ספורט

שוקית3

New member
שאלה לגבי הועדה

היי, יש לי ועדה ביום שלישי ורציתי לשאול האם מבקשים להתפשט בשקילה או כמו שאני עם הבגדים?
תודה רבה

שוקית3

New member
מבולבלת..

היי, יש לי ועדה בעוד יומיים ומתוכנן לי ניתוח טבעת (בהנחה שיאשרו והכל יעבור בסדר) ב10.4.
פתאום התחלתי להילחץ שאולי עדיף שרוול ולא טבעת.. כל אחד שעשה ואני מדברת איתו אומר משהו אחר.. וכמובן שד״ר אבינוח שאצלו אני מתוכננת בעד טבעת.. קצת נלחצתי שאולי אני לא עושה בחירה מיטבית בסוג הניתוח..
קצת רקע: אני בת 33, רווקה, גובה 1.82 משקל 131, גבולית עם הbmi, אבל סובלת מאוד מהגב. ניסיתי אלף דיאטות כל חיי לצערי ללא יכולת להחזיק לאורך זמן מבלי להעלות חזרה כל מה שהורדתי.. ברורלי שהתהליך והקושי האמיתי יחלו לאחר הניתוח בהסתגלות לאורך חיים חדש ולא פשוט.
הסיבה שבחרתי מלכתחילה בטבעת היא שזה נראה לי עם הכי פחות סיכונים, הפיך והניתוח הכי ״קליל״ עבור הגוף..
אשמח לחוות דעת שונות, האם נראה לכם שהשיקולים שלי רלוונטיים?
תודה מראש

שוקית3

New member
אחרי ניתוח טבעת

היי לכולם, עברתי את הניתוח ביום רביעי בערב באסותא ע״י אבינוח. שמחה לבשר שזה מאחורי
רציתי קצת לשתף מה עובר עליי בימים אלו ולשמוע מכם האם זה סטנדרטי..
הניתוח עבר בשלום, ללא ארועים מיוחדים.. מאז אני בבית נחה. סה״כ מרגישה טוב. מה שכן כואב לי באזור של הכפתור, כמו תחושה של מכה יבשה כזו.. מפריע קצת לישון אבל לא נורא. בעיקר יש לי תחושה של אויר שעולה מידי פעם לבית החזה, שזה תחושה מעיקה וקצת חונקת.. את התפרים אבינוח אמר ללכת להוציא ביום ראשון, מחר.. אני מחכה לזה כי הם קצת מציקים... מעבר לזה מבחינת אוכל, עד אתמול אכלתי רק נוזלים. אתמול הוספתי מעדן שוקולד.. אני מתחילה להרגיש רעב וזה לא מאוד משביע אותי.. (גם ירדתי 5 ק בכמה ימים האלו שזה קצת מטורף..) מה ניתן להוסיף? האם פירה זה סביר ממחר?
זהו בגדול... אשמח לדעת אם מה שתארתי הוא מאפיין בד״כ..
תודה

שוקית3

New member
תחושה מוזרה קצת..

היי, היום חזרתי לעבודה אחרי הניתוח שהיה ב10.4, שבוע שעבר.. עד אתמול הרגשתי ממש טוב ואפילו התקדמתי ביום ראשון בעצתכם לכלכלה רכה.. פירה, קצת ירקת מבושלים וטריים והכל עבר טוב..
אתמול בערב אכלתי ביצה קשה מרוסקת והתחלתי להרגיש אחרי שכבד לי כזה בחזה..
היום בבוקר מהרגע שקמתי לעבודה אני עדיין עם תחושת מועקה כזאת בחזה.. כמו שהיה עם האויר הכלוא אבל חשבתי שזה כבר עבר לי ופתאום שוב, כאילו שתקוע לי אוכל כזה... וגם קצת כואב לי בבטן התחתונה בצד, טיפה כמו שרצים ונתפס קצת הצד..
אז בעצם אני שואלת האם לדאוג? או שזה סביר ואני סתם נלחצת...

אמילי110

New member
היי שוקית

עברתי את הועדה לפניי שבועיים בערך והדיאטנית ביקשה ממני לפניי השקילה להוריד את הנעליים ואת הג'קט (מאין חולצה עם כפתורים פתוחה) מפשיטים חלקית :)

קוביd1

New member
שוקית 3

אני לא אגיד לך מה טוב בשבילך ,תמיד יהיו לך היסוסים האם בחרת נכון \תשובה תקבלי במבחן התוצאה, לכל ניתוח יש את הפלוסים והמינוסים שלו
לכל אחד מתאים סוג אחר של ניתוח החלטת על טבעת כנראה שלא הייתה שליפה מהמותן ,אלא חשבת שאחרי שקראת על סוגי הניתוחים
קחי בחשבון שני דברים שניתוח הטבעת ניתוח הפיך כמו ששמו את הטבעת אפשר להוציא אותה ,ניתוח שרוול מה שנכרת מהקיבה אי אפשר להדביק שוב
קחי בחשבון את ההתעסקות עם הטבעת לפחות בתקופה הראשונה ,רק דעי לך שאין ניתוחי פלא ,גם בטבעת ,גם בשרוול אפשר להיכשל ,
אל תצפי שמשהו יקבע בשבילך איזה ניתוח לעשות
ממני לא תקבל תשובה חד משמעית ,על אף הניסיון הרבה שיש לי בטבעת שלי
חג שמח

