סקיצה ראשונית

The Crusader

New member
הראשון

באמת יפה! השני מגוחך להפליא.... ועופר...דרקון בלי כנפיים??? זה לא דינוזאור....? חחחחח ^_^

אז אתה כן מחפש דרקוני D&D...

כי הדרקון של לב הדרקון (זה ששון קונרי מדבב את הקול שלו לא?), הוא דרקון אדום טיפוסי של D&D. כשאני אומר שהוא מבוסס על ברונטוזאור אני אסביר את כוונתי: א. רגליים קצרות עם מפרק חיבור לגוף, מפרק ברך ומפרק כף רגל, ב. צוואר ארוך כשליש מאורך הגוף הכולל. ג. זנב באורך חצי עד שליש מאורך הגוף ללא הצוואר. ד. כנפיים עשויות קרומי עור בעלות 2 מפרקים למעט נקודת החיבור אל הגוף. ה. הכנפיים "בוקעות" מתוך האיזור שמאחורי הרגליים הקדמיות ומתמשכות בחיבור עור דק עד לבערך רבע מגוף החיה. ו. יכולות הליות המון וריאציות של אורכים ושל עיצובי כנף, אבל הרעיון המקורי בעינו נשאר. יש לי איפשהו בבית ציור שמשוה בין ברונטוזאור לדרקון אני אחפש ואסרוק. אם לא אחרי הצהריים אני אעלה כמה דוגמאות לדרקונים מוצלחים. למרות שאני עדיין חושב שאתה יכול בהחלט למצוא באינטרנט מודלים בנויים ואם לא אז מודלים "סגורים". עוד מקום שהייתי מחפש בו הוא המוזיאון הפרהיסטורי האמריקאי, אני לא יודע איך אתר האינטרנט שלהם, אבל במציאות יש להם תצוגות עם דגמים תלת מימדיים במחשב של כל מיני חיות. וד"א CRUSADER, המקור ההגיוני העיקרי ליצירת מיתולוגיית הדרקונים, הוא הדינוזאורים. רוב האנטרופולוגים, חוקרי הסיפרות והארכיאולוגיים מסכימים שמקור אגדות הדרקונים בסיפורים ושלדים של דינוזאורים.

גלעד ו.

New member
חח .. העניין שאני רוצה למדל

לא להשתמש במשהומוכן למרות שמצאתי כמה מודלים אבל כולם היו גרועים להפליא ועיצוב עוד יותר גרוע

לצייר דרקון...

טוב, כמו שאמרתי, יש בסיס של ברונטוזאור אבל עם זנב קצר יותר ואפשר גם בסיס של סטיראקוזאור. על שניהם אפשר ולקאסי לבנות כנפיים וליצור דרקון אימתי. צירפתי גם 2 תמונות של דריל ק. סוויט שהוא אמן פנטזיה די טוב ומוערך. בתמונה הראשונה אפשר לראות דרקון פרונטלית ולהבין את מבנה הראש המוצע שם , מבנה הידיים וכ"ו. שים לב שדרקונים הם יצורים מגוונים מאוד, וכמעט ולא תמצא שני אמנים שמציירים בדיוק את אותו הדרקון מאותו הסוג. הוריאציות רבות ושונות. מבנה ראש הוא דבר שפשוט צריך לשחק איתו, לבנות לו קרניים, שריון, גביני עינים וכ"ו. אין סוף ךדמיון. התמונה השניה עוסקת במבנה הכנפיים. בתמונה הזו מצוייר דרקון מזויות תחתית בזמן מעוף, ואפשר לראות שם את כל מערכת העצמות שלו, זה אמור להקל עליך את מלאכת בניית המודל. מקווה שעזרתי, מפה תוכל לדעתי להמשיך לבד בתוכנות תלת מימד. עופר.

לצייר דרקון...

טוב, כמו שאמרתי, יש בסיס של ברונטוזאור אבל עם זנב קצר יותר ואפשר גם בסיס של סטיראקוזאור. על שניהם אפשר ולקאסי לבנות כנפיים וליצור דרקון אימתי. צירפתי גם 2 תמונות של דריל ק. סוויט שהוא אמן פנטזיה די טוב ומוערך. בתמונה הראשונה אפשר לראות דרקון פרונטלית ולהבין את מבנה הראש המוצע שם , מבנה הידיים וכ"ו. שים לב שדרקונים הם יצורים מגוונים מאוד, וכמעט ולא תמצא שני אמנים שמציירים בדיוק את אותו הדרקון מאותו הסוג. הוריאציות רבות ושונות. מבנה ראש הוא דבר שפשוט צריך לשחק איתו, לבנות לו קרניים, שריון, גביני עינים וכ"ו. אין סוף ךדמיון. התמונה השניה עוסקת במבנה הכנפיים. בתמונה הזו מצוייר דרקון מזויות תחתית בזמן מעוף, ואפשר לראות שם את כל מערכת העצמות שלו, זה אמור להקל עליך את מלאכת בניית המודל. מקווה שעזרתי, מפה תוכל לדעתי להמשיך לבד בתוכנות תלת מימד. עופר.

גלעד ו.

New member
הבעיה אצלי היא הראש הוא יוצא

קרטוני מידי אין קווים שנותנים לו נפח או לפחות לא כאלה שאני מכיר

chatenoire

New member
ראש דרקון

קודם כל, אני בטוחה שאתה יודע שהוא בנוי על גולגולת - חשוב על זה וזה כבר יתן לך רעיון של נפח. בשביל צורת הגולגולת עיין בספרים על דינוזאורים וזוחלים למיניהם, זה הרעיון הטוב ביותר שאני יכולה לתת לך. תבדוק איך ראש התנין או הנחש מקבל את הנפח שלו, תסתכל על ציורי דרקונים - מה מוסיפים להם (גביני עיניים, שכבר הזכירו פה, נותנים הרבה מאוד לראש דרקון, וכנ"ל לגבי קרניים שיוצאות מכל מיני מקומות) ואיך בונים אותם. אם אתה רוצה למדל משהו, מן הסתם אתה מחפש אותו מכל הזויות האפשריות, ודרקונים, תודה לאל, כבר צוירו מכל זוית אפשרית ובכל סוג אפשרי. פשוט תעשה חיפוש קטן, בין אם באינטרנט או בחנויות ספרים, ותשב ללמוד את הנושא.

FHOENIX

New member
תמונה מגניבה

התמונה ממש מגניבה (של השרירים), היא לקוחה מספר מסוים? דרך אגב; מישהו כאן מכיר ספרים טובים עם ציורים ותמונות של דרקונים וחיות קסומות למינהן שאפשר להעזר בהם בציור (אפשר גם ספר לימוד- אם קיים)? תודה מראש

Deathatred

New member
דרקונים

אני מניח שאתה רוצה דרקוני D&D ולא את דרקוני הנחש הסיניים. הדרקון באופן כללי מורכב מהכלאה של אפטוסאורוס (זה השם הנכון של הזאורופוד הענק אוכל הצמחים ולא ברונטוזאורוס כמו שרבים חושבים) וטירנוזאורוס רקס (הלסתות והצוואר) יחד עם תוספת של קרניים (סטריקזאורוס), כנפיים גדולות וקשקשים מאיימים. נסה לחפש באינטרנט שלדים של דינוזאורים ותמונות כדי לראות כיצד נראה טי-רקס וטריצרטופס.

למעלה