ספר "כניסה" ?

aerochemical

New member
ספר "כניסה" ?

מעולם לא התחברתי לג'אנר. החלטתי לתת צ'אנס!
מחפש המלצה לכמה ספרים טובים שלא עבי כרס, עדיפות לאנגלית ושיש גם ספר מתורגם שנוכל להשוואות.
תודה

pix37

New member
כמה המלצות

כולם תורגמו
old's man war - מלחמת האדם הזקן - ג'ון סקאלזי
bellwether - המשכוכית - קוני ויליס
ender's game - המשחק של אנדר - אורסון סקוט קארד

trilliane

Well-known member
מנהל
מצטרפת להמלצה על המשחק של אנדר ומוסיפה

אפשר גם ספרות נוער כמו "התלת רגלים", "הסיפור שאינו נגמר", "ארץ ים" (הטרילוגייה המקורית; להתחיל עם "הקוסם מארץ ים" ואם מתחברים להמשיך).
&nbsp
מוסיפה גם את סדרת "אמבר" שיצאה בעם עובד. אמנם מדובר בעשרה ספרים אבל כולם קטנים ודקים, והם מחולקים בעצם לשתי סדרות (5+5), לדעתי אפשר להסתפק בחמישייה הראשונה (את השנייה פחות אהבתי). הם קריאים מאוד והספר הראשון ("תשעה נסיכים לאמבר") מכניס את הקורא ישר לעלילה בלי להתברבר, תוך שהקורא לומד יחד עם הגיבור על העולם סביבו. אם לא מתחברים אפשר לעצור, אם מתחברים זה כבר קשה...

agamkedem

New member
*אזהרה - בדיחה מטומטמת וקטנונית*

מעולם לא התחברת לג'אנר? אני חושב שאבעבועות שחורות זה המקום להתחיל בו.

avivs

New member
טרילוגיה מצוינת.

הראשון הוא הטוב ביותר, השני קצת פחות והשלישי כבר נמרח ומגיע למקומות הזויים.
אבל בתור טרילוגיה היא באמת טובה, למרות שמאוד לא אחידה ברמתה.
&nbsp
אפילו כדאי לקרוא רק בשביל הראשון המעולה.

trilliane

Well-known member
מנהל
שמעתי על "חומריו האפלים", לא הכרנו מקרוב...

שוּלה

New member
סיפור מצויין

הראשון הוא הטוב ביותר, השני הוא הטוב ביותר, והשלישי הוא הטוב ביותר גם כן, ומגיע למקומות מרתקים, מעוררי השראה וטוווים תאורים כמעט מהפכניים על המיתולוגיות והדתות (כולל היהדות), על יחסי מבוגרים - ילדים, על השלטתן של השיטות לדיכוי חופש מחשבתי ואישי, פירושים מודרניים על אור ואנרגית החיים מנקודות מבט מיסטיות, על האחריות שלנו כגזע וכאינדיבידואלים לפגיעות אקולוגיות, על היחס בין גוף לנפש, וזה לא נגמר כאן.
&nbsp
גם בתור טרילוגיה הסיפור הזה באמת טוב. טרילוגיה. איזה בהאזזוורד מיותר - מישהו לקח סיפור וחילק אותו לשלושה צברי-נייר משיקולי משקל, נפח ומסחר, וקרא לזה "טרילוגיה", כדי שזה יצטלצל יותר לטינית.
&nbsp
עכשיו, בשנת 2015, כשלכולנו יש קוראים אלקטרוניים, אפשר לייתר את המילה הזאת בהקשר של ספרים, ולזרוק אותה לפח.
אפילו הסרט מעולה, אם כי חתכו המון דברים מהסיפור כדי שיכנס לסרט, וחבל.
&nbsp
כדאי לקרוא רק בשביל כל סיבה.
&nbsp

annefan

New member
מתחיל טוב ומשם הולך ומידרדר

הספר השלישי ממש גרוע. וחבל.

מד"ב או פנטזיה?

אם פנטזיה, נסה ה"פ (ה' is for הארי, פ' is for פוטר). זה מה שהכניס אותי לתחום.
אם מד"ב, תשאל חתול אחר.

נ.ב
אבל בעצם כשאני נכנסתי לתחום ארטמיס פאול והספרים של ריק ריירדן עדיין לא היו קיימים. אז גם הם.
כמו כן, הייתי בת 9 כשזה קרה. אולי גם זה פקטור שצריך לקחת בחשבון P:

קלאסיים, זה לא אומר שהם טובים אגב...

אני בצד של הפנטזיה, אבל זה רק בגלל שאני לא ממש מסתדרת עם מד"ב.

ההוביט, שר הטבעות ( אני יודעת שזה לא עונהעל ההגדרה של עבי כרס, אבל זה מה יש ), הסיפור שאינו נגמר, הייתי מתחילה עם כל ספר של המיתולוגיה היוונית, לעולם לא עולם של גיימן, או אבק כוכבים.... ואם את מוכנה לשבת על סדרות ארוכות - ששאו"ק ומה שמתחיל עם שוליית הרוצח ( כן, זו ספרות אלימה למדי).

ווסאבי74

New member
כניסה למי

בן כמה אתה? מה אתה כן נהנה לקרוא (אם בכלל)? מה אתה מחפש בספר? אתה אוהב הומור? מתח? חשובה לך העלילה או אולי חשוב לך יותר מסר פילוסופי עמוק?

restored

New member
סתם בשביל העניין - תן דוגמא לספר עם מסר פילוסופי עמוק ?

אני, אגב, בדעה שפילוסופיה זה אחד מבזבוזי הזמן הגדולים של המין האנושי ושלא תרם כלום לחברה (למעט פילוסופיה שקשורה למשפט וחברה).

restored

New member
אולי יש לך מושג אם כשהספרים נכתבו הם נחשבו למסות פילוסופיות

או לספרות פרוזה /בדיון רגילה ?
בעל זבוב,חוות החיות ו-1984 וספרים אחרים דומים, לדעתי נופלים בפילוסופיה של משפט וחברה (אם בכלל).

למעלה