קובי

קוביd1

New member
שלום שוקית 3

שמח לשמוע שהכל עבר בשלום והכל מאחוריך ,מה שאמרת
כאבים באזור הפורט ,והלחץ בחזה זה בסדר ,הלחץ בחזה ובשכמות בגלל הגז שמוכנס בזמן הניתוח להפרדת האיברים הפנימיים מתנדף ,אם יש לך כאבים אל תסבלי משכחי כאבים יעזרו לך
עכשיו עניין הסיכות מנסיון בעבר בפורום אל תקשיבי לד"ר אבינוח בעיניים סגורות ,מה שאני מציע לך ללכת ביום ראשון לאחות במרפאה להראות לה את הסיכות והיא תחליט מתי להוציא ,יש לאחיות המון ניסיון ,אני מבין את הקטע של הסיכות המעצבנות אבל שלא יהיה מצב של פתחים שלא נסגרו טוב
עכשיו מה לאכול אחרי ניתוח חסכתי לך את החיפוש והעתקתי מהפורום של אופירה "

כלכלת נוזלים:

בשבוע הראשון לאחר הניתוח, ההוראה הרפואית היא צריכת נוזלים בלבד. כאשר ביומיים הראשונים הנוזלים צלולים בלבד (תה, מים, מרק צח מסונן, מיץ פירות מסונן, קרטיב, ג'לי), ובימים הבאים מצטרפים משקאות חלב (נס קפה, חלב, שוקו, מוקה, רוויון), ובהמשך גם מעדנים חלקים, לבן, יוגורט.

אם מרגישים טוב, חזקים ורעבים – אפשר לקצר שבוע ראשון ל-4 ימים, ולעבור ביום החמישי לכלכלה רכה.

איך מתמודדים עם רעב בדיאטת הנוזלים:

לשתות הרבה מים/מיץ/תה. ובהמשך מהמשקאות המותרים האחרים.

להמתיק את השתיה.

לאכול ג'לי ולמצוץ קרטיב.

להוסיף שומן למרק ולבשל בו חלבון עם פחמימה (עוף עם תפו"א, גריסים, אטריות), ולסנן.

לפזר את הארוחות לעיתים קרובות במיוחד.

מי שמרגיש טוב, חזק ורעב – יכול לעבור לכלכלה רכה ביום החמישי לניתוח (אחרי 4 ימים).

בשבוע השני מוסיפים כלכלה רכה, מן הקל אל הכבד, לפי הסדר הבא, כאשר כל מאכל חדש ייאכל בנפרד:
פירה תפוחי אדמה, מוצרי חלב, ירקות מבושלים מעוכים, דייסות חלב (סולת / קורנפלור / קוואקר / אורז), מרקים טחונים, ממרחים: חומוס / טחינה / אבוקדו / טונה, ממרח ביצה קשה מעוכה עם שמן או מיונז, ירקות חיים מקולפים, פתית או פריכיות, פסטה ואורז מבושלים רך מאוד ומעוכים.

בשבוע השלישי מוסיפים גם קציצות מדג טחון ומעוף או בקר טחון.

בהצלחה הרבה בריאות

קובי

קוביd1

New member
תחושה מוזרה

נראה לי שאת סתם נלחצת ,אולי הביצה הקשה עושה את זה תחכי קצת ותראי מה קורה
אולי נשאר עוד אויר כלוא,אם היה קורה משהו רציני התוצאות היו פי אלף יותר כואבות וחזקות.

קובי

א ו ר ח ת

New member
כאבים בחזה הם חלק מהחלמה

כאבים בחלק העליון של החזה הם הקרנות של אזורים אחרים בגוף (בהרבה ניתוחים לא רק בקיצורי קיבה) לי היה שבוע אחרי הניתוח.
אם אין לך חום, הקאות חולשות אין סיבה לדאגות.

אופירA

New member
מנהל
לא צריכים לחזור כאבים או מועקה שחלפו

זה כנראה הביצה.
מה שתעשי, תשתי הרבה משקאות חלב חמים או קרים, ובכלל תבדקי אם שתית בשבוע האחרון מספיק מים.
תעזבי כרגע ביצה קשה או ממרח טונה, ותאכלי קודם ביצה רכה ומוצרי חלב וכמובן ירקות מבושלים ופירה ופריכיות. אם המועקה חולפת ואת לא מרגישה שום דבר תקוע, את יכולה להמשיך לנסות כרגיל את המאכלים, כולל ביצה קשה מרוסקת עם מיונז/שמן וממרח טונה - שאלו מאכלים חלבוניים יותר כבדים.

ותעדכני.
טוב מאוד שאת שואלת על כל משהו מוזר. לדאוג לא צריך, אבל לדעת מה לעשות עם זה - צריך!

DBZI

New member
לי זה קורה הרבה...

