ספיישל מאכלי עדות

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ספיישל מאכלי עדות פסחיים

ביום שישי הקרוב (04.04, ד' ניסן) יתקיים ספיישל מאכלי עדות.

חברות פורום מבשלים כשר החליטו להתקד במאכלי עדות פסחיים וכולם מוזמנים לשרשר מתכונים בנושא עד יום רביעי (02.04, ב' ניסן) בשלוש אחר הצהריים.

5 מתכונים/שרשורים מתוך אלה שיועברו להנהלת הפורומים יקודמו בעמוד הבית של תפוז במהלך סוף השבוע.

אז שרשרו נא כאן את מיטב מתכוניכם לגפילטע פיש, סוגי חרוסת שונים, קניידלעך, מסוקי ועוד ועוד.

לעבודה!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גפילטע פיש נהדרים/לאה ס.

לא מוכנה לטעום שום גרסה אחרת, וכך גם הילדים. הם מתוקים-חרחפים-מלוחים, ממש לא דוגמה לסטיגמה..

אני אתן את הדרך הקלה ביותר. אמנם יש הרבה ווריאציות, אבל אתן את הכי פשוטה וכמויות מדוייקות של כל דבר.כדי שנדבר במושגים ברורים, אתן על חצי קילו דג טחון. ושוב, ברגע שאת בעניינים, אפשר לשחק ולאלתר.

גפילטע פיש/לאה ס.

1/2 ק"ג דג טון (אני קונה טחון אצל בעל החנות. חוסך עבודה וטרדה)
1 בצל גדול
1 גזר גדול
ביצה
11/2 כף סוכר
1 כפית מלח
כ-1/4-1/3 כפית פלפל שחור (או פלפל לבן)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2-3 כפות קמח מצה
(אני לפעמים מחליפה את קמח המצה בשקדים טחונים או מפחיתה כף מקמח המצה ומוסיפה שקדים טחונים)

ציר הדגים:1
בצל גדול
1 גזר גדול
(יש שמוסיפים גם 1 שום
1/2 עגבניה
1/2 פלפל)
4 כוסות מים
11/2 כף סוכר
1 כפית מלח
1/4-1/2 כפית פלפל שחור או פלפל לבן
1/2 כפית פפריקה מתוקה
(אני גם מוסיפה 2 עלי דפנה ולפעמים כמה גרגרים של פלפל לבן או אנגלי)

אופן ההכנה:
טוחנים את הדג, הבצל והגזר.(אני קונה דג טחון מוכן ולכן משתמשת בפומפיה לבצל ולגזר). מוסיפים את הביצה ואת התבלינים.מוסיפים את קמח המצה (ושקדים טחונים).משהים את התערובת לחצי שעה. בינתיים פורסים את הבצל והגזר לפרוסות דקות (ואת שאר הירקות-אם משתמשים).מוסיפים את שאר המצרכים (המים מכסים קצת מעל לחצי גובה הדגים) וכל זה בסיר גדול ושטוח.מרתיחים את הציר (אני אוהבת להשאיר את זה אח"כ על אש קטנה כעשר דקות). יוצרים קציצות ומכניסים לציר הרותח. כאשר זה שוב רותח מנמיכים ומבשלים כשעה וחצי (אני אוהבת להשאיר עוד קצת )על אש קטנה.כל זה בסיר סגור. את חצי השעה האחרונה אני מבשלת בסיר חצי מכוסה. כאשר הקציצות התקררו,אני מוציאה אותן בזהירות ומסדרת בכלי. את הציר אני מסננת ושופכת על הקציצות או מאכסנת בכלי ניפרד. את פרוסות הגזר מניחה על הקציצות.מניחים במקרר.
אם את רוצה למלא פרוסות דג,את ממלאת ומבשלת באותו האופן. אז הציר נהיה לג'לי. כאשר אני מכינה קציצות בלבד, אני גם מכניסה את הראשים והזנבות. הציר משתבח כך ולעיתים הופך ג"כ לג'לי.

