ספרים

byron

New member
ספרים ../images/Emo103.gif

אני לא לומד אצל אף מורה (ואולי אין מורים לזן? או שפשוט לא מצאתי אותו עדיין) אבל התחלתי לקרוא ספרים בנושא עד עתה העיקרי שבהם הוא של ד.ט. סוזוקי. זה ספר קשה לעיכול ולא מספיק ברור למישהו בשלבים הראשונים של אי ההבנה אתמול קניתי את ספר הזן השלם של וונג קיו קיט. ועד עכשיו אני יותר נהנה הספר יותר מוסיף לתת הידיעה הבסיסית. אחרי שאני אגמור לקרוא אותו אולי אני אחזור לסוזוקי וunlearn הכל מחדש

darmha

New member
האם קיים כזה דבר מצפן בעולם הזן?

מרוב דרכים, הצעות, כיוונים, שכולם אומרים את אותו דבר אבל גם שונים אפשר לאבד את הראש.. האם יש מצפן בעולם הרוח? כיצד אפשר לבחור מה מתאים לי? אשמח לשמוע הצעות ורעיונות? איתכם בדרך יובל

ודאי שיש מצפן בעולם הרוח../images/Emo22.gif

מפת עץ החיים היא מפת ההתמצאות הראשית בעולם הרוח הזה לדעתי האישית. יש לה עשרה מוקדים מרכזיים ו22 נתיבים. חוץ מזה לכל נשמה יש את המצפן או הצופן שלה... אתה יודע מה?: קח את האות א´ ותתחיל לחפס רק בה מקסימום צרופים. אני מבטיחה לך באופו אישי שיש בה לפחות 70 אפשרויות. רמז: מותר להפוך אותה גם ב90 מעלות וגם ב180 מעלות... בהצלחה בדרכך מיכל

darmha

New member
מיכל היקרה../images/Emo24.gif

מטרת השאלה היא לראות האם יש אפשרות לדיון בנושא המצפן האישי בדרכים הרוחניות. מצפן צריך להיות ברור ולהגדיר את הכיוון באופן כזה שכל צעד יהיה בכיוון הנכון. האם יכול להיות שמתוך מכלול הדרכים כאן נמצא כיוון משותף ואז נוכל להגדיר את המצפן? בדבריך דיברת על המפה... ואז על תרגול דרך אותיות השפה העברית אם כן: מהו המצפן או הכיוון שלך? איתך בדרך יובל

בעניניי מצפן וצפנים../images/Emo8.gif

היי יובל!!! אין ספק שניתן לפתח דיון בנושא המצפן הפנימי בדרך הרוחנית של כל אדם ואדם. בכל אופן המצפן שלי מאד ברור לי עבורי זהוא הצופן של הנשמה שלי צופן אישי אשר אסור לי לפתח עליו דיון ברייש גליי בפרט ואפילו לא עם אדם נוסף אחד. זהוא צופן אישי... מצפנים אתה יכול להגדיר כמה שאתה רוצה. תבחר דרך ספציפית נניח להגיע אאל כוכב הצפון, אז סביר להניח שתשתמש במצפן שכולנו מכירים.. אני חוזרת ואומרת המפה שלי היא מפת עץ החיים, היא כרגע מפת ההתמצאות שלי בדרכים, בתוכה חווי צופן הנשמה שלי. הצעתי לך את משחק האותיות אתה לא כל כך מוכן לשתף פעולה. אני אציע שוב: בואו נבחר את האות א´ כמצפו ראשוני להתחלת הדרך: מה אומרת לך האות א´- משמעות בעיניך? מה אתה רואה כשאתה מתבונן באות א´. על איזה חלק בגוף שלך מתחשק לך לצייר את האות א´? בהצלחה עם הרבה אור ואהבת אמת ללא תנאי מיכל

darmha

New member
הי מיכל ../images/Emo24.gif

מיכל היקרה, שאלת המצפן עונה לשאלה - למה? בתשובתך ענית בעיקר לשאלה כיצד? אז אני שואל - למה? למה לבחור בדרך הצופן? (אגב מדוע את מניחה שאינני מכיר דרך זו?) למה באמת משמשת מפתך? מצפה לתשובתך יובל

