ספרים רבותי ספרים והפעם ספרי ילדים

shelycat

New member
ספרים רבותי ספרים והפעם ספרי ילדים

אילו ספרים אהבתם כילדים (עיזבו ספרי נעורים לא ממש נחשבים)? לי ולעמית עדיין יש עותקים של הספרים האהובים עלינו כילדים: "הנשיקה שהלכה לאיבוד" "דירה להשכיר" "מגדל של קוביות בניתי" בנוסף כשקצת גדלנו אהבנו אוספים של סיפורי הנס כריטיאן אנדרסן והאחים גרים וכל מיני סיפורים של זול וורן. ולא לשכוח את "נשים קטנות" שקראתי לראשונה בכיתה ד. חוץ מזה עוד המון ספרים למשל לעמית יש אוסף מכובד של סיפרי חסמב"ה שחלקם היו שייכים לאבא שלו כילד. וחוץ מזה ספרים של ד"ר סוס אנחנו אוספים עד היום יש לי כבר 34 מהם והאוסף גדל.

shelycat

New member
ושכחתי גם.....

את הספרים של אריך קסטנר (פצפונת ואנטון למשל), החמישיה הסודית והכלב וגם סיפורי השביעיה הסודית כמובן וכל אלה של אניד בלייטון. ולא להזניח כמובן זאנר שאני עדיין מטפחת שהתחיל אצלנו כילדים סיפורי אגתה כריסטי וכמובן גם שרלוק הולמס.

מאי26

New member
איך הזכרת לי את פצפונת ואנטון, ממש

ספר מעולה, עוד אתמול כשדיברנו על ספרי אריך קסטנר הוא לא קפץ לי לראש משום מה... וגם כל ספרי אניד בלייטון, החמישיה, הרביעיה עם הכלב וכל נספחיהם. אמא שלי היתה ממש צוחקת עלי שאני קוראת את כל ספרי החבורות האלה. גם אני קראתי את שרלוק הולמס, גם את הסיפורים הקצרים וגם ספרים כמו כלבם של בני בסקרוויל. וכמובן - ספרי דבורה עומר וגלילה רון פדר ודומיהם.

fila

New member
ספרי הילדות שלי......:../images/Emo13.gif

כמובן "דירה להשכיר" שמוליק קיפוד פטר והזאב הבית של יעלי מעשה בחמישה בלונים הצמות של נועה (אני חושבת שככה קראו לספר) ומיץ פטל מאוחר יותר הייתי פשוט מכורה לספרים של גלילה רון פדר סמדר שיר החמישיה הסודית וכמובן "אליפים"

Ronnie*

New member
מלבד אלה שכבר הזכרתי

בשרשור הקודם (נשים קטנות, האסופית, פוליאנה, אריך קסטנר ועוד), גם לי יש פינה חמה בלב ל"מגדל של קוביות", "הנשיקה שהלכה לאיבוד" והסידרה הזו... ועכשיו אני נזכרת בעוד: "דפי תמר" של דבורה עומר, "אורחת לשנה אחת", סידרת "אולגה דה פולגה" (על חזירת ים. נראה לי שרק אני מכירה את זה...), סידרת ספרים שצריך להשלים בסיפורים את הסוף או ההתחלה, ובטח אני אזכר בעוד אחר כך... ויש גם את הספרים שאני זוכרת כי הקראתי אותם לאחיותי - עד היום אני מדקלמת את "פלוטו כלבלב מקיבוץ מגידו/יש לו הכל - מרק, ועצם/זה טוב ויפה, אבל בעצם/נמאס לו לשבת כך לבדו" (ואני יכולה להמשיך
)

שמופית

New member
פלוטו כלבלב מקיבוץ מגידו !!!!

גם אני מהמדקלמים
אבל באמת, כמו שכבר אמרתי, הייתי תולעת ספרים כשהייתי קטנה, אז קראתי את כל מה שהזכרתן... קופיקו, אליפים, החמישיה, השביעיה, חסמב"ה ועוד
(חוץ מאולגה דה פולגה
)

אתי@

New member
וואו זה יהיה ממש ארוך ../images/Emo63.gif

כילדה הייתי קקוראת הרבה יותר מאשר היום...
בתור ילדה קטנה היו בטח המון ספרים שאני כבר לא זוכרת, אבל הנה כמה: הנשיקה שהלכה לאיבוד דירה להשכיר מגדל של קוביות בניתי מעשה בחמישה בלונים מיץ פטל שמוליק קיפוד הבית של יעל בגיל טיפה יותר מאוחר התחלתי עם סדרות קופיקו, החמישיה הסודית, השביעיה הסודית וכל ספרי המתח שהיו לגילי. לסבתא שלי יש בבית ספרייה ענקית עם הסדרות המלאות של כל הנ"ל ואני כל כך נהניתי לבוא ובכל פעם ולקחת ספר אחר...
אח"כ כבר התמכרתי לספרים של דבורה עומר, בעיקר כל הספרים על המחתרות, מלחמות ישראל, והמורשת. כמובן שגם גלילה רון פדר כיכבה אצלי על הספרייה, וגם אסתר שטרייט וורצל (אליפים, מכתבים לצופיה, בן הערובה ועוד). וכמו שלי, גם אני הייתי מכורה לספרים הנפלאים של אגתה כריסטי וסיפורי שרלוק הולמס.

