ספקטרה3 או אמדה?

• פותח הנושא mgie
  • פורסם בתאריך

אפרת_ח

New member
הכוונה בשאיבה מלאה

בעבודה, אם נותנים לך את הזמן, האוונט מספיקה. את שואבת בתנועות איטיות? עדיף על פימפום.

orit257

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifשאלות רבות../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

בן חצי שנה + יונק מלא. בשבועיים האחרונים התחלתי עם ירקות מבושלים הוא לא היסטרי על זה אבל אוכל כף שתיים בלילה וביום יונק כל שעתיים וחצי שלוש. בביקור האחרון בטיפת חלב חלה ירידה בעלייה במשקל (עלה 200 ג' בחודש במקום חצי קילו) האחות המליצה לי לתת לו בלילה סימילק עם קרונפלור, אך להתחיל כמה ימים עם מטרנה רגילה פעם ביום כדי שיתרגל ואכן כך עשיתי שמתי לב שהוא לא אוכל יותר מ110 ואתמול כשנתתי לו בלילה הוא אכל רק 30 ושוב התעורר אחרי שעתיים וחצי ואז כבר נתתי ציצי. שאלותיי הם: 1. כמה הוא אמור לאכול לא בהנקה?\ 2. יכול להיות שגם מהציצי הוא אוכל קצת כל פעם ולכן הוא מתעורר כל שעתיים או אולי אין מספיק חלב? למרןות שעובדה שהוא גם לא אכל מהמטרנה 3.איזה ירקות אפשר לתת לו (נתתי כבר בטטטה גזר קישוא דלעת ושוק של עוף) 4 נראה לי שיש לו עצירות מהמטרנה איך אפשר להקל עליו ולעזור לו? תודה רבה

הירידה בעלייה במשקל נראית לי תקינה

אני לא מומחית בכלל, אבל גם אימא למתוקה בת חצי שנה. בחודש האחרון (בין גיל 5 חודשים ל-6) היא עלתה "רק" 250 גרם, לעומת 600 גרם בחודש שלפני, והרבה יותר בחודשים שקדמו (שוקלת עכשיו 7.850
). ככה זה - הם לא אמורים לעלות כל חודש חצי קילו. העלייה במשקל צריכה להתמתן. והאחות בטיפת חלב הייתה מאוד מרוצה ממנה. אם התינוק שלך לא קטן ורזה מאוד, ההמלצה לתוספת מטרנה נראית לי ממש מיותרת. תבדקי איפה הוא נמצא בעקומות הגדילה החדשות של אירגון הבריאות העולמי (שמבוססות על תינוקות יונקים), ותחליטי אם הוא באמת צריך מטרנה.

מאמינקה

New member
מסכימה ומסייגת

גם אם התינוק באחוזון נמוך או אפילו ללא אחוזון בעקומות, קודם מבררים עם רופא מה מקור הבעיה, ויש עוד הרבה סיבות חוץ מתזונה, ורק אם מתברר שזה קשור לתזונה שוקלים האם לתת תוספת ואיך. חבל שיש אחיות טפ"ח הממהרות להמליץ על מתן תוספות, מה שעלול להפחית את כמויות החלב וליצור בעיות אמיתיות בהנקה שלא היו קודם. ולשואלת, כפי שאוליביה כתבה בחודשים שונים עולים במשקל באופנים שונים, מסתכלים יותר על האחוזונים ומשם ממשיכים הלאה. מה היה המשקל בלידה ומהו כעת? בדר"כ מדברים על הכפלת משקל הלידה עד גיל חצי שנה וגם כאן כל יונק והגרף שלו. כך שלגבי השאלות על התמ"ל, את בטוחה שאת זקוקה להן? אגב גם המעבר למוצקים נחשב לסיבה בפני עצמה להאטה במשקל.

orit257

New member
תודה ועוד שאלה

הבייבי שוקל בגיל חצי שנה +שבוע 6.5 קילו זה מעט לא? הוא אמנם נולד 2.3 ק"ג אך לפי האחוזונים הוא באחוזון הנמוך? איזה ירקות ניתן לתת לו חוץ מ גזר בטטה תפ"א דלעת וקישוא? ומה עם העובדה שהוא אוכל כל שעתיים וחצי בלילה זה לא מעיד על משהו?