מצפן וצפנים חלק ב´../images/Emo8.gif../images/Emo24.gif

היי יובל!!! לגבי שאלת השאלות למה מצפן או לשם מה מצפן אם הבנתי נכון: אנחנו כבני אדם נולדנו אם מודעות מסוימת וכנראה על פי הבנתי המודעות נשכחה מאיתנו ואנו לומדים להזכר בה במשך חיינו. מי שרוצה כמובן להגיע אל עצמו. קימים אנשים רבים שהמודעות כלל לא מעניינת אותם והם חיים את חייהם. בכל אופן אם אני טוענת שכל הידע קיים בי ושכחתי אותו ואני בכל זאת רוצה להגיע אל המטרה נניח להזכר בו אני זקוקה לאיזו שהיא יתד, משהוא להאחז בו. מכוון שכרגע אני נמצאת בלא מודע עלי לפתח אמצעי עזר שיעזור לי להגיע למודע וזהוא המצפן. משהוא חומרי שמכניס אותי לתבנית וככה נוח לי ובטוח עבורי להתקדם לעבר המטרה שתתגלה לי ככל שאתקדם בדרך. אני מקווה שזאת תשובת הלמה צריך מצפן? אני בוחרת בדרך הצופן כי לא כל אדם מסוגל לעשות את אותה עבודה באותה נקודת זמן, יש אנשים שלוקח להם יום, חודש שנה שנים וגלגולי חיים. מי שעשה איזו שהיא עבודה יכול להבין את הצופן מי שלא לא כל כך בריא עבורו שאחשוף את צפני, כי יותר מתועלת אני עלולה להביא נזק. לגבי דרך הצופן לא זוכרת שאמרתי שאתה לא מכיר דרך זו. אני מאמינה שאתה מחובר לנשמתך ולצפנים האישיים שמתאימים לך הרי אתה בדרך כבר הרבה זמן על פי דברייך זאת אומרת שאתה בשלב של בשלות ומודעות... המפה שיש בידי היא כמו מפת ניווט בחיים: בכל נושא שיעלה על דעתך בעולם החומר בעולם המלכות של פה ועכשיו: מפה למערכות יחסים עם משפחתי וסביבתי,מפה שמכוונת אותי כיצד לשמור על בריאותי הפיסית, נניח אם קבלתי דלקת גרון, כיצד אוכל להעזר במה שקיים מתחת לחלוני לרפא את עצמי: דוגמאת איזה צמח מרפא יהיה הכוכב שלי בתוך כוס התה שלי. מעבר לטיפול הסימפטומטי המפה עוזרת לי להבין את שורש הבעיה מדוע חטפתי את אותה דלקת גרון ומהיכן זה נובע? במקרה הנ"ל נפלתי ברגשותיי, נשמתי זעקה על כך שלא יכולתי לבטא את דברי ואז גרוני חטף דלקת גרון, מה שנקרא שיתוק זמני לכל צליל שאמור לצאת לי מהפה למה? כדי שאשתוק ואחשוב מאיפה זה הגיע? נכון שהדלקת לא יכולה לשתק את כושר ההתבטאות שלי בכתב, אבל ברור לי שנוצר כאן איזה שהוא מחסום או חסימה המאפשרת כמה דקות של חשיבה. המפה שלי עוזרת לי באופן אישי לזהות חסימות כאלה או אחרות בתוך גופי, מביאה אותי להיות מודעת להם וכמובן להגיש עזרה לי ולאחרים, כן היא יכולה להיות גם מפת אבחון לזה שממולי מכוון שכולנו מראות אחד של השני. המפה יכולה ללמד אותי את הצלילים שבשפת המוסיקה. המפה יודעת ללמד אותי על הכוכבים שבשמים ועל היקום בכלל ויתרה מכך על היקומים האחרים. ועוד רבות רבות ונסתרות הן דרכיה ונתיביה של מפת עץ החיים שלי ושל כולנו. לא סתם אמרתי ש: " היודע סוד עץ החיים יודע סוד הבריאה כולה"... אני מניחה שעניתי בפרוטרוט על שאלותיך שאמורות היו לכוון אותי. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

darmha

New member
מיכל היקרה ../images/Emo24.gif

אז מה המצפן המשותף לכולנו כאן? איתך בדרך יובל

darmha

New member
4 הנדרים של הזן

השאלה לא הייתה למה מצפן? השאלה הייתה מהו המצפן? בזן יש 4 נדרים שמהווים מצפן: היצורים החיים רבים מספור אנו נודרים להציל את כולם האשליות הן אינסופיות אנו נודרים לחתוך דרך כולן הלימוד הוא אינסופי אנו נודרים ללמוד את כולו הדרך הגדולה היא בלתי נתפשת אנו נודרים להגשימה. איתך בדרך יובל

