ספיישל 10 שנים לOK קומפיוטר בגלגלצ. רעיונות?

פוֹלי

New member
אפשר השפעות בקליפים? ../images/Emo3.gif

כי אם כן אז עברי לידר. זרוק מבט על הקליפ של street spirit ואח"כ תצפה ב- "מלטף ומשקר". הוא מאוד "מושפע" שזה פשוט כואב בעיניים. קשה לשים את האצבע על אומנים ישראלים שמושפעים מרדיוהד, אם כי יצא לי לשמוע דיסק של אומן בשם איתן חן ואפשר לשמוע את ההשפעות שלו מהם, חלק הייתי אומרת אפילו גובלים בהעתקות. איתן חן - דברים שלומדים לבד / 2001 (שי שטרייפלר היה אחראי על המיקסים אם זה עוזר), יש לי אותו - פה ושם יוצא לי להאזין לו.

Knives Out

New member
אביתר בנאי?... הממ אני לא זוכר כבר

את מי ראיינו שם, אבל אם תמצא את הכתבה, תוכל לראות בדיוק אילו אומנים..

FunkyMonk

New member
הוא שר בסגנון

אבל לא יותר מזה. הוא שר בפלצט מגניב, אבל הרבה יותר שנות השבעים מאשר תום יורק. אני אוהב את איך שאביתר שר, אבל הוא לא בדיוק רדיוהד..

FunkyMonk

New member
זה שיר או אלבום?

יש לי את האלבום האחרון שלו, ואני מכיר כמה שירים יותר ישנים שלו...

V e g

New member
שיר טיול יצא ב-99'

אבל אני לא יודע עד כמה הוא הושפע דווקא מרדיוהד. אני חושב שהוא הושפע מאמנים אחרים - הוא גם טייל במזרח והצליל של האלבום הושפע מאותו טיול. היה סביר לחשוב שהוא הושפע אם הוא היה יוצא אחרי kid A ואמנזיאק, אבל מסתבר שלא. ככלל, אני לא חושב שיש אמנים ישראלים (בטח לא כאלה במיינסטרים) שמזכירים במשהו את הצליל של רדיוהד - פשוט כי הם לא יכולים, ולא טובים מספיק. התקופה של איפה הילד וירמי קפלן מזכירה לי את את pablo honey, אבל לתקופה מאוחרת יותר של רדיוהד אין שום דבר דומה פה.

FunkyMonk

New member
דווקא עכשיו כשהזכרת את זה

יש כמה וכמה אמני מיינסטרים שמושפעים מתקופת דה בנדס. אבל אני לא רואה את זה כמושפעים מרדיוהד, פשוט כי לדעתי זה לא ה-צליל של רדיוהד..

Knives Out

New member
השפעה לא חייבת להתבטא רק בצליל

זה יכול להיות החל משילוב של סגנון אחר במוסיקה עד לכתיבת מילים לשיר. וגם לאו דווקא במוסיקה עצמה..

זה לא עובד ככה מה שקורה כאן

מצחיק למהר ולתת תשובות "בשלוף" כדי לשמוע אותן אח"כ ברדיו. מי שכנה עם עצמו ומכיר את רדיוהד טוב יודע שאין אמן ישראלי שדומה להם מוזיקלית. למען האמת, אף אחד לא דומה להם מוזיקלית. זה כל הקטע ברדיוהד. אם תשאל אותי כדאי שכל הספיישל יעסוק רק בעובדה הזו. ההשפעה של להקה לא חייבת להיות השפעה מוזיקלית, שיר טוב יכול לגעת ולהשפיע על כל אחד, וזו האמנות של רדיוהד. take care.

kraz11

New member
קודם כל...

אפשר להזכיר בקטנה את הקשר לספר 1984. בהחלט צריך להשמיע B-SIDES לספר כל מני סיפורים מ"אחורי הקלעים" על הלהקה בתקופה שלמרות שהיא מאוד הצליחה הייתה הרגשת דיכאון . אפשר לנתח כמה שירים. אפשר לספר את הסיפור האישי על הקשר שלך עם רדיוהד ,איך הם השפיעו עליך אפשר לשים איזה קאבר טוב לאחד השירים ואם יש פה משהו שכבר הזכירו קודם מצטער, לא קראתי הכל.

מיקסים

שלום נדב, כמה רעיונות מהירים: להראות את הגיוון במיקסים השונים שנעשו לשירים (החל מדיסקו ועד לפסנתר סולו), ובכלל התייחסות של עולם המוזיקה (לאו-דווקא הישראלי) לשירים מאוקיי ואלבומים אחרים - סימפולים, עיבודים וכו. הייתי משמיעה שירים שהיו אמורים להכנס לאוקיי ובסוף הוקלטו באלבומים מאוחרים יותר או שלא הוקלטו בכלל, ונותנת סיבות לכך אם ידוע. אולי אפשר לשלב ביצועים של מעריצים (אני יודעת שיש בפורום כמה אנשים מאוד מוכשרים). מה שהייתי מעדיפה לא לשמוע הם כל מיני "מבקרים" שיחוו דעה "מלומדת" על ההתפתחות של הלהקה ויסבירו הסברים. יוזמה מצויינת וברוכה! אשמח לשעה מדוייקת כדי שאוכל להתחבר (גרה בחו"ל ולא שומעת גלגל"צ) או לחילופין פודקאסט.
במה אתה עוסק בימים אלו? אם זה לא לפה אז אולי במסר (פעם דיברנו בטלפון..)

funkfly

New member
סיכום?

תודה לכולכם חברים, מצטער על מיעוט התגובות שלי.. ימים עמוסים. בכל מקרה, מתגבש אצלי פחות או יותר הקונספט לספיישל - בל נשכח כי מדובר בשעתיים, ומדובר בגלגל"צ - זו לא תהיה הרצאה נוספת של אוניברסיטה משודרת, מאידך, אני מבטיח שזה גם לא יהיה "הבחירות". אתם מוזמנים להוסיף רעיונות אם עוד יש כאלה, בכל מקרה תודה שוב על הזמן שהקדשתם, הסבלנות, והידע שתרמתם. יום שבת הבא, חצות, 91.8, בגלל ה...ספיישל I guess.

kittycatbone

New member
הלוהלו!

לא כולם מהמרכז
107.0 FM לתושבי הצפון!!! (ולא זוכרת מה לדרוםX:)

e-shfiyut

New member
לא, זה פסדר.

כולם מהמרכז. אגב מרכז וצפון ודרום, יש כאן מישהו שלומד בבאר שבע?

kittycatbone

New member
לא כולם!!!!!../images/Emo10.gif

אני לא מהמרכז! ואני זוכרת לפחות עוד מישהו אחד בפורום שהוא מחיפה אני חושבת!! חוצמזה שזאת סתם אפלייה לא יפה

FunkyMonk

New member
חיפה?? יא בכיינית

תעלי על רכבת =) הבעיה זה אלו שגרים בטבריה (באזור הזה כאילו), כל העמק יזרעאל (איך כותבים את זה??), וכל מה שדרומי יותר מבאר שבע. כל האחרים לוקחים רכבת לתל אביב...

kittycatbone

New member
חחח

אני מעמק יזרעאל
(ככה כותבים את זה D:) אבל כנראה שלא הבנת אותי
כלומר, מה, בשביל לשמוע גלגל"צ ב91.8 אני צריכה לנסוע לת"א?
סתם רציתי לומר שלא יפה שהוא לא כותב שבצפון זה תחנה 107

למעלה