ספרים

de-marcus

New member
ספרים ../images/Emo98.gif

אז איזה ספרים אתם קוראים פה? אני עכשיו מסיים את הספר "עת התאומים" ברשומות רומח הדרקון של מרגרט וייס וטרייס היקמן איזה ספרים אתם קוראים?

wiskin

New member
אני בסוף ארגיש ממש רע

שלא קראתי את כל 99999999 הספרים של רומח הדרקון... איך זה שדווקא הספרים האלה הפכו לכ"כ פופולארים? למה בנאדם ש(כנראה) לא ממש יודע באיזה ספרים עוסק פורום בשם "מד"ב ופנטזיה" מכיר דווקא את רומח הדרקון? זה פשוט עניין שנראה לי מוזר כבר הרבה זמן - אני מכיר אנשים שמטורפים (היו לפחות) על רומח הדרקון ובכלל לא שמעו על שר הטבעות. אתם חושבים שוויז והיקמן יחליפו את טולקין? לא מבחינת האיכות כמובן אלא בכך שהספרים שלהם יהפכו להיות מעין תקן או בסיס כמו ששר הטבעות היה?

firefist

New member
לקרוא לקרוא לקרוא

אני לא אתחיל להתווכח על האיכות של רומח הדרקון, אבל למרות שהסידרה אולי פחות מתוחכמת ויותר צפויה מסדרות אחרות - היא עדיין כתובה בצורה מעולה וזורמת. אז: לקרוא אם עוד לא קראת... אני סבור שתהנה מאד. ותראה, כבר כיום כשאני שואל חובבי מד"ב ופנטזיה שאני מכיר אם הם קראו את רומח הדרקון - התגובה שלהם היא "ברור" ומהר עוברים הלאה.. התגובה לשאלה אם קראו את שר הטבעות מאד דומה, רק שיש בה עוד חלק והוא: "ברור שקראנו,,, אפילו כמה פעמים.." - וה - "כמה פעמים" הוא ההבדל בין שר הטבעות לרומח הדרקון - כי השניה היא לטעמי לא סידרה שקוראים עשרות פעמים, אלא פעם-פעמיים מספיקים...

gilgalad

New member
קראתי גם את זה וגם את זה

ואני לא אחזור ואקרא שוב אף אחד משניהם (ועוד מספר פנטזיות), לא בגלל שהם רעים (אע"פ ששר הטבעות איכזב קשות !!) אלא בגלל שפנטזיה משעממת אותי. מה אתם אוהבים בז´אנר הזה ? הוא לא קצת חוזר על עצמו עם עניין הדרקונים והקסם ואותם אוצרות וגיבורים ? אני מעדיפה מד"ב כי הוא תמיד יכול להעלות סוגיות חדשות מבחינה חברתית, מדעית, אתית וכו´, מה שלא מוצאים בפנטזיה.

דרגורן

New member
הפתעת אותי!!

פנטזיה דומה במובן הזה למד"ב! כל הסוגיות החברתיות שאת יכולה להעלות במד"ב אפשר להעלות ולהציג גם בפנטסיה!! מה דעתך על גזענות של אלפים נגד בני-אדם? והדוגמא הכי טובה לזה (לדעתי) היא סידרת עולם הדיסק!! שבה טרי פראצ´ט (הסופר) צוחק על עולמנו כיום! דוגמאות: בספר Lords and ladies הוא צוחק על הסיפור של פאנטום האופרה... בספר "צבע הכשף" אחד בשם זוג פרח (תתפקידו בסיפור הוא "תייר") מנסה להסביר למישהו מה זה ביטוח (בי-תו-אך), והתוצאה מאד כואבת (

gilgalad

New member
משום מה

אני לא מגדירה את "עולם הדיסק" כפנטזיה. זה פרודיה לשמה על העולם האנושי כמו שהוא היום (קראתי קצת ממנה). עדיין אני חושבת שיש מגבלה לכמות וסוג השאלות שפנטזיה יכולה לעלות. אני גם חושבת שבחברה שלנו לשאלות מעולם המד"ב יש יותר רלוונטיות לחיים שלנו ובפני מה אנחנו עומדים, היות ואנחנו חברה טכנולוגית ולא חברת כשפים.

