ספיישלים דוקטור הו עם דיויד טננט

MonicaF

New member
ספיישלים דוקטור הו עם דיויד טננט

התוכן להלן מכיל
לעונות 1-4 כולל הספיישלים הבאים:
The Runaway Bride
Time Crash
Voyage of the Damned
The Next Doctor
Planet of the Dead
The Waters of Mars
End of Time

MonicaF

New member
The Runaway Bride

הביצועים הטכנולוגיים בספיישל זה די עלובים ודרשו ממני מעט סבלנות. אנחנו, או אתם, פוגשים כאן לראשונה את דונה נובל שתהיה הקומפניון של הדוקטור בעונה הרביעית. אני משום מה פסחתי על הספיישל הזה בהמלצת חבר, ורק אחרי שצפיתי בכל עונה 4 והתאהבתי בדונה, ראיתי את הספיישל.
דונה היא טיפוס מיוחד, מעצבן ומקסים בו זמנית. אולי האוצר הגדול יותר של דונה הוא הסבא שלה, השחקן Bernard Cribbins שנפגוש בהמשך. דונה כל כך רצתה להתחתן שנפלה בפח למלכה עכבישה עתיקה, המנסה להאכיל את צאצאיה הטמונים עמוק בליבת כדור הארץ. אבל הנה הדוקטור מגיע, כי כל ההתנהלות בסביבה נראית חשודה. למעט הרעיון של העכבישה, המרדפים המדליקים בסרט, וההיכרות עם הטיפוס דונה נובל, אין עוד דברים שאהבתי. למעט ההומור הבריטי, אבל הוא נוכח בכל סדרת הדוקטור כך שחבל בכלל להזכיר אותו. זה מזכיר לי אבל סטאנד אפ של הקומיקאי אדי איזרד (Dress to kill). הוא צוחק על איך הבריטים היו מתנהגים להיטלר במטוס. אותו הומור בריטי מדליק, כדאי לכם לראות.
טוב סטיתי מהספיישל אבל אין לי עוד משהו להגיד עליו למעט: אל תפסחו עליו כמוני, הוא חוליה חשובה בכל הקשור לדונה.

MonicaF

New member
Time Crash

ספיישל קצר עם בו משתתף דוקטור אחד ישן? אני מבקשת את עזרתכם עם הספיישל הקצרצר הזה. מסתבר שפספסתי אותו. אני אחרוש שוב את עונות 1-4 אולי הוא שם? בכל מקרה, הבנתי שתחילת Voyage of the Damned גובלת בסיום Time Crash.

meilla

New member
זה בעיקרון ספיישל בונוס

לא משהו חובה.
לא תמצאי אותו בין העונות, הוא רק ביוטוב.
העלילה שלו בעיקרון בין סיום העונה השלישית לבין הספיישל שציינת.

MonicaF

New member
תודה לכן
(אספרגוס)

חמוד מאד!

קטנטן לעונות עם טננט וסמית':
.
.
.
.
.
.
.
.
.

תגידו, לכל דוקטור יש מילת יציאה להרפתקה?
לעשירי יש את allons-y ולאחד עשר יש geronimo.
זה משהו עקבי אצל כל הדוקטורים? כבר לא זוכרת מה היה לתשיעי, אם בכלל.

meilla

New member
הו וסורי הקישור

מכיל
לעונות של מאט סמית'.
סורי סורי סורי.

MonicaF

New member
אבל

ה-פנטסטיק של ה-9 מקביל ל-בריליאנט של של ה-10.
אלונזי - זה בואו נצא לדרך, וג'ירונימו אומרים לפני שקופצים מגובה.

מוגלי7

New member
חח נראה לי הגזמנו קצת עם מדיניות הספוילרים

אני בספק שמה שרשמת בהודעה יהרוס למישהו, צריך קצת להרגיע את כל העניין לדעתי.
ולנושא - לתשיעי היה fantastic.

MonicaF

New member
לא רוצה לקלקל צפיה של אחרים

לדעתי גם תאור הספיישלים לא מקלקל אלא רק נותן רקע, אבל אני מכבדת בקשות של אחרים.
ולגבי הפנטסטיק - כתבתי מאז שלדעתי זה מקביל לבריליאנט של טננט, ראי הודעה מעל.
כל אחד יכול לשים ביוטיוב מה שהוא רוצה, אבל אני אזרום עם זה

