ספור
אמיתי

SARA120

New member
ספור../images/Emo1.gifאמיתי../images/Emo35.gif

אשה שמנה אחת נסעה לטיול בעולם. בארץ אחת רחוקה-באוטובוס,נדחפות שתי צעירות ורזות ומפטפטות בעיברית (מתוך מחשבה שאף אחד לא מבין!). הן כמובן ריכלו על כל העולם וסיפרו דברים כמוסים על האמהות שלהן וגם העליבו את האשה על מימדי גופה וקראו לה "הפרה". בסוף הנסיעה ירדה האשה השמנה ופנתה בדרך אל הבנות וביקשה למסור ד"ש לאמא של אחת מהן שהיא במקרה מכירה!!והוסיפה:"תגידי שזה מ"הפרה"..." זהו לגבי כמה שהעולם קטן.

RomiVais

New member
מדהים כמה שזה נכון......

אני דוברת ספרדית וההורים שלי תמיד חינכו אותי, שגם כשאני במקום שבו אני בטוחה שאף אחד לא יבין אותי - אני חייבת לשים לב למה שאני אומרת... כי זה שישמע יכול להיות כל אחד ויכול להבין הכל. הסיפור שסיפרת ממש לא נעים, אבל ה"פרה" היתה פה 10!!!! כל הכבוד לה!!

SARA120

New member
../images/Emo80.gifמוווווווווו.....

הסיפור לא שלי,שמעתי אותו באיזו תוכנית טלויזיה לפני המבול. אבל נזכרתי בו כשקראתי כמה מההודעות..וסליחה אם "הצצתי" למישהו...אבל זהו טבע הפורום, לפי דעתי-שכולם דנים ו"מדסקסים" עם כולם.

שרה שבת שלום

ואת יודעת מה גם הכי הכי מרגיז??? זה ששופטים את האנשים לפי גודל וצורת הגוף. אחרי ההסתכלות והקביעה הראשונית הזאת הסביבה נעשית עיוורת לגבי האישיות ולנסות להכיר כמה נחמד ומיוחד יכול להיות זה שביטלו אותו/ה מראש. ישנם אנשים שצריכים לעבור דרך ארוכה כדי להיות בני אדם יותר, וגם ללמוד להיות פחות שטחיים. (כי לרוב אלה שמעירים הערות כאלה יש להם ראייה שטחית לא רק בפן אחד, זה מבטא גישה שלמה). שתהיה לך שבת נפלאה, דליה.

SARA120

New member
לדליה השבת!../images/Emo80.gif

זהו! עכשיו אני רגועה !!!!!!אם התיחסת לדברים שלי ,סימן שאני שווה..... דליה יקירתי,שלא יהיה לך שום ספק! זאת מ ח מ א ה !!!!!! הדברים שלך כל כך נכונים ומתאימים ונוגעים איפה שצריך..(ותמיד בזמן ובמינון הנכון). אני מכירה טוב מאד את הרגשת הזילזול והביטול ששולחים לעברך כשאתה מעיר (משהו מאד חכם ומקורי!)בחברה זרה שעדיין "לא הכירה את יוסף..." אני רק מתנחמת בחברה האישית שלי שאחת מהם אמרה לי בצחוק מהול בעצב:"אני מקוה שהקילוגרמים שיירדו לא יקחו עמם את חוש ההומור..." שמעתי ש"שמן" זהו אופי ולא רק מימדים!וכמו שהאנורקסיות (להבדיל אלפי הבדלות!)מסתכלות בראי ורואות גדול,כך ההיפך אצל השמנים... זהו להפעם!ושתהייה גם לך המשך שבת נהדרת

gal33

New member
שרה, זה כמו הפסיכיאטר השמוק שאמר

לי ש"עדיף שתהיי רזה ודכאונית מאשר שמנה ועליזה". הייתי צריכה כבר אז להתיישב עליו ולגמור את הסיפור. שמוק! זה שהוא שמוק רזה חסר שמחת חיים, לא אומר שכשאנו נרזה גם נהפוך לכאלה. בטח ששמן זה אופי, כמו שג´ינג´י זה אופי, כי כשכל חייך החברה מסתכלת עליך כעל חריג, ומתייגת אותך כך, אין לך ברירה אלא לפתח תכונות מסויימות שתעזורנה לך לשרוד את זה בצורה הכי פחות גרועה. אז אכן הרבה מהשמנים הם נחמדים, והם חביבים, והם מצחיקים, ובכך עונים לסטריאוטיפ שהחברה שמה עליהם. שרהל´ה, אנחנו נראה להם שגם כשנהיה רזים נמשיך לצחוק, רק בניגוד להם, לא נצחק על אנשים, נצחק איתם. גל

באיה

New member
גל, אני המומה

כך אמר לך פסיכיאטר? את צודקת שהוא שמוק, יחד עם זאת לא נראה לי שמותר לו להגיד דבר כזה.

gal33

New member
מבחינה אתית ברור שזה לא לעניין. אך

אני הייתי בשלב שהייתי צריכה אותם, ולא הם אותי. הבטחתי לעצמי שאחרי הניתוח אתלונן וכו´, אך החיים חזקים יותר, והייתי עסוקה בלשרוד את הניתוח, ועדיין לא היתה לי תקופה אחת של שקט מאז כך שזה ירד לתחתית סולם העדיפויות, והיום יותר משנה אחרי. אני רק חושבת שלו הוא היה אומר את זה למישהו עם נטייה אמיתית לדכאון, אדיוט שכזה. אך מה ניתן לצפות מפסיכיאטר שיושב כל היום מאחורי כסא וחותמת במשרד, וכלל לא רואה מטופלים אמיתיים.

SARA120

New member
שבת שלומות!../images/Emo39.gif

נכנסתי לאוירה פילוסופית וחשבתי לעצמי:אולי כל המידע על היותנו שמנים נמצא כבר מראש בDNA שלנו ויש למדענים שלנו הדרך ל"הנדס" את הגן הדומיננטי האחראי להשמנה ואולי הם לא עושים זאת מיכיוון והם מקבלים אתנן מכל מכוני ההרזיה וחברות ההרזיה ובתי החולים והפסיכיאטרים... (כמו שיש בודאי ממציאים שהמציאו כבר מכוניות שלא צורכות דלק אבל כל מדינות ערב והמדינות המייצרות נפט משתיקים אותם...) נזכרתי במאמרים ישנים באתר שדנו בחלוקים הקטנים שיש בבתי החולים:אני חושבת שזהו סימפטום לקונצנזוס בחברה ששמן זהו מוקצה... זהו להפעם!כנראה שלא ישנתי מספיק הלילה....ביי

gal33

New member
שרה, לצערי הרב, יכולה להיות הרבה

אמת במה שאת אומרת, יש הרבה קונסיפרציות מעוותות שכאלה בעולמנו הזה. גל

רוייקו

New member
מסכים איתך, גלי, לגבי הסטראוטיפ

של השמן, כחביב ומצחיקן. אנשים, כשהם מרזים, הופכים לרציניים יותר. זו עובדה. יכול להיות שהם מוותרים על הצורך התמידי שהיה להם, להיות מקובלים. עכשיו, כהערך העצמי לשהם שוקם, הם מתמקדים בחלקים ענייניים יותר. הרבה מהם, מאלה שעברו שינוי, מרגישים שמעתה עליהם להשלים את החסר ואין יותר זמן להשקיע במאמצים הקדתחניים להיות מקובל ומוערך. זו גם הסיבה שהרבה פעמים אומרים על החתיכים/ות שהם סנובים ודואגים לעצמם..

