ספאם בתיבת הדואר בבית (פליירים)

jinji0

New member
ספאם בתיבת הדואר בבית (פליירים)

השאלה בטוח כבר נשאלה בעבר אך לא הצלחתי למצוא שורה תחתונה לנושא...
היום הגעתי הביתה ומצאתי את זה בתיבת הדואר שלי

זה כבר עובר כל גבול!
אני לא מתיימר להיות יפה נפש ולא אספר שכואב לי על יערות הגשם שנכרתים בשביל לספק עבודה לממחזרי הנייר ולאוספי הזבל.
אבל למה אני צריך לרוקן את התיבה שלי כל בוקר מכמויות של ניירות שבכלל לא מעניינים אותי? ליתר דיוק - אף נייר שם לא מעניין אותי.
והרי קיימת חקיקה בנושא הספאם - האם היא תופסת גם לגבי דואר נייר? או שהיא רק חוסכת לי את פרסומי הויאגרה במייל?!

מישהו יודע אם יש מה לעשות בנידון?

נדב.

dani666

New member
אפשר לשמור את הפרסומות ולהסיק אתן ....

.. את האח בימי החורף הקרים.

jinji0

New member
השתגעת?!

הפליירים האלה מיוצרים מחומרים פלסטיים, שריפה שלהם תגרום לזיהום אוויר מסוכן ומיותר...
הצעות נוספות

amithi1

New member
החוק לא מתייחס אליהן

מה שכן, אתה יכול לפנות למועצה הישראלית לצרכנות. יש להם מדבקות שמיועדות לתיבות הדואר, ורשום עליהן בקשה לא לשים דברי פרסום בתיבת הדואר. מישהי פרסמה פה בפורום שהיא ביקשה מדבקות עבור כל הבניין, קיבלה אותן לאחר מספר ימים ושמה לב לירידה בכמות הג'אנק ששמים להם בתיבה לעומת התקופה שלפני ששמו את המדבקה.
מבחינה חוקית בכל אופן, אין מה לעשות כיוון שהתיקון לחוק התקשורת לא מדבר על פרסומות נייר בתיבות הדואר.

trilliane

Well-known member
מנהל
לפנות לחברי הכנסת שיעבירו כבר חוק נגד הזוועה

הזו, ועד אז:
א. להדביק מדבקה על התיבה, טוענים שזה עוזר במעט.
ב. לזרוק את הניירת למחזור ולא לפח הרגיל, לפחות יעזור מעט לאיכות הסביבה.

ראיתי לפני שבוע פעילות של ח"כ בנושא. אני רק לא זוכר מי זה היה.....
הוא מציע לחוקק חוק נגד ה"ליכלוך" הזה.

gogefen

New member
אני דווקא בעד הפליירים

הפליירים האלו זו הדרך הכמעט-יחידה של בעלי העסקים הקטנים לפרסם את עצמם.

הרשתות הגדולות לא צריכות את הפליירים האלו. דיקלה קוסמטיקס ופיצה עלא-כיפאק דווקא כן.

ליד תיבות הדואר יש פח מיחזור. מה שלא מעניין (שזה 95% מהפליירים) זורקים ישירות לפח, והמנקה של הבניין מעביר את זה לפח המחזור המרכזי פעמיים בשבוע.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מסכימה; הפרסום בשנות האלפיים הוא באינטרנט

ולא בנייר. אנשים היום מחפשים עסקים בגוגל ובאתר של דפי זהב, את הניירת הם זורקים והיא סתם מטנפת את הרצפות ומזיקה לסביבה (בבזבוז חומרי גלם וייצור, שינוע ואי-מחזור).

מעולם לא הזמנתי איש מקצוע מתוך פלייר או מגנט. כשאני צריכה איש מקצוע אני נכנסת לאתר "מדרג" או לדפי זהב. גם לגבי משלוחי אוכל, הדפים האלה תמיד ישנים ולא עדכניים, כל מי שאני מכירה נכנס ל"תן ביס" / REST וכו' ומזמין משם.

פעם אחת ויחידה השתמשתי בפלייר – לאחרונה התחלתי לגדל ארנבון וכשקיבלתי פרסום של חנות חיות באזורי קפצתי לשם, אבל גיליתי שהבטחתם "מתחייבים למחיר הזול ביותר בארץ" היא פשוט שקר גס. אבל לו היה להם אתר באינטרנט הייתי מגיעה אליהם הרבה יותר מהר (כי חיפשתי בגוגל לפני כן, הם פשוט לא טרחו להקים לעצמם אתר, הטיפשים) וחנויות חיות אחרות באזורי מפרסמות את עצמן דרך אתרי הקופונים (כפי שעושים גם בתי קפה ומסעדות רבים).

אבל גם אם ניקח כדוגמה חריגה ולא מייצגת את הפלייר השקרי של חנות החיות, הרי שרק לאחרונה התחלתי לגדל בע"ח. במשך שנים זרקתי עשרות פליירים כאלה לחנויות חיות שלא עניינו אותי כלל, וזו רק אני! אם רבים אחרים זרקו עשרות כאלה, יש כאן נזק מצטבר שמחירו גדול עשרות מונים מהתועלת.