אני 10 חודשים אחרי ניתוח שרוול ויש לי קשיים באכילת מאכלים מסויימים.
קשה לי לאכול ביצה קשה גם אם היא מרוסקת... כקרניבור שטרף בעבר רפתות ולולים שלמים אני נמנע מבשר בכל צורות ההכנה, כולל קציצות. אני נמנע מעוגות 'רטובות' וטונה...
מאכלים אלה 'נתקעים' לי ויש לי קושי להעביר אותם... אז מה? לא נורא אוכלים דברים אחרים.

DBZI

New member
מקבל חלבונים בשפע מקיטניות

בעיקר שעועית עדשים וחומוס, וגם מדגים שאינם טונה... דניס ולברק על הגריל הם מעדן...
העיקר שיהיה מאוזן ומעט... זה הסוד.

שוקית3

New member
עדכון

אז ככה... קצת יותר טוב. תחושת המועקה השתחררה רוב הזמן.. יחד עם זאת אני שמה לב לאור היומיים האחרונים שכאשר אני קמה בבוקר (וגם אחה"צ אחרי שנ"צ) יש לי מין מועקה כזו קצת וכאילו טיפה הגרון קצת סגור.. אחרי ששתיתי מיים וקפה אז נהיה יותר טוב..
מעבר לזה עדיין תפוס לי קצת בצד, מאתמול בבוקר.. כאילו רצתי ונתפס כזה.. זה לא מאוד כואב וזה נסבל אבל זה עדיין לא השתחרר...
אני מאתמול על הרבה שתייה, מוצרי חלב וירקות מבושלים.. חזרתי לכלכלה רכה.. ואני מחכה שזה יעבור לגמרי...
עדיין זה נשמע לכם בסדר ורק לתת לזמן לעשות את שלו?

אופירA

New member
מנהל
זה בסדר, התיאורים האלה

שתיית משקה חלבי או משהו ממותק (דיאט) יכולה להקל על המועקה.
הכאבים עשויים לחלוף. כאבים נסבלים עד 3 שבועות מהניתוח אין צורך לבדוק.
את אמורה כרגע להיות בכלכלה רכה, במשך שבועיים. כי חלפו רק 8 ימים מהניתוח שלך.

בהצלחה ותמשיכי לעדכן
.

עדי1751

New member
שאלה דחופה לשוקית

שלוםוברכה
אני לפני טבעת אצל אבינח.מפחד מאד מהתהליך אשמח אם תוכלי לפרט איך עבר הניתוח משלב ההגעה ועד היציאה מאסותא איך ההרדמה איך ההתאוששות וכן הלאה
אנא אם תוכלי לפרט וכן איך ההרגשה 3 ימים אחרי

קוביd1

New member
שלום עדי

אתה נמצא בידיים טובות ,ד"ר אבינוח נקרא גם שר הטבעות .
אל תחשוש הניתוח נעשה בהרדמה מלאה ונערך כ25 דקות ,כל אחד מגיב אחרת לחומרי ההרדמה ,ולכל אחד התאוששות אחרת, בימים הראשונים יש כאבים ,יש לחץ בחזה ובשכמות כתוצאה מהגזים שהוכנסו לחלל הבטן בזמן הניתוח ,אבל יש משכחי כאבים טובים .לא צריך לסבול
הסיכות מוצאות אחרי 5 ימים בערך ,ואז מרגישים הקלה גדולה
בדרך כלל משתחררים למחרת הניתוח ,אלה שמתנתחים ביום שישי בדרך כלל משתחררים באותו יום לפני כניסת השבת
תקבל מהמנתח את הדיאטות לשבוע ראשון ושני ובהמשך
לכל שאלה אנחנו פה

בהצלחה והכל יעבור בשלום בעזרת השם

שבוע טוב

קובי

אופירA

New member
מנהל
מזל טוב, בהצלחה. איזה כיף שזה מאחורייך

התיאור שאת מתארת מדויק בהחלט למה שצריך לקרות לאחר ניתוח טבעת. תיאור מושלם בדיוקו. כך בדיוק צריך להרגיש.

לגבי התזונה וכל העניינים, אני מקווה שאת קוראת (ולומדת בע"פ) את החומר הכתוב באתר "טבעת" שבחתימתי, ממנו העתיק לך קובי את רשימת המאכלים המותרים בכל שלב ושלב.

הרעב במקום והגיע בדיוק בזמן, מעדן לא משביע אותך, אבל הרבה מעדנים עשויים להשביע אותך. בכל אופן, את בדיוק מהאוכלוסיה שמרגישה טוב ורעב, שיכולה להתחיל אחרי 4 ימים לאכול פירה וכלכלה רכה. מיום ראשון אחה"צ. עד אז תשתי הרבה חלב עם סוכר, רוויון סמיך, הרבה מעדנים חלקים. וגם הרבה מרק עוף מסונן שבושל בו תפו"א יכול לעזור להשקטת הרעב.

לא ירדת שום 5 קילו ב-3 ימים. הכל מצג שווא. עוד חודשיים תדעי כמה ירדת אם ירדת.

למעלה