ספרי אופוס לשנה הקרובה

avivs

New member
צפוי ומשעממם.

המשכים של סדרות וסופרים מוכרים.
אין שם ניסיון להביא דם חדש, אבל זו כבר החלטה עסקית של ההוצאה ואין לי כוונה להכנס למניעים שלהם.
אישית אני לא רואה שם ממה להתרגש.

מזל שאני קורא באנגלית:)

D O 7

New member
הרבה יותר טוב מרוב הספרים ששאר ההוצאות

בארץ מתרגמות לעברית זה בטוח. הרבה מאוד ספרים ששאר ההוצאות מביאות הם ספרים שבכלל לא הייתי חושב לקרוא.

kenny66

New member
גם אופוס לא

עם כל הכבוד, אופוס הוציאו ספרים אחרים לפני שהם התחילו להוציא ספרי ז'אנר ואלה עדיין מקור ההכנסה העיקרי שלהם. ההוצאה מעולם ל"בנתה את עצמה על הז'אנר הזה". תציץ בקטלוג שלהם.
אם כבר, אופוס אחראית במידה רבה לתחייה של תרגומי ספרי הז'אנר לעברית כאשר הם לקחו את הסיכון מתוך אהבה אישית של הבעלים לז'אנר, תחת שרביטם של דידי חנוך ואסף אשרי כעורכי הסדרה.

ולמקרה שמישהו חושב שיש לי אינטרסים כלשהם (לא אתה, אביב, אני מכיר אותך), אני לא חבר של הבעלים, אני מכיר אותו מכנסים. אני כן חבר של דידי חנוך שכבר לא עובד שם וידיד של אסף אשרי שכבר לא עובד שם; תרגמתי כמה ספרים בשביל אופוס, אבל האחרון שבהם יצא לפני ארבע שנים כך שאין לי גם אינטרסים כלכליים שם.

D O 7

New member
החבר'ה של אופוס יכולים לענות לך על זה

אני אבל אגיד רק דבר אחד בנוגע לרשימה - TWoK זה הספר ששמעתי עליו מהכי הרבה אנשים שזה הספר הכי טוב שהם קראו אי פעם. חוץ מזה, להביא סדרה שעתידה להיות בת עשרה ספרים באורך של כ-1000 עמודים כל אחד גם דורש קצת אומץ.

בקשר לדם חדש - נכון. הם יכלו להביא גם סופרים ממש חדשים. אני מניח שאולי היית קצת יותר שמח אם הסדרות Powder Mage או The Shadow Campaigns היו מתורגמות, אבל אפשר להבין למה הם מתרכזים בסדרות שהוכיחו את עצמן, על פני סדרות של סופר חדש שהוציא רק ספר אחד בסדרה (שאולי תגיע בעתיד, מי יודע ? ).

תגובת המערכת

כדאי לזכור שיש גם לנו כמות מוגבלת של ספרי ז'אנר לשנה.

ב-2014 אנו רוצים לקדם כמה שיותר את הסדרות שכבר התחלנו איתם- החוק הראשון וכישור הזמן, אם נצליח- נסיים אותם אז.

ברור שאנו רוצים דם חדש במקביל לסופרים שכבר יש להם קהל, השנה הבאנו את אברקרומבי ואת קים ניומן שזוכים לתשבוחות, ב-2014 מהסיבה שהזכרנו קודם נביא רק את פטרישיה בריגס (מרסי תומפסון). אבל ב-2015 אני מקווה שיהיה אפשר יותר לגוון.

avivs

New member
בהצלחה.

