ספרים רבותי ספרים!

Wing Chan

New member
ספרים רבותי ספרים!

אז...כן, אני מניח שהבנתם - מעניין אותי לדעת מה אנשים פה כרגע קוראים
בתקווה, כמובן, שזה יהיה קשור לפגאניזם (אבל לא מחייב, מן הסתם) ואולי יתפתח פה איזה דיון חביב.

Raidho

New member
הסיפור שאינו נגמר

וזה אחרי ספר מחקרי על ויקינגים(ספר ארוך ומעמיק).

gwizard

New member
הנה הרשימה שלי

אני קורא ביחד כמה ספרים בו זמנית. 1. Paths of Darkness של סלבטורה. לא קשור לפאגאניזם (ספר פאנטזי) אבל מעניין בלי שום קשר. 2. Creating Magickal Entities : A Complete Guide to Entity Creation של דויד מייקל קאנינגהם. ספר קטן וחביב שמסביר איך יוצרים יישויות מאגיות. מחכים לקריאה המוני ספרי פאנטזי וגם Evolutionary Witchcraft שארדן המליץ עליו כמקור לתרגילים מעניינים. הספר הוא למתחילים ומלמד על מסורת הפיירי, אבל יש שם כמה דברים חביבים שגם אני מצאתי בהם שימוש.

T i a

New member
אני עוד לא הגעתי לשם, לא יודעת

אלון, דריזט מת? כמובן שאנחנו ממתכוונים לאלפים אפלים. ואם לא הבנת אז: Drizzt.

טוב,לי יש שלושה ספרים:

האחד,שעדיין לא תהיתי לגמרי על קנקנו, הוא ספר שנקרא "מאקרוביוטיקה" של מיצ'יו קושיו,שיש בו דרך מאוד ייחודית לקשור בין פילוסופיית החיים של המזרח,כלומר,המוניסם הזוגי של יין ויאנג ואינסופיות לגישה דיאטתית המבוססת על דרך החיים לפי סדר הדברים ביקום. הספר השני הוא ספר שירה של יונתן רטוש: "שירי חרב ההולכִי בחֹשך" (עם המלצה של כמה מחברי הפורום) והספר השלישי..הוא המרתק ביותר..המשלהב ביותר..העוצמתי מכולם - "חשמל ומגנטיות" של יורם אשל.

Polar Aurora

New member
קמה זמן לא הייתי פה

(הכותרת של כל הודעה שלי בערך היא כזאת, כי אני אף פעם לא פה. אבל נחמד להציץ מדי פעם) אני קוראת את "כל החיים לפניו" של אמיל אז'אר, בשביל הבגרות - זה דווקא ספר מאוד חודר, למרות שהוא פשוט. וגם "ההיסטוריונית" של אליזבת קוסטובה. זה על ערפדים, והעלילה מעניינת למרות שהתרגום חדווני מדי. ועכשיו דברים שקשורים: "פרא" של גבי ניצן, אולי גם "מסע הנשמות" של מייקל ניוטון - מוצדת שם תפיסה יפה, אם לא שמים יותר מדי לב להמצאות שלו על רבדים והיררכיה של הנשמות, כדאי לקרוא גם למי שלא מאמין בזה, רק בשביל מה שבין השורות.

ביבלותאיזם קשה

1. Witchcraft for Tomorrow של Doreen Valiente. ממייסדות הוויקה בכלל והוויקה המסורתית בפרט. 2."מיסתורי התנ"ך" משה יהלום. על מחקרים ארכיאולוגיים ואחרים של התנ"ך 3. Shaman's Crossing של Robin Hobb (כן, עוד סדרה חדשה שלה) - פנטזיה 4. "אלים וגיבורים" - אמיר דוד - מיתולוגיה אוגריתית 5. האיניאדה - וירגיליוס (בתרגומו של דיקמן) - מיתולוגיה רומית 6. Curse Tablets and Binding Spells from the Ancient World/ John G. Gager - Oxford University Press ואחריו יבוא Semitic Magic / R. Campbell Thompson - AMS Press) 7. וכמובן, איך אפשר בלי: Calculus: Hughes-Hallett, Gleason et al General, Organic and Biological Chemistry - Odian & Blei Biological Science - Freeman מה אפשר לעשות, מתכוננים לתואר שני

אני סיימתי לאחרונה

את "קיץ בדרך הנביאים", שהוא הכרך הראשון בסדרת "היכל הכלים השבורים" לדוד שחר. ספר נחמד, עם הבלחות מעניינות של פילוסופיה ואזוטריקה מדי פעם. לספרים הבאים בדרה יש שמות מבטיחים - "חלום ליל תמוז" ו-"נינגל", למשל. כמו כן סיימתי אתמול (או שלשום?) את "מקום אחר ועיר זרה" המצויין של מאיה ערד. הספר מבוסס על "יבגני אונייגין" לפושקין, וכתוב כולו במבנה שירי ממושקל וחרוז. פשוט לקרוא ולהתמוג על השנינות וכשרון החריזה של מאיה ערד. וגם, למי שעוסק בשירה או כתיבת שירה, ניתוח של קטעים נבחרים מהספר יכול ללמד ה-מ-ו-ן על חריזה לסוגיה. כרגע אני מתלבט האם לקרוא את "ההוביט" באנגלית, להמשיך בסדרת "היכל הכלים השבורים", לקרוא את "המיתוסים הכנעניים של התנ"ך" למשה יהלום או את "יהדויות: תמונה קבוצתית" לחגי דגן. המלצות תתקבלנה בברכה.

ספרים ../images/Emo13.gif

אלכימה - טאצי ציואן יוגה, טנטריזם וקרישנאיזם. וגם יש לי כרגע שלוש ספרים בכירכה קשה של ספיפט שאני כל הזמן מתכוון להתחיל. לא קשור לפאגניזם כל כך, אבל שווה בכל מקרה

למעלה