ספרים

darmha

New member
אז אינקה..

שתי שאלות: 1. מהו מקור השם שלך? 2. מה המצפן המשותף לכל ההולכים בדרכים כאן?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif ../images/Emo13.gif

א. השם מקרי בהחלטה של רגע, אבל מתייחס ל"דרך הלוחמים" הטוטלקית של דון חואן - מחוצה לה. ב. הרצון בידיעה עצמית.

כל הזמן אני לומדת ומרגע לרגע אני מב

מבינה שאני בכלל עוד לא יודעת כלום... " מה רבות נסתרות דרכי השם ומה רבות נפלאות דרכיו" אור ואהבה אין סופית מיכל

wu-wei

New member
להקשיב לעצמך פנימה

להיות בקשר עם עצמך. אתה הסמן הכי טוב של עצמך. הרי אין דרך אחת נכונה ואין דבר אחד שנכון לכולם, לכל אחד מתאים משהו אחר, לכל אחד יש את הטריגר שלו, אנחנו כולנו אותו החומר, הכל אחד, אבל אנו ביטויים שונים, בקיומנו כאן אנחנו חלקיים, יחסיים, ועל כן כל אחד יתאים לו משהו שונה, כל אחד זקוק למשהו אחר בשלבים שונים בחייו... לאותה נקודה אפשר להגיע (ומגיעים) מאינסוף דרכים שונות ולכל אחד יש את הדרך שלו שמתאימה לו ונכונה לו המצפן הוא אנחנו פנימה עמוק בפנים בשקט מין תחושה עדינה ובלתי ניתנת לאחיזה או הסבר תחושה כזו שפתאום יש בגוף או בנשמה שמשהו הוא פשוט ´נכון´.(נכון לך). מעיין ידיעה בלתי מודעת, ידיעה שאינה שכלתנית, שזה נכון שזה מדבר אליך, שזה פותח לך, שזה טוב. וגם אם זה יקח אותך למקום אחר שאינו ה´אמיתי´ אינו ´באמת טוב´ (יש כזה דבר? הכל זה תוספות של ערכיות...) הרי שיתכן מאוד שהיית צריך להגיע קודם לשם או לעבור דרך המקום ההוא כדי שתוכל ממנו להמשיך הלאה ולהגיע אל המקום אליו אתה ´שואף´ {חוץ מזה שהכל, כל הזמן, זה דרך, אנחנו כל הזמן בדרך, בהשתנות, בצמיחה, בקריעת מסכים, ראיית הסרטים שאנו בונים לעצמנו; כלומר, אין ´יעד סופי´, אין סוף} כלומר, אם לא היית עובר קודם דרך המקום ההוא, לא היית מגיע למקום הזה... בקיצור, אין שום manual או נכון יותר, אתה הmanual ללכת פנימה, להדרכה הפנימית במקום החוצה. לכולם יש הדרכה פנימית, כולנו יודעים צריך רק לדעת (או ללמוד) להקשיב (לעצמנו)

darmha

New member
האשליות הן אינסופיות

אנו נודרים לחתוך דרך כולן... איתך בדרך יובל

wu-wei

New member
כן,

נראה לי תאור אחר שאפשר לתת למסע שאנו עושים בחיים זה חותכים דרך אשליות... בכל שלב של מודעות אני חותכת דרך אשליה נוספת קורעת את המסך שלה מעל עיניי רואה פתאום שזו אכן רק אשליה ולא ´האמת´ ´המציאות´. הדרך שלנו בחיים, התפתחותנו, התקרבותנו אל עצמנו זה תהליך של חיתוך דרך אשליות מעבר דרך אשליה אחר אשליה והסרה שלהן, קריעת המסך הנ"ל מעל עינינו (מובן שלא פעם אנו צריכים שוב ושוב לחזור ולקרוע את אותו מסך עד שהוא נעלם...) תהליך של מודעות תהליך של חזרה לפשטות, לשקט, למקור, להוויה. ושם יש מנחה ורוגע והצת\תעלות אנחנו יכולים לגעת בזה לרגעים כי הקיום שלנו הוא בעולם של אשליות ...האשליות הן אינסופיות העניין הוא מודעותנו לכך.

darmha

New member
אשליות..

בזן יש משפט מאוד מפורסם למה שתיארת: NO ATTAINMENT WITH NOTHING TO ATTAIN ATTAINING THIS POINT IS TRUE ATTAINMENT איתך בדרך יובל

darmha

New member
wu wei

תיאורך מזכיר לי סיפור על תלמיד ששאל פעם את זן מאסטר סונג סאן: " מה יקרה אם אזרוק דרך החלון את כל הכללים, התרגול , הכריות, המזרונים, בודהה - הכל" ענה לו זן מאסטר סונג סאן: "זה נפלא - אבל עדיין יש לך חלון. אז לא באמת זרקת הכל ב-100%" איתך בדרך יובל

darmha

New member
האם קיים כזה דבר מצפן בעולם הזן?

מרוב דרכים, הצעות, כיוונים, שכולם אומרים את אותו דבר אבל גם שונים אפשר לאבד את הראש.. האם יש מצפן בעולם הרוח? כיצד אפשר לבחור מה מתאים לי? אשמח לשמוע הצעות ורעיונות? איתכם בדרך יובל

darmha

New member
די האם התכוונת..

לומר שמי שנמצא בדרך כבר יש לו מצפן? ואם כן, מהו? איתך בדרך יובל

darmha

New member
די היקר../images/Emo24.gif

אם הבנתי אותך אז אתה מצביע על ה- JUST DO IT מיינד. מרגע לרגע רק לעשות את מה שאתה עושה. אבל למה? איתך בדרך יובל

glock X

New member
ביירון - המלצה.

יש ספרים שהייתי רוצה להמליץ לך עליהם. הראשון מהם זהו ספר של אן בנקרופט שנקרא " זן- הצבעה ישירה אל המציאות" ספר דק וזול ( בסביבות ה-30 שקלים) ממש מעולה! ספר שני הוא מאותה סידרה אבל של הסופר אליסטר שירר שנקרא " הבודהא-הלב הנאור" גם דק וגם זול וגם מעולה. השלישי זהו ספר של סופר ומרצה ידוע דיפאק צ´ופרה שמו, הספר משלב פילוסופיה הודית ותורת זן עתיקה שהשתדרגה אל מול עולם מודרני שם הספר הוא " דרכו של קוסם" שכולל בתוכו את ראיית הקוסם לעולם ומדיטציות שונות . מנסיון הספרים הדקים והזולים הם טובים יותר כי אפשר לגמור אותם ביום יומיים ואז לקרוא אותם עוד פעם ולהבין יותר טוב. לפי דעתי. בהצלחה , ותהנה.

למעלה