ספורט

שוקית3

New member
שאלה נוספת לגבי התזונה

היי אופירה,
קראתי כל מה שכתוב באתר מספר ומספר פעמים

התחלתי היום את הכלכלה הרכה באמת כמו שרשמת. השאלה היא כמה זמן צריך לעשות אותה לפני שמתחילים לנסות כל יום מאכל אחר באופן רגיל?
אני מבינה שאני צריכה להיות מסוגלת לאכול בגדול הכל עד השיקוף וההצרה הראשונה של הטבעת, שנקבעה לי ל8.5
אני לא רוצה לנסות מהר מידי ומוקדם מידי.. אשמח להמלצה מה נכון
תודה

אופירA

New member
מנהל
כלכלה רכה כשבועיים

כאשר באמצע השבועיים האלה, מוסיפים גם קציצות דג ועוף/בשר, שזה אוכל קצת יותר כבד לעיכול, ולכן לא מיד בהתחלה, אלא החל מהשבוע השלישי לניתוח.
שבוע לאחר מכן, בשבוע הרביעי, מתחילים לאכול את כל המאכלים. לא צריך כל יום מאכל אחד חדש. אפשר לנסות ביום אחד כמה מאכלים, רק שכל אחד מהם ייאכל בנפרד, בלי מאכלים חדשים אחרים. כלומר כשאת אוכלת בשבוע הרביעי בפעם הראשונה דג נסיכת הנילוס או סלמון, תאכלי אותו בפעם הראשונה עם ירקות מבושלים או דברים שאכלת בכלכלה הרכה, אבל לא עם לחם, אורז או מאכלים שלא ניסית עדיין בשבוע הרביעי. תערכי איתו היכרות, ואז את יכולה לאכול אותו רגיל.
השיקוף זה בד"כ 5 שבועות אחרי הניתוח, אז יש שבועיים לאכול רגיל לגמרי, וזה בהחלט מספיק, לא מוקדם מידי ולא מאוחר מידי.

כעיקרון, מי שמרגיש טוב וכל האוכל שהוא מנסה בשלבים עובר לו בסדר, לא צריך לחשוש שמא הוא מנסה מוקדם מידי. מי שצריך לחשוש זה אנשים כמו פלפלית (חפשי את השרשורים שלה), שהרגישה לא טוב תקופה לא קצרה אחרי הניתוח, והגוף שלא לא אהב את האוכל. לכן התאים לו הדרגה הרבה יותר איטית וזמן ממושך יותר לכל שלב בכלכלה ההדרגתית.

עליזה59

New member
מזל טוב

מזל טוב לך שעברת הכל בשלום , אני מועמדת לניתוח טבעת ומאוד רוצה מידע חוץ מזה שאני קוראת פה ושם הרי את מנותחת חדשה , איפה נותחת ,לאיזה קופת חולים את שייכת כמה שוקלת .....

שוקית3

New member
לעליזה

אני עברתי את הניתוח באסותא ברמת החייל ע"י ד"ר אבינוח. אני שייכת לקופת חולים מכבי.. המשקל לא יגיד לך הרבה כי זה גם עניין של גובה. אבל הBMI שלי הוא 39..
אני קראתי המון פה בפורום במהלך התהליך שלפני וגם את האתר של אופירה שהוא מצויין ונותן המון אינפורמציה.. מאמרים.. יש המון מידע באנטרנט..
בהצלחה

עליזה59

New member
תודה

תודה לך על התשובה , רציתי לדעת האם הרופאים לא המליצו לך על שרוול בתהליך ,אני כל פעם שאני שואלת רופא על טבעת ישר מתחיל לדבר על שרוול ואומר שטבעת כבר לא עושים. האם אני צריכה הזמין תור לרופא אבינוח ושמה אתיעץ איתו , לא יודעת תוההההההההה

קוביd1

New member
עליזה 59

ד"ר אבינוח עושה רק ניתוחי טבעת קחי את זה בחשבון ,זה לא נכון שלא עושים טבעת ,י/ש יתרונות בניתוחי טבעת ,יש יתרונות בניתוחי שרוול ,וכמו בכל דבר יש גם חסרונות
באם את לא החלטת על סוג של ניתוח תלכי לרופא שעושה את כל סוגי הניתוחים ,ותראי מה שמתאים לך כי מה שמתאים ל X לא מתאים ל Y
ההחלטה רק שלך כי ההצלחה או חס וחלילה הכישלון יהיו רק שלך
קחי בחשבון שהמלצות של רופאים לא תמיד באים משיקולים עניינים, אלא משיקולי נוחיות של הרופאים לא להתעסק בסגירות ופתיחות של הטבעת לפחות בשלב הראשון
בהצלחה במה שתחליטי.

