~סקופ הופעת גדולי הזמר החסידי~

את רואה אבל...

שיש מקומות הרבה יותר פרוצים שהם כן נותנים פיקוח ואישור למרות שהם הרבה יותר גרועים כמו למשל חופי ים למיניהם ועוד.

Rצינית

New member
מה אתה רוצה שיעשו מופע

במתכונות של חופי הים?יום נשים יום גברים?אוי ..באמת זה דיי מצחיק ולא רלונטי נשמע.. מה שאפשרי לתקן עליו תקנות הם מאד משתדלים ומה שלא שייך הם מעדיפים להתנער מהקטע. זה הכל.כך אני רואה את פני הדברים. מופע זהו מקום שאי אפשר להציב שם מחיצות וגבולות ולרדוף אחרי כל בחור/בחורה...חומת ברלין לא תעזור כי תמיד ימצאו פירצות למיהן.כמו הכניסה והיציאה למופע,למרות שיתכן שתהיי נפרדת.או ההפסקות ביניים...ועוד.. אקיצקץ. לא שייך! תיהיה קצת אוביקטיבי ותראה עד כמה המשימה לשמור על גידרי הצניעות במופע לא רלונטית וקשה לביצוע.

Rצינית

New member
ואם תשאל אותי.מי צריך להמנע

מלהגיע למופע?אלו הבנות. והרחבתי על כך בשירשור עם מתנדב.

כל עוד את אוסרת להגיע...

רק על הבנות אין לי אף בעיה עם זה. וגם בזמנו בהופעה של אגודת אפרת בראשון לציון עם מורדכי ויידל ההופעה היתה רק לגברים. אז יכול להיות שאת צודקת אבל בקצב הזה אז עוד עשר שנים לא תוכלי ללכת למכלת.

Rצינית

New member
שוב,אני חוזרת על דבריי דאז עם מתנדב

יש מושג:-מטרה מקדשת את האמצעים.כל עוד אין מטרה ללכת למקום שמועד לפרענות,אין לנו הייתר לקדש את האמצעים בעניין. אתה לא צריך ללכת רחוק בעוד 10 ש'. היום אי אפשר לנוע ברחוב בחופשיות...אבל מה לעשות שחייבים ללכת למכולת ועוד...וכל אחד/ת במצבים שאין ברירה ישמור על עצמו. שלא תבינו שאני באה לתת מוסר,לחנך.כל אחד/ת והחולשות שלו/ה.גם לי יש הרבה מה לתקן.רק הנושא הזה כאוב מאד ועוד יותר כואב שאנשים לא מבינים מה רע?!.

מטרה מקדשת את האמצעים?

או קיי אז שיהיה אז איזה סיום מסכת בהופעה (כמו במוצ"ש הגדול בערוץ 7) אני יסביר לך אני פשוט לא מבין למה הרבנים לא יכולים לפקח על דבר כל כך פשוט.

Rצינית

New member
איך בדיוק סיום מסכת מתקשר לבנות??

אין להן מצווה בלימוד או סיום מסכת.זה נקרא-סיבה למסיבה. תראה,תמיד יהיו סיבות כדי לקדש שם שמים.ביננו הכל שטויות.בנות מיותרות,נקודה! יודע מה?!תעשה סקר מבת לבת שבאה למופע.חותמת לך שאף לא אחת מעניין אותה מוזיקה חסידיתואין לה כל קשר למוזיקה.אולי בודדות.רובן לא! ועובדה הכי עובדתית שהתקיים מופע שהכניסה היית מוגבלת לגברים בלבד ,לא הצליחו למלאות כמו כל מופע כוללני.וכל זה למה? כי להרבה יש מטרות אחרות שהם באים להופעות לא מאהבת המוזיקה החסידית אלא ל...התפרחח-סורי על הקיטרוג אך זו המציאות.

תסלחי לי אבל נראה לי שאת טועה קשות.

רוב הבנות אוהבות מוזיקה חסידית ואני חושב שסתם הכללת על הבנות שיש להם מטרות אחרות בהופעות. בכל מקרה אני לא רואה אף סיבה לא ללכת להופעות אם המטרה שלי זה מוזיקה, ואם את אוסרת סתם הופעות אז את יכולה לאסור גם בר מצוות/חתונות/ בריתות/וכן גם הליכה נפרדת ברחובות ב"ב וי-ם.