רוייקו

New member
ועוד משהו... לגבי הסטריאוטיפ

אני חושב שהפכתי נורא רציני מאז שרזיתי. אני צוחק 10 אחוז ממה שהייתי צוחק בתקופה השמנה. בכל תקופות החיים הייתי מצחיקן. היו ממציאים לי עשרות שמות (כמו "בומבצור", "קיטבג"..) ואני הייתי צריך להמציא לפחות כנוי אחד לכל מתגרה פוטנציאלי. הייתי רוצה לחזור ולצחוק חצי ממה שהייתי צוחק אז. כשאני רואה אנשים מתגלגלים מצחוק, אני כל כך מתגעגע לצחוק המתגלגל שהיה לי. היה לי מן צחוק פרוע מתגלגל שאין לאף אחד כזה. צוחק שמזמין את כולם לצחוק. ניראה, כי צחוק הוא גם עניין של אופי.

gal33

New member
רוייקוש, העצבת אותי ../images/Emo7.gif רוצה שאני

אשעשע אותך? גם לי יש צחוק מתגלגל, ואני לא רוצה להיפרד ממנו. לא רוצה צחוק צנוני שכזה. רוצה צחוק מכל הבטן, צחוק משחרר. אצלי הנחמדות בזמנו נבעה מזה שאתה לא יכול להרשות לעצמך להגיד לאנשים מה שאתה באמת רוצה, כי אם זה לא היה מוצא חן בעיניהם, ישר היו תוקפים אותך, קשור, לא קשור, ישר היו יורדים עליך על זה שאתה שמן. גם ילדים, גם מבוגרים. לפני כמה חודשים ספורים הבנתי שנמאס לי לבלוט כל החיים. אני רוצה פעם אחת להסתובב ברחוב ולא לבלוט יותר, לעזאזל. פעם אחת שלא יסתכלו עלי באופן מיוחד, פעם אחת שלא אמשוך תשומת לב. אולי עוד 50 קילו, יש סיכוי שזה יקרה. נראה לי שזו תהיה תחושה עילאית להסתובב ככה ברחוב, בלי שלרוב האנשים יוצאות העיניים. סתם חלום של ילדה קטנה שנשאר בתוכי... גל

גל - פרצת אצלי עכשו לדלת פתוחה!!!!

שלגיה כתבה פעם את הדבר היפה ביותר שקראתי: שהיא עושה את הירידה במשקל למען עצמה - כדי שה=י=א תהיה המאושרת באדם!!!!! (שזה רק קטע פיצפון ממכתב מדהים שהיא כתבה בוואלה פעם). כל מילה מיותרת וקטנה לידם!!!!! גל, יש לנו שתי בחירות בחיים ========== האחת - להיעלב. ללכת אחר הדיעות של אחרים. ואז הדיעה שלנו "הולכת לאיבוד". והשניה - לדעת שהדרך הכי נכונה האמיתית בלי כחל וסרק ללכת בה. זו להיות מי ומה שאנחנו ואיך שאנחנו עם האמת שלנו. הקסם והמיוחדות שלנו. ועוד אין סוף הדברים היפים שיש בנו. זה העיקר. כל השאר?????? מסתדר בשורה לפי זה. כל השאר ואיך שאחרים רואים את זה - זו ..... בעיה שלהם!!!!!!!!!!!! גל, תמשיכי עם כל היפה שבך. יש שיר יפה כזה באנגלית שמדבר על לא לעשות שינוי באיך שאנחנו. חבל לבזבז את האנרגיות הנפלאות על הדברים האלה - ----- יש עוד מיליון דברים נהדרים שמחכים ומצפים לנו לגלות שאנחנו יכולים להתפתח ולעשות טוב למען עצמנו. שיהיה לך שבוע הכי הכי דליה.

