ספרי פנטזיה ומדע בדיוני באנגלית פשוטה

רנדל1

New member
ספרי פנטזיה ומדע בדיוני באנגלית פשוטה

התחלתי לקרוא ספרי פנטזיה ומדע בדיוני לפני חצי שנה בערך. לפני שבוע החלטתי שאני רוצה ללמוד לקרוא ספרים באנגלית, מאחר ואני לא מעוניין להסתפק במבחר המצומצם שקיים בארץ. אז במקרה היה לנו בבית את הארי פוטר ואבן החכמים וחשבתי שיהיה קל לקרוא באנגלית, כי כבר קראתי את הספר בעברית והוא זכור לי קליל. פרשתי אחרי שני פרקים, גם כי לא היה לי מוטיבציה להמשיך מכיוון שגיליתי שכבר אין לי סבלנות לילדותיות שמלווה את כל הסדרה (גם הספרים האחרונים) ושהאנגלית הבריטית של רולינג די מעיקה. לאחר מכן הגיע לידיי העותק של the blade itself ומאחר שגם נמצא ברשותי העותק המתורגם לעברית חשבתי שאולי אני אנסה לקרוא אותו. בינתיים אני קורא בערך ארבעה עמודים ביום עם מעט עזרה ממורפיקס והעותק בעברית. אני רציתי לשאול אם יש לכם המלצות לספרי פנטזיה/מד"ב עם שפה יחסית פשוטה אבל לא יותר מדי, לתלמיד שעולה לכיתה ט' עם אנגלית די טובה שרוצה להתחיל לקרוא ספרים באנגלית. ואנא אל תביאו לי ספרים לנוער כמו "פרסי ג'קסון" כי אני בכל זאת רוצה לקרוא משהו מעניין ואיכותי כדי שאהנה לקרוא אותו.
 

Lu Tze

New member
אסימוב?

קח אסופת סיפורים קצרים שלו. חלק מהסיפורים מספיק קצרים שב-4 עמודים אתה מקבל שני סיפורים שלמים.
סיפור לדוגמא (בתקווה אין פה הפרת זכויות יוצרים. בכ"ז הסיפור בן יותר מ-60 שנה): http://www.multivax.com/last_question.html
 

הייזל

New member
בספרי פנטסיה האנגלית בדרך כלל יותר קלה

ספרי המד"ב משתמשים לעיתים באנגלית טכנית ומדעית.
תמצא ספר שלא קראת בעברית ותשתמש במילון אוקספורד, כזה שלא במחשב. אומר לך בכנות שאם היית אחרי התיכון הייתי אומרת לך לוותר על המילון ולהסתדר לבד. ברגע שמפסיקים כל משפט כדי לבדוק במילון מאבדים את ההקשר כך שאני לא מופתעת שהספקת לקרוא רק ארבעה עמודים. ולמה במילון שהוא ספר ולא במורפיקס? כי כך לא תצמד למחשב ולא תתפתה לבדוק מה קורה בפייסבוק בדרך וגם תלמד במקביל עוד כמה מילים.
לגבי מה כדאי לקרוא. מה הכיוון שמעניין אותך?
אני בגילך קראתי את הסדרות של הוצאת לונגמן Loongman וזה שיפר לי מאוד את האנגלית וספרות לא מקוצרת התחלתי לקרוא רק אחרי הצבא כי רציתי לקרוא ספרים "אמיתיים". מצאתי במקרה ספר של ברברה המבלי וקראתי אותו בלי להשתמש במילון. זה לא היה קל וקצת חששתי מזה אבל בסופו של דבר לא רק שהבנתי את השפה אני גם זוכרת בכלליות את העלילה. זה היה אי שם באמצע שנות ה-90.
לכן, פשוט תלך לספריה בבית הספר או הספריה העירונית תעבור על הספרים באנגלית שמעניינים אותך [ושלא קראת כבר בעברית] תדפדף על העמודים הראשונים כדי לראות אם השפה מתאימה לך ופשוט תקרא. ורצוי גם שתהנה.
 

רנדל1

New member
תודה על העצה

אני לא חושב שאני יעבור למילון אוקספורד כי אין לי סבלנות לכל דפדופי הדפים. מלבד זאת דעתי לא מוסחת מדברים אחרים בפלאפון כשאני בודק במורפיקס וגם ככה אני לא כזה פעיל ברשתות חברתיות. אגב האפליקציה של מורפיקס היא ממש טובה, כל מילה שחיפשתי נשמרת ברשימתהמילים שרגמתי ואפשר לעבור עליה אחר כך. הבעיה היא שאני באמת קצת יותר מדי קוטע את רצף הקריאה עם חיפושים במילון, גם של מילים שלא חשוב להבין אותם, וגם כאשר אני ידעתי את הפירוש אבל לא הייתי בטוח.
אתמול הלכתי לצומת ספרים וקניתי את the ocean at the end of the lane של ניל גיימן. מלבד שממילא התכוונתי לקנות את הספר מלפני כמה זמן (אם כי בעברית) ראיתי שהספר די דק כיאה לניל גיימן ובנוסף קראתי שני עמודים והשפה שם הייתה די קלילה. אני אשמח לעוד המלצות לספרים/סופרים עם אנגלית די לא מאד קשה, ושיהיו ספרים טובים כמובן.
 

