סקרון- באיזה מדחום אתם משתמשים?

סקרון- באיזה מדחום אתם משתמשים?

ואיפה נערכת המדידה אתמול היה נדמה לי שלשירה יש חום, וכל נסיונותיי למדוד חום בבית השחי או בישבן לא הצליחו שירה צרחה והשתוללה ולא הסכימה שאני אמדוד לה חום זקוקה לעצות דחוף

רותי ע

New member
אנחנו משתמשים בפינגוין

ומודדים לו בבית השחי. שמעתי שמדחום לאוזן לא אמין ולכן לא קניתי. ולדחוף לו מדחום לפי הטבעת לא בא בחשבון. זה הפך להיות טראומטי אצלו אחרי שעבר אישפוז בבית חולים עד כדי כך שסרב לתת לנו אפילו להחליף לו חיתול. אז בהתחלה קצת פחד גם מבית השחי אבל הפכנו את זה למשחק ועכשיו אין בעיה. וגם אם אין לו חשק או סבלנות זה רק שניות ספורות אז אפשר לתמרן.

רותי ע

New member
פינגווין הוא מדחום דיגיטלי שהיתרון

שלו שמספיקות 3-4 שניות למדידה מדוייקת (והוא גם עולה פחות ממד החום לאוזן).

יטבת

New member
גם אנחנו בפניגווין

הרופא אמר שהוא אמין וזה נוח למדוד בבית השחי

Penina

New member
מד-חום רפואי

הבן שלי בן שמונה חדשים ולא מפריעה לו בכלל, אני משכיבה אותו על הבטן עם משחקים ומודדת בישבן 3 דקות. בגילאים יותר גדולים כבר אין לי נסיון.

אנחנו משתמשים במדחום דיגיטאלי

רגיל (שמצפצף), ומודדים לו מתחת לבית השחי. ד"א - בכל אחד משלושת המקומות המקובלים למדידת חום, הטמפרטורה של הגוף שממנה ניתן לומר שלילד יש חום - שונה! אם תרצו, אביא כאן ציטוט מהחוברת שהרופא של שגיא צייד אותנו בה, ובתוכה יש פרוט. סיגל של שגיא

סיגל אז איפה הכי כדאי למדוד../images/Emo35.gif../images/Emo4.gif

שן מעלה חום בממוצע כל שבועיים, וקודח מחום
אני תמיד מודדת לו במדחום דיגיטלי בטוסיק חברתי אומרת שזה מעלה אוטומטי את החום... האם זה נכון ומה כדאי לעשות??? כדי לדעת בוודאות??.....

דיקלה - לא יודעת ../images/Emo5.gif

מכיוון שאני לא יכולה למדוד לשגיא בפה, ולא נעים לי להכניס את המדחום לטוסיק, אז נותר לי רק מתחת לבית השחי...

zimes

New member
מדחום לאוזן

אמרו לנו שהוא לא אמין, אבל הוא נותן ערכים די קרובים זה לזה במדידות רצופות, אז אנחנו מסתפקים בזה, תמורת החסכון במדידות פחות נוחות. לגבי מדחום כספית - מי שחשובה לה הסביבה - קראתי לאחרונה (אולי בנשיונל ג´יאוגרפיק) שכמות הכספית ממדחומים ביתיים שבורים שמזהמת לנו את העולם גדולה באופן די מרשים. אני לא זוכרת את המספרים, אבל זה נשמע לי די אמין כדי לא לקנות עוד אחד כזה.

גם אנחנו משתמשים במדחום לאוזן

ידוע לי לאחר שימוש שהוא לו אמין אבל ניב ממש לא אהב את שיטת המדידה בפי הטבעת (במיוחד שרוב המעמסה נופלת עליי, בעלי מסרב בכל תוקף לעשות שיגרום לניב כאב אפילו אם הדבר הכרחי). לגבי מדחומי הכספית, לא ידעתי את זה חשבתי שכמות הכספית במדחום היא קטנה מאוד, אבל לאחר מה שכתבת אני בטוח לא אשתמש.

גם אנחנו משתמשים בד"כ במדחום לאוזן

הוא אכן לא אמין (סטיה של עד מעלה) אבל נותן מושג כללי, וחוץ מזה הקטנה ממש אוהבת אותו ומודדת אח"כ חום לאמא ואבא ולכל הדובים. אם יש צורך בחום מדוייק, אנחנו מודדים עם מדחום דיגיטלי בטוסיק, והיא בד"כ ממש סמרטוט אז אין לה אפילו כל להתנגד, אבל אני מנסה להמעיט בזה, כי זה באמת לא נעים.