אתי@

New member
תיקון - הנשיקה שהלכה לאיבוד היה של

אחותי הקטנה
לא נראה לי שהספר הזה היה קיים כשהייתי בגיל המתאים

dorlim

New member
wow

נורא קשה לכתוב ולמעשה הרשימה שלי כוללת את כל הספרים שהוזכרו (חוץ מדר´ סוס, סליחה שלי...) ועוד המון (אמרתי לכם שפעם הייתי קוראת המון
) ומכל מה שנאמר אני רוצה לציין במיוחד את אליפים, הנסיך הקטן (שעד היום אני ממשיכה וקוראת בו) ואת כל הסדרה של יהודה אטלס - והילד הזה הוא אני....

ענתש

New member
קשה לי לכתוב כי... יש לי אוסף !

אני אוספת ספרי ילדים, וגם ספרי נוער, ממש באובססיביות. אני לא אוספת שום ספר שלא קראתי ואהבתי. אולי זה מתוך פחד שלילדים שלי יהיו כבר רק קלטות וידאו (אני נאיבית כנראה... די.וי.די התכוונתי). אבל יש מדף אחד שנקרא "הספריה הקדושה" ושם יש ספרים שאני לא נותנת לאף אחד להוציא מהבית כי הם הכי הכי הכי והם: פיטר פן/ ג´ימס מתיו ברי (הגירסה המלאה, בערך 300 עמודים. לא התקציר שעושים לילדים. ספר מדהים). הנסיך המאושר/ אוסקר ויילד כתר הדרקון / אורי אורלב מומו /מיכאל אנדה הסיפור שאינו נגמר / מיכאל אנדה (אין גבול לכמה שהאיש הזה מוכשר !) פו הדוב / א.א. מילן (לקרוא היום ולהתגלגל מצחוק) הבית בקרן פו / א.א.מילן (אותו כנ"ל) כל שבעת הספרים של נרניה / קלייב סטייפלס לואיס נשים קטנות / לואיזה מיי אלקוט. עד כאן הסיפריה הקדושה. וחוץ מזה יש גם את כל סיפרי השירים של של סילברסטיין (יש לי גם בעברית וגם באנגלית כל ספר), מסע הפלאים של נילס (סלמה לגרלף), אריך קסטנר מספר, הנס כ. אנדרסן מספר, עלובי החיים (ויקטור הוגו) כל סידרת האסופית, כל סיפריי אליסטר מקליין (זה יותר לנוער. ספרי מתח), (כמעט) כל סיפרי ז´ול וורן, פוליאנה וספר ההמשך (ידעתם שיש כזה ? ) "פוליאנה וג´ימי", התלת רגליים, (כמעט) כל סיפרי אייזיק אסימוב ועוד ועוד ועוד...

nikit1

New member
ספרי הילדות שלי...

מאד אהבתי אגדות עם- אז קראתי את כל האוסף של האחים גרים ואגדות עם נורבגיות,וגם- "בילבי", "פו הדוב", כל סדרת "המומינים" (אני לא יודעת אם יש תרגום לעברית חוץ מהסרט המצויר), "הנסיך הקטן", אגדות של אוסקר ויילד ואנדרסן, "ד"ר סוס" וישראלים- "מונה ליזה הקטנה" ו"איה פלוטו" מהם למדתי עברית
וגם "ציפור הנפש" ו"העץ הנדיב".

Ronnie*

New member
המומינים - בטח שיש!

קראתי את כל הסידרה של "עמק החיות המוזרות", כל כך אהבתי את זה...

dili

New member
צר לי לומר שאני לא זוכרת ../images/Emo3.gif

מלבד סדרת האסופית שעד היום יש לי אותה על המדף. אני חווה את עניין ספרי הילדות עכשיו, עם בני ויש לו ספרים קלאסיים כמו הבית של יעל, איה פלוטו, מעשה בחמישה בלונים, דירה להשכיר, אבל גם המון ספרי ילדים חדשים יחסית שלא היו קיימים בזמני ואני חייבת לומר שאני מאוד אוהבת את הספרים האלה

Aאלינור

New member
ספרים וסיפורי ספרים

מעניין שאני לא זוכרת שום ספר ילדות (גן) במיוחד. אבל בהמשך כמו שכבר כתבו פה החמישייה, השלישייה, וגם ´הגרסא העברית´ שמונה בעקבות אחד. מאוד אהבתי את הספרים של גלילה, חבורת כס"ח והספרים על עירית. פעם שברתי את היד בחרבת צעדים (נושא אחד מספרי כס"ח) והרגשתי ממש חלק מהחבורה. אהבתי את איתמר לבית אב"י ומאוד את שרה גיבורת ניל"י. בסוף הספר היה כתוב שבזכרון יעקב יש את הבית של שרה אהרונסון ואני הייתי כל כך מוקסמת מזה. ביקשתי מאמא שלי שנסע לשם ועד היום זה לא קרה. אז בפסח הזה היתה לנו ולעוד זוג חברים גם שיחה על ספרי ילדות וסיפרתי להם את הסיפור. היינו בדרך חזרה מהצפון והוחלט שהולכים לשם עכשיו. אבל אז היה את הפיגוע במסעדת מצה והיו פקקים וכבר לא היה חשק לאף אחד.

אתי@

New member
"שרה גיבורת נילי" הספר שקראתי הכי

הרבה פעמים בחיים (אחריו את "למאטיס יש את השמש בבטן"). ספר מדהים שבתור ילדה ריגש אותי בכל פעם מחדש. ואני דווקא כן הייתי בביתם של משפחת אהרונסון בזכרון, אפילו הייתי כמה פעמים, הרגשתי שאני צריכה להיות במקומות שהדברים התרחשו כדי להרגיש שאני חלק מהסיפור...

למעלה