Rצינית

New member
ראשית לא הכללתי,הסתיגתי בדברי-

לא כולן.אבל כן,כן ושוב,כן יש בנות שיש להן מטרות אחרות וזה לא נעים ויפה שאני מעלה זאת בפומבי.אבל זו האמת שהיא מאד כואבת. ולגבי הסתובביות ברחוב ,שמחות שהזכרת.שוב,אנחנו חוזרים לאותה נקודה.להסתובב סתם ברחוב כערב שבת אחרי/לפני הסעודה זו גם סוג של ששבנקיות.אם אין סיבה להסתובב זה בגדר של להכשיל. אותו דבר לגבי שמחות-יש מטרה לשמח וזו מצווה ואפילו הכרחי... תקשיב,זה לא יעזור שנתוכח.אתה תשאר מה שאתה ולא תשנה את עמדתך.אמרתי את גישתי לנושא וגם אני לא ישנה אותה.אז חבל שנטחן קמח...

אני יסביר לך מה אני מתכוון...

אני בא להגיד שלמה כולם תופסים דוקא את איסור ערבי השירה ועושים מזה עסק גדול, הרי הרבנים אסרו עוד הרבה דברים כמו רדיו, פלאפון, ואינטרנט האם אותם אלה שמפקפידים לא ללכת להופעות מקפידים לא לשמוע רדיו ושאר הדברים שהזכרתי?

Rצינית

New member
יש לך כוונות נכונות וצודקות...

ברמת העיקרון כל אחד צריך להשמע להוראות הרבנים באיסור זה או אחר.אין שום הבדל אם אחד הולך למופע שחל עליו איסור השתתפות לבין אחד שמחזיק פלפון,נט וכל מה שהזכרת.אכן צודק! אבל תבין גם אתה שלאדם קל יותר לתקן את העולם מאשר את עצמו. אני יודעת שיש לי סוג של קיצוניות בקטע של מופעים ועוד..אך מאידך יש לי פתיחות בתחומים אחרים ואכן אני מודה כי אני צריכה להתחזק בקטעים שלי ולא לתקן ת'עולם.הגבתי כי הנושא נפתח לא ע"י...ואם עקבת בתגובתי בין השורות היית הבהרה כי איני באה לתקן אפחד/ת.אלא לאמר את עמדתי בנושא שאצלי הוא קיצוני במקצת.

לא דיברתי עליך אלא בכלליות....

שלפעמים אנשים עסק ממשהו קל וממשהו יותר חמור הם בכלל מזלזלים.

Rצינית

New member
טוב,הבנתי....

הוספתי לך עוד משימה-לסקר את כל עניין ההפרדה בהופעה ,אם וכאשר תתקיים..

Rצינית

New member
חה...למה לא תלך?בגלל השמימות הרבות

שאני מטילה עליך?..לא נורא. אתה יודע-פריארים מתחלפים...סתם - צוחק.... ברצינות כעת.אל תקח את דברי רציני ועוד יותר לא אמרתי עלכם- הבנים.לכם אין בעיה.הבעיה היא הבנות.כך שמבחנתי אם לא תלך אני מרגישה שאני יוצאת נקיה מהקטע...

ח ח ח...

מכירה את הסיפור על אותו אחד שהיה לו ביצה ביד והוא תיכנן שמזה יהיו לו אפרוחים ואחר כך עיזים עד שהוא יהיה עשיר גדול בסוף נפלה הביצה ונשברה. אני מקווה שתהיה בסוף הופעה כי הכל עוד בתיכנונים.

Rצינית

New member
מצטרפת לתקוותך...

אחרי שהתאמצנו לשרשר שירשור ארוך,עמוק ומיגע לאור...-דירבלק לא יהיה מופע...

תשמעי...

אני הגעתי למסקנה הזאת מהסיבה הפשוטה שאף מופע בהיסטוריה שלי הרבנים לא אישרו.

t a p u z 1 1

New member
חח מצטער שגררתי אותכם...

ולכן אני אומר שוב ...בארצינו הקדושה מאוד קשה היום להפיק הופעות בצורה נורמלית, בארה"ב תפתחו עיתונים ותראו כל שבוע כמה הופעות יש ואף אחד לא עושה מזה ענין, בערך פחות או יותר מה שהיה פה לפני 15 שנה, אבל מה לעשות אנחנו כנראה לא באותו מצב של דור שהיה אז...והיום הדור הוא....כן כן...כל אחד והתאור שלו..בקיצקיצ חבל מאוד ובלי להיכנס מי צודק בכל הסיפור הזה , יש יותר מטיפה אמת בכל צד.ואשמח אם יבוא אחד וידע איך לנווט את כל הנושא בצורה שכולם יהיו מרוצים,אמן וכן יהי רצון..

למעלה