ברוכה הבאה , ואני מקווה כי
את תעברי את התקופה שבה את נמצאת בצורה הכי טובה. אני רוצה לומר לך כי אני מכיר את הלבטים היות וגם אני הגעתי ממשפחה דתית (ואפילו אבא שלי הוא אישיות די מוכר בעולם ממנו את מגיעה
). כתבת שאת צריכה לעשות צעד של לעזוב את הדת...השאלה אם אתת מחפשת הוכחות\סיבות למשהו שכבר החלטת שאת רוצה לעשות או שאת מעוניינת בחקירה אמיתית? דעתי היא (ואני כידוע לא דתי אלא אתאיסט) : אין ספרות או הוכחה לאי המצאותו של אלוהים, בדיוק כמו שאין הוכחה להמצאותו. כי כמו שכבר דנו בפורום הזה ובכלל בלא מעט פעמים- אמונה אינה שייכת לצד הוכחתי רציונאלי. קיימים לא מעט ספרים אתאיסטים מדעיים והכרתיים וקיימים לא מעט ספרים כאלה דתיים. אם תרחיבי קצת את העניין ותתמקדי בבקשה שלך לגבי התת נושא (מדע אתאיסטי\דתי, הכרה וכו') בו את חפצה - אשמח לעזור. כצפוי ..
ההוגה שאני ממליץ לך לקרוא הוא ישיעיהו ליבוביץ' ולמרות שהוא דתי הוא מעולם לא ניסה להוכיח את המצאות האל לא בצורה מדעית ולא בצורה הגיונית, אלא עסק בתבונה הטהורה בלבד. זו הסיבה שדתיים וחילוניים כאחד העריצוהו הן בגלל הידע והן ובעיקר בגלל הגישה. כדי לבדוק אם הוא אכן מעניין אותך לא הייתי מפנה אותך לספריו אלא תחילה לספר ראיונות איתו שנקרא "ליבוביץ' על עולם ומלואו" של מיכאל ששר. או לספר אחר "רציתי לשאול אותך פרופ' ליבוביץ'" שהוא אוסף מכתבים בכל הנושאים מכל מיני אנשים "רגילים", אינטלקטואלים, ילדים, פוליטקאים ומדענים אליו וממנו- היות והוא היה עונה על כל מכתב באשר הוא. אם תתחברי לאיש אמליץ לך על עוד ספרים שלו בנושאים שונים, אולם המלצתי החמה היא לא לקרוא "עליו" אלא קודם אותו, לכן המלצתי על ראיונות\מכתבים כדי לדעת אם יש חיבור לאיש. אינני בעד הרעיון של לקרוא על האיש בטרם קוראים את האיש. בהצלחה במסע שלך.