ספר השחקן

• פותח הנושא TIS
  • פורסם בתאריך

barrow wight

New member
תגובתי הרשמית.

1. העיקרון אליו התכוונתי במאמרי, הינו, כי העלילה צריכה להיות מושפעת ממעשי השחקנים, ולהיות מעוצבת בהתאם. מעשי השחקנים צריכים ל"הדהד" בעולם המשחק, ובתור שכאילו, הם אמורים לשכתב את העלילה. תסכים איתי בוודאי, שאם מישהו ירצח את ראש העיר של טוראל ויטמא את מקדש גאיה, ובתגובה יצאו אנשי האקדמיה לתקוף את רה הרקת (הנושאת באחריות למעשים איומים אילו), זה יהיה חטא איום מצד מארגני המשחק (ופגיעה חמורה בsod) אם הם ימנעו את הפעולה הזו "מכיוון שהיא פוגעת להם בתוכניות העתידיות". זו בדיוק כוונתי, אסור לייצר עלילה חקוקה בסלע, מכיוון שאז השחקנים ירגישו מתי שהוא כשחקני מחזה בימתי, ולא כשחקני מת"ח. עלילת לאר"פ צריכה להיות מנוסחת היטב, וגמישה מספיק כדי שתוכל לפנות למקסימום כיוונים אפשריים, בלי צורך ב"כיפופי דמויות ועולם" או בפגיעה בsod. 2. כל הנ"ל הינו דעתי האישית, וכך גם הייתה הודעתי המקורית,ובתור שכזאת, היא פורסמה בתגובה לדיון שפתח אושר בפורום זה. גם אני מאוד הופתעתי לגלות כי חוות דעתי נבחרה להיכנס לספר השחקן, אבל לא ראיתי כל סיבה למנוע זאת. 3. אם יש בינינו וויכוח, הרי הוא סמנטי וניסוחי, ולפיכך אני מייפה את ידיך או את ידי כל מי שיכול ל"נסח" מחדש את המשפט הנדון (אני לא יודע איך או מה לעשות), כך ש"יחזור" להיות אובייקטיבי, כמובן שצריך לעשות זאת בלי להוציא את דבריי מהקשרם. ובכלל, אולי צריך למנות מישהו שיעשה הגהה מרוכזת לכל המאמרים, כדי שיהיה איזה שהוא תקן מסודר למאמרי ספר השחקן, מכיוון שהרבה מאמרים שיגיעו אליו, יכתבו באופן לא אובייקטיבי, אלא יבטאו דעות ורעיונות של אנשים שונים בפורום. למען האמת, אני לא רואה שום פסול בסובייקטיביות פה ושם בספר השחקן, אבל אם זה מאוד מפריע למישהו, צריך לייצר איזה שהוא מנגנון שיסנן את הסובייקטיביות. וואו, איזה נאום יצא לי..... בברכה אריאל

dudyk

New member
עלילה

כל עלילה דורשת מערכת מזרזים ובלמים לקידום העלילה ומניעת אסונות בזמן המשחק. המערכת גם אמורה לכלול מספר אלטרנטיבות למקרים בהם חלה תפנית בלתי צפויה במהלך המשחק כתוצאה מפעילות או חוסר פעילות של שחקן או NPC . הכול צריך להיות גמיש ומובנה היטב כדי למנוע בעיות SOD . אבל מכאן ועד לקביעת העלילה בידי השחקנים מרחק רב. אכן לשחקנים השפעה רבה על המתרחש בעולם . אבל מריצי המשחק צריכים להשתמש במאיצים ובבלמים כדי למנוע הסחפות והתפוררות של העלילה והעולם , דבר שיפגע פגיעה משמעותית גם ב SOD . רגישות , מחשבה , תיכנון והכנה מראש ,יאפשרו שילוב של העלילה ומעשי השחקנים ליצירת מהלכים מובנים ובכיוון הנכון מבחינת הסיפור. במהלך המשחק יש חשיבות כי מרצי המשחק ישלטו מבחינת ידע במתרחש וכך יוכלו לנתב את המשחק לתוך קוי העלילה. נכון כי במצבים קיצוניים יכול להיוצר מצב בו ידרשו מריצי המשחק לזנוח את קו העלילה או להתרחק מרחק רב ממנו עקב ארועים משחקיים. אך האומנות היא להימנע מלכתחילה מלהגיע למצב מסוג זה. זו אומנות קשה הדורשת יכולות לולין המהלך על חבל דק ברוח חזקה , כך שחבל בטחון מוכן ומתוכנן מראש יכול להיות המרחק בין נפילה והתרסקות לתהום ובין מעידה שסופה חזרה חלקה למשחק . כמובן כי ליכולת אילתור טובה יש מקום בהצגת הנפילה כארוע מתוכנן מראש וחלק בלתי נפרד מן ההצגה. השחקנים לא פועלים בחלל ריק או בתולי לחלוטין וכן אין בידם כל האנפורמציה , השיקולים והאינטרסים של גורמי המשחק השונים בכל רגע נתון. לכן ההשפעה המשחקית של פעולה כל שהיא המבוצעת ע"י שחקן , יכולה להיראות בעיניו או בעיני שחקנים אחרים תלושה מן המציאות , חלשה או חזקה יותר ממה שהעריך. כמובן שיכולות להיות גם תגובות ותוצאות שלא ראה כלל או שכלל לא יראה תוצאות. השחקן צריך לזכור כי יש סיבה לכל תגובה שכזו ולא לנפנף מיד ב SOD . לסיום יכולות כמובן להיות גם שגיעות מצד כותבי ומריצי הסיפור ולפעמים הם אינם מספיקים להגיב במהירות הדרושה לכל ארוע וארוע.

