ספר יום הדין / קוני וויליס

Josephin

New member
ספר יום הדין / קוני וויליס

המליצה לי עליו חברה, קראתי ומאוד אהבתי. אני ממליצה בחום. בספר מדובר לא רק על העתיד (מד"ב) אלא גם על העבר- ימי הביניים ומצאתי שהשילוב ממש מעניין. מומלץ בחום.

Boojie

New member
רצוי גם להוסיף,

שמדובר בספר מאד מדכא, ולמי שקשה עם דברים כאלה, עדיף לו להימנע. אני גם חושבת שמדובר בספר נפלא, אנושי מאד, שעוסק בעיקשות האנושית לנסות גם כנגד כל הסיכויים. הסיפור עוסק, באופן כללי, בסטודנטית שמשתתפת בפרויקט של חקר ההיסטוריה באמצעות מסעות בזמן, ונשלחת בטעות לתקופת המגפה השחורה באירופה. הספר מתרחש בשני מישורים - בנסיון ובחוסר הנכונות שלה להסתגל למוות וליאוש בתקופה שהיא נופלת לתוכה, ובמקביל, בנסיון להתמודד עם בעיות שונות ומשונות שמתרחשות ב"הווה" (כמה וכמה שנים קדימה מימינו). יש בספר פניני הומור וסרקזם כמקובל על קוני וויליס, אבל בכללותו הוא די כבד וקודר. עוד כדאי להזכיר את "מלבד הכלב", שמתרחש באותו עולם, אבל לעומת "ספר יום הדין" הקודר, הוא ספר קליל ומשעשע מאד, ואת "משמרת האש", סיפור נוסף (וקודר למדי) באותו עולם, שמופיע בקובץ הסיפורים של קוני וויליס "ארץ לא נודעת". כמו כן, כדאי לציין שהצד המדעי אינו הצד החזק בספרים האלה, ומי שאוהב מדע בדיוני קשה עם דגש על הצד המדעי, אולי עדיף שיוותר...

tsahee

New member
אממ... בוג´י, זה היה ספויילר. באמת.

תוך הורדת כובע בפנייך, טעות טעית לפרסם את זה ללא אזהרה.

Boojie

New member
ספוילר???

נגיד, מסוג הספוילרים שמופיעים בגב הספר??? לא התחרפנת קצת, אנשים, עם יראת הספוילרים הזו? האין גבול? האם כל פרט לספוילר ייחשב?

כן. ובצדק גמור, אוסיף.

אני מניח שהכוונה היא למשפט האחרון שרשמת, קרי - זה אינו מדע בדיוני. יש בכך משום ספויילר רצחני לספר.

tsahee

New member
כן (../images/Emo58.gif)

ככה זה, מתישהו לומדים לא קרוא את מה שכתוב מאחורי הספר אם יודעים מראש שרוצים לקרוא אותו. מעל 50% מהספר עוברים בלי שהקורא אמור לדעת לאן נשלחה הדמות וזה למעשה אחד מאלמנטי המתח העיקריים לאורך כל החלק הראשון.אני מסכים שזה פרט חשוב מאוד לגבי הספר- וגם שהוא לא עד כדי כך לא צפוי- אבל בכל זאת מדובר בספויילר מארץ הספויילרים.

tsahee

New member
אני פשוט אצוטט. ../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

לא היה לי כוח למצוא את המקום שבו הם מגלים. אבל הנה הם עדיין לא מודעים לכך. הסיפור והתגלית קורים בשתי עלילות מקבילות. דוקטור דנוורת´י, שנמצא בעתיד, חושש שקיוורין נשלחה לזמן הלא נכון אבל ההתייחסות בספר היא אל זה כאל חשש סבתא ולאו דווקא מוצדק. ...."אבל לא עלה בידיו לעקור מדעתו את הרעיון שקיוורין הגיעה אל שנת 1948" עמוד 341 קיוורין עצמה מתעדת את התאריך שבו היא נמצאת בתור: "ליל חג המולד, 1320" עמוד 362 אני אוהב את זה כשיש צורה כל-כך פשוטה לסגור וויכוח לא עקרוני. לפחות במשך 341 עמודים הקורא לא בטוח שקיוורין נמצאת בתקופת הדבר השחור. ו 341 עמודים מתוך 589 זה ספוילר.

