ספרים רבותי ספרים והפעם ספרי ילדים

שירי71

New member
בנוסף לאלה שכתבתי כבר

קרשנידו ומעשה בלולי ה.. וספרי גלילה רון פדר, היה לי ועד היום צמוד אלי בבית ספר שמאד אהבתי כילדה ושמו מעשה בפרת משה רבינו זה כל מיני סיפורים ושירים של ע. הלל אם אינני טועה ושם אהבתי במיוחד את הסיפור "מעשה בשיטח" שגם עליו זלגו להם דמעות שחבל על הזמן. וגם אהבתי (וזה קיטשי לגמרי) ספרים באנגלית של סופרת ילדים בשם Judy Blume שמאד אהבתי כילדה בארה"ב. וזהו. אה היה גם "עיניים קטנות בארץ גדולה" של אורה איתן שאהבתי.

שירי71

New member
ועוד אחד ששכחתי את שמו

נדמה לי של דבורה עומר זה היה כל כך מזן שקראתי אותו שוב ושוב על ילדה שנולדה עם שיתוק מוחין והכל מסופר מנק´ הראות שלה. יווו אני מתחילה לבכות שוב. אז אני מפסיקה.

מאי26

New member
אני מצטרפת אליך שירי, גם בנושא

ג´ודי בלום (תמיד היא היתה כותבת על ילדות כזו אמריקאית בניו ג´רסי...) וגם את הספר של דבורה עומר שהזכרת קראתי. יש גם עוד ספרים עצובים שלה כמו - דמעות של אש, על מרד גטו ורשה, ספר שאני לא זוכרת את שמו על ילדה לפני קום המדינה שאמא שלה נהרגה באימון ואף אחד לא מספר לה (נדמה לי שהוא ביוגרפי), ספר על דיילת באל על בשנותיה הראשונות של המדינה... אוף, אני לא זוכרת את שמות הספרים האלה, אבל הם היו מקסימים. ואני גם מצטרפת לכל אלה שהזכירו את אסתר שטרייט וורצל. ובענין זה סיפור לא קשור אבל חמוד: הלכנו לפני כמה שנים בעלי לעתיד (שאז היה רק בגדר ידיד טוב) וחברה נוספת לשבוע הספר בכיכר רבין, ואז חבר שלי עשה פדיחות היסטריות לחברתנו - הוא ראה שאסתר שטרייט וורצל מחתימה על ספריה, ניגש אליה וסיפר לה שהחברה המשותפת שלנו יודעת קטעים שלמים בעל פה מספריה (מה שנכון). החברה שלנו רצתה להרוג אותו!

שירי71

New member
לספר קוראים "על הגובה"

זה על הדיילת היה לנו חובה לקראו לביהס והוא היה מקסים ויפה אם כי לא הותיר רושם כמו ספרי הילדות אך אני נזכרת בו די הרבה בעיקר כי כל יום אנו עוברים על פני שדה התעופה... אכן ספר מקסים.

שירי71

New member
ואני חשבתי שזה פדיחה!!!

אבל מה זה אהבתי את הפסרים האלה מה גם שהם היו הראושנים שהצלחתי לקרא באנגלית כשגרנו שם והייתי כל כך גאה בעצמי!!! are you there god it´s me´ margaret then again´ maybe i won´t (אותו הכי אהבתי) blubber it´s me shiela the graet ולא זוכרת מה היה החמישי. והיו לה עוד: TIGER EYES forever אבל שני האחרונים היו כבר ספרי נעורים ולא ילדות.

Ronnie*

New member
את רובם קראתי בעברית:

"אלוהים אתה שם? זו אני מרגרט", "שמנונית", "עיני נמר", והיו עוד...

dorlim

New member
הזכרת לי עוד סדרת ספרים שממש אהבתי

פרחים בעליית הגג - היתי קוראת אותם בשקיקה אחד אחרי השני

שמופית

New member
שיו, לימור ! איך הזכרת לי אותם ....

הייתי מטורפת על הספרים האלה ! כשהתחלתי לקרוא, לא הצלחתי להתנתק והייתי חייבת לסיים. פשוט ספרים מהפנטים !

Ronnie*

New member
גם אני קראתי אותם...

זה באמת היה ממכר, למרות שבדיעבד אלה נראים לי ספרים ממש חולניים בשביל ילדים... את הסדרה של "עמק הדבש המתוק" קראתן? (אחר כך היתה סדרה כזו בטלוויזיה, אבל כשהייתי קטנה היו רק ספרים).

תוכי

New member
איזה ספר יפה ממש חבל על הזמן

אני זוכרת שקראתי את כל הסדרה והספרים היו כ"כ עבים

תוכי

New member
בספר יש שינויים כל כך רבים מהסרט

וכדאי מאוד לקרוא את הספרים (ראיתי את הסרט)

אופה3

New member
אז גם אני אהבתי את מה שרובכם אהבתם

הנשיקה שהלכה לאיבוד, דירה להשכיר, פטר והזאב, שלגיה ושבעת הגמדים, ופינוקיו במיוחד, אחר כך התחלתי לאהוב את גינגי´ של סמדר שיר, בכלל כל הבגרות שלי היתה בנושא שלה, ואיטו אבירם, הייתי ממש תולעת, חסרים לי הימים האלה

אופה3

New member
אז גם אני אהבתי את מה שרובכם אהבתם

הנשיקה שהלכה לאיבוד, דירה להשכיר, פטר והזאב, שלגיה ושבעת הגמדים, ופינוקיו במיוחד, אחר כך התחלתי לאהוב את גינגי´ של סמדר שיר, בכלל כל הבגרות שלי היתה בנושא שלה, ואיטו אבירם, הייתי ממש תולעת, חסרים לי הימים האלה

יעל3

New member
אף אחד פה לא כתב "שרגא ופיני"...../images/Emo6.gif

ספר שנורא אהבתי כילדה.... מישהו מכיר?????

Ronnie*

New member
אני לא מאמינה, אני פשוט לא מאמינה!

אורי סיפר לי פעם על ספר בשם "שרגא ופיני" שהיה הקלאסיקה שלו כשהוא היה קטן, ביחד עם "מקס ומוריץ". אז את מקס ומוריץ אני מכירה, אבל על שרגא ופיני לא שמעתי מימי, ומאז אני תמיד מקניטה אותו "אין כזה ספר בכלל", "אתה המצאת את זה". אז הנה, אורי לא לבד! באמת יש כזה ספר!

סיגל2

New member
הספרים שאהבתי לקרוא בילדותי הם

קרשינדו כמובן, סוד הגן הנעלם, כל הספרים על אן שרלי. אני מאמינה שיש עוד ספרים אך אני לא זוכרת את שמותיהם כרגע.

שמופית

New member
ואתן זוכרות את

"האריה, המכשפה וארון הבגדים" ??? איך שפחדתי מהספר ומהסרט בטלויזיה....

למעלה