ספרים...

ספרים...

אתם יכולים להמליץ לי על ספרים שעוסקים במיתולוגיה המיצרית? עדיף בעיברית, אבל אנגלית זו גם לא בחירה רעה

mbinh

New member
המלצתי

אלון זו לא סידרת מיתולוגיות אלא מיתוסים(זה בשביל השואל שמידע יקל עליו בחיפוש). באמת הדבר המומלץ ביותר הוא ללכת לספריה של אוניברסיטה ולשאול ספרים(אם אתה לא סטודנט אז זו בעיה,תנסה להיעזר במשפחה מכרים וחברים שכן לומדים או שתלך לקרוא בספריה עצמה).

mbinh

New member
הבנת הנקרא עדיפה על לדעת איך לשרשר(

בהקשר לפורום אומנות המאגיה). ראה כתובי ורק לאחר מכן העמד אותי על טעותי(שלא קימת). אני אמרתי סדרה לא ספר אני מחזיק שבעה ספרים ממנה ועל כל אחד כתוב סידרת מיתוסים(עם דגש על סדרה). לא רק זאת גם הקישור שנתת מוכיח שדברי נכונים.

ההגמון

New member
אהמ.

"אלון זו לא סידרת מיתולוגיות אלא מיתוסים(זה בשביל השואל שמידע יקל עליו בחיפוש)." משמע, לסדרה לא קוראים מיתולוגיות אלא מיתוסים. נו, מה? מתי אמרת "סדרה לא ספר"? כתיבה נכונה עדיפה גם על הבנת הנקרא וגם על "לדעת איך לשרשר".

mbinh

New member
לפעמים אני לא יכל להבין,במקרה הזה ש

הבין(ככל הנראה). ראה אני כתבתי נכון ואין על כך ויכוח "אלון זו לא סידרת מיתולוגיות אלא מיתוסים(זה בשביל השואל שמידע יקל עליו בחיפוש)." אני בטוח שאפשר להבין שזו סידרת מיתוסים ואל סידרת מיתולוגים. לפעם הבאה לא אחסיר במילים כי באמת יש פה אי הבנה(ואני לא הבעיה ובכל זאת אנסה לפתור אותה).

mbinh

New member
"שיפוץ" כותרת

לפעמים אני לא יכל להבין,במקרה הזה אתה זה שלא הבין(ככל הנראה).*

הויכוח היה מיותר + המלצה

תנו קצת קרדיט ל"חציל צלול", שיש לו מספיק אינטליגנציה להבין שהסדרה על מיתולוגיות נקראת "מיתוסים". לגבי ספרים מומלצים, ובכן, אפילו שספריו של באדג'ט הם נחשבים לפורצי דרך, הם נכתבו בתחילת המאה ה-20 (ואף לפני) ומאז גילו דברים חדשים ואף תיקנו תפיסות שגויות לגבי כמה וכמה הירוגליפים. סדרת המיתוסים, שהיא אכן פרויקט חביב, היא די משמימה - הספרים פשוט לא כתובים בצורה מעניינת. כך שיוצא שבעברית אין יותר מדי ספרים שהם ממש איכותיים. מציע לך לברר בפורום מיתולוגיות, שם יש כמה חבר'ה שמכירים ספרות עניפה בתחומי מיתולוגיה רבים.

mbinh

New member
אני לא יכל להעריך אותו מכיוון שאיננ

י מכיר אותו.ואני לא חושב שהויכוח היה מיותר(אם אפשר להקל לעזור לאדם,למה לא?) תראה אני מסכים עם זה שאי אפשר לומר ש"מיתוסים" היא סידרה שמאוד מעמיקה בכל מיתולוגיה(ספרים די קצרים). אבל אני (קראתי שבעה ספרים מהסדרה) חושב שלהתחלה הספרים מאוד טובים ואותי הם גם עינינו. אי חוזר וממליץ לקחת ספרים (מאמרים וכו') מספריות של אוניברסיטאות. חוץ מזה רוב החומר אכן באנגלית.

Raidho

New member
יואו!!!ררר!!!

<הרבה הרבה קללות ברוסית, עברית(ערבית), אנגלית, גרמנית ורוסית> מאאגנווססס!!! מה אתה טרול?! מהכרות אישית אתה נראה כזה בן אדם חביב, אבל למה, למה כל זבל הזה שאתה שופך על אנשים תמימים (חחח, אלון?) וחסרי ישע סתם? סתם, סתם אתה מתווכח, על כלום ועוד בגסות! מה נשך אותך, חמוד?!

mbinh

New member
אני לא מבין רוסית ערבית ולצערי גם

גרמנית. אני כתבתי בהודעה שלי שהמטרה היא רק להקל ולעזור וכך באמת היה,ניסיתי לעזור. אם זה לא עזר אז באמת לא משנה.