אני לא נודרת נדרים../images/Emo12.gif../images/Emo24.gif

אני לא נודרת נדרים וגם לא מבטיחה הבטחות השוות לנדרים כי כשאי אפשר לקיים את ההבטחות לעצמי או עבור הסביבה המצב גורם לתסכול ולאיזה שהוא סוג של פרנויה לדעתי. אני מוכנה לנסות להציל את חיי היצורים הרבים בלי נדר. אני מוכנה לנסות לחתוך דרך האשליות בלי נדר אני מוכנה ללמוד וללמוד וברור לי שלעולם הוא לא יגמר, ברור לי שככל שאלמד יותר ככה אבין שאני יודעת פחות. ברור לי שהדרך גדולה ובלתי נתפשת אני מוכנה לנסות ללמוד אותה בלי נדר. הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

darmha

New member
אהבתי../images/Emo24.gif

עם נדר או בלי נדר זה לא משנה.. מה שחשוב זה הכיוון, מרגע לרגע להוות ואז.. "ואהבת לרעך כמוך". מה זה אומר? תלמיד פעם שאל את זן מאסטר סונג סאן: "איך אני יודע אם אני עוזר נכון למישהו אחר" ענה לו המאסטר: "אם יש אני ואחר זאת כבר טעות.." אם יש רק "עזרה" אז זאת הדרך הגדולה. אז מרגע לרגע לא לעשות " אני" ו"אתה" אומר מרגע לרגע רק להוות. אם מרגע לרגע באמת "רק להוות" לאט לאט הכל נפתח, הלב, המחשבות, העיניים, האזניים -הכל. או אז רואים בצורה ברורה שומעים בצורה ברורה, כל מה שרואים מה ששומעים מה שמרגישים מה שחושבים וכו´ זאת האמת - האני האמיתי נחשף למולנו, הדרך, החיים. ואז אנו כבר עוזרים לכל הברואים. כבר חותכים דרך כל האשליות, (הרעיונות שלנו לגבי מי אנחנו, מה טוב מה רע וכו´)כבר לומדים מכל העולם הזה כל הזמן וכבר הגשמנו את הדרך. אז יקירתי, אל תנסי - תהווי באהבה איתך בדרך יובל

אינקה

New member
../images/Emo20.gifלדעתי המצפן הוא הידיעה שהנך טועה

ולא משנה מה תעשה. רק אז באמת הנך משאיר מקום למשהו גדול יותר שיבוא ויקח את מקומו.

darmha

New member
הרשה לי להיות ילדותי ../images/Emo13.gif

אבל למה לאדם לדעת שהוא טועה? מה מטרת אי הידיעה הזו בחיינו?
איתך בדרך יובל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הרשות נתונה... ../images/Emo13.gif

מטרתה בעיני היא לאפשר לאגו לקטון, למחשבות להיעצר, ול"עולם" להיכנס... מאחר ואין "לי" כל דרך להאחז בדימויים שלי כ"אמת" לגבי המציאות, הרי מה שנשאר לי זה רק הטעות... אבל זו ממש לא "טכניקה", למרות שרצוי לנו לזכור את זה באופן קבוע. זו הפליאה האמיתית לנוכח תופעת העולם מבלי לייחס לעצמי דעה עליה. הרי במילא כל רעיון העולה במחשבה הוא רק מחשבה ואינו "האמת" לגבי עצמי והמציאות - משום כך הוא אינו מוביל "אותי" לשום מקום אליו הייתי "רוצה" להגיע... תודה על השאלה, יובל

darmha

New member
תודה על הרשות..../images/Emo24.gif

המיינד שאתה מצביע עליו מכונה - למיטב אי ידיעתי - DON´T KNOW MIND או ההכרה השואלת או ההכרה שאינה יודעת. הכרה זו יכולה לעשות הכל, ללכת לכל מקום. היא אינה מתנגדת לדבר ואינה יוצרת התנגדויות - זה נפלא. לצערנו בני אדם אינם מבינים מקום זה ויוצרים קונפליקט ומלחמה וסבל אנושי. אז אתה כבר מורה שמלמד את האנושות אהבה אמיתית ויחסי אנוש תקינים בכל מקום בכל זמן. יש אמירה ידועה: "קל" להגיע להארה, מה שקשה זה לשלב אותה בחיי היום יום. אז אני שוב שואל אותך: אם כל זה נכון ואנו מאמינים בזה ב-100%, אז למה? למה לאכול, למה ללכת לעבודה? למה לשבת מדיטציה? מה התשובה המקורית שלך? איתך בדרך יובל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מאותה הסיבה שהפרחים פורחים

והכוכבים נעים בשמים - בספונטאניות ואושר מוחלט וללא כל התלבטות או בחירה - אבל את זה מבינים רק מאוחר יותר... בנתיים, כל עוד קיימת השאלה האם לעשות זאת קיים גם הצורך לעשות זאת. וכשהשאלה לא קיימת... אין גם צורך לענות עליה!
אני לא בטוח שזה "מקורי" מספיק אבל זאת התשובה שלי, יובל
אינקה

darmha

New member
המצפן שלי...../images/Emo39.gif

לא בשבילי. איתך בדרך יובל

למעלה