סקרון קטן בנושא כביסה

סקרון קטן בנושא כביסה

מתי הפסקתם לכבס את הכביסה של הפצפונים בנפרד וצירפתם אותה לכביסה שלכם?

בגיל ארבעה חודשים.

פשוט נמאס לי מהבפילות, והחלטתי לבדוק. מכיוון ששום דבר לא קרה, המשכתי ככה.

דיאנה1

New member
מהתחלה, והשתמשנו באבקת כביסה

ומרכך לתינוקות לכולם. כולנו מריחים כמו תינוקות, איזה כיף...

imale

New member
גם הכביסה שלנו משותפת מההתחלה

אבל זה רק רומי ואני...
לי לא אכפת שהבגדים שלי יריחו מ"תינוקלין", גם לא המצעים והמגבות... אני מפרידה רק לבן / צבעוני, אבל שלי / של רומי - מעורבב.

גם אנחנו כמעט מההתחלה מכבסים לכולם

ביחד (בערך מגיל חודש-חודשיים) אבל באבקת כביסה ומרכך של תינוקות
עד היום
אם יש כביסה ממש מטונפת כמו של בעלי מהמילואים וכד´ אז אני עושה אותה בנפרד ולא מערבבת עם הכביסה הרגילה ובטח לא עם זו של תומרון. שירלי.

אף פעם לא הפרדנו, אבל

מצד שני עד היום (גל שנתיים +) אנחנו משתמשים בביבי בדין ובתינוקלין (גם לכביסה שלנו) כי שחר כל כך רגישה שאבקות רגילות גורמות לה לגירויים בעור. רק במקרים "קשים" אנחנו מפרידים כמו הגבריים שלו שמלאות מבוץ מטיולי אופניים או מדי צבא וכו´.

להפריד את הכביסה...

את של שחר כיבסתי בנפרד עד גיל שנתיים. את של תומר אני עדיין מכבסת בנפרד, אבל לפעמים לא מפרידה צבעוני ולבנים (רק בשלה, כי אז אני לא עושה הרתחה), בקרוב יצטרף אלינו ניתאי ואז אכבס את הבגדים של תומר וניתאי ביחד, וכך זה יחסוך לי עבודה...והמכונה תתמלא ולא תהיה רק חצי.

כמה עבודה...לא הגזמתם ?

בבית של 4 נפשות, נניח, יש לפחות 10 מכונות לשבוע. תתחילו לדקדק ולהפריד ולהתקשקש עם העניין, ותקבלו תקן למשרת כובסת שלא ניתן להתקיים בלעדיו בבית
אז....לבן וצבעוני זה בסדר. כל השאר ? אין הבדל בין פוטר של בן 6, בת 3 חודשים, בן 42 או בת 40. זה גזור מאותו גליל. מתחכך באותו DNA (בערך). תיכף תומרו לי שאתם גם מכבסים ביד, תולים כביסה (במקום צ´יק צ´ק למייבש) וכדומה....???

לאה_מ

New member
גם אנחנו תולים...

ואני מזכירה לכן שכאן זה ישראל - יש משבר במשק המים - אין כאן חורף... מעולם לא נתקלתי בבעיות של יבוש כביסה על החבל. התליה לוקחת דקות ספורות, ומייבש פשוט עדיין לא נמצא במקום מתקדם בסדר העדיפויות הכלכלי שלנו.

תפוח עץ

New member
אנחנו תולים חלק מהדברים

בעיקר את הבגדים העבים (מגבות, סדינים, סווטשרטים וכאלה). את שאר הדברים שכיף שיהיו רכים ולא לוקחים הרבה זמן יבוש, אנחנו שמים במייבש. וזו מסיבה של חיסכון בחשבון החשמל ! קצת יותר עבודה אבל אני נהנית מזה (קצת משוגעת לא ?) - זה עיסוק שמרגיע אותי (משוגעת, כבר אמרתי ?)

לגבי ייבוש ותלייה...

אחרי שתומרון נולדה, קנינו מייבש, ומאז אני לא זוכרת איך נראים החבלים. בקיצור קרוב לשנתיים לא תליתי כביסה, וזה אחד הדברים השנואים עליי בעבודות הבית. לכן אני לא ממש מתחשבת בחשבון החשמל. וד"א עוד לא התכווץ לי כלום ואת הכל אני מפעילה על אותה תכנית...

למייבשים יש כוונון טמפרטורה

(לפי סוג כביסה). נסי את זה. בגדי ילדים נקנים אצלינו תמיד עם קצת ספייס. למצעים ומגבות זה לא משנה. כנ´ל לטישירטים וג´ינסים וחולצות כותנה. סינטטיים מיובשים או פחות זמן (ייבוש סופי של הלחות הסופית בסל הכביסה הפתוח או בתליה בחדר הארונות) או בתכנית ייבוש קרה. פחות מסובך ממה שזה נשמע והופך את התליה לביזבוז זמן אולטימטיבי (בעיני). אמריקה כולה, אגב, לא תולה כביסה ולא מתכווץ להם....

רותי ע

New member
אנחנו מהמתכווצים ../images/Emo10.gif

ואני כבר לא מעיזה לשים בגדים ארוכים. הם יוצאים עם שרוולים קצרים.. אני מתנחמת בעובדה שבחורף האדים מהכביסה מכניסים לחות לבית מחומם המזגן..

איך זה קורה לכן ?

7-8 שנים לא תליתי כביסה... אפיזודות ההתכווצות היו נדירות ביותר. אולי כי המייבש שלכן הוא לא של קריסטל ?

יונית ש

New member
גם אצלנו אין התכווצויות

ויש לי יחסית מיבש פשוט של KING. כל הכבוד לכן שיש עוד זמן לתלות כביסה. אני כל כך אסירת תודה למיבש..

למעלה