|סקנדינביה ואתם: מי יודע מדוע ולמה?

kiitapahaa

New member
|סקנדינביה ואתם: מי יודע מדוע ולמה?

מעניין אותי לעשות איזה סקר קצר, איך בכלל התחלתם להתעניין בסקנדינביה ולמה? האם יש איזושהי מדינה שאתם מסמפטים במיוחד? האם הייתם רוצים לעבור לגור שם? כעיקרון אני תמיד התעניינתי בעולם ובהיסטוריה, ולכן גם בויקינגים. בגיל 15 התחלתי ממש להתעניין בסקנדינביה הרבה בזכות המפגש שלי עם האיזור דרך האינטרנט, ובגיל 17 התחלתי ללמוד לבד נורבגית אך לאחר כמה חודשים עברתי ללמוד שבדית (מה שלא היה מעבר כל כך היסטרי...) כיום אני יכול ממש לדבר עם שבדים בשפה שלהם. חוץ מזה בכלליות אני קורא באובססיביות כל ידיעה שמקורה בסקנדינביה, מוריד כל סרט שניתן, ובודק את לוח השידורים של יס כדי לבדוק אם איזה סרט סקנדינבי השתחל לשם בטעות... אני לא יכול בוודאות להצביע על הסיבה שאני כל כך מתעניין באיזור הזה, כנראה בגלל שהוא נראה כל כך אידיאלי למה שאני מצפה ורוצה שיהיה. לאחרונה התגבר אצלי העניין בפינלנד, אני חושב שאני מתחיל להתאהב בשפה הפינית...נדמה לי שאם אי פעם אגור בצפון הרחוק והמנוכר פינלנד נראית כאופציה טובה. אז מה הסיפור אצלכם? אל תהיו נורדים קפואים, שתפו!

orendrummer

New member
אני מחפש

קור ,תרבות ואווירה כמו בספרי האגדות. אני אישית מאוד אוהב את דנמרק ופינלנד, והחלום שלי זה לבנות גיטרה מעץ שאני יכרות בעצמי מאיזור פינלנד
(עזבו סיפור ארוך ומשעמם). האיזור בו אני מעוניין להתגורר הוא דנמרק ,אולי זה הכל פנטזיה של בן 17 אבל זה נראהלי מאוד אטרקטיבי. ואיך אפשר בלי הבלונדיניות?
וגם קראתי פעם שאיזה מקום אפל שבגלגלו קודם הייתי ויקינגי
כרגע אני מוציא המון מילים מדנית ורושם אותן בעברית אבל זה לא ממש מצליח לי, אז נראה לי שאני ילך לברליץ או משהו לפני שאני יסתלק מכאן. אגב כמה עולה כרטיס טיסה לדנמרק??? בדקתי במלא אתרים ולא מצאתי כלום..... ועוד משהו קטן למנוסים :אפשר להתנייד עם רכב בכל ארצות סקנדינביה (חוץ מאיסלנד...) בלי שום בעיה מיוחדת??

orendrummer

New member
אם כבר אני בשוונג של שאלות

וגם כדי לתת קצת מרץ לפורום
אפשר המלצה על ספר (בעברית!) טוב ומיוחד על משהו סקנדינבי
(חחח רציני נו). ושלא יהיה נדיר מדי...שאני יוכל למצוא אותו בספרייה העירונית נתניה
(ולא ,אל תמליצו לי על הספרים של איקאה
)

p i n g o

New member
"מוזיקה פופולארית מוויטולה"

ספר מדהים, ואם אתה אוהב את האיזור אז אתה תאהב את הספר. אפשר ללמוד ממנו המון על התרבות של צפון סקנדינביה. הספר מספר את קורותיו של Matti וחברו Niila באיזור Pajala שבצפון שוודיה, על הגבול עם פינלנד. האנשים שם מדברים 2 שפות! הספר מומלץ לכל מי שמתעניין וסקרן לגבי שוודיה בפרט וסקנדינביה בכלל או סתם למי שרוצה לקרוא סיפור מעניין, משעשע ומרגש. והמון המון תודה לליאת שנתנה לי את ההזדמנות לקרוא את הספר המדהים הזה!!

python 4

New member
../images/Emo6.gif

נראה לי שהקטלוג של איקאה היא הספרות השבדית הכי פופולארית בארץ.

babytears

New member
לא נכון

התדמית שם כולן בלונדינים ממש לא נכונה היה לי ידיד משם ווהוא היה שחור משחור (לא יהודי) והרבה שם נראו ככה זה לא נכון