Y. Welis

New member
יש מילונים יותר קצרים. מכל מקום סדרות סטאר וורז וסטאר טרק

יהיו לרוב קלות לקריאה מהממוצע, וכן גם 'רומח דרקון' לסוגיו... אבל אל תעמיק בהם יותר מדי - רק לצרכי לימוד.
 

Y. Welis

New member
מילון טוב - של שימעון זילברמן

http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=51293
&nbsp
קצר, עם פירוש אחד או 2 לכל מילה. כולל עברי-אנגלי, כולל סלנגים וצירופים.
&nbsp
ממליץ לקרוא עם מילון - כך אני למדתי. לא לצפות שזה יגיע מהר - כל אחד עם הזמן שלו. אבל ככל שתקרא יותר, תרגיש בטוח יותר וההרגשה חשובה לא פחות (מונעת עיכובים).
 

israelmiv

New member
עצה קטנה

במקרה נכנסתי לפורום (הי...) לא קראתי הרבה ספרי פנטזיה אבל אני קורא הרבה באנגלית. הייתי ממליץ לך לא להתעכב לתרגם מילים שלא חשובות להבנת הסיפור. אם חשוב לך ללמוד את המילים החדשות אתה יכול לסמן אותן בעיפרון ולחזור אליהן אחר כך. עשיתי את זה במשך שנים וכך גם נהניתי מהקריאה וגם למדתי שפה.
&nbsp
אני חושב שלקרוא ספרים ילדותיים (פרסי ג'קסון למשל, או הספרים המקוצרים לתלמידים) זה מחיר שכדאי לשלם בשביל הזינוק הראשון. אחרי זמן מה תוכל לעבור לספרים "אמיתיים", אבל אם בכל זאת תמצא ספר שמעניין אותך ומתאים לרמה שלך - מעולה.
 

מיכאל ג

New member
תשקול לקנות קורא אלקטרוני

אם יש לך מסך מגע ומילון הרבה יותר קל למצוא משמעות של מילה וזה לא עוצר את שטף הקריאה.

מבחינת סופרים, הייתי הולך על סופרי שנות השבעים. larry niven, Joan D. Vinge, roger zelazny.
 

רנדל1

New member
קורא אלקטרוני

יש קורא אלקטרוני עם מילון עברי אנגלי? כי אם כן אז זה באמת יוכל להיות מאד שימושי. האם אתה מכיר קורא אלקטרוני עם מחיר סביר (בסביבות 400- 1200) שאתה יכול להמליץ עליו?
ולאור הצעתך אולי אנסה לקרוא את סדרת "אמבר" באנגלית, הבנתי שהתרגום שלה מעט מיושן.
 

Y. Welis

New member
רק טאבלטים עם אנדרואיד או IOS

יש סינים זולים. יריצו את אפ' קינדל וממנה ניתן להעתיק מלים ולהדביק לתוך מילון (אפ' או אתר).
&nbsp
התרגום לאמבר ממש לא מיושן. קלאסי ברובו (5 המקוריים וכן 4 מהבאים. את האחרון כבר תקרא באנגלית).
 

kenny66

New member
לא מדויק

יש מילון עברי-אנגלי לקינדל. חפש בקבוצת "קהילת קודש קינדל" בפייסבוק הוראות להתקנת המילון.
 


 

haimgds

Member
בגבול העליון ניתן לרכוש NOOK HD שהוא לא רע בכלל (במגבלות)