זהו. מקווה, שלא פספסתי שום דבר. אני אוהבת את הדגים מפולפלים. אם את אוהבת אותם מתוקים יותר, הוסיפי עוד 1/2-1 כף סוכר לעיסה וכן לציר.
בהצלחה. אם יש שאלות, אל תתביישי לשאול. ושוב, זאת רק אופציה אחת, אולם ברגע שאת משתלטת על העסק, את יכולה להתחיל לשחק. צריך קודם לשלוט בבסיס הבישול.
כל טוב

katam

New member
אטריות כשרות לפסח עד כמה קשה

לעשות ?

בנוסח עדות פולניה והסביבה

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא קשה, קבל מתכון של אוריתצילה

החומרים:
6 ביצים
1 כוס מים
3 כפות גדושות קמח תפו"א
קורט מלח
2 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים ביד.
מערבבים קמח תפו"א, מלח ומים ומוסיפים לביצים תוך כדי הקצפה עד שמעורבב היטב.
מחממים את השמן במחבת וכשהשמן חם שופכים אותו תוך ערבוב לתוך תערובת הביצים.
יוצרים חביתיות דקיקות מכמות שמכסה את תחתית המחבת.
הופכים בזהירות על צלחת.
לוקחים 3-5 חביתיות, מגלגלים ופורסים דק - לאיטריות.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וקבל ואריאציה מודרנית עם עשבי תיבול

חביתיות למרק של פסח, עם עשבי תיבול

מכינים בלילה ומטגנים לחביתיות. כשמתקרר פורסים לאיטריות דקות או עבות.
אני מכינה תמיד כמות כפולה, כי אוכלים אצלי כמחצית עוד לפני הפריסה..ושימו לב לגיוון – תמיד מוסיפה עשבי תיבול קצוצים, בד"כ שמיר.

חביתיות למרק של פסח

חומרים ל8-10 מנות:
5 ביצים
1 כוס מים
1 כף שמן
5 כפות קמח תפוחי אדמה
מלח, פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1.מערבבים את הביצים עם המים, השמן והקמח עד שמתקבלת בלילה חלקה וללא גושים. מתבלים במלח ופלפל.
2.מטגנים כ- 15 חביתיות דקיקות, כמו בלינצס: מחממים מעט שמן במחבת טפלון קטנה, יוצקים חצי מצקת מהבלילה, מטים את המחבת כדי שתחתיתתה תצופה באופן שווה. אחרי כחצי דקה הופכים את החביתית בזהירות באמצעות מריתומזהיבים קלות את הצד השני.
3.מצננים את החביתיות ופורסים לאיטריות (אפשר לגלגל מס' חביתיות יחד ולפרוס לגודל אחיד).
גיוון: מוסיפים לתערובת 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים דק – שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, עירית, בצל ירוק.

מקור המתכון: "פסח, אוכל טעים לחג", על השולחן

fields5

New member
Boules au Miel - הקינוח האולטימטיבי לפסח

קינוח טוניסאי מסורתי לפסח המככב בחג לכל אורכו ורוחבו של היום והלילה
ויש להחביא מגנבים...

עיגולים בדבש לפסח
Boules au Miel

המצרכים:

10 מצות
גרידת תפוז מ3-2 תפוזים
4 כוסות מיץ תפוזים (סחוט טבעי)
2-3 ביצים
קינמון לפי הטעם
1/2 כוס עד כוס סוכר – לפי הטעם

דבש מעשה בית - בהמשך

אופן ההכנת העיסה:
- מרטיבים קלות את המצות במים
- מעבירים לקערה ושוברים אותם ביד לחתיכות קטנות, לא פרורים
- מוסיפים מיץ התפוזים עד שהמצות יתרככו דיים, ניתן להוסיף מים או מיץ תפוזים בהתאם לכמות המצות, לערבב טוב, רצוי ביד כדי להרגיש אם המצות התרככו דיים
- מוסיפים את הסוכר, גרידת התפוזים והקינמון, מערבבים טוב
- מוסיפים ביצים בהתאם לכמות המצות ומערבבים טוב .
- נותנים לנוח כרבע שעה עד שהחומרים יתאחדו טוב

- בינתיים על אש גבוהה מחממים שמן עד לפני שירתח, רצוי בסיר גבוה ורחב - שיהיה חם מאוד ומנמיכים קצת
- מהתערובת יוצרים עגולים לא גדולים מדי כדי שהפנים יתבשל טוב, מניחים בשמן, כשמזהיב, הופכים לצד שני. אפשר ליצור את העיגולים ביד או באמצעות כף.
רצוי להעמיד כוס מים ליד התערובת להרטבת היד או הכף
- מוציאים לצלחת רחבה .