MonicaF

New member
Voyage of the Damned

אחלה ספיישל. קיילי מינו היא מלצרית על הטיטאניק, ספינת חלל עליה עולה הדוקטור כנוסע סמוי. בספיישל הזה אם אני לא טועה אנו פוגשים לראשונה את סבא של דונה, כצופה במתרחש בשמיים, מכדור הארץ. Bernard Cribbins (סבא של דונה) מוכר מאד לדיויד טננט. הוא היה גיבור ילדות שלו כמספר סיפורים בסדרת jackanory. אתם מכירים את סדרות מספרי הסיפורים, מישהו יושב ומקריא בתוך חדר מיוחד, ולרוב מופיע כשחקן בסיפורים שהוא מספר.
ובחזרה לספיישל. הטיטאניק סובבת את כדור הארץ בקריסמס, הנוסעים נשלחים לכדור הארץ לראות את החיים שם, ואת בני האדם. מעין ביקור בספארי, הטיטאניק היא הרכב, הפלנטות הן בעלי החיים בספארי. אסטריד (קיילי מינו) חיה על הטיטאניק ולא יכולה להרשות לעצמה לרדת לכדור הארץ, אבל תסמכו על הדוקטור שיסדר לה ולו טיול קטן, בו הוא יגלה מה קרה לכדור הארץ האהוב עליו, ואז הוא יתקן, במחיר כבד. ארבעה דברים שאני זוכרת מספיישל זה וליוו אותי הלאה: מיכשור הטלפורטציה לכדור הארץ, באם אדם מת בתוכו, נשארת מעין רוח רפאים דיגיטלית לזמן מה. אנחנו פוגשים את התופעה הזו בפרקים של הספרייה, רעיון ממש יפה לדעתי, גם אם זכה להיות לעוס בטעמים שונים ביצירות מד"ב ופנטזיה. דבר שני: זוג השמנים המתלווים אליהם – כאשר ראיתי את the end of time, הבנתי מאיזה סוג חייזרי הם היו. אני אוהבת סגירות מעגל. דבר שלישי, אנחנו פוגשים כאן את אלונסו, יד ימין של קפטן הספינה, שיופיע גם ב-the end of time – ואני מקווה שאולי גם בטורצ'ווד? דבר רביעי: יש כאן הסבר למה היה קורה, או קרה ביקום מקביל? אילו דונה, לא היתה לוקחת את הפניה הנכונה בפרק turn left.
לדעתי הספיישל הזה הוא מאסט, הוא עשיר ומושקע, ולדעתי, מאד מרגש. קיילו מינו עושה עבודה טובה.

MonicaF

New member
The Next Doctor

את הספיישל הזה ראיתי ממש מזמן אז אני לא זוכרת את כל הפרטים. זכור לי שמוריסי שיחק נהדר. אדם שאיבד את כל משפחתו, (בסוף מגלה שלא את כולה) חווה טראומה והוא משתכנע שהוא הדוקטור שצריך להציל את העולם. אדם אמיץ וחמים, loveable. דני הדוקטורים ביחד, בליווי הקומפניון של הדוקטור ה"מתחזה" נלחמים בסייברמן ובמלכה שלהם. ראיתי את הספיישל הזה ב-BBC לפני שהייתי מוכנה לקבל את טננט כמחליפו של אקלסטון, והיה לי קצת אנטי אליו  אבל הסוף נהדר! וכמובן שאת הסייברמן פוגשים עוד הרבה בהמשך. הם מאד מזכירים לי את הדאלקים.
מה שהכי הרבה אהבתי בספיישל הזה הוא הקשר עם התקופה הזו באנגליה. למעשה כל פרק שבו ראינו את אנגליה של פעם, היה אדיר מבחינתי: שייקספיר, דיקנס, ועוד.

MonicaF

New member
Planet of the Dead

את הספיישל הזה פחות אהבתי. הדוקטור נוסע באוטובוס בו נמצאת גנבת אוצרות עתיקים, והאוטובוס נכנס דרך חור תולעת ומגיע לפלנטה אחרת בו רק חול, אלא שהחול הזה הוא מה שנשאר מציביליזציה משגשגת שנאכלה ועוכלה על ידי מייצרי חור התולעת, מעופפים עשויים מתכת.
אהבתי את היצורים ואת הרעיון שלהם, אבל אני לא מבינה איך הדוקטור יכול להבין אותם ולרצות בכל זאת לא להכחיד אותם. כי אם הוא משבש את כיוון חורי התולעת שהם מייצרים, ומפנה אותם לפלנטות ריקות, הוא כן גורם למותם מפני שלא יהיה להם מה לאכול.
בספיישל הזה אנחנו שומעים לראשונה את נבואת 4 הדפיקות, וחיכיתי בקוצר רוח לפגוש נבואה זו שוב.

