קרשנידו ומעשה בלולי ה.. וספרי גלילה רון פדר, היה לי ועד היום צמוד אלי בבית ספר שמאד אהבתי כילדה ושמו מעשה בפרת משה רבינו זה כל מיני סיפורים ושירים של ע. הלל אם אינני טועה ושם אהבתי במיוחד את הסיפור "מעשה בשיטח" שגם עליו זלגו להם דמעות שחבל על הזמן. וגם אהבתי (וזה קיטשי לגמרי) ספרים באנגלית של סופרת ילדים בשם Judy Blume שמאד אהבתי כילדה בארה"ב. וזהו. אה היה גם "עיניים קטנות בארץ גדולה" של אורה איתן שאהבתי.
נדמה לי של דבורה עומר זה היה כל כך מזן שקראתי אותו שוב ושוב על ילדה שנולדה עם שיתוק מוחין והכל מסופר מנק´ הראות שלה. יווו אני מתחילה לבכות שוב. אז אני מפסיקה.
ג´ודי בלום (תמיד היא היתה כותבת על ילדות כזו אמריקאית בניו ג´רסי...) וגם את הספר של דבורה עומר שהזכרת קראתי. יש גם עוד ספרים עצובים שלה כמו - דמעות של אש, על מרד גטו ורשה, ספר שאני לא זוכרת את שמו על ילדה לפני קום המדינה שאמא שלה נהרגה באימון ואף אחד לא מספר לה (נדמה לי שהוא ביוגרפי), ספר על דיילת באל על בשנותיה הראשונות של המדינה... אוף, אני לא זוכרת את שמות הספרים האלה, אבל הם היו מקסימים. ואני גם מצטרפת לכל אלה שהזכירו את אסתר שטרייט וורצל. ובענין זה סיפור לא קשור אבל חמוד: הלכנו לפני כמה שנים בעלי לעתיד (שאז היה רק בגדר ידיד טוב) וחברה נוספת לשבוע הספר בכיכר רבין, ואז חבר שלי עשה פדיחות היסטריות לחברתנו - הוא ראה שאסתר שטרייט וורצל מחתימה על ספריה, ניגש אליה וסיפר לה שהחברה המשותפת שלנו יודעת קטעים שלמים בעל פה מספריה (מה שנכון). החברה שלנו רצתה להרוג אותו!
זה על הדיילת היה לנו חובה לקראו לביהס והוא היה מקסים ויפה אם כי לא הותיר רושם כמו ספרי הילדות אך אני נזכרת בו די הרבה בעיקר כי כל יום אנו עוברים על פני שדה התעופה... אכן ספר מקסים.
אבל מה זה אהבתי את הפסרים האלה מה גם שהם היו הראושנים שהצלחתי לקרא באנגלית כשגרנו שם והייתי כל כך גאה בעצמי!!! are you there god it´s me´ margaret then again´ maybe i won´t (אותו הכי אהבתי) blubber it´s me shiela the graet ולא זוכרת מה היה החמישי. והיו לה עוד: TIGER EYES forever אבל שני האחרונים היו כבר ספרי נעורים ולא ילדות.
זה באמת היה ממכר, למרות שבדיעבד אלה נראים לי ספרים ממש חולניים בשביל ילדים... את הסדרה של "עמק הדבש המתוק" קראתן? (אחר כך היתה סדרה כזו בטלוויזיה, אבל כשהייתי קטנה היו רק ספרים).
הנשיקה שהלכה לאיבוד, דירה להשכיר, פטר והזאב, שלגיה ושבעת הגמדים, ופינוקיו במיוחד, אחר כך התחלתי לאהוב את גינגי´ של סמדר שיר, בכלל כל הבגרות שלי היתה בנושא שלה, ואיטו אבירם, הייתי ממש תולעת, חסרים לי הימים האלה
הנשיקה שהלכה לאיבוד, דירה להשכיר, פטר והזאב, שלגיה ושבעת הגמדים, ופינוקיו במיוחד, אחר כך התחלתי לאהוב את גינגי´ של סמדר שיר, בכלל כל הבגרות שלי היתה בנושא שלה, ואיטו אבירם, הייתי ממש תולעת, חסרים לי הימים האלה
אורי סיפר לי פעם על ספר בשם "שרגא ופיני" שהיה הקלאסיקה שלו כשהוא היה קטן, ביחד עם "מקס ומוריץ". אז את מקס ומוריץ אני מכירה, אבל על שרגא ופיני לא שמעתי מימי, ומאז אני תמיד מקניטה אותו "אין כזה ספר בכלל", "אתה המצאת את זה". אז הנה, אורי לא לבד! באמת יש כזה ספר!