Raidho

New member
Well

לא ממש הצלחת! אני לא חציל, ובטח לא צלול עם כמות האלכהול שמסתובבת לי בדם, אז אני לא יודע מה הוא חושב, אבל אני כשראיתי את השרשור הזה, פתחתי ת'ראש ות'קיר בניסיון להפנים איך לעזאזל הצלחת להפוך שאלה כ"כ פשוטה לשרשור מלא זבל ונונסנס, שעיקרו הוא "אני חכם יותר!"...

mbinh

New member
הויכוח לא היה תלוי רק בי.

לא היה לי שום רצון להוכיח את חוכמתי (אם כבר ידיעתי). אני רק רציתי לעזור. זו לא פעם ראשונה שאלון טען שלסדרה קוראים מיתולוגיות ואני ראיתי הזדמנות גם לעזור לשואל/ת ולדייק את אלון. זה הכל.

gwizard

New member
שאלה

איך בדיוק אפשר לגלות דברים חדשים במיתולוגיה ? הרי לא מדובר על היסטוריה, אלא על סיפורי עם.

mbinh

New member
אני חושב שכך.

עם השנים אנו מפתחים עזרים מסוימים שמאפשרים לנו לגלות עוד דברים שיכולים לעזור לנו לטוות את מארג הסיפור של העם.בעזרת גילוים מסוימים ופיתוחן של תאוריות חדשות אנו יכולים לגלות שחלק ממה שחשבנו שהוא מיתולוגיה של עם מסוים היא בכלל מיתולוגיה של עם אחר. מלבד זאת לא מעט בני אדם (וזה כולל ארכיאולוגים וחוקרי דת) רוצים תהילה והכרה עולמית בגדולתם המוחית והשכלית ולכן הם מעוותים מעט(ופעמים ספורות מעוותים הרבה) את ההיסטוריה ומיתולוגיה של עמים מסוימים כדי לזכות בתהילה.ולעיתים רק כאשר יש מספיק טכנולוגיה וידע שנצבר אפשר לסתור את אי האמיתות הללו.

neophile

New member
The Wheel of Time turns

and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again.

gwizard

New member
סדרה חביבה

אך במשפט אותו ציטט יש בעיה קטנה אחת, רוב המיתולוגיות בנויות מאלגוריה ולא באות לתאר אירועים ממשיים. לדוגמה, שמשון ודלילה. אתה באמת חושב שאם גזרו לבחור את השיער אז הוא איבד את כוחו ? לא, הסיפור הזה בא להמחיש שגם הגבר הכי חזק יכול להיות מנוצח ע"י האישה אותה הוא אוהב. הסיפור אולי מתאר אירוע ממשי שקרה באמת (שמשון מנוצח) אך הפרטים הם לא בהכרח אותם פרטים. מבחינת לימודי היסטוריה אין ספק שזה חשוב, אך מבחינת מיתולוגיה נטו אין לגילויים היסטוריים משמעות רבה. תשאל את עצמך למה אנו לומדים מיתולוגיה כחלק מלמידת הפאגאניזם, האם זה בשביל לדעת בדיוק מה קרה או בשביל להבין את רוח התקופה, את התרבות ואת האלים ?

Raidho

New member
../images/Emo45.gif

משמח לשמוע ממך דברי חוכמה,משמח. השינוי שלך נע בכיוון יפה.

את המיתולוגיה המצרית למשל,

לא קבלנו כסיפורי עמים שעברו מדור לדור. המוסלמים דאגו לכך שלא ישאר מהם כמעט זכר. את הסיפורים השונים, כמו את ספר המתים המצרים, ה"פפירוס של אני" (The book of going forth), תרגמו מתוך ההירוגליפים שנמצאו בקברים. תגליות ארכיאולוגיות שונות חשפו את משמעותם האמיתית של הירוגליפים שרק ניחשו את משמעותם בתחילת המאה ה-20. כך הסיפור משתנה. גם מיתולוגיות אחרות, גם כאלו שהן "חיות", נתונות לשינוי - פתאום מגלים גרסאות אשר לא הכירו קודם, חוקרים שעוסקים בהשוואות מוצאים את ההשפעות השונות על הסיפורים השונים, וכן הלאה.

למעלה