דרגורן

New member
../images/Emo52.gif ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

נתחיל בזה ש"עולם הדיסק" הוא פנטזיה
פנטזיה סאטירית או אולי פנטזיה קומית, אבל פנטזיה
קוסמים, מוות, טרולים, גמדים, ברברים וכו´ יש רק בפנטזיה!!! נמשיך בזה שההבדל בין מד"ב לפנטזיה הוא הביסוס המדעי של התופעה, פרוש רש"י: אם אני עף בעזרת מדחפים שדוחפים אויר (עם הסבר למקור האנרגיה ולכל השאר) זה מד"ב... אם אני עף בעזרת "קסם"... זה פנטזיה... ב"קרוסיד" (סידרת ההמשך לבבילון 5) יש "טכנו-מגים" שהם אנשים שמשתמשים בטכנולוגיה בשביל לדמות קסם..... זה לא משנה את העובדה שקרוסיד היא סידרת מד"ב! יש הרבה סיפרי פנטזיה שעושים בתופעות חברתיות כמו שיש לנו כיום! מגזענות, לאלימות נגד נשים ועוד ועוד! דוגמאות: הסיפור שאינו נגמר - סיפור על ילד שאינו מקובל חברתית ומציאת אומץ ליבו ומקומו בחברה.... בסידרות כמו מאגר פיונבר, אמבר ואפילו רומח הדרקון ניתן בקלות להשוות את הדילמות של הגיבורים למצבים שלנו....

יןבל

New member
הגיבורים של רומח הדרקון לא שפויים!

אני גיבשתי את הדעה הזאת לאחר חשיבה קצרה וייתכן שאני טועה. ההתנהגות של סער גובלת באובססיה שלא עושה אותו לטרגי אלא לנלעג! מה הבעיה של תניס לעזאזל לבחור בין השתיים אפילו שהעובדות ברורות לו? קרמון סובל מפיגור שכלי קל! רייסטלין סתם ביריון(דעתם של כמה אנשים פרט לי)! מצד שני, ייתכן שאנשים נתקלו בדילמות שניצבו בפני גיבורי רומח הדרקון. בכל מקרה, מארג פיוניבאר היא סידרה טובה והדמויות בה מצוינות ורחבות(הן לא אמורות להיות עמוקות במיוחד אבל הן נותנות תחושה כלשהי, אז חשבתי בכיוון הזה, תתקנו אותי אם יש מושג אחר) ויש עוד דוגמאות כמו "רפסודי" ו-"ולאד טלאטוס"(לא קראתי אף אחת מהן, אבל שמעתי עליהן)

עברי, דבר עברית!

מה זה השמות האלה, סער/קוץרגל וכו´? למה רייסטלין וקרמון נשארו, ואת סער תרגמו? נורא כמעט כמו "סופה" של הXמן. רייסטלין אגב לא בריון. לפחות בספרים הראשונים (מה שנכתב לפני התאומים וגו´) הוא דמות מעניינת למדי. אפילו נסיונו הכושל להיות אל מעניין יותר מעלילות דמויות מסוימות בשאוש"ק. קרמון הוא פלקט, ולא ממש מעניין (שוב, בטרילוגיה הראשונה. לא קראתי את הספרים שאחרי, אז אין לי דיעה בענין). מה זה מארג פיאנו-בר? אם זה עץ הקיץ וכו´, אז ברגע זה הפכה דעתך לחשובה כקליפת השום בעיני. סדרה טובה? ברררר...

דרגורן

New member
פיונובר ושאר דברים....

לדעתי האישית לסידרה היה (ויש?) פוטנציאל... הבעייה היא שהדמויות יותר מדי מיוסרות וסובלות.... הן כל הזמן מפסידות, ובסוף בגלל שהם הפסידו הן מנצחים? כל פעם שהם מביאים מכם ליריב, נהר של דמעות ויסורים בוקע... ולכן אני לא אוהב אותה עד כדי כך (למרות שהיא דוגמא טובה לכך שפנטזיה לא מנותקת מהמציאות ושאפשר להזדהות עם הקונפליקטים של הדמויות.) לגבי קרמון דמות דיקט, זה באמת היה הקטע של הדמות בספרים הראשונים, אבל בטרילוגיה של אגדות התאומים הוא מקבל יותר עומק, (וגדילן הופך לדמות קצת יותר רצינית....)

