דוגמא...
באחת מהשאלות שהופיעו במבחן היה לכתוב ביטויי דחייה של היהודים.. אני אתייחס לביטויי דחייה בתחום התרבות והרוח. התשובה שהמורה נתן היא: "החל מסוף המאה ה-19 החלו להתפרסם חיבורים, ספרים וקריקטורות כנגד היהודים. היהודי הוצג בהם כרודף בצע בעל תכונות שטניות במסכן את הגזע הנוצרי אירופאי. הספרים החלו להתפרסם בכל אירופה, במזרח ובמערב יחדיו. פילוסופים ואנשי רוח ניסו להסביר בצורה מדעית את "בעיית היהודים". בגרמניה למשל דוהרינג ווילהלן מאר כתבו חיבורים, שם הם מתארים את הסכנה הטמונה לעם הגרמני מידי הגזע היהודי. בצרפת פירסם עיתונאי בשם אדוארד דרימון ספר בשם "הדיבור החופשי" ובו טען שהיהודים אשמים בכל צרותיה של צרפת. לסיכום ניתן לומר שפרץ האנטישמיות לווה על ידי אנשי רוח ותרבות שחלקם ייסד את האנטישמיות המודרנית וחלקם המשיך את האנטישמיות המסורתית דתית." כמו ששמתם לב התשובה כולה מורכבת מנושא אחד.. אין אפילו צורך לחלק את זה בנקודות.. וכמובן שידעתי את החומר הזה.. הבעיה שלי הייתה הניסוח ושלא כתבתי מספיק.. כלומר, התשובה שלי הייתה נכונה אבל לא מבוטאת טוב! בתשובה שלי כתבתי: "עקב האנטישמיות המודרנית החלו להוציא לאור הרבה עיתונים ,ספרים קריקטורות וכד' הבאים להשמיץ את הגזע היהודי ולבטא תכונות שליליות ושטניות אצל היהודים. כך לדוגמא הוציא סופר צרפתי ספר אשר מפיל את כל צרותיה של צרפת על היהודים. " כמו שאתם רואים לא זכרתי את רוב הדוגמאות שניתנו, לא תיארתי מספיק טוב את הביטויים ולא ניסחתי את התשובה בצורה טובה... אני מקווה שעכשיו יותר קל לכם לעזור לי!