עם סיום הטיגון - להכין סיר להכנת הדבש וצלחת הגשה יפה שבה יונחו העיגולים לגשה לאחר ההדבשה:

אופן הכנת הדבש
250 גרם סוכר או לפי הצורך
2 כוסות מים או בהתאם לצורך
מיץ מרבע לימון
להמיס פחות מרבע כפית קמח תפו"א ברבע כוס מים לדלל ולהוסיף לדבש המתהווה (עושה שהדבש לא יתקשה למחרת).
תוך כדי ההדבשה, במידת הצורך – להוסיף קצת מים כי הדבש מצטמצם

בתיאבון ובהנאה.

fields5

New member
מסוקי טוניסאי - ליל הסדר לא ליל הסדר בלעדיו

חובה זרוע כבש, אחרת אל תמשיכו לקרוא.
לילה שניים קודם הסדר מבלים בחיתוך של כל ירקות העונה ובפרט את המיוחדים שיוצאים לקראת פסח, ו ב ל י תפו"א.
המון ירק - תרד, נענע, כוסבורה, פול לרוב, קישוא מוארך ובהיר (דומה בצורתו לדלורית אבל קטן יותר) חרשוף - חובה, שומר וכו'
המון המון שום
המון המון אריסה
מבשלים בסיר גבוה ורחב
את הזרוע מניחים לתפארת מעל מכסים במים
ומבשלים רוב שעות הלילה.
מעולה במיוחד עם מצות שבורות לתוך הצלחת, יש ששוברים אותם לתוך הסיר. אני לא.

זה בגדול.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ספיישל מאכלי עדות

ביום שישי הקרוב (04.04, ד' ניסן) יתקיים ספיישל מאכלי עדות.

חברות פורום מבשלים כשר החליטו לפצל את השרשור למאכלי עדות פסחיים ומאכלי עדות לחגים ומועדים אחרים.

כולם מוזמנים לשרשר מתכונים בנושא עד יום רביעי (02.04, ב' ניסן) בשלוש אחר הצהריים.

5 מתכונים/שרשורים מתוך אלה שיועברו להנהלת הפורומים יקודמו בעמוד הבית של תפוז במהלך סוף השבוע.

לעבודה!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קיגל אטריות ירושלמי חריף-מתקתק

מתכון של הבן של לאה ס., שנלקח כולו מקרייזמן ועבר שיפורים והתאמות במשך כ 8 שנים. הרי המוצר המוגמר:

רכיבים:
חבילת איטריות רגילות
סוכר
5 ביצים
1/2 כוס שמן
כף מלח
1/2 כף פלפל

•מבשלים האיטריות עד שהן רכות ונעימות. (מומלץ לבשל עם מלח לפי ההוראות/הרגלים אישיים)
•מסננים – בלי לשטוף
•בזריזות מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים, ומערבבים היטב – למניעת הדבקות האיטריות לגוש.
•שמים על האש 3/4 כוס סוכר וחצי כוס שמן, מרתיחים (עדיף לא על אש גדולה מדי) תוך כדי בחישה עד ליצירת קרמל נוזלי ומבעבע.
שימו לב: יש צורך בסבלנות ואורך רוח – כפי שאתן יודעות מן הסתם, הקרמל עובר מספר שלבים: בהתחלה התגבשות לגושים מוצקים של סוכר, ולאט לאט השחמה והמסה. לאט לאט מאידך לא להגזים זה עלול להחרך.
•יוצקים את הקרמל המבעבע על האיטריות. – זהירות זה עלול "לקפוץ".
לפני שיוצקים כדאי לתת עוד כמה בחישות בקערת האיטריות עם הביצים, כך שהנוזל יבעבע פנימה. רוב הנוזל נשאר למעלה ומעט מתקשה - זה נורמאלי ונפתר באפיה/בישול.
•בוחשים היטב
•מוסיפים כוס סוכר, מלח ופלפל. (בשביל הנשמה היתרה ניתן להוסיף עוד בזיקה של סוכר לפי העין וכמובן עוד פלפל...)
•הרכיב הסודי של מוטי – כף דבש. בשביל הצבע והארומה.

