ספרים...

gwizard

New member
זה מעניין

OK, אני מניח כי בכל מקרה יש יוצאי דופן, אבל אז זה מעלה שאלה אחרת. האם אנשים שלמדו את המיתולוגיה לפני ה-"עדכונים" מקבלים את התרגום החדש ומשנים את אמונתם בהתאם או שזה לא משנה כל כך כי האי דיוקים בתרגום הם מינוריים ?

יוצאי דופן?

לדעתי המיתולוגיות שנשארות "קבועות" הן אלו היוצאות דופן. תמיד מגלים דברים חדשים
איך אנשים מקבלים את העידכונים האלה? את זה תצטרך לשאול אותם. רבים מאלו שאני מכיר מקבלים את התיקונים הללו בשוויון נפש, כי השינויים הם לא תמיד מהותיים, דברים לא משתנים מקצה לקצה, או לפחות לא השתנו ממש מקצה לקצה, לפחות בחמישים השנים האחרונות ברוב המיתולוגיות. תשאל את עצמך, למשל, אם יתברר שוויקה היא לא דת חדשה, אלא באמת דת עתיקה עם שורשים של כמה מאות שנים אם לא יותר, זה ישפיע עליך איכשהו?

gwizard

New member
שאלה טובה

אני מניח שלא כי בשלב בו אני מוצא את עצמי זה בכלל לא משנה בת כמה וויקה או מאיפה היא הגיעה. חוק הפרגמטיות בעיני הוא השולט כאן - אם זה עובד אז זה נכון ואמיתי (בשבילי).

neophile

New member
צפוף בראש\איי צ'ינג

בימי קדם הטובים שבאנשים למדו כדי להיות נכונים לא כדי להיות משיכילים היום האנשים מתוכחים כי צפוף להם יותר מדי בראש לפיכך השליטה רק מדעת היא אסון אבל אם אפשר בהסח הדעת חבואו ברכה ובטחון הזוכר תמיד את שני אלה יודע את סגלת המופת שמה האחר של סגולת המופת הוא חכמת הנסתר חכמת הנסתר עמקה היא ולעתים נמצאת בסתירה גמורה לאמונה הרגילה אך בעמק העניין מביאה היא את הדברים להרמונייה שלמה כך מגיעים אל האחד הגדול

MetalSinagouge

New member
מה דעתך על זה?

ספר של בנג'מין הוף, הטאו של פו, שפן הוצג בתור היצור שסתם לומד כדי שהוא יוכל להשוויץ עם המידע חסר המשמעות הזה. זו הפעם הראשונה שקראתי את הבתים האלה, אבל קצת מזכיר מודע ותת-מודע לא? כל הקטע עם התת מודע שמשמש בתור שולט בהיסח דעת וכאלה.

למעלה