפוך גם אם אין חשמל בצפי הטמפרטורה למערכת), אבל לדוגמא לשומרי השבת תתכן בעיה עם אוכל חם בשבת, כי אם אין חשמל ביום שישי בצהרים - אין פלטה לשבת.

נתנאל531

Well-known member
פאנלי לחות לדוגמא

אפשרות להתפתחות עננות עד מפלס 300, ועד 50-! אפשרות לתופעות מזג אוויר קיצוניות!

נתנאל531

Well-known member
לא כל יום רואים את גבול האינברסיה בין מפלס 300 ל־350...

גזור ושמור

יש גרף כזה לאזור אילת? האם כדאי לטוס לדרום אמריקה בעיקר משום

שהבת שלי שם עכשיו אז אפשר לשלב בריחה וחיבוקים

נתנאל531

Well-known member
לגבי שלג, מפרגן לגובה 1,200+ בצפון

יש שני גלים במערכת, בשניהם יש סנכרון טוב בין השכבות, אבל הראשון קצר מדי וחסר לחות, בעוד השני מעט חם יותר, אך ארוך יחסית. מצד שני, יש צפי להתפחות ענני סערה אדירים שעשויים להנמיך את רום השלג באופן ניכר, ובקיצור מפרגן לגובה 1,200מ' ומעלה, בחצי השני של שישי.

omey11

New member
עד לסערה ביום שישי

היום קיבלנו יום חורפי למדי. שמתם לב שבשקט בשקט בשעות האחרונות חלפה לה רכבת העמק? ( כמובן עמק יזרעאל)

למעלה