ספיישל 10 שנים לOK קומפיוטר בגלגלצ. רעיונות?

funkfly

New member
ספיישל 10 שנים לOK קומפיוטר בגלגלצ. רעיונות?

שלום חברים, בעוד שבועיים אגיש בגלגלצ (בגיחה חד פעמית) ספיישל 10 שנים לאוקי קומפיוטר. נקודת המוצא שלי לספיישל, היא שמדובר באלבום הקונצנזוס האחרון שיצא - כלומר אלבום שפחות או יותר כולם מסכימים שמדובר בקלאסיקה, ובאחד מאלבומי הרוק/פופ הבולטים של כל הזמנים. בכל מקרה, רציתי לקבל ממכם קצת רעיונות ומחשבות לגבי מה הייתם רוצים או לא רוצים לשמוע בספיישל כזה (תוכנית של שעתיים במוצאי שבת, 23.6) נקודות למחשבה - מוזיקה שהשפיעה על יצירת אוקי קומפיוטר בי-סיידס מהתקופה, שירים מתקופת the Bends וגם מתקופת KId A (בבחינת מאיפה הם באו ולאן הם הלכו). מוזיקאים ישראלים שהושפעו מ... תודה מראש, נדב

V e g

New member
היי נדב,

נהדר שאתה מתייעץ איתנו, ועוד יותר נהדר שאתה מספר לנו על הספיישל. ובנוגע לרעיונות, במסגרת המגבלה של שעתיים... הייתי בהחלט ממליץ לספר את "הסיפור מאחורי הלהקה", התהליכים שהם עברו, נפשית ומוסיקלית - אם לא לאורך כל התקופה אז לפחות בתקופה שקדמה ל-OK computer לבין התקופה שאחריה, כלומר Kid A. אפשר לדבר על מסע ההופעות המלחיץ והמנוכר, על ההקלטות בבית הקלסטרופובי, על הנטייה של יורק לכתוב על תאונות דרכים, על נקודת השבר של יורק, על החברות עם מייקל סטייפ, על הסרט שליווה אותם בתקופה הזאת, "קל לפגוש אנשים". עם ה-EP הנהדר שיצא באותה תקופה, Airbag / How am i driving. מבחינת השפעות - אפשר לדבר על DJ SHADOW, על פינק פלויד אולי. קשר ישראלי? בלאקפילד ואד אובריין - לא יצא לפועל עד כמה שידוע לי וגם לא כזה מעניין בינינו. הייתי ממליץ בחום לראיין את קוטנר לרגל המאורע, אם עדיין לא חשבת על זה - גם כי דעתו תמיד מעניינת וגם לאור זה שהוא הכיר אותם לפני כולם. ומה הסיכוי לראיון עם ת'ום, או ג'וני? מעבר לזה, פה בפורום, דיברנו בעבר לא מעט על משמעות השירים ומשמעות הקונספט שמאחורי OK Computer. אני יכול לומר לך שתוך כדי ניתוח, אני גיליתי המון דברים מסקרנים על האלבום הזה. לכל שיר באלבום הזה יש סיפור משלו, אבל יש חלק בפאזל השלם של האלבום. אני אשמח לפזר עוד אינפורמציה לגבי האלבום במסרים במידה ו... בהצלחה

FunkyMonk

New member
../images/Emo45.gif

ראיון עם קוטנר נשמע לי אחלה. עוד לא ראיתי ראיון רציני אחד איתו על זה. בנוסף, אני חושב שאולי גם אפשר להכניס כמה שירים חדשים, כדי להראות את הכיוון אליו הולכת הלהקה 10 שנים אחרי. אני חושב שגם להשמיע להקות שהושפעו מרדיוהד בתחילת דרכן, כמו מיוז וקולדפליי יהיה אחלה. להסביר את הקשר המיוחד בין רדיוהד וארץ ישראל, זה שאישתו של ג'וני ישראלייה, זה שההופעות הראשונות שלהם היו פה ברוקסן, וכל זה.

Knives Out

New member
והשפעות- גם Aphex Twin

בנוסף, גם סיפורים מאחורי שירים כמו Palo Alto , Big Boots הם מעניינים למדי. או כששאלו את ת'ום לגבי להקות שלאחר מכן הושפעו מOK Computer והיום בעצם נחשבים "חקיינים" ע"י אנשים(לא כולם), תגובתו היתה: "Good luck on Kid A". או אפילו קצת על הפעילות של ת'ום בנושא איכות הסביבה, פוליטיקה והניכור שבOKC ובמיוחד בKID A שבא אחר כך, המילים החתרניות שלו, והעובדה שהוא לא יכול להקשיב לאלבום יותר, זה מפחיד אותו. וכמובן, קצת על האלבום החדש. סתם כמה נקודות שיהיה נחמד לספר עליהן..

kittycatbone

New member
לא יכול

להקשיב יותר לאלבום?
הכוונה לקיד א'?