gal33

New member
דליה, אני חוששת שלא הבנת אותי, זה

שאני מתחברת גם לדברים האלה שקרו לי, ונותנת להם את מקומם, זה כדי לא להתעלם מהרגשות שלי, אלא כדי לתת להם ביטוי, כדי שלא יתקעו להם בגוף באיזה שהוא שריר וזכרון ופעם יגרמו לי שמות. זה לחלוטין לא אומר שזה מה שממלא אותי ושזו האנרגיה הראשית שמניעה אותי. אני גם חושבת שיש הרבה יותר משתי הבחירות שאת הצגת. אני גם חושבת שאין סתירה, וניתן ללכת אחר דעתך ובו זמנית להיות כן עם עצמך ולהודות שנעלבת מזה ומזה. ההודיה בהעלבות אינה מכחידה כל דבר אחר בך והופכת את כולך לנעלב. אני פשוט לא חושבת שעל כל דבר בחיים צריך להגיד, זה שום דבר, אוי שטויות אל תיעלבי ממנו, הוא לא שווה את זה וכו´. מה לעשות כן נעלבתי, ועדיף להכיר בזה, לתת לזה את העשר דקות תשומת לב, ואז, ורק אז אתה מנקה את זה ממך באמת. להגיד לא נעלבתי כי זה מה שמחנכים אותך להגיד, ובפנים בעוד יומיים לגלות שכן נעלבת הרבה יותר גרוע והרבה יותר קטן בעיני מאשר להודות, וואלה האמירה המסריחה הזו פגעה בי. זה לא משנה כהוא זה את האדם האיקס וואי זד שאני. כפי שפצחתי, איני רואה סתירה בכך, אצלי בשנה האחרונה, תודה לאל, הם דרים בכפיפה, גמרתי עם ההכחשות, ראיתי לאן הגעתי איתן... שבוע טוב לכולנו גל

את צודקת גל.

עוד הייתי בשוונג של "להתעצבן" את יודעת על אילו ומי. אז הוצאתי ולא הוספתי. אני תמיד אומרת דווקא כשמישהו נפגע או נעלב שזה טבעי ולגיטימי לחוש את הפגיעה. אנחנו בסך הכל בני אדם. זה דבר טבעי. מכירה את השיר המפורסם של אוסקר ווילד גל, יש שם משפט נפלא שאומר: "תן לי כוח לקבל את מה שאיני יכול לשנות". בכל אופן, ככל שאני מכירה את החבר´ה הנפלאים שכאן או במקום אחר, אני רוצה למרוט את כל הנוצות של אותו מישהו שזורק את המילים האלה. (טוב כעס הוא גם טבעי.
) ). שבוע טוב מדליה.

star22.

New member
חולם שאת הוכת להגשים גל!!! ורק שתדע

שגם שתרזי יסתכלו עליך בצורה מיוחדת רק שהפעם כולם יסתכלו עלייך במבט כזה של ווווווואאאווווו!!!!!!!!
או שפשוט יהיה את אלה שיאכלו את ה -
זה אולי נשמע קצת ברברי אבל זה ככה אבל את וכולם יראו לכולם מאיפה משתין הדג ושוב סליחה על השפה

שש שבע

New member
לא מסכימה איתך נקודה

גיסתי ירדה 60 קילו אחרי הניתוח, ונשארה צחקנית וחמודה, רק מה, גם רזה חתיכה, ורואים את הפנים היפות שלה, בלי לחפש אותן בין קיפלי השומן. להיפך דוקא כשמנה חיפשהמשמעויות נסתרות של אנשים ביחס לשומן שלה, אבל עכשיו, אפילו זה נעלם עם השומן.

gal33

New member
דליה, התפרצת לדלת פתוחה אצלי,

הדברים שאמרת כל כך נכונים וכל כך מקפיצים אותי תמיד. לרדת על שמן בפומבי זה קונצנזוס, זה בסדר, הוא שמן, והוא שמן בגלל שהוא אשם. הרי אין לו כוח רצון. אבל כל תכונה חיצונית בולטת אחרת, זה בסדר. הדבר המדהים הוא שתמיד מי שצוחק על שמנים לא מושלם בעצמו. טול קורה מבין עיניך, כנראה לא היה משפט שהם למדו ו/או הפנימו. כל אחד ואחד מאיתנו צריך לקחת זו כמשימה יומיומית לחנך את העולם להיות מקום קצת יותר סובלני כלפי אנשים שונים. גל

למעלה