עכשיו נשברתי וקניתי את המדחום לאוזן

עד עכשיו השתמשתי במדחום דיגיטלי ומדדתי בבית השחי. אבל זה היה נורא מסובך לוודא שהמדחום נמצא במקום - בעצם היה צריך להפשיט אותם. ועם כל מחלצות החורף זה לא סימפטי. היתרון שלו זה המהירות של הבדיקה וזה שהיא חיצונית - האוזן בד"כ חשופה בבית... אבל גם בפגיה וגם כל הרופאים מסרבים להתייחס לחום הנמדד בשיטה הזו ורוצים מדידה עם מדחום כספית (מוכנים להתפשר על דיגיטלי)...

jole

New member
כשלי היה השתמשנו במדחום חיתול

אנחנו היינו קוראים לו "הביפר" כי הוא מחובר לחיתול והוא היה אמין למדי. היתרון הוא שכשלי היה חולה היינו מצמידים לו את המדחום והוא גם עושה מעקב אחר החום למשך שמונה שעות ובלילה היה צריך רק להרים טיפה את החולצה כדילראות את החום ולא היה צורך להעיר אותו או להפריע לו בכל צורה שהיא. מאוחר יותר השתמשנו במדחום אוזן. המדחום היה די אמין כוון שגילינו שהסטייה לא הייתה משמעותית ממדחום בטוסיק או בבית השחי.

מלכה ב.

New member
בפי הטבעת לא מדדתי אף פעם, נרתעת

מזה מאוד, למה להציק לתינוק שבמילא לא חש בטוב?! עד גיל חצי שנה בערך מדדנו באמצעות מדחום דיגיטלי בבית השחי ומגיל חצי שנה באמצעות מדחום לאוזן. גם אם המדחום לא מדוייק במאת האחוזים זה לא נראה לי קריטי, כי אני מודדת חום על מנת לבדוק את המגמה (עליי או ירידה של החום) ולא כל-כך חשוב כמה מעלות חום יש בדיוק. האמת היא שקורה שאני בכלל לא מודדת אלא מטפלת על סמך סימנים אחרים כמו התנהגות הילד/עירנות/החום שאני מרגישה ע"י הנחת שפתיי על גופו. רק בריאות!!!

נושא כאוב

עד לפני כמה חודשים היינו מודדים עם מדחום דיגיטלי בטוסיק בחודש האחרון תומר לא היה מוכן בשום אופן עד כדאי כך שהוא לא היה מוכן אפילו להחליף חיתול מרוב פחד קנינו את המדחום לאוזן במקרה גם אנחנו היינו חולים שבועיים ככה שמדדנו כולנו , הוא לא ממש מדוייק אבל אפשר לקבל אינדיקציה אחרי כמה מדידות אבל צריך להכניס אותו עמוק ותומר רק היה רואה אותי מתקרבת עם המדחום היה מסובב את הראש , בקיצור לא ממש הצליח לנו למדוד איתו עכשיו קנינו את המדחום שמוכרים בשילב של צ´יקו שמצמידים אותו על המצח והוא מראה את החום ונראה לי שסוף סוף יש לי מושג כמה חום יש לו סביר שגם המדחום הזה לא הכי מדוייק בעולם אבל נגמרו לי הרעיונות הוא לא זול אבל כבר הייתי מיואשת לגמרי

דיאנה1

New member
פינגווין, לפי המלצתה החמה של

שירלי של תומר, ושוב תודה. כדי לקבל הערכה - מתחת לבית השחי. כשחשוב לקבל מדידה מדוייקת - בפי הטבעת, בעדינות עם המון וזלין כדי שלא יכאב, והמדידה במדחום הזה היא של 3 שניות אז זה לא נראה לי נורא. עם שון היה לי מדחום לאוזן והפסקתי לחלוטין להשתמש בו, גם בגלל שצריך קצת למשוך את האוזן כדי להכניס אותו למקום הנכון וגם זה נראה לי מציק וגם בגלל חוסר הדיוק שלו.

*אתוש*

New member
ניסיתי המון מדיי חום ובסוף

הכי טוב הוא של בראון באוזן נכון שהוא לא מדיוק אבל כשיש לילד חום זה לא משנה כמה צריך לטפל בחום אז מודדים מספר פעמים בשניי האוזניים והילד ממש נהנה הוא חושב שזה משחק ותוך שנייה זה מודד רק שנהיה בראים

למעלה