כן, האמת במקרה הזה היא צפויה ומשעממת.
פון דניקן ישב בכלא כי הוא זייף ממצאים. אתה מבין בכלל מה המשמעות של המשפט "זייף ממצאים"?

הטכנולוגיה ה "עלובה" שאני "מעריץ" היא שום דבר לעומת מה שהיה פעם.
כן, כי הנביא יחזקאל עלה לשמים במרכבה מעופפת, יהוה לא יכל לנצח צבא שהשתמש במרכבות ברזל, ואנשים היו עסוקים בלעבוד את השם ולא היה להם זמן לשטויות כמו חקלאות, בשביל זה היו עבדים.

"הפתאים כמוך שמאמינים לשקרי הממסד המדעי הכוזב, רק צפוי שיאמינו גם ליתר הדיסאינפורמציה שהוא מפיץ ויתעלמו מהצנזורה שהוא מפעיל ומרדיפתו את החוקרים האמיתיים."

- תגיד, איזה תובנה בדיוק סיפקו "החוקרים האמיתיים" האלו שאתה מדבר עליהם? במה הם קידמו את הידע האנושי? איך העובדה שהם מזייפים ממצאים ומפיצים שקרים הופכת אותם ל "חוקרים אמיתיים"?

כמו שכתבתי קודם - למדע יש קבלות. אני לא צריך להאמין למדע כי אני רואה את התוצאות בשטח. אני חי מספיק זמן בשביל לדעת, ממקור ראשון, שהמדע והטכנולוגיה מתקדמים בקצב מסחרר. אני מכיר, באופן אישי ומקרוב, חלק מהבעיות שהיו בעבר שכיום הן כבר לא בעיות בזכות המדע.

טכנולוגיות עתיקות זה תחום מרתק - ואותם "פרימיטיביים" היו בני אדם כמוני וכמוך, עם פחות או יותר אותו נפח מוח ופחות או יותר אותו אינטלקט ממוצע. הסיבה שהטכנולוגיות שלנו כל כך הרבה יותר מתקדמות מאלו שלהם היא לא בגלל שהם היו טיפשים, אלא בגלל שלנו היה יותר זמן לצבור ידע. כבר לפני למעלה מ 2000 שנה היתה ליוונים טכנולוגיה מתקדמת שאפשרה להם לבנות, בין היתר, את אחד הדברים המרתקים ביותר שהשתמר מהעת ההיא - מנגנון אנטיקיתרה. הסיבה שהם הצליחו לבנות דבר כזה היא בדיוק אותה הסיבה שהמצרים הקדמונים הצליחו לבנות פירמידות - הם אגרו ידע.
וזו בדיוק הסיבה שאתה יכול היום לשבת בחדר ממוזג מול מחשב עם מסך שטוח ולכתוב שטויות שאנשים אחרים בכל העולם יכולים לקרוא - אנחנו אוגרים ידע.

אז נכון, חלק מהידע הולך לאיבוד ולכן עד היום אין קונצנזוס לגבי שיטות הבניה בהם השתמשו במצרים העתיקה, או אפילו לגבי שיטות הבניה של האינקה (שהיא תרבות הרבה יותר מאוחרת) - אבל חלק גדול מהידע שהולך לאיבוד פשוט מוחלף - וחלק משיטות העבודה שנשכחו פשוט נזנחו כי נמצאו שיטות טובות יותר.

"מדי פעם איזה פרופסור מדגים כיצד כביכול זה אפשרי, וזה מאוד מגוחך, כאילו הפרימיטיביים שהיו אז שעסוקים במלחמת קיום, על הדרך בזמן הפנוי המעט שהיה להם עשו פרויקטים ענקיים כאלה שלוקח להשלים מאות ואלפי שנים."

- כמה זמן לדעתך לקח לבנות את הפירמידה הגדולה בגיזה, או את הספינקס? ובאיזה מלחמת קיום הם היו עסוקים? האם לא היית אתה זה שטענת כאן בפורום שהאדם המודרני עובד כ 20% יותר מאשר האדם שחי לפני המהפיכה התעשייתית? האם לא אתה זה שטען שהחיים המודרניים הם מחלה, שאתה רוצה לחזור לטבע, לחיות כמו שחיו פעם - אז עכשיו פתאום הם "פרימיטיביים"?

יש מי שמאמין לקשקושים עלובים על תורת הנסתר, העולם הרוחני, מעגלים אנרגטיים - שאגב ממומנים ע"י שרלטנים שמרוויחים על גבם של התמימים והטיפשים סכום כסף לא רע בכלל. אתה אחד מהם וזו לא אשמתו של אף אחד שאתה טיפש מכדי להבין זאת.

אני הוא איש הידע הישן, המנוון? צר לי לאכזב אותך, חביבי, אבל המדע שאני תומך בו הוא הכל חוץ מישן ומנוון. הוא מתחדש ומשתנה ומתפתח על בסיס יומי, הוא משפר את איכות החיים של כולנו - אפילו את שלך, גם אם אתה לא מאמין בזה - והוא הדרך היחידה שהוכיחה את עצמה לאנושות ללמוד משהו על המציאות שאנחנו חיים בה.

אתה שקרן וקשקשן ולא היית מסוגל לשרוד אפילו חצי שנה בטבע, ללא טכנולוגיה מודרנית. אתה כפוי טובה ואתה יורק לבאר שאתה שותה ממנה, אלא שאתה כל כך טיפש שאתה אפילו לא מבין שאתה שותה ממנה.

אני מאחל לך שתחזור לטבע במהרה ותצטרך להתמודד, בפעם הראשונה בחייך, עם המציאות האמיתית כמו שהיא. אולי זה יגרום לך להתפכח, אבל אני בספק רב.