V e g

New member
אהההה עוד משהו

קשר ישראלי הרבה יותר מעניין לעומת זאת - ת'ום יורק וג'וני גרינווד ניגנו יחד עם תזמורת נצרת - התוצאה באמת היתה יוצאת דופן, בשיר Arpeggi. את זה באמת חובה להשמיע, אבל כמובן בגירסא הזאת.

kittycatbone

New member
../images/Emo45.gif!!!

הו, לשמוע את זה ברדיו, זה יכול להיות יפה
בקשר להצעות, אני לא ממש טובה בקטע הזה... אבל מאוד מעניין אותי מה יציעו כאן, ועוד יותר מה ייצא מזה! אל תשכח אז להודיע לנו (נדב) כשזה ישודר!!

V e g

New member
זה דווקא בסדר

אני יודע שבקול ישראל ובמיוחד בגל"צ, למשל בספיישלים של פינק פלויד, שהיא להקה שחלק מאוד מעניין של החומר שלה נמצא בהקלטות לא רשמיות, תמיד היה נהוג להזמין אדם פרטי לאולפן ולשדר ספיישלים דווקא איתו - אחד כזה שמחזיק בהקלטות נדירות ומין הסתם לא חוקיות, שגם לתחנת רדיו אין. כנראה שברוב המקרים מותר לתחנת רדיו לשדר הקלטות מהופעות, משום שמדובר בשידור חד-פעמי סה"כ.

פוֹלי

New member
אנשי הפורום - נא להתעורר ../images/Emo13.gif

ב- 01/07/07 אנחנו סוגרים 10 שנים ליציאת האלבום הגאוני הזה (אני עדיין בהלם שעברו 10 שנים
) תנו רעיונות - ככל שתשקיעו יותר הספיישל יהיה מושקע יותר!!! נדב - תנסה להקשיב לספיישל שעשו קוטנר וקוואמי בדצמבר 99. הם נותנים המון נקודות מעניינות על הדיסק והם עשו מחקר לא קטן על חלק מהדברים... הנה כמה דברים שהם אמרו שם, אולי שווה להזכיר את זה?
airbag מושפע לדברי ת'ום יורק מ- ISOBEL של ביורק.
אחרי שהובטח להם שינגנו את הסינגל הראשון של אוקיי קומפיוטר ברדיו בלי הפסקה כפיצוי על ההתעלמות מכל המוסיקה הקודמת שלהם (פאבלו מותק והמכופפים) אז רדיוהד בחרו להוציא את פראנויד אנדרואיד כסינגל ראשון. סוג של נקמה מתוקה לא?
השיר Climbing Up the Walls הוא שיר של זווית הראיה של רוצח המונים.
Airbag ו- Lucky הם שני השירים היחידים שיורק מוכן להתייחס אליהם כאוטוביוגרפיים, כל שאר השירים באלבום מושרים מזווית ראיה של דמויות פיקטיביות לגמרי כשכל הקונספט הוא של הניכור בעולם. וכו' וכו' וכו' - אם זה הכיוון - תודיע.

הממ אולי

קצת יותר לספר על האלבום, על ההתחלה שלו, אחרי שהוא יצא, מה חשבו אחרים מה היו הביקורות הראושנות? איך האלבום הזה הפך מעוד אלבום לאלבום כל כך מוכר ומוערך? לשמוע קצת יותר על כל שיר ושיר, ואם יש מקורות מהלהקה (זאת אומרת הסברים מהלהקה על כל שיר) אז לעשות הקדמה לכל שיר מה הרעיון מאחוריו, או שאתה יכול לדלות רעיונות גם כאן מהפורום. יהיה נחמד להרחיב את הידיעה על השיר על הרעיון מאחורי השיר (אפילו אם זה רק רעיון אחד, זה עדיין נותן פתח למחשבה) זהו לבנתיים:) ספיישל מבורך!

Knives Out

New member
מומלץ לקרוא את הכתבה שהיתה לא מזמן בעיתון

"ימי התום" יצא בערך במרץ - אפריל אם אני לא טועה. אני לא זוכר אם זה היה בהעיר או בעיתון אחר. היה ספיישל 10 שנים לOKC, עם כל מיני אמנים מפורסמים שרואיינו.

funkfly

New member
מוזיקאים ישראלים ורדיוהד

קודם כל תודה לכל הרעיונות כאן, לא בטוח שאשתמש בכולם, אבל אתם יודעים איך זה.. לגבי מוזיקאים ישראלים שמושפעים מרדיוהד - מי בעיניכם הם הבולטים?

חחח הלוואי והיו..!

אתה יודע מה הכי נראה לי, אולי מטרופולין והם מתקשרים לתקופת אולי קיד א' ואמניזיאק. כל הכנסת האלקטרוניקה ובכלל יצירת מוזיקה שונה/לא רגילה במוזיקה הישראלית הייתי משייך אליהם! אבל עדיין לא חושב שזאת השפעה מרדיוהד, אולי דומה אבל לא חושב שההשפעה הייתה מהם. אולי שווה לשאול את היוצר של מטרופולין על זה.

למעלה