בכיף
שאלתי לגבי המרפאה ההתפתחותית, בגלל שהבן שלי נולד בשבוע 34, במשקל 2035 ועד אנחנו עכשיו במעקב מרפאת פגים/התפתחותית (כל חודשיים/שלוש), אבל בעיקרון אנחנו לא עושים שומדבר מיוחד שם - אומרים שלום שלום והולכים
, כי הבן שלי מתפתח יפה ובגלל זה האחות הטיפ"ח גם אמרה לי "לשכוח" מאחוזונים, כי הוא עולה ומתפתח במשקל וגם ההתפתחות שלו מצויינת ויפה מאד לגילו ומקדימה במעט. לגבי שיישן בלילה? אני בדיעה שלא להתערב בשינה/קימה של תינוקות בלילה, נכון, זה קשה, מעיק ולא קל, אני בקושי גררתי את עצמי מהמיטה הבוקר אחרי שהיונק פתח הילולת יניקה בלילה וזה לא משהו קבוע
. אל תתלי תקוות בבקבוק שהוא יעזור לבנך לישון יותר באופן רציף, זה משתנה מאד מילד לילד. רק שתדעי, לדעתי זה כבד מאד בבטן של הקטנטנים... אם תקראי חומר בנושא, תראי הרבה הורים שטוענים שזה כן משפיע והורים שאומרים בוודאות שזה לחלוטין לא שינה את דפוסי העירות/שינה/התעוררות של הקטנטנים. מי שאמר לך שההתעוררות של הקטנטנים בלילה מזיקה/לא טובה לגדילה שלהם... צריך ללכת לקרוא קצת ספרות בנושא ולחזור להגיד לך הרבה מאד סליחה. עד גיל שנה אכילה והילולה לילית זה בסדר ותקין וחלק משגרת חיי התינוקות. לרגשי אשם אין דריסת רגל בעולמנו