ספר השחקן

• פותח הנושא TIS
  • פורסם בתאריך

TIS

New member
ספר השחקן

להודעה זו מצורף ספר השחקן. הספר עוד לא גמור ולמעשה עדיין בחיתוליו. בקשה: מכיון שרוב הספר כתוב בתוכנת WORD, ישנה בעיה גדולה בלעצב קבצי HTML ב- WORD. אנא מסרו לי את המאמרים כקבצי WORD, ולא בשום פורמט אחר. בתודה

Sern

New member
אחלה

רק משהו אחד - ההוראות הן להכנת שריון שרשראות, לא טבעות. אלה שני דברים שונים.
ארם.

TIS

New member
עוד תיקונים

בחלק של "האירגונים הפועלים בתחום" אתה צריך להוריד את הקו התחתון מחלק מהטקסט. שכחת להפסיק אותו...

מעולה!

הערה קטנה וחשובה: על פטיש המלחמה להכיל כריות ספיגה מחומר ספוג רך בשני לחיי הפטיש. החומר צריך להיות ספוג צהוב פשוט (כמו של ספות) ולהיות בעומק של בין 7 ל 10 ס"מ.

5נדב

New member
אתה מתכוון

לחלק האפור בציור? אם כן, אז סוג הספוג תוקן בהוראות. אבל למה העומק חייב להיות בין 7 ל-10 ס"מ?

5נדב

New member
האפור מסמל ספוג רך

הירוק מסמל ספוג קשה. כלומר כל הראש עשוי מספוג רך. מה הבעיה?

5נדב

New member
לכל התיקונים

יש סיכוי סביר שתצטרכו לרענן את העמודים לפני שתוכלו לראות את השינויים בהם.

the off player

New member
אובייקטיביות בספר השחקן

יופי של מאמרים, אך נתקלתי בשורה שהעירה אותי ממנוחתי: "הפתרון: נותנים לשחקים לעצב את העלילה. כל מעשה של כל שחקן יכול להיוודע ברבים ולשנות את כיוון העלילה." מתוך המאמר על אמינות. יש להפריד בין שני המשפטים באופן הבא- השני "כל מעשה יכול להיוודע, שחקן יכול לשנות את העלילה..." נכון מאוד! בכל משחק יש שחקנים שמעיפים את התכניות של המארגנים מהחלון. לטוב ולרע. הראשון "הפתרון:נותנים לשחקנים לעצב את העלילה" משפט אושרי לחלוטין ובלתי-אובייקטיבי בעליל. התפיסה של אושר לגבי כיוון משחק ספציפי לא צריכה להיות כתובה כ"common knowledge" בארגון ובמשחק של ארים. דעתי האישית.

barrow wight

New member
למה לא אובייקטיבי?

מעצם העובדה ששחקנים "מעיפים את תוכניות המארגנים מהחלון", הרי הם משתתפים בכתיבת הסיפור (כותבים חלק קטן ממנו). אני לא מצליח להבין מה הבעיה. אולי כדאי שתסביר לי עוד פעם, בבקשה. בברכה אריאל

the off player

New member
הסברים כבקשתך

ביציאה מנקודת הנחה ששחקן יצא מתחומי העלילה המכוונת אתה בעצם מודה בקיומה של אחת כזו. הבדל הוא בין לתת לשחקן עלילה להרוס לבין לתת לשחקן לכתוב מראש את העלילה(דבר שהוא אבסורד בפני עצמו, היות והעלילה היא חלק מההפתעה של השחקן) אמת, יש משחקים בהם השחקנים מתווים את אופי העולם ומשם יוצאים, אך כל הפעילויות כרגע,למעט הדבר הבא, לא פועלות ככה. היות והמדריך הוא אובייקטיבי ומדריך, אין טעם לכתוב בו את חוות דעתך או דברים "נסיוניים". אם כבר לציין את זה לצד ה"common knowledge" הקיים.

simons

New member
כבר היו דברים מעולם

ונעשו מספר לארפים מוצלחים בהן יש איזשהו רקע או עולם, אך מעבר לכך אין שום הכוונה מצד המארגנים, ואין אנפיסיס מגוחכים אלא רק אינטראקציה בין הדמויות על רקע הרצונות שלהם והאינטרסים שלהם. אז למה לא לכתוב גם על אלו וגם על אלו?

למעלה