ספטמבר השחור ו- October war

פונדיצ'רי

Active member
כך היה קורא אבי היקר לאלרגיית הסתיו. ואני, בתו האוהבת, ירשתי ממנו בנאמנות את האלרגיות העונתיות.

כבר 3 ימים שאני דהויה, מזוררת בשרשרת ודומעת בעיניים מגורות. יש מין אבק באויר. רופאת המשפחה אינה עונה. בעלי רב התושיה מצא הבוקר שאריות נוסידקס שלי מ-2018 שפג תוקפו ביולי. מעולה. יהיה לי תירוץ טוב להיות מנומנמת בסופש הזה.

כל מה שאפשר לעשות זה לסגור את החלונות, להפעיל מיזוג ולחכות עד יעבור זעם.

צליליתה1

Well-known member
אלרגיית הסתיו

הרבה בריאות
לאחרונה ציינתי לעצמי שהשנה אלרגיות עונות המעבר הרבה פחות מציקות לי עד לא קיימות
(טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה)
אין לי הסבר, וחבל, כי הייתי רוצה לגרור את השחרור הזה גם לשנים יותר נורמאליות

לא מצליחה למצוא את המאמר, אבל בצבא ארהב ( מישהו חקר, נדמה לי שהצבא) חקרו את נושא התרופות פגות התוקף ונמצא שבטוח לגמרי להשתמש בהם גם אחרי התאריך. משהו כמו כמה שנים. כך שכמה חודשים נראה לי לגמרי סבבה. תרגישי טוב

פונדיצ'רי

Active member
הרבה בריאות
לאחרונה ציינתי לעצמי שהשנה אלרגיות עונות המעבר הרבה פחות מציקות לי עד לא קיימות
(טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה)
אין לי הסבר, וחבל, כי הייתי רוצה לגרור את השחרור הזה גם לשנים יותר נורמאליות

לא מצליחה למצוא את המאמר, אבל בצבא ארהב ( מישהו חקר, נדמה לי שהצבא) חקרו את נושא התרופות פגות התוקף ונמצא שבטוח לגמרי להשתמש בהם גם אחרי התאריך. משהו כמו כמה שנים. כך שכמה חודשים נראה לי לגמרי סבבה. תרגישי טוב
אני משתמשת גם במוצרי חלב כמו גבינות ויוגורטים אפילו שבועיים אחרי שפג תוקפן כביכול. כשזה סגור, זה עדיין טוב. ברור לי שזה רק תאריך אחרון לשיווק (לא תופס לגבי חלב בשקית שבאמת נהיה מקולקל).

GoldenEyes

Well-known member
אני משתמשת גם במוצרי חלב כמו גבינות ויוגורטים אפילו שבועיים אחרי שפג תוקפן כביכול. כשזה סגור, זה עדיין טוב. ברור לי שזה רק תאריך אחרון לשיווק (לא תופס לגבי חלב בשקית שבאמת נהיה מקולקל).
מה שמזכיר לי , שכחתי מהקופסת חומוס שקניתי והשארתי במקרר, עוד לא פתחתי אותה , תאריך אחרון לשווק לפני 3 ימים , הקופסה נפוחה , ונראה שיש הרבה אויר בחומוס, לא מנסה אפילו , ישר לפח

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חלב בשקית של תנובה הוא היחידי שמפוסטר פסטור רגיל ולכן חיי המדף שלו במקרר קצרים הרבה יותר משל האחרים (אם כתוב על השקית מפוסטר על/מהומגן חיי המקרר כמו של החלב בקרטונים).

לעומת זאת החלב בשקית של תנובה הוא זה שמתאים להכנת גבינות ביתיות.

GoldenEyes

Well-known member
כך היה קורא אבי היקר לאלרגיית הסתיו. ואני, בתו האוהבת, ירשתי ממנו בנאמנות את האלרגיות העונתיות.

כבר 3 ימים שאני דהויה, מזוררת בשרשרת ודומעת בעיניים מגורות. יש מין אבק באויר. רופאת המשפחה אינה עונה. בעלי רב התושיה מצא הבוקר שאריות נוסידקס שלי מ-2018 שפג תוקפו ביולי. מעולה. יהיה לי תירוץ טוב להיות מנומנמת בסופש הזה.

הרופא שלי לא מוכן כבר שנים לתת לי נוסידקס , טוען שזה יצא מספר התרופות וכי היא לא בטוחה לשמוש
לאותן תופעות שתיארת אני מקבל אלרג'יX

shila777

Member

מה שיש לעשות-לגשת לסופרפארם,לקנות לורתרים -סירופ טבעי.לקחת בערב 5 סיסי ונפתרה הבעיה.
אצלי-בכל אופן.

קלייטון.ש

Well-known member
לא הכרתי את המילה "מזוררת". לגמרי פעם ראשונה שאני נתקל בה. אני לא רואה את עצמי משתמש בה, אבל נחמד ללמוד על קיומה.
בכל אופן אני חושב שכרגע באמת הכי עדיף לעשות כדברייך, לסגור הכל עד יעברו כל הזעמים והזועמים באשר הם מסתובבים להם שם בחוץ.

אבח"י

Well-known member
לא הכרתי את המילה "מזוררת". לגמרי פעם ראשונה שאני נתקל בה. אני לא רואה את עצמי משתמש בה, אבל נחמד ללמוד על קיומה.
בכל אופן אני חושב שכרגע באמת הכי עדיף לעשות כדברייך, לסגור הכל עד יעברו כל הזעמים והזועמים באשר הם מסתובבים להם שם בחוץ.
בספרות העברית של סוף המאה הקודמת זה קולם של סוסים, הקול הרגיל. זורר :)

סופהו 1

Well-known member
סוס זורר או צונף?

השועל, התן והזאב משמיעים קולות די דומים (לפחות לאוזן בלתי מיומנת).
שלושתם משמיעים קולות יללה. מעניין מדוע החליטו שדוקא הזאב זורד.

יוסי ר1

Active member
סוס זורר או צונף?

השועל, התן והזאב משמיעים קולות די דומים (לפחות לאוזן בלתי מיומנת).
שלושתם משמיעים קולות יללה. מעניין מדוע החליטו שדוקא הזאב זורד.
ראשית , אני מת על המילה הזו, לזורר. יש אותה בסיפור של אלישע והילד המת, ויש אותה באלןף בצלות, ובכל מקום שהיא מופיעה היא נהדרת.
ויש רשימה שובת נפש של מי עושה מה ואיך (לא מוצא כרגע מקור מוכק, גוגל אומר לי שזה מדרש כיסא ואיפודריון מהמאה ה11) "אמר ר' יוחנן היו כולם נותנים קולם והיה מרעיד כל העולם כולו, שור גועה, אריה שואג, איל צוהל, נמר צורח, כבש חונב, זאב זורד, צבי מפרט, דוב מגמגם, חמור מבריס, פיל נוהם, ראם מצלצל, גפרית מלבלב, אדם מרנן, שד מזמר, זיז היה קורא וקולו עולה לשמים, נשר צועק כקול מים רבים, יונה מהגה, נץ מצפצף והיה מקולו מתעוררים כל ישני ירושלם, נחש בפיו היה שורק והיו חולי ירושלם מתרפאין מקולו".

למעלה