ספירת ימי מחלה - איך סופרים?

מצב
הנושא נעול.

עקב מחלה, נעדרתי לא מעט ימים מעבודתי לאחרונה. מעסיקי הודיע לי שסיימתי את מכסת ימי המחלה שלי ולכן לא אוכל עוד לקבל תשלום על ימי המחלה. בעבודתי משולמים דמי המחלה באופן המינימלי הקבוע בחוק: יום מחלה ראשון - ללא תשלום יום שני ושלישי - 37.5% כל אחד יום רביעי והלאה - 75%. ידידתי שעובדת במשרד רו"ח סיפרה לי שספירת ימי המחלה נעשית בהתאם לתשלום המתקבל. כלומר, אם הייתי בחופשת מחלה 5 ימים רצופים, אזי, יום 1 - 0% יום 2 - 37.5% יום 3 - 37.5% יום 4 - 75% יום 5 - 75% סה"כ - 2.25 ימי מחלה. האם חישוב זה נכון? אודה לכם מאוד אם גם תוכלו להפנות אותי למידע בנושא. תודה מראש

r66

New member
סה"כ לתשלום, אבל נכוי 5 ימים

עקב מחלה, נעדרתי לא מעט ימים מעבודתי לאחרונה. מעסיקי הודיע לי שסיימתי את מכסת ימי המחלה שלי ולכן לא אוכל עוד לקבל תשלום על ימי המחלה. בעבודתי משולמים דמי המחלה באופן המינימלי הקבוע בחוק: יום מחלה ראשון - ללא תשלום יום שני ושלישי - 37.5% כל אחד יום רביעי והלאה - 75%. ידידתי שעובדת במשרד רו"ח סיפרה לי שספירת ימי המחלה נעשית בהתאם לתשלום המתקבל. כלומר, אם הייתי בחופשת מחלה 5 ימים רצופים, אזי, יום 1 - 0% יום 2 - 37.5% יום 3 - 37.5% יום 4 - 75% יום 5 - 75% סה"כ - 2.25 ימי מחלה. האם חישוב זה נכון? אודה לכם מאוד אם גם תוכלו להפנות אותי למידע בנושא. תודה מראש
סה"כ לתשלום, אבל נכוי 5 ימים

עדיין לא ברור לי

עדיין לא ברור לי
תודה רבה על ההתייחסות. בכל מקרה, את הקישור הזה אני מכיר, אך הוא מפרט את התשלום עבור ימי מחלה. אני לא מצליח להבין האם ספירת ימי המחלה בתשלום שנצברו זהה לחישוב התשלום או שסופרים את ימי ההעדרות. כלומר, האם על 5 ימי העדרות סופרים 5 ימי מחלה, או, 2.25, בהתאם לחשוב התשלום? ושוב תודה רבה.

r66

New member
גם יום מחלה אחד שהוא לא

עדיין לא ברור לי
תודה רבה על ההתייחסות. בכל מקרה, את הקישור הזה אני מכיר, אך הוא מפרט את התשלום עבור ימי מחלה. אני לא מצליח להבין האם ספירת ימי המחלה בתשלום שנצברו זהה לחישוב התשלום או שסופרים את ימי ההעדרות. כלומר, האם על 5 ימי העדרות סופרים 5 ימי מחלה, או, 2.25, בהתאם לחשוב התשלום? ושוב תודה רבה.
גם יום מחלה אחד שהוא לא
בתשלום מנוכה מהצבירה. הזכאות היא יום וחצי לחודש והתשלום הוא כפי שאתה כבר יודע. בעיקרון עובד איננו רשאי להעדר ממקום עבודתו ללא אישור המעביד חוץ ממקרה כזה ואז פשוט מנכים את ימי המחלה ומשלמים לפי ההוראות.

החישוב הוא נכון. אני לא רואה את

ההבדל בין מה שחושב לך לבין מה שאמרה לך ידידתך. ואכן, אם הסתימה מכסת הימים - הרי שלא תוכל לקבל עוד דמי מחלה. מה השאלה?

r66

New member
הוא תהה לגבי כמות הימים לתשלום

ההבדל בין מה שחושב לך לבין מה שאמרה לך ידידתך. ואכן, אם הסתימה מכסת הימים - הרי שלא תוכל לקבל עוד דמי מחלה. מה השאלה?
לעומת כמות הימים שמנכים לו מהצבירה

תודה! ../images/Emo163.gif אז מה שכתבת זה מה צריך

לעומת כמות הימים שמנכים לו מהצבירה
תודה!
אז מה שכתבת זה מה צריך
בפועל - מנוכים כל ימי ההעדרות - ללא קשר לאופן חישוב התשלום.

r66

New member
גמני צ'טערת, אבל....

גמני צ'טערת, אבל....
שים עצמך במקום המעביד וראה שבתקופת מחלה העובד לא ממלא את הפונקציה שלשמה התקבל לעבודה. רוב חוקי העבודה מטיבים עם העובד השכיר, זה אחד המקרים הבודדים שהמחוקק בא לקראת המעביד..... הכי חשוב שנהיה בריאים ועוד יותר לא כדאי לשכיר להיות חולה

r66 תודה, אבל...

גמני צ'טערת, אבל....
שים עצמך במקום המעביד וראה שבתקופת מחלה העובד לא ממלא את הפונקציה שלשמה התקבל לעבודה. רוב חוקי העבודה מטיבים עם העובד השכיר, זה אחד המקרים הבודדים שהמחוקק בא לקראת המעביד..... הכי חשוב שנהיה בריאים ועוד יותר לא כדאי לשכיר להיות חולה
r66 תודה, אבל...
רוב חוקי העבודה מטיבים עם העובד השכיר??? כל המדינה הזו מתנהלת על פי טובתו של המעביד בעל ההון. להגיד שזה אחד המקרים הבודדים שהמחוקק בא לקראת המעביד זה ממש לעג לרש במדינת הפערים החברתיים שלנו.

r66

New member
האמת... לא הייתי צ'כה להכנס

r66 תודה, אבל...
רוב חוקי העבודה מטיבים עם העובד השכיר??? כל המדינה הזו מתנהלת על פי טובתו של המעביד בעל ההון. להגיד שזה אחד המקרים הבודדים שהמחוקק בא לקראת המעביד זה ממש לעג לרש במדינת הפערים החברתיים שלנו.
האמת... לא הייתי צ'כה להכנס
לזה. פוליטיקה קצת גדול עליי
רק שנהיה בריאים, הכי חשוב....

שיר ורד

New member
רנה צודקת לחלוטין

r66 תודה, אבל...
רנה צודקת לחלוטין
אלמלי חוקי העבודה הללו, מצבם של העובדים במדינה היה הרבה הרבה יותר גרוע. אילו העובדים היו מנצלים קצת יותר את החוקים הללו, מצבם (וביחוד של הזמניים ובעלי השכר הנמוך) היה הרבה יותר טוב. לעומת זאת בתחומי חקיקה אחרים, מצבו של האזרח הקטן ביחס לארגונים הגדולים בהחלט לא טוב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה