Voyage of the Damned
אחלה ספיישל. קיילי מינו היא מלצרית על הטיטאניק, ספינת חלל עליה עולה הדוקטור כנוסע סמוי. בספיישל הזה אם אני לא טועה אנו פוגשים לראשונה את סבא של דונה, כצופה במתרחש בשמיים, מכדור הארץ. Bernard Cribbins (סבא של דונה) מוכר מאד לדיויד טננט. הוא היה גיבור ילדות שלו כמספר סיפורים בסדרת jackanory. אתם מכירים את סדרות מספרי הסיפורים, מישהו יושב ומקריא בתוך חדר מיוחד, ולרוב מופיע כשחקן בסיפורים שהוא מספר.
ובחזרה לספיישל. הטיטאניק סובבת את כדור הארץ בקריסמס, הנוסעים נשלחים לכדור הארץ לראות את החיים שם, ואת בני האדם. מעין ביקור בספארי, הטיטאניק היא הרכב, הפלנטות הן בעלי החיים בספארי. אסטריד (קיילי מינו) חיה על הטיטאניק ולא יכולה להרשות לעצמה לרדת לכדור הארץ, אבל תסמכו על הדוקטור שיסדר לה ולו טיול קטן, בו הוא יגלה מה קרה לכדור הארץ האהוב עליו, ואז הוא יתקן, במחיר כבד. ארבעה דברים שאני זוכרת מספיישל זה וליוו אותי הלאה: מיכשור הטלפורטציה לכדור הארץ, באם אדם מת בתוכו, נשארת מעין רוח רפאים דיגיטלית לזמן מה. אנחנו פוגשים את התופעה הזו בפרקים של הספרייה, רעיון ממש יפה לדעתי, גם אם זכה להיות לעוס בטעמים שונים ביצירות מד"ב ופנטזיה. דבר שני: זוג השמנים המתלווים אליהם – כאשר ראיתי את the end of time, הבנתי מאיזה סוג חייזרי הם היו. אני אוהבת סגירות מעגל. דבר שלישי, אנחנו פוגשים כאן את אלונסו, יד ימין של קפטן הספינה, שיופיע גם ב-the end of time – ואני מקווה שאולי גם בטורצ'ווד? דבר רביעי: יש כאן הסבר למה היה קורה, או קרה ביקום מקביל? אילו דונה, לא היתה לוקחת את הפניה הנכונה בפרק turn left.
לדעתי הספיישל הזה הוא מאסט, הוא עשיר ומושקע, ולדעתי, מאד מרגש. קיילו מינו עושה עבודה טובה.