5נדב

New member
מדריך לסוגי החומרים

בוא נעשה מדריך שמסביר על כל סוגי החומרים לבניית נשק/שיריון/תחפושת, ואיפה אפשר להשיג אותם במקומות מרכזיים בארץ (איזור השרון, ירושלים, הדרום, והצפון. אפשר לפצל את זה עוד, אם יהיה צורך). לדוגמא על PVC, ספוג רך, ספוג קשה, חוט ברזל לשיריון שרשראות וכד´. אז בוא נתחיל עם הסברים על סוגי החומרים שדרושים למדריכים הקיימים, אחר כך נמצא איפה אפשר להשיג וכו´...

TIS

New member
השאלון המלא לבניית דמות

"השאלון המלא לבניית דמות" הוא ספר המכיל מעל 300 שאלות שכל מטרתו הוא לכוון את האדם לבנות דמות בעלת עבר מלא ומפורט. אחי מחזיק ברשותו ספר כזה ובעוד זמן לא רב אני מקווה שאוכל להעלות אותו לרשת (כן כן, להעתיק...).

5נדב

New member
בלי לינקים למאמרים

זה אתר שמטרתו להיות נוח וקל לא? כל המידע צריך להיות שם, ברור, ופשוט. אני אעתיק ואדביק. בקשר לטכניקה לבניית דמות, כש-TIS יערוך את זה, אני אשים באתר.

5נדב

New member
זה לא ממש מה שהתכוונתי

התכוונתי למשהו שיסביר בקשר לחומר: - למה מתכוונים (מה שמוסבר לחקל מהחומרים ב"תקן קשה לנשק רך"). - איפה אפשר להשיג (מיקומים מדויקים). צריך גם להסביר בקשר ל: PVC, חוטי מתכת לשיריון, לינוליום לשריון עור, פיברגלאס וכו´. כל פעם שנוסיף מדריך, ננסה לאתר איפה אפשר להשיג את חומרים הדרושים בשבילו (מן הסתם, בנתיים לא צריך להסביר על לינוליום ופיברגלאס). אני כבר עכשיו אנסה לברר איפה אפשר להשיג PVC וספוג רך בירושלים.

ד ג י

New member
לשאלון לבננית הדמות קוראים...

השאלון האינפורמטיבי המלא (אני יודע כי אני של TIS) ואפשר להשיג אותוגם האתר של עקמ"ת אני אנסה להעלות לכאן לינק ואם אני לא אצליח אני יעתיק אותו לכאן

Sern

New member
באזור השרון (והמרכז)

אפשר לקנות חוט פלדה מגולוון 2.8 במחיר די טוב (בערך 60 אגורות למטר), בחנות שנקראת "עמנואל שלם" ברחוב בן-גוריון בהרצליה, בצומת כדורי, מול אולפני הרצליה (שנמצאים ברחוב הקסם). חנות די גדולה - קשה לפספס. בד"כ, אם קונים כמות גדולה (לשריון צריך את ה - 300 מטר ויותר) הם נותנים הנחה. ארם.

אלף אפל

New member
תשובה: חומרים בירושלים

ספוג open cell צהוב כזה אפשר להשגי אצל כל ההומלסים ששוכבים במרכז העיר! - סתם. צינור פי.וי.סי. יש בתלפיות בחנויות הענקיות האלה של חומרי בניין, אפשר גם באייס קנה ובנה שם השוליים הם כמו של צינור ביוב. --- צינור פיויסי חצי צול אני הישגתי במבשרת ציון בקסטל ויש שם גם חנויות תעשייה ומוצרי בניים גדולים. מרפדיות יש בכל העיר, בדוידקה, בתלפיות, ו זה ממש לא בעיה להשיג! (אני ראיתי שלושה מזרונים מונחים בפח מול הבית שלי לפני יומיים! תרגיש חופשי לשאול עוד שאלות על חומרים בירולשים

5נדב

New member
למי ניתן לפנות באחווה

כדי לקנות ממנה קצת פיברגלס?

5נדב

New member
*שיעול*

אני לא שואל בשביל עצמי, טוב לא כרגע לפחות, אני שואל כדי שאוכל לשים קישור לדואל שלו בספר לשחקן (במקום הקישור לאתר האחווה, שסביר שישאיר את רוב המתחילים אובדי עצות).

evil me

New member
ניתן לפנות

לאתר "דפי זהב" ולחפש חברות שעוסקות ביילור ובסחר של פיברגלאס.

למעלה