אוף איזו אחות ../images/Emo178.gif

תראי, לא מתבססים רק ורק על המשקל היונק בלבד, בודקים עוד דברים מסביב, בודקים אם יש דומי גנטי לכם בגדילה, האם הוא היה חולה מתישהו? אגב הייתי גם הולכת לבקר אצל רופא ילדים תומך בהנקה (!) ומבררת את הנושא עד תומו. בנך נולד פג (כי עד כמה שאני יודעת מתחת למשקל 2500 זה נחשב פגות)? התינוק נולד מוקדם? אתם לא במעקב במרפאה התפתחותית? אגב, אני בכלל לא יודעת באיזה אחוזון אנחנו נמצאים, כי האחות הטיפ"ח שלי, אומרת לי שוב ושוב, "עזבי אותך מאחוזונים! הילד מתפתח וגדל בקצב משלו!". מה הבן שלך אוכל בלילה? בקבוק או יונק? זה גם עיניין של דפוסי אכילה שמאד משתנים מילד לילד... את גם נותנת תפוח? אגס ובננה?

orit257

New member
תודה ו....

הילד לא נולד פג והוא נולד בשבוע 37 . הוא לא היה חולה אף פעם. עד לפני כמה ימים הוא רק ינק בוקר לילה ואילו עכשיו בעקבות הביקור בטיפת חלב הוחלט להוסיף לו בקבוק בלילה כדי שיישן יותר טוב ורצוף (מתעורר כל 2.5) למרות שגם עכשיו הוא אוכל בלילה מהבקבוק 120 והתעורר אחרי שעתיים וחצי. ואנחנו לא במעקב במרפאה התפתחותית - איך מגיעים לשם? ורק שתביני שכל בטחוני בהנקה התערער רק כי הוא קם בלילה כל שעתיים ואמרו לי שזה מפריע לגדילה שלו וזה לא טוב שהוא לא יישן לילה רצוף והקימה גןם מבזבזת לו אנרגיה

בכיף

שאלתי לגבי המרפאה ההתפתחותית, בגלל שהבן שלי נולד בשבוע 34, במשקל 2035 ועד אנחנו עכשיו במעקב מרפאת פגים/התפתחותית (כל חודשיים/שלוש), אבל בעיקרון אנחנו לא עושים שומדבר מיוחד שם - אומרים שלום שלום והולכים
, כי הבן שלי מתפתח יפה ובגלל זה האחות הטיפ"ח גם אמרה לי "לשכוח" מאחוזונים, כי הוא עולה ומתפתח במשקל וגם ההתפתחות שלו מצויינת ויפה מאד לגילו ומקדימה במעט. לגבי שיישן בלילה? אני בדיעה שלא להתערב בשינה/קימה של תינוקות בלילה, נכון, זה קשה, מעיק ולא קל, אני בקושי גררתי את עצמי מהמיטה הבוקר אחרי שהיונק פתח הילולת יניקה בלילה וזה לא משהו קבוע
. אל תתלי תקוות בבקבוק שהוא יעזור לבנך לישון יותר באופן רציף, זה משתנה מאד מילד לילד. רק שתדעי, לדעתי זה כבד מאד בבטן של הקטנטנים... אם תקראי חומר בנושא, תראי הרבה הורים שטוענים שזה כן משפיע והורים שאומרים בוודאות שזה לחלוטין לא שינה את דפוסי העירות/שינה/התעוררות של הקטנטנים. מי שאמר לך שההתעוררות של הקטנטנים בלילה מזיקה/לא טובה לגדילה שלהם... צריך ללכת לקרוא קצת ספרות בנושא ולחזור להגיד לך הרבה מאד סליחה. עד גיל שנה אכילה והילולה לילית זה בסדר ותקין וחלק משגרת חיי התינוקות. לרגשי אשם אין דריסת רגל בעולמנו