קובי

עליזה59

New member
תודה לאופיר וקובי ושוקית3

תודה לכם על התגובות וההסברים שנתתם מאוד עזרתם לי ,יש לי עוד כמה שאלות הראשונה היא האם התפקוד של הטבעת אחרי השנתיים הראשונות יפחת או ההשפעה שלה על כמויות האוכל תהיה טובה וכמה זה אפשר להמשיך כלומר ההשפעה ובאם מישהו עבר הניתוח והלך לפי כל ההוראות הנכונות האם יהיה רחוק מסיבוכים שיאלצו אותו בסוף לניתוח חוזר ?
עוד שאלה לשוקית 3 רציתי לדעת כמה לוקח זמן להמתנה לתור לניתוח אצל אבינוח בדרך כלל וכמה היה שלך בגלל שאני עכשיו מסיימת את כל הבדיקות שלי ויש לי תור לרופא אוסאמא ומשם נתחיל בתהליך קבלת האישור מקופת חולים כללית והזמנת תור לניתוח ועושה את זה בפרטי בגלל שאינני רוצה להמתין אני רוצה להיות אחרי זה בהיקדם האפשרי ואולי אוכל לעשות את הניתוח בזמן החופש שלי מבית הספר בתחילת מאי אם אפשר מאוד לחוצה וכל מני שאלות עולות במחשבותיי איך אוכל להיות אחורי כל זה מצד אחד מתלהבת להתחיל בתהליך ההרזיה בעזרת הכלי הזה שמאמינה שזה יעזור לי ומצד שני נמאס לי מכל התכנונים והבדיקות והאישורים ....
תודה לכם על התמיכה והעזרה

אופירA

New member
מנהל
אי אפשר לדעת מה יהיה אחרי שנתיים

בהרבה מקרים מערכת העיכול מתעייפת במשך הזמן עקב המאמץ המתמיד של לדחוף את האוכל דרך המעבר הצר, וצריך לפתוח קצת את הטבעת עקב כך.
ככל ששומרים על ההוראות הנכונות, ולא סוגרים ופותחים בצורה בלתי זהירה, כך גדולים הסיכויים למניעת סיבוכים וניתוח חוזר.

שוקית3

New member
זמן המתנה לניתוח

אני קבעתי תור לועדה ולניתוח כבר במקביל לבדיקות שעשיתי.. כך שמהרגע שסיימתי את הבדיקות כבר היו לי תורים מתוכננים. תוך שבועיים הייתי בועדה ושבוע לאחר מכן עשיתי את הניתוח (היה פסח באמצע)..
סה"כ עשיתי את הניתוח בדיוק חודשיים מפגישת הייעוץ אצל ד"ר אבינוח

אופירA

New member
מנהל
אם הרופא אומר שטבעת כבר לא עושים הוא משקר

או טועה ומטעה.

יש סיבות טובות למה הרופאים מעדיפים שרוול ולא טבעת. אך אין אלו הסיבות שבגללן אני מעדיפה ניתוח זה או אחר.
אינני עושה ניתוח בשביל הרופאים, אלא בשביל הגוף שלי והבריאות שלי.

לא מעניינות אותי בכלל הסיבות למה הרופאים מעדיפים שרוול.
כי אם הם צריכים לשקר בשביל לשכנע אותי לעשות שרוול במקום טבעת, או שהם לא יודעים מה המצב בבריאטריה, ושניתוחי טבעת נעשים מאוד מאוד, ואפילו יש מנתחים שעושים רק אותם ומאמינים רק בהם (לא רק ד"ר אבינוח) - אז מה איכפת לי הטיעונים של רופא שמשקר או שחסר לו ידע? מה אני יכולה ללמוד מהטיעונים שלו? שקרים ו/או חוסר ידע?

אני מעדיפה ללמוד בעצמי מה הניתוח שטוב לי ושמתאים לי, ע"י קריאה של אנשים ושל כמה וכמה רופאים, קריאה בין השורות של הדברים שנכתבים (כי מסתתרת שם המון אמת), והתבוננות בדברים הנאמרים ללא משוא פנים ע"י הכותבים, בלי שיודעים שאני קוראת אותם.
אני מעדיפה להתבונן בעצמי במנותחים, ולשמוע (בין השורות של דבריהם) מה קורה להם אחרי הניתוח, ומה עדיף לי.
מרבה דעת מרבה מכאוב - הרבה פעמים אגלה בעקבות לימוד עצמי זה, שיותר לא ידוע מאשר ידוע, ושהתאמת ניתוח היא הימור גדול ולא וודאות. אבל עדיפה האמת המכאיבה על השקר המגונן.

le ad

New member
עכשיו גם מלמדים את הדיאטניות שהטבעת מיושנת

ושניתוחים אחרים עדיפים - כך סיפרה לי הדיאטנית שלי שעברה לאחרונה קורס תזונה בניתוחים בריאטרים. הטענה היא שיותר קל להסתדר ביום יום עם ניתוחים אחרים מאשר עם טבעת.
נראה לי שאם היא תצטרך להמליץ למישהו על ניתוח, היא תעדיף את האחרים על הטבעת.

אופירA

New member
מנהל
נכון מאוד - הטענה בהחלט נכונה

יותר קל להסתדר ביום יום עם ניתוחים אחרים מאשר עם טבעת.
אין ספק.

השיקולים לעשות טבעת הם שיקולים אחרים לגמרי, לא השיקול של נוחות האכילה בהשוואה לניתוחים האחרים.
והשאלה היא אם בגלל שיותר קל להסתדר ביום יום, וקשה ללמוד את הטכניקות האלה לאכילה עם טבעת, אז צריכים לכרות את רוב הקיבה, לעשות ניתוח הרבה יותר ארוך ומסוכן.
שאלה טובה, וכל מי שחושב ייתן עליה תשובה אחרת (כל התשובות נכונות).
ומי שלא חושב - ידקלם מה שמלמדים בקורס.

שוקית3

New member
תודה ברור לי ש..

אף אחד לא יכול לקבל את ההחלטה במקומי.. נראה לי שבעצם אני שואלת עם החששות והלבטים האלו הם טבעיים וגם אתם הייתם שותפים להם לפני הניתוח שלך? כי באמת אין סוף לדעות השונות.. על כל דעה בעד יש אחת בנגד..
בכל מקרה תודה וחג שמח

ortal30050

New member
גם אני עברתי את זה

אני תמיד ההיתי החלטית על טבעת ומשום מה כל פגישה עם כרוג/דיאטנית/רופאים ניסו לשכנע אותי שהטבעת פחות יעילה, אבל בסוף הלכתי עם תחושות הבטן שלי ועשיתי מה שאני חושבת שהכי טוב בשבילי - טבעת

קוביd1

New member
לבטים לפני ניתוח

חששות ולבטים זה דבר טבעי שאני עברתי את הניתוח לפני יותר מ12 שנה היה רק ניתוח טבעת ,לא היה אז ניתוח שרוול, אז במקרה הזה לא הייתה לי התלבטות

קובי

אופירA

New member
מנהל
כל אחד אומר משהו אחר - כי אין אמת מוחלטת

ולכל אחד יש דעה אחרת.
לכן את צריכה לגבש את הדעה שלך.
לא את הדעה שלי, לא את של קובי, לא את של אבינוח, ולא את של אף אחד אחר.

נתונים - ניתוח הטבעת הכי פחות מסוכן והכי פחות קריטי עבור הגוף. זו עובדה שאין עליה עוררין.
לגבי החיים אחרי הניתוח - כאן קשה לי לקבוע מה עדיף, כי יש כאלו שיותר טוב להם השרוול, ויש כאלו שיותר טוב להם הטבעת, ואי אפשר לנבא מראש.
כדאי לקרוא הרבה על היתרונות/חסרונות של חיים עם שרוול, ועל היתרונות/חסרונות של חיים עם טבעת, ולהרגיש בתחושת בטן מה נראה לך יותר מתאים לך.

לדוגמא - אשה מעל גיל 70 שגבולית ב-BMI שלה, אני לא ממליצה לה לעשות שרוול. מי יודע מה יהיה בעוד 10 שנים כשהיא תהיה זקנה ותאבד את התיאבון?
לעומת זאת, אם אותה אשה יודעת שהיא לא תתנהג בצורה אחראית עם הטבעת, ותזיק לבריאות שלה ע"י אורח חיים של הקאות וכל מה שנובע מהן, הייתי ממליצה לה שרוול דווקא.

גברת ע

New member
אני משארת שזה אישי

ולפי אישור ממנתח, אני קיבלתי אישור מהמנתח שלי לחזור לחדר כושר בערך חודשיים אחרי הניתוח אבל באיזי ובלי עומס גדול מידי על הבטן ובלי תרגילי בטן, אני חושבת שאחרי עוד חודשים (4 חודשים אחרי הניתוח) כבר חזרתי לפעילות מלאה בחדר כושר כולל תרגילי בטן, כמובן שהתקדמתי באיזי בהתאם לרמה וליכולת שלי

למעלה