אני הכי אוהב את פינלנד../images/Emo99.gif../images/Emo13.gif

heyhey!! אני אוהב את השפה.. יש לי חבר פיני שכל הזמן מתרגם לי שירים וסלנג שזה הכי קורעע!
הייתי בהלסינקי וזאת העיר הכי יפה שראיתי בחיים שלי!! הכל כל כך מושקע, מאורגן, בנייה נמוכה כזאת ואחידה! אין ערבוב של סגנונות! הכל השתמר וניראה ממש ממש יפה.. זה ניראה כאילו בנו אותה בתוך יער ואפילו עם ההתפתחות שלה שימרו המון יערות אז כך שבתוך העיר אתם יכולים למצוא את עצמכם עומדים בין עצי ברוש ענקיים וקרקע חומה עם קצת דשא ירוק ושעוד רגע יקפוץ עליכם איל! פחחחח אני זוכר שהלכתי ברגל קילומטרים שם וסתם הלכתי לאיבוד ברחובות והעיקר לנשום את העיר הזאת!! האנשים הפינים גם חמים כאלה.. הם יכולים סתם לקלוט אותך במבט ולחייך אליך וזה מה שאני אוהב בהם תשימו לב שפינלנד אפעם לא חיפשה מלחמות בהיסטוריה. תמיד היא נכבשה מאחד לשני עד שבסוף הם ארגנו צבא משלהם ונלחמו ברוסים שנים עד שזכו בעצמאות משלהם ועל שם זה הסמל הלאומי שלהם: האריה שדורס חרב מזרחית שבעצם באה להתנגד לכל כיבוש מהמזרח. אגב בשביל השלום עם רוסיה הפינים וויתרו על שטח אדמה עצום!

orendrummer

New member
אפשר לחשוב

מה הרוסים צריכים עוד שטחים ,במילא כל המדינה ריקה, הפינים היו מנצלים את השטח הזה הרבה יותר טוב מהרוסים....

Image of me

New member
אני חושב שהתחלתי מהמומינים.

אחד הזכרונות היפים שלי מילדותי הרכה הוא ספריה של טובה יאנסון. והיה גם את "קארלסון שחי על הגג" של אלסטריד לינדגרן שכל ילד רוסי מכיר. אבל מהספר הזה אני כבר לא זוכר כמעט כלום. ואז הגיע האירוויזיון שהביא איתו את אליזבת אנדראסן
, נåנה גרöנבל ומריה רåדסטן
, וגם יאסמינה. וכל השאר הוא היסטוריה, כולל הביקור ברכבות התחתיות המדהימות של שטוקהולם והלסינקי בשנת 2001. * ה-
השני מתייחס לנאנה ומריה ביחד, וכמובן לא למריה בלבד. דווקא את נאנה אהבתי יותר.

M o t t i

New member
שלום

ברוך הבא לפורום! זה באמת מדהים לשמוע שלמדת את שפות נורבגית ושבדית ואשמח מאוד אם תספר לי איך למדת את שפות ואיך אתה בנורבגית (הבנתי כבר שאתה מסתדר עם שבדית די טוב). התחלתי להתאהב בגלל שאחי התחיל להתאהב איכשהו בסקנדינביה והוא הביא מחברו קלטת על סקנדינביה וברגע ראשון התאהבתי בסקנדינביה, סקנדינביה בעיניי מקום מאוד אוטופי, מקום שהייתי רוצה לחיות שם. אני בעיקר מעדיף את נורבגיה אבל לאחרונה התחלתי להתאהב גם בשבדיה וכעת אני אוהב את שניהן כמעט באותה מידה.

schnappi1

New member
שלום!

אני הייתי בשבדיה, דנמרק ונורווגיה והכי אהבתי את דנמרק ושוודיה! אנשים כל כך נחמדים ,למרות שבנורווגיה יש אנשים מדהימים ויש להם ארץ מדהימה הכי אהבתי את דנמרק ושבדיה כי לעומת נורווגיה היו בהם אנשים! נורווגיה היא מדינה די ריקה.... ובדנמרק ושוודיה רואים הרבה יותר אנשים.... אני הייתי עובר לגור בשבדיה!

M o t t i

New member
זה בגלל...

שבנורבגיה שהיא בעלת שטח גדולה חיים בה רק כ- 3 מיליון וחצי תושבים. לעומת זאת שבדיה שהיא גדולה קצת יותר מנורבגיה חיים כתשעה מיליון תושבים ולכן מרגישים בהבדל, וזה נכון מה שאת אומרת, למשל אם משוטטים במקומות שהם צפוניים (מעל אוסלו או ליליהמר במפה, אני מקווה שלא טעיתי באיות), קשה מאוד למצוא אנשים או מכוניות, ומכוניות בקושי עוברות בכביש, אולי פעם או פעמיים ביום, ולכן מסוכן לשוטט שם במידה נתקלים בסכנה וקשה להשיג עזרה. אני אוהב את נורבגיה קצת יותר בגלל פיורדים, בגלל דגים, ומכל מיני דברים שנורבגיה היא חזקה יותר בשבדיה אבל אל לי לשפוט את נורבגיה, הרי לא הייתי שם.

Jag vet inte!../images/Emo60.gif

האמת היא, שהייתי רק באוסלו, אז אני לא יכולה לומר על כל נורווגיה, אבל אוסלו יקרה לגמריX:

p i n g o

New member
טוב, זאת עיר ../images/Emo72.gif...

ואיך סטוקהולם לעומת שאר שוודיה??

למעלה