גפילטע פיש נהדרים/לאה ס.
לא מוכנה לטעום שום גרסה אחרת, וכך גם הילדים. הם מתוקים-חרחפים-מלוחים, ממש לא דוגמה לסטיגמה..
אני אתן את הדרך הקלה ביותר. אמנם יש הרבה ווריאציות, אבל אתן את הכי פשוטה וכמויות מדוייקות של כל דבר.כדי שנדבר במושגים ברורים, אתן על חצי קילו דג טחון. ושוב, ברגע שאת בעניינים, אפשר לשחק ולאלתר.
גפילטע פיש/לאה ס.
1/2 ק"ג דג טון (אני קונה טחון אצל בעל החנות. חוסך עבודה וטרדה)
1 בצל גדול
1 גזר גדול
ביצה
11/2 כף סוכר
1 כפית מלח
כ-1/4-1/3 כפית פלפל שחור (או פלפל לבן)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2-3 כפות קמח מצה
(אני לפעמים מחליפה את קמח המצה בשקדים טחונים או מפחיתה כף מקמח המצה ומוסיפה שקדים טחונים)
ציר הדגים:1
בצל גדול
1 גזר גדול
(יש שמוסיפים גם 1 שום
1/2 עגבניה
1/2 פלפל)
4 כוסות מים
11/2 כף סוכר
1 כפית מלח
1/4-1/2 כפית פלפל שחור או פלפל לבן
1/2 כפית פפריקה מתוקה
(אני גם מוסיפה 2 עלי דפנה ולפעמים כמה גרגרים של פלפל לבן או אנגלי)
אופן ההכנה:
טוחנים את הדג, הבצל והגזר.(אני קונה דג טחון מוכן ולכן משתמשת בפומפיה לבצל ולגזר). מוסיפים את הביצה ואת התבלינים.מוסיפים את קמח המצה (ושקדים טחונים).משהים את התערובת לחצי שעה. בינתיים פורסים את הבצל והגזר לפרוסות דקות (ואת שאר הירקות-אם משתמשים).מוסיפים את שאר המצרכים (המים מכסים קצת מעל לחצי גובה הדגים) וכל זה בסיר גדול ושטוח.מרתיחים את הציר (אני אוהבת להשאיר את זה אח"כ על אש קטנה כעשר דקות). יוצרים קציצות ומכניסים לציר הרותח. כאשר זה שוב רותח מנמיכים ומבשלים כשעה וחצי (אני אוהבת להשאיר עוד קצת )על אש קטנה.כל זה בסיר סגור. את חצי השעה האחרונה אני מבשלת בסיר חצי מכוסה. כאשר הקציצות התקררו,אני מוציאה אותן בזהירות ומסדרת בכלי. את הציר אני מסננת ושופכת על הקציצות או מאכסנת בכלי ניפרד. את פרוסות הגזר מניחה על הקציצות.מניחים במקרר.
אם את רוצה למלא פרוסות דג,את ממלאת ומבשלת באותו האופן. אז הציר נהיה לג'לי. כאשר אני מכינה קציצות בלבד, אני גם מכניסה את הראשים והזנבות. הציר משתבח כך ולעיתים הופך ג"כ לג'לי.
זהו. מקווה, שלא פספסתי שום דבר. אני אוהבת את הדגים מפולפלים. אם את אוהבת אותם מתוקים יותר, הוסיפי עוד 1/2-1 כף סוכר לעיסה וכן לציר.
בהצלחה. אם יש שאלות, אל תתביישי לשאול. ושוב, זאת רק אופציה אחת, אולם ברגע שאת משתלטת על העסק, את יכולה להתחיל לשחק. צריך קודם לשלוט בבסיס הבישול.
כל טוב