כעת ישנן שתי אפשרויות:
בתנור: בשתי תבניות אלומיניום צרות. לכסות בנייר אלומיניום ולאפות בחום גבוה ארבעים דקות, להסיר את נייר האלומניום ולאפות על 175 עוד כשעה.
בסיר: לשמן בכף שמן, ולבשל 20 דקות על אש קטנה. לתת לקיגל להתקרר לגמרי ולהתקשות (אני מקרר לא פחות ששעתיים) כדי שהשלב הבא יעבור בשלום. להפריד את דפנות הקיגל מהסיר ע"י סכין וכד', ולהפוך ולהוציא. להחזיר לסיר על הצד השני לעוד 20 דקות. (קניתי סיר נירוסטה חביב - כמו מפעם, לפני שנים באילת, והוא עושה את העבודה הכי טוב)
את השאר תעשה הפלאטה וסייעתא דשמיא.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קיגל איטריות מתוק

קיגל איטריות מתוק/ לאה ס.

חומרים:

250 גר' איטריות בגודל בינוני
3 ביצים
מעט שמן
3/4 עד כוס סוכר
1/2 כוס עד כוס צימוקים
2/3 כוס אגוזים קצוצים
1 כפית תמצית ווניל
1/4 כפית קינמון
קליפת לימון מגוררת דק
3 תפוחי גרנד
מלח

אופן ההכנה:
מבשלים את האיטריות במי מלח כ-8 דקות.שוטפים במים קרים, מסננים היטב ושמים בקערה גדולה. מוסיפים טיפה שמן לאיטריות שלא ידבקו. את התפוחים שוטפים, לא מקלפים ומגררים במגררת גסה. מערבבים קלות את כל החומרים, בוזקים מלח, טועמים.
משמנים תבנית אפיה (אני אפיתי בכלי פיירקס),שמים את התערובת בתבנית ואופים בחום בינוני כתצי שעה מכוסה בניר אלומיניום וכחצי שעה בלי.

בתיאבון
מקור:שלבתי 2 מתכונים-אחד מ"מהמטבח באהבה" של רות סירקיס ו"ניחוחות שבת וחג" של קרייזמן, חלק א'

רקוט קרומפלי של טומי לפיד עם שינויים של אמא

ק"ג תפו"א
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה (אמא לא שמה)
1 בצל גדול קצוץ מטוגן ב6 כפות שמן.
6 ביצים קשות פרוסות
2 גביעי שמנת חמוצה
2 חלמונים (בדר"כ אמא לא שמה )
50 גרם חמאה
חצי כוס פירורי לחם

מבשלים תפו"א עם הקליפה בסיר עם מים שיכסואת התפו"א וכף מלח.
קולפים ופורסים לפרוסות.

משמנים תבנית אפיה ומסדרים בתחתית התבנית שליש מכמות תפו"א מתבלים מעל במלח פלפל, מפזרים מחצית מכמות הבצל המטוגן עם השמן ומעל מסדרים מחצית מפרוסות הביצים קשות.
וחוזר חלילה , שכבת תפו"א , בצל מטוגן וביצים קשות . מסיימים בשכבת תפו"א.

מערבבים את השמנת החמוצה והחלמונים מתבלים בפפריקה ומלחומורחים מעל שכבת התפו"א.

ממיסים את החמאה ומערבבים היטב עם פירורי הלחם ומפזרים מעל השמנת .

אופים 25-30 דק' בחום בינוני.

למעלה