רבע כבש ממולא
מתכון מאזור המזרח התיכון - מוכר במטבח הצפון אפריקאי וגם במטבח החלבי.
אני משתמשת ברבע עליון של טלה, לאחר שהסרתי ממנו את הזרוע עבור קערת הסדר.
אפשר להשתמש בכתף טלה מרוקנת מעצמות, למלא ולגלגל.
לא לחשוש, זה ממש לא מסובך.
להכנת הטלה למילוי – בעזרת סכין גדולה וחדה יוצרים כיס גדול בין הצלעות לבין שכבת הבשר שמעליהן. אפשר כמובן לבקש מהקצב שיעשה זאת בשבילכם.
להכנת המלית השתמשתי באורז בסמטי או באורז יסמין (אני אוהבת את זה של סוגת) או באורז עגול. כדאי להשרות את האורז כמה שעות, במיוחד אם משתמשים באורז מלא. לאחר ההשריה מסננים.
מרתיחים 2 ליטר מים עם מלח, מכניסים פנימה 2 כוסות אורז, כשרותח שוב - מקטינים להבה ומבשלים 10 דקות לאורז בסמטי או מלא, 6-7 דקות לאורז יסמין. מסננים מיד ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול.
מטגנים בצל גדול קצוץ ומוסיפים עם השמן שבו אל האורז, לאחר שהתקרר.
אם רוצים, מטגנים עם הבצל גם בשר טחון.
מתבלים בפלפל שחור, קצת קינמון (זה לא ימתיק את המאכל אלא ייצור ארומה טובה) ושפע עלי כוזברה קצוצים. טועמים ומוסיפים גם מלח אם צריך. להעשרת המלית מוסיפים כבד בקר צלוי (מטעמי כשרות), חתוך לקוביות קטנות (אני קוצצת בעזרת פולסים במעבד מזון). אפשר גם להוסיף שקדים/צנוברים/אגוזים/פיסטוקים קצוצים גס ומטוגנים קלות.
ממלאים את הכיס שבכבש ותופרים. אם נשארה מלית, מניחים אותה בתבנית, על נייר אפיה. על זה מניחים את רבע הכבש, מכניסים לתנור חם מאד וכעבור 10 דקות מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות בטמפ' 170-180 מעלות עוד שעה. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהכבש תופס צבע יפה.
אפשר גם לאפות שעתיים-שלוש בטמפ' קצת יותר נמוכה, במיוחד אם רוצים להכין מראש ולהיות בשקט עד להגשה.
ואפשר גם – באותה מלית למלא עוף. אם אתם מצליחים לרוקן מעצמות או למצוא קצב שיעשה זאת, מה טוב, וגם אם לא – פשוט ממלאים את בטן העוף, ומכניסים יד בין העוף לבין העור ויוצרים בעדינות מרווח מתאים, שגם לתוכו מכניסים מלית. את שאר המלית מכניסים לשקית קוקי גדולה ועליה מניחים את העוף עם צד החזה כלפי מטה. אפשר וכדאי למרוח את העוף בקצת שמן זית. אופים ב- 180 מעלות עד שהעוף מקבל צבע יפה.