בשנות האלפיים פרסום על נייר הוא מיושן, לא ממוקד, בזבזני ומזיק לסביבה. כשיש אפשרויות ממוקדות ויעילות בהרבה לפנות לאוכלוסיות הרלוונטיות זה כבר בחזקת פשע של ממש להמשיך לדבוק בו, והסיבה שהוא עוד קיים היא רק כיוון שלמתפרנסים מהתעשייה (בתי דפוס בעיקר) יש לובי חזק מספיק. אבל בדיוק כפי שעובדי תעשיית הסיגריות אינם סיבה טובה מספיק להפסיק את המלחמה בעישון, גם כאן אין שום סיבה להנציח תעשייה מיותרת, מזיקה לסביבה, לא יעילה ומעצבנת את קהל היעד שלה. שימצאו לעצמם אפיקי פרנסה אחרים ויעזבו את התיבה שלי בשקט.

ספוקי

New member
כן ולא

בגדול אני מסכים איתך שהיום רוב הפירסום צריך להיות באינטרנט.
אבל יש מספר קהלי יעד שלא עובדים על המחשב והאינטרנט (אנשים מבוגרים, עולים חדשים וכד'...) והם כן ישתמשו בפליירים מנייר. לעיתים על הפליירים יש שפות נוספות שאינן קיימות באתר האינטרנט, לעיתים זה רק בשביל להתקשר למספר ולקבל עוד פרטים.

וכולי תקווה שיעבור החוק שיאסור על מפרסמים להניח דברי פירסומת בתיבות דואר מסומנות.
ויותר מכך, בתור מישהו שגר בבית פרטי, את רוב הפליירים זורקים לי בחנייה של הבית או על מדרגות הכניסה (כלומר ברחוב). חבל שאי אפשר לקנוס את אותם עסקים על השלכת ליכלוך ברבים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אז שיפרסמו לקהלים כאלה בערוצי פרסום אחרים

לוחות מודעות למשל. אגב, העובדה שאדם לא משתמש באינטרנט לא אומרת שהוא כן מתייחס לניירת הזו. גם בימים עבורו השתמשו בדפי זהב (מנייר) ואת הניירת היינו זורקים. אפילו נניח שיש קומץ אנשים שעוד מסתכלים על הניירות האלה, לא יכול להיות שעבור קומץ אנשים שהניירת הזו רלוונטית לו לכאורה (גם שכניי המבוגרים זרקו את הניירת לפח ליד תיבות הדואר) יציפו את כל המדינה בזבל. זה פשוט לא מידתי ולא סביר.

אוש אוש

New member
גם וגם

היום עסק קטן משקיע לפחות כמה מאות שקלים ברכישת כל לקוח חדש.
חלק מההשקעה הולך גם לפליירים. הצפי להענות לפליירים הוא אחד לאלף.
אם חילקת 40.000 פליירים, התקשרו 40 לקוחות פוטנציאליים וקיבלת 10 הזמנות - את סיפור הצלחה.

הצד החביב: פרנסה למשקיע, למעצב, לדפוס, למפעלי הנייר, למחלק ולעוד כמה על הדרך.

הצד האפל של הירח: המפגע האקולוגי, הלכלוך ועצבון שיטתי של 999 הלא מעוניינים.

וגם...... אחרי כל ההשקעה הזו חבל שחלק מהעסקים לא משקיעים גם בשימור.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו בדיוק הבעיה: היעילות נמוכה אך המחיר זול

ולכן לא אכפת להם שהיעילות נמוכה ושעל כל לקוח שמגיע הם מטנפים את הסביבה לעוד 999 תושבים. זו הסיבה שמדובר בשיטה בזבזנית ומזיקה שעבר זמנה ועל זה בדיוק אני מוחה.

אוש אוש

New member
מחזקת את דברייך

הם משקיעים X במטרה להרויח Y וכנראה משיגים את שלהם כך שמבחינתם זהו שיווק יעיל.
מה שאומר שזמנה של השיטה לא עבר למרות המעבר המאסיבי לאינטרנט.
אגב הדיון תקף גם לגבי ספרים, עיתונים, ירחונים וכד'.

הבעייה - כידוע לכל וסליחה שאני חוזרת על עצמי - היא המפגע שהם מייצרים ואף אחד לא עוצר בעדם.
אם היו מתנהלים פה בצורה תרבותי יותר היה מתמזער המפגע.

אממה. . . יש פה אישיו של בזבוז משאבים ונזק אקולוגי שמחלחל כל הזמן לתודעת הכלל ויגיע הרגע שדין הפליירים יהיה כדין מעיל פרווה . . .

רענן 25

New member
אף גרוע מזה - המגנטים על הדלת

בכל היעדרות שלי מהבית לכמה ימים, אני חוזרת ומוצאת שלל מגנטים עם פרסומות צמודים לדלת הכניסה.
כאילו שמישהו החליט להודיע לכל העולם שאני לא בבית כבר כמה ימים.
זו סכנה וזו הפקרות. האם יש דרך כל שהיא למנוע ממפרסמים להצמיד מודעות מגנט לדלת הכניסה?

trilliane

Well-known member
מנהל
אז הם דוחפים את זה לחריץ או בכל דרך אחרת

שהם רק מצליחים... או סתם זורקים על המפתן. גם לנו יש דלת עץ וגם אין לה ידית שאפשר לתלות עליה דברים, וזה לא מונע מהם למלא אותנו בזבל.

למעלה