michal@gal

Active member
מנהל
זה בכלל לא מעט

יחסית למשקל שהוא נולד בו. התינוק כמעט שילש את משקל הלידה שלו. זה יפה מאד. כל עוד הוא נשאר על אותה עקומה ולא יורד באופן דרסטי בעקומות, המצב תקין. הבן שלי בן שנה ו-3 חודשים, אוכל יפה מוצקים, ועדיין קם בלילה כל 2-3 שעות כדי לינוק. לא נראה לי שזה מצביע על בעיה.

אפרת_ח

New member
עכשיו נשקלנו 6.850 שבועיים יותר מכם

משקל לידה 3.050 ולידה יומיים מהתל"מ. אצלנו האחות העריכה שמדובר בדפוס גדילה "אופייני ליונק"
סוכם: ניתן לו יומיים-שלושה להתאושש מהחיסון, ונתחיל בשר.

feline9

New member
מה זאת אומרת?

אני שואבת כמו שהיא יונקת- סוחטת מחכה שניה וסוחטת. פמפום הכוונה למהר מהר? זה אני עושה רק כשהזרימה נחלשת. זה לא טוב?

אפרת_ח

New member
אצלי יוצא לחכות יותר משניה

אני קראתי בעיון את החוברת ומבצעת בהתאם: לוחצת את הידית ולא משחררת עד שהזרם נגמר, ורק אז משחררת ולוחצת שוב. פמפום מהר-מהר לא טוב בכלל אצלי. במקום זה אני מחליפה צדדים כמה פעמים.

feline9

New member
אוי אז אני ילדה רעה רעה../images/Emo190.gif

אני לא מחכה בכלל עד שהזרם נגמר, חשבתי שזה לא טוב לעשות!!! כמה זמן את משתמשת בידנית? בן/ת כמה התינוק/ת? חוצמזה אני גם מחליפה צדדים פעמיים שלוש עד שנגמר, וגם אחרי פעם אחת מכל צד אני מגרה את הפטמות לפני הפעם הנוספת. הגיוני שאחרי יומיים של חוסר שינה תהיה לי ירידה קצת בתפוקה? נבהלתי נורא שבפעמיים יצא לי פחות חלב ביממה האחרונה. בגלל זה שאלתי על היעילות של האוונט לאורך זמן.

אפרת_ח

New member
בתשובה לבי-מאמא

אותה משאבה כבר לילד שלישי, והיא כה בלויה שזה בושה לראות. תנסי להחזיק לחוץ יותר זמן ותראי אם זה עוזר או מפריע.

חוסר שינה משפיע, בוודאי

ההוראות אומרות ללחוץ קצר. גם אצלי יותר יעיל להחזיק לחוץ עד שנגמר/נחלש הזרם ואז ללחוץ שוב. לא ידוע לי על ירידת יעילות של אוונט לאורך זמן.

בי מאמא

New member
אם אפשר הסבר למה עדיף על פמפום?

הרי החלב יוצא ככה יותר מהר? אני חסידה של מדלה הידנית, ולוקח לי רבע שעה לשאוב בין 150-200 בפמפום, אמנם עוד לא חזרתי לעבודה, ואולי תחת לחץ בעבודה יוצא פחות אבל עדיין לא הבנתי למה לא לשאוב מהר?

אפרת_ח

New member
לא מכירה מדלה רק אוונט

וחוצמזה יכוליות שיש הבדלים פיזיולוגיים. אם משהו עובד לך, לא כדאי לעשות שינוי. אני שואבת כבר לילד שלישי באותה משאבה, ומצבה כבר מביש

למעלה