גרומיט

New member
אף פעם לא באמת הבנתי

למה אנשים כאן מתרגשים כל כך מספוילרים. ספוילרים זה עניין חשוב בספרי פואנטה. בכל ז´אנר אחר, זה חסר כל חשיבות. בכל מקרה ספר טוב הוא כזה שכיף לקרוא גם פעם שניה ושלישית, ואז באמת כבר אי אפשר לספיילר.

לא רק זה, שזה נכון עקרונית

במקרה הספציפי של הספר הזה, אתה חייב להיות... תמים מאוד אם בזמן שדנוורת´י לא יודע היכן קיוורין אתה גם לא יודע.

tsahee

New member
עקרונית וספציפית

עקרונית- ספר טוב הוא ספר לקריאה שניה, אבל הרוב לא מגיעים לזה. וגם אם אני ראיתי את מועדון קרב שלוש פעמים וקראתי פעם אחת את הספר (לא, האמת היא שאני לא מתלהב ממנו עד כדי כך, זה מושרה מאחותי) אני לא אגיד לאנשים מה קורה בסוף. קריאה ראשונה זו קריאה ראשונה ואסור להרוס אותה. אני את המאחורה של ספר שאני הולך לקרוא בכל מקרה לא קורא עד שעברתי מעל חצי ספר (והמדהים הוא שעדיין הם הצליחו לפעמים להרוס לי). אף אחד לא אמר לא לספיילר, אבל אם אתה רוצה לספיילר תזהיר. זה כל מה שביקשתי.
ספציפית: נכון, זה די ברור בערך מעמוד עשרים, אבל עדיין קיימת התהייה שמא הפעם הסופרת תהיה מקורית יותר. אז תמיד מתאכבים מחדש, אבל ככה אני רוצה. הסופרת בחרה להיות מקורית יותר הפעם.

tsahee

New member
ההודעה הזו נכתבה בשפת סתרים סודית

כדי לפענח את הצופן, צריך לקרוא אותה בלי השורה האחרונה! שששששששש!

../images/Emo58.gif שאלה עם ספויילר ../images/Emo58.gif

ספויילר עצבני לסיום המצור מ ר ו ו ח ס פ ו י י ל ר ההסבר שבד"כ קיבלתי לגבי הפלת חומות העיר ע"י רעש שופרות מעולם לא סיפק אותי. נכון, לא טרחתי לעשות את החישוב המלא, אבל קשה לי להאמין לסיפור כפי שסופר. יש לי תאוריה משלי, שאינה נתמכת ע"י הסיפור כפי שנכתב, אך נראית לי הגיונית הרבה יותר ואני מעוניין בפידבק שלכם - בייחוד אם התיאוריה כבר מוכרת ממקורות אחרים. כאשר בני ישראל מקיפים את יריחו, הרעש של ההקפות ותקיעת השופרות נועדו למעשה לחפות על רעש חפירה תחת יסודות חומות יריחו. בפועל קבוצה מסוימת חפרה תחת היסודות (ייתכן מאוד תוך כדי הנחת קורות חיזוק כדי למנוע התמוטטות מוקדמת מדי של חלקים קטנים מהחומה) וביום המשוער לסיום העבודות, לאחר שכל החופרים פונו, הבעירו את קורות החיזוק כך שכל החומה קרסה כמעט בו זמנית. כיוון שמדובר על מבצע הנדסי בתנאי תקשורת של אז, היה ידוע רק סיום משוער של העבודה, וניתנה רק הערכה גסה להתמוטטות. לכן ביום האחרון חזרו בני ישראל והקיפו את החומה עוד ועוד - פשוט כי יהושע לא ידע בוודאות מתי תקרוס החומה. בעיני זה סביר יותר משימוש ישיר ברעש כדי למוטט את החומות. מה דעתכם?

preacher

New member
דעתי היא,

שבזבזת המון מאמץ רק כדי להעביר נקודה פשוטה. ומה עם ספוילר לאלפוני???

אם עדיין לא הבינו, גם זה יבוא.

לא רואה בזה ביזבוז, בלי קשר לספויילר מעוניין בפידבק על התיאוריה.

preacher

New member
אז הנה פידבק

כבר שמעתי אותה פעם, לא המצאת משהו חדש. פילים עגומים וכאלה. נשמע סביר, אבל אין הוכחות טובות שכל הסיפור בכלל קרה, גם אם בני ישראל הרסו את יריחו אין הכרח שזה היה בתקיעת שופרות.

אתה זוכר אולי איפה? כל מה שאני תמיד

שמעתי היה הקטע עם נזק סוני (נזק ישיר כתוצאה מהרעש, לא שימוש ברעש להסוואה).

למעלה