שלום שוקית 3
שמח לשמוע שהכל עבר בשלום והכל מאחוריך ,מה שאמרת
כאבים באזור הפורט ,והלחץ בחזה זה בסדר ,הלחץ בחזה ובשכמות בגלל הגז שמוכנס בזמן הניתוח להפרדת האיברים הפנימיים מתנדף ,אם יש לך כאבים אל תסבלי משכחי כאבים יעזרו לך
עכשיו עניין הסיכות מנסיון בעבר בפורום אל תקשיבי לד"ר אבינוח בעיניים סגורות ,מה שאני מציע לך ללכת ביום ראשון לאחות במרפאה להראות לה את הסיכות והיא תחליט מתי להוציא ,יש לאחיות המון ניסיון ,אני מבין את הקטע של הסיכות המעצבנות אבל שלא יהיה מצב של פתחים שלא נסגרו טוב
עכשיו מה לאכול אחרי ניתוח חסכתי לך את החיפוש והעתקתי מהפורום של אופירה "
כלכלת נוזלים:
בשבוע הראשון לאחר הניתוח, ההוראה הרפואית היא צריכת נוזלים בלבד. כאשר ביומיים הראשונים הנוזלים צלולים בלבד (תה, מים, מרק צח מסונן, מיץ פירות מסונן, קרטיב, ג'לי), ובימים הבאים מצטרפים משקאות חלב (נס קפה, חלב, שוקו, מוקה, רוויון), ובהמשך גם מעדנים חלקים, לבן, יוגורט.
אם מרגישים טוב, חזקים ורעבים – אפשר לקצר שבוע ראשון ל-4 ימים, ולעבור ביום החמישי לכלכלה רכה.
איך מתמודדים עם רעב בדיאטת הנוזלים:
•
לשתות הרבה מים/מיץ/תה. ובהמשך מהמשקאות המותרים האחרים.
•
להמתיק את השתיה.
•
לאכול ג'לי ולמצוץ קרטיב.
•
להוסיף שומן למרק ולבשל בו חלבון עם פחמימה (עוף עם תפו"א, גריסים, אטריות), ולסנן.
•
לפזר את הארוחות לעיתים קרובות במיוחד.
•
מי שמרגיש טוב, חזק ורעב – יכול לעבור לכלכלה רכה ביום החמישי לניתוח (אחרי 4 ימים).
בשבוע השני מוסיפים כלכלה רכה, מן הקל אל הכבד, לפי הסדר הבא, כאשר כל מאכל חדש ייאכל בנפרד:
פירה תפוחי אדמה, מוצרי חלב, ירקות מבושלים מעוכים, דייסות חלב (סולת / קורנפלור / קוואקר / אורז), מרקים טחונים, ממרחים: חומוס / טחינה / אבוקדו / טונה, ממרח ביצה קשה מעוכה עם שמן או מיונז, ירקות חיים מקולפים, פתית או פריכיות, פסטה ואורז מבושלים רך מאוד ומעוכים.
בשבוע השלישי מוסיפים גם קציצות מדג טחון ומעוף או בקר טחון.
בהצלחה הרבה בריאות
קובי