רכשתי כזה לפני כחצי שנה ב 1200 ש"ח (כולל מיסים ומשלוח) מאמזון והוא משמש אותי כקורא אלקטרוני נוח ושימושי מאוד. בהתחלה הוא לא היה לי ממש נוח בגלל המגבלות ש B&N הכניסו בו כמן קונקטור USB יחודי ומערכת הפעלה שהיא אנדרואיד מנוון (מה שהוא דיי מתבקש, אחרי הכל B&N מוכרים אותו כמעט במחיר עלות ומצפים להרוויח ממכירת הספרים) אך מהר מאוד מצאתי כיצד להתקין אנדרואיד מלא העולה מכרטיס הזכרון כך הוא נהפך לטאבלט טוב וזול.
יתרונות: (עם שימוש באנדרואיד מלא העולה מכרטיס הזכרון)
-ה NOOK HD הוא של 10" עם מסך מגע HD, מה שמאפשר קריאה ארוכה ונוחה.
-ישנו חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון של עד 64G כך שניתן לאחסן לא מעט מדייה (טקסט, מוזיקה ווידאו) ובו זמנית לרכוש את הדגם הזול יותר עם פחות זיכרון מובנה.
-כטאבלט יש לו ביצועים מספקים (ולא יותר) שמאפשרים לו לשמש כטאבלט מדייה, ניתן לראות סרטים ב HD מלא ללא גימגומים, להריץ תוכנות כגון אופיס ללא תקיעות ולהריץ משחקים כבדים.
-אני קורא בו באנגלית בעזרת ה CoolReader לאנדרואיד ומשתמש ב ColorDict כמילון (בעזרת קובץ מילון ענתיקה של בבילון). הקורא נוח מאוד (הטוב ביותר מכל ה 8 שהתקנתי...) ומשולב במלאות עם מילון אנגלית/עברית, וויקיפדייה, חיפוש באינטרנט וטאזרוס. הקורא תומך במלאות בקבצים שבהם אני משתמש (PDF, HTML, Text, EPub, MOBI) וכולל מנהל קבצים יעיל למדי.
-קל, נוח וחינמי למצוא תוכנות שימושיות בחנות של גוגל.
חסרונות:
-לא ניתן לרכוש בארץ ואין שירות/חלפים. כשקיבלתי את הראשון שלי גיליתי כי קונקטור ה USB היחודי שלו דפוק ולא ניתן לטעון אותו, לקח חודש לפני שקיבלתי קונקטור אחר.
-המסך לא מונע השתקפויות, דבר המקשה על הקריאה בתנאים מסוימים.
-האנדרואיד העולה מכרטיס הזכרון קורס כפעם בשבוע. מטריד אך לא קריטי.
-ישנן תוכנות אנדרואיד שאינן פועלות בו (מצאתי משחק כזה שעובד לי בטלפון אך לא בטאבלט) או קורסות (ה MoonReader+ למרבה הצער).
-הוא מספיק חזק לשמש כטאבלט מדייה, דבר הגורם לקפיצה בין הישומים (קריאת ספר ואז בדיקת דואר ואז גלישה מהירה להתעדכנות בחדשות ואז צפייה ב YouTube ואז חיפוש תחנת רדיו ספציפית ואז ואז ואז... הבנתם את הבעיה)
&nbsp
 

Y. Welis

New member
בעניין המסך - בדוק אם יש מגיני מסך עם אפקט MATT. יורידו את

השיקוף. יש כאלה טובים לאייפאד.
 

D O 7

New member
אני לא הייתי ממליץ להתחיל מהלהב למי שלא קרא אף פעם ספר

פנטזיה באנגלית. אם אתה קורא בזה 4 עומדים ביום ונעזר במילון ובעותק בעברית - אז רוב הסיכויים שזה פוגע לך בהנאה. הלהב עצמו כתוב ברמה קצת יותר גבוהה מלא מעט ספרי פנטזיה.
ללמוד זה חשוב, אבל אני חושב שצריך קודם כל להנות ממה שקוראים, מבלי לפתוח מילון או עותק בעברית.

בכלליות, הפנטזיה האורבנית אמורה להיות הכי פשוטה, בגלל שבדרך כלל השפה היא הכי קרובה לשפה רגילה. ספרי פנטזיה לנוער אמורים להיות קצת יותר פשוטים מספרי פנטזיה רגילים (למרות שיש גם ספרי נוער שהם כתובים בשפה דומה
לספרי הפנטזיה שהם לא מכוונים לנוער, פשוט התוכן קצת יותר מתאים לנוער). יש המון ספרי נוער באנגלית, אני מניח שתוכל למצוא כאלו שיעניינו אותך.
חפש ספרים של סופרים שאתה אוהב ואין אותם בעברית ונסה לקרוא עמוד-שתיים, כדי לראות מה מתאים לך ומה מעניין אותך.
 

Y. Welis

New member
ההנאה קשורה גם בסקרנות. אם יש די סקרנות

אז הוא יחזיק מעמד.
&nbsp
אין כמו ספר מסקרן כדי לחזק את כוח הרצון שנחוץ לקרוא אותו. זה דבר שמחשל, לא מחליש.
&nbsp
רבותיי - נסיון מוסיף ולא גורע, ומספיק לרחם על נפשותיהם הרכות של הקוראים המתחילים - אם הם לא יתחילו לקרוא, הם לא יקראו בכלל וימשיכו לפחד בלי סיבה. מי שלא מנסה, לא יודע. אף אדם שהצליח לא הגיע לאן שהגיע מבלי שהתגבר על חששות.
&nbsp
 

haimgds

Member
שווה לך לנסות.

ואם תגלה שזה לא מתאים לך תישאר לפחות עם הטאבלט...
מהניסיון שלי עם שתי סוגי המדייה (אלקטרונית ומודפסת) באנגלית הקריאה האלקטרונית עדיפה בהרבה. הרבתי לקרוא ספרי קריאה באנגלית ב 15 שנים האחרונות על ידי השימוש במחשב אישי כקורא, מילון מובנה וחיפוש ברשת מפשטים את הקריאה והופכים אותה לזורמת יותר. בשנה האחרונה עברתי לקורא אלקטרוני שגרם לי כמעט להפסיק לקרוא בעברית.
Welis, אפשר לקבל הפנייה למגן מסך כזה הנמכר בארץ? כשרכשתי את ה NOOK שקלתי לקנות מגן כזה בנוסף אך חברים המליצו לי לבדוק אותו לפני הרכישה כי חלק מהמגינים מעמעמים את התצוגה.
 
למעלה