אין לי בעיה עם דמויות סובלות. להיפך

אני לא סובל דמויות סובלות... תראה, קראתי ואהבתי את הגאפ. אם אתה חושב שפיאנובר זה דמויות סובלות, לא נתקלת בסבל דונלדסוני עמוק ומשתפך מימייך. פיאנובר זו פשוט סידרה גרועה. העלילה גרועה, הדמויות גרועות, הסיבות למה שקורה גרועות, הכתיבה גרועה, התיאורים גרועים, הרעים כמעט נסבלים אבל הגיבורים, אוי הגיבורים. הם ממש, אבל ממש גרועים. פנטזיה לא מנותקת מהמציאות? שר הטבעות לא מנותק מהמציאות, ההוביט בוודאי שאינו מנותק מהמציאות, ששאוש"ק ומלחמות השסע אינם מנותקים מהמציאות, מחזור שער המוות אינו מנותק מהמציאות, אפילו בכיור יש קטעים לא לגמרי מנותקים. בפיאנו? איפה בדיוק ראית קשר כלשהו, קלוש ככל שיהיה, בין המציאות, או כתיבה טובה, לסדרה?

dusk

New member
סוף סוף מישהו שמסכים איתי ../images/Emo24.gif

שפיונבאר לא משהו בכלל. עד עכשיו כל מי שדיברתי איתו שיבח עד בלי די את הסדרה. ישר כח גדול!

preacher

New member
עם מי דיברת?

אני ויתרתי בעמוד 60, אחרי שהדמויות התייחסו למעבר שלהם ליקום אחר בערך כמו שאני מתייחס לנסיעה לעבודה בבוקר. ההערכה שלי לדונלדסון ולתגובה של קובננט באותה סיטואציה עלתה פלאים באותו רגע.

tony_t

New member
פנטזיה אירונית, ובכך הגדולה שלו

אני חייב לומר שאני מצדד בבת הפלוגתא שלך בעניין אחד - גם אותי פנטזיה משעממת בדרך כלל. מה ששונה בטרי פראצ´ט שהוא במודע ובכוונה תחילה צוחק על הז´אנר הזה. המכשפים שלו הם לא יוצלחים, הגמדים אמנם גרים בבתים מפטריות, אבל עדיף לך לא להתקרב אליהם ועוד. אחד המאפיינים הכי בולטים באגדות הוא שההמון תמיד מזהה את הטוב ועומד לצדו. אנשי אנק הולכים בעקבות מי שנראה חזק ברגע נתון. תיאור ההמלכה של הדרקון ב guards, guards הוא אחד התיאורים האירוניים הנפלאים ביותר שאני מכיר. כמובן שבתהליך הוא לועג גם לעולם שלנו, כחלק מסגנון הכתיבה שלו, אך הבחירה לעשות את זה בסגנון "פנטסטי" היא מודעת חמכוונת. את אותו לעג הוא יכול היה גם להעביר במדע בדיוני. החן של פראצ´ט בעיני הוא שהוא מסוגל להתייחס אל הז´אנר שבו הוא כותב בכזה הומור. בכך הוא מיוחד בין סופרי הפנטזיה ולכן, לטעמי, שווה קריאה.

CHOFA

New member
אני

בס"ד יחסית חדשה בתחום אבל קראתי את מחזור כישור הזמן,3 ספרי ה"חובה":חולית ההוביט ושר הטבעות,האלים הרוקדים וחרב שאנארה(משעמם!!!!) אם למישהו יש עוד ספרים שפשוט חייבלקרוא....

Justin Angel

New member
שתוק!

איך אתה מעז להשכיר את ההבויט ושר הטבעות באותו משפט עם חולית?! חולית היא היצירה הספרותית הכי טובה שנכתבה במאה האחרונה! וגם התרגום של לוטם מאוד טוב! (אני לא פאנאט! טוב... אני כן...)

דרגורן

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

והאם אתה לא הזכרת את ההוביט ואת שר הטבעות באותו משפט? וגם אם חולית היא היצירה הספרותית הטובה ביותר (למרות שלדעתי היא לא...) זה עדיין לא סיבה להגיד למישהוא לשתוק....

אני פורש לבית שאן

האם קראתי והשתתפתי בזמן האחרון בפורום בו נמצאים אנשים שלא מכירים בגדולתו שר הטבעות????????????, האם לא בכדאי להמנע מכך הגעתי עד הלום?לאן אוליך את הבושה? המום וכואב. מלך הטרולים אה כן גם
מכולם

preacher

New member
איזה יופי

חוסר נימוס - "שתוק" אי זיהוי ה*כותבת* (לא כותב!) שגיאות כתיב וטעם רע (לא אוהב את שר הטבעות, שהוא ספר מדהים, ונבחר במשאל ע"י גולשי האינטרנט ל...יצירה הספרותית הכי טובה שנכתבה במאה האחרונה) והכל בהודעה אחת! לפני שאתה שולח הודעות חסרות טעם כאלה תקרא אותן עוד פעם כדי לוודא שאתה לא עומד לכתוב שטויות כמו בהודעה הזאת.

למעלה