כריכרכה

New member
נו באמת, TWoK זה ספר לא רע, מוגבל למדי

בעיני, וכבר כתבתי זאת בעבר, הספר בעיקר חושף את המגבלות של סנדרסון בהתמודדות עם קונפליקטים ועלילות מורכבות מבחינה מוסרית. העלילה של קלאדין מעניינת במידה לא מבוטלת, אבל מה לעשות שרוב הספר לא עוסק בה, וגם בה ישנה תחושה לא מבוטלת של מריחה ביחס לסטנדרטים של סנדרסון עצמו, ככלומר הכל זה רק הכרך הראשון מתוך עשרה.. חוץ מזה, מעניינית ככל שתהיה זו בסופו של דבר אותה גברת בשינוי אדרת, אצל סנדרסון תמיד יש אנדרדוג שבשלב מסוים חווה מעין ascension (מה שבמקרה או שלא במקרה גם מהווה חלק מעיקרי האמונה המורמונית שסנדרסון נמנה עמה) והופך ל-super hero שמכסח לכולם את הצורה. הוא עושה את זה היטב בספרי standalone ולא אכפת לי לקרוא עוד 5 ספרים כאלה אחרי שכבר קראתי 3, אבל בשביל אפוס בן 10 כרכים זה ממש ממש לא מספיק.

שלא לדבר על קצב הכתיבה האיום והנורא, היום כבר ברור שהכרך השני ייצא לפחות 4 שנים לאחר הראשון, וסנדרסון לא מרגיש שהוא צריך להתנצל על כך (הוא כותב 4 ספרים במקביל וזה כנראה לא בראש מעייניו במקרה הטוב, או שבמקרה הרע הוא החליט שהדוגמה שלמרטין היא דווקא דוגמה ומופת ומושא לחיקוי מסיבות שיווקיות). אז 4 שנים לכרך ועוד 8 כרכים לפנינו, do the math..

D O 7

New member
מאוד לא מדוייק

הספר השני יצא 3.5 שנים אחרי הראשון, ולא לפחות 4. הוא היה מחוייב לסים עם WoT, בגלל זה העיכוב. הוא התנצל על העיכוב בשל WoT והוא אמר שהתכנון הוא שני ספרים בשלוש שנים.
בנוגע לתוכן הספר אני לא אתווכח, כי אני מחכה שיצאו עוד ספרים. אם לא נהנית מספיק - לגיטימי. הרוב הגדול (בצורה הרבה יותר חזקה מרוב הספרים שקיימים) מאוד נהנה מהספר.

חוץ מזה, יצא עד היום רק ספר אחד מתוך עשרה, אז הניחוש של זה לא מספיק הוא קצת בעייתי, כי אף אחד (מלבד סנדרסון) לא באמת יודע לאן בדיוק הסדרה הזאת הולכת.

כריכרכה

New member
אם תאריך ההוצאה הנוכחי ייוותר על כנו

ולאור ההיסטוריה ספק אם זה מה שיקרה, אז 3.5 שנים, גם זה הרבה יותר מדי.

מכיוון שסנדרסון גלוי למדי בנוגע לעיסוקיו אז קשה להיתלות בכישור הזמן (שכתיבתו נשלמה לפני כמעט שנתיים) כאשר בינתיים סנדרסון ממשיך להוציא בקצב נאה ספרים אחרים: steelheart, emperor's soul, the rithmatist ו-infinity blade.

אין שום סיבה להניח שזה ישתנה בכרך הבא, בטח שלא כשנראה על פניו שהשוק לא העניש את ג'ורדן ומרטין על העיכובים שלהם.

eyalg1972

New member
נכון לעכשיו

סנדרסון מבטיח להוציא ספר חדש בסדרה כל שנה וחצי. לפחות עד שיסיים את החמישייה הראשונה- שהיא תת סדרה ראשונה מתוך שתיים.

לגבי כישור הזמן- נכון, הכתיבה הסתיימה לפני שנתיים- עדיין עברה על הספר כשנה של עריכה שסנדרסון היה מעורב בה.

steelheart, emperor's soul, the rithmatist ו-infinity blade. הם פרוייקטים קטנים יחסית. לא בגללם סנדרסון עיכב את הוצאת הספר הבא.

eyalg1972

New member
אני רואה

שאתה נחוש בדעתך בנושא- אוקי, כמו שאומרים- רק הזמן יגיד....

כריכרכה

New member
לוודאי שאתבדה, אבל אני סקפטי

כאמור, לא שאני כוסס ציפורניים בקוצר רוח עד הספר הבא, אך מדאיגה אותי הפרוליפרציה של תרבות המריחות ומשיכות הזמן שפשתה בז'אנר.

eyalg1972

New member
אני די בטוח שתתבדה

אבל נדע עוד שנתיים- האם ייצא אז הכרך השלישי או לא....

למעלה