MonicaF

New member
The Waters of Mars

זה נהיה יותר ויותר טוב! "המים של מארס" הוא הכי אהוב עלי למעט "סוף הזמן". סיפור נהדר, דמויות אמינות ואהובות, והפן העמוק יותר של הדוקטור מתבטא כאן היטב. הרצון שלו תמיד להתערב ולהציל חיים, יכול לאבד שליטה ולגרום לאבדות כבדות. הוא עובר את הגבול ואנחנו עצובים יחד איתו. אבל הכי יפה כאן זה הסיפור שמתרחש במארס. יחידה מיוחדת חיה שם לכל חייהם על מנת להחיות את מארס שישמש בעתיד ספק מקורות חיים עבור תושבי כדור הארץ. במארס כי יש מים, אלו מים חכמים עם תודעה, הם חודרים למערכת שבנו בני האדם, הם מדביקים את כולם ב"נשמות" של מארס. המפקדת מבינה שאם יחזרו הביתה כדי לברוח משם, ידביקו את בני האדם, לכן היא מפוצצת את התחנה כליל. גם כאן יש רמז לארבע הדפיקות בדלת, אבל לא, זמנו של הדוקטור טרם הגיע.

MonicaF

New member
End of Time

הספיישל הכי מיוחד. מתפרש על שני פרקים. אנחנו סוגרים כאן מעגל ופוגשים לכמה שניות בסוף, את הדוקטור ה-11. ספיישל פאקינג מושקע. המאסטר מוחזר, מרושע יותר, משוגע יותר, מסוכן הרבה יותר, על ידי מי שנשאר נאמן לו. ברגע שהוא מוחזר, הוא מתחבר לרעש הטיפוף הזה בראשו ומבין את מקורו: אדוני הזמן וגליפריי מבקשים לחזור ולהתקיים. אני לא חושבת שיש מתאים יותר מטימוטי דלטון לגלם את נשיא גליפריי. מישהו זוכר אותו בצעירותו מ"אנקת גבהים"? אחחח, הבריטים האלה.
לסבא של דונה יש תפקיד מיוחד, הוא למעשה הקומפניון של הדוקטור. הרעיונות נהדרים, כמו הפיכת כל בני האדם למאסטר. למזלנו, לא רק וילפרד והדוקטור נשארו הם עצמם אלא גם ה"קקטוסים" ודונה, כך שביחד, הם מצליחים לנתק את הלינק עם אדוני הזמן ולהחזיר אותם למקום ממנו באו. לא יודעת, אני מקווה שלא יחזרו!
תגידו, האישה שהופיעה מול וילפרד כל הזמן, שנתנה לו רמזים, זו שהיתה אחת המתנגדות להרס ה-creation והפיכת אדוני הזמן לתודעות נצחיות, אתם חושבים שזו אמא של הדוקטור?
ודבר נוסף: נשיא גליפריי אומר ששתי המתנגדות יישארו כ-crying angels. מאד הזכיר לי את "בלינק" בעונה 4. יש קשר בכלל?

אם לא אהבתי את מאט סמית עד עכשיו, מהצצות פה ושם בפרקים ובספיישלים, אז עכשיו אני כן אוהבת

אני רק מקווה שהעלילות גם טובות ומשעשעות כפי שהיו עד כה. עונה 5 בבלו ריי בדרך אלי, אבל קודם אצפה ב- the beginning, פרקים ראשונים של הדוקטור משנת 1963 והלאה.

AvivZ41

New member
לספיישלים

לפני שאני מתחיל, אמרת בהתחלה שאנחנו מגלים מאיזה סוג חייזרי הזוג שמנים מvoyage of the damned. אני חושב שפספסתי את זה, מה זה היה?

ועכשיו, לשאלות

לפי התסריט RTD אמר להציג את האישה כאילו היא האמא של הדוקטור, אבל הוא השאיר את זה פתוח כדי שאם מופאט ירצה מתישהו להשתמש בה הוא יוכל לקחת אותה לכל כיוון שהוא רוצה.
אני תמיד אהבתי לחשוב שזאת רומנה. היא הייתה הקומפניונית של הדוקטור, הוא "חינך" אותה, כמו שכל קומפניון של הדוקטור הולך בדרכי הדוקטור, כך גם היא, וכמו שהוא היה מתנגד כמה שהוא יכול לתכנית ההיא של ראסילון, כך היא התנגדה.
והקטע עם הוויפינג אנג'לס, זאת אחת השאלות שמטרידות אותי כל פעם מחדש כשאני רואה את ספיישל סוף הזמן. יכול להיות שהוא סתם הצהיר שהן הולכות לעמוד כמו המלאכים ואין שם שומדבר מעבר.

למעלה