סקרים רבותי סקרים

emmily plays

New member
ציפ ציף יקירתי!!!!!! +שאלה

תודה תודה ושוב תודה על ניתחויך המאלפים.. מכיוון שאני קצת חלודה בנושא ניתוחי השירים בו הצטיינתי בעברי הלא רחוק(5 שנים) אני מודה לך שאת מאירה את עיני לנקודות להן לא שמתי לב.. כלומר שמתי לב שהשיר מדבר על אומן שמדרדר אבל הערת את תשומת ליבי לפרטים שפספסתי... האמת אני מכירה את השיר הזה רק כחודש.. ויתכן שהיתי עולה על זה.. בכל מקרה זה אחד השירים שהיביאו דמעו לעיני מרוב שהוא יפה.. האם זה קורה לכם לפעמים שמשהו כל כך יפה שהוא מביא דמעות לעיניכים. לי זה קורה.. בכל מקרה יש לי גם שאלה אליך אני בטוחה שתוכלי לענות לי.. מה זה בדיוק "the man and the journey?ואיפה אפשר לשמוע את זה?? (אין לי עדיין את כל האלבומים של פלויד.. חסר לי סוסרפול ואומה גומה....

The Man and the Journey

מדובר ביצירה המורכבת משתי סוויטות, אחת The Man והשניה The Journey. הפלויד הופיעו עם היצירה הזו בשנים 1969-1970. היא לא יצאה על אלבום רשמי מאחר ומרבית השירים נוכסו לצורך פסקול הסרט More (כמו Cymbline, לדוגמא) או הופיעו - בשמות שונים - באלבומים אחרים של הלהקה. נדמה לי שרק 2-3 קטעים לא הופיעו במקום אחר, אח"כ. ניתן לשמוע את היצירה כיום רק בבוטלגים - ויש כמה וכמה כאלו, כשהמפורסם בהם (ככל הנראה) הוא הבוטלג של ההופעה באמסטרדם, מחודש ספטמבר 1969. (הגרסה הטובה ביותר של Cymbaline שיש לי - מתוך איזה 10 גרסאות - היא גרסת בוטלג מתוך הופעה של The Man and The Journey, אבל זו לא ההופעה מאמסטרדם, אלא אחרת). לטעמי, זוהי יצירה מרתקת. היא נסיונית בהרבה מ-Atom Heart Mother, שהוקלטה בעצם במקביל, ויותר מורכבת ממנה, מוסיקלית וקונצפטואלית. מבחינה הסטורית, זוהי חוליה חשובה בהתפתחות יצירות-הקונצפט של הפלויד. הנושאים שהופיעו כאן - המחזוריות של לידה-חיים-מוות, החוויות היומיומיות כמעצבות את המצב הנפשי של האדם וכו' - הופיעו אח"כ בכל היצירות של הפלויד, ובמיוחד ב-DSOTM. למעשה, היצירה הזו היא הבסיס ל-DSOTM. אפשר לקרוא יותר בהרחבה על היצירה כאן (יחסית למעלה, בצד הכותרת "part 3". שוב, תודה על המחמאות. גם אני לא הכרתי את Cymbaline עד לפני חודשיים-שלושה, וזה אחד הקטעים ששכנעו אותי לשקול מחדש את יחסי לפלויד בכלל. זהו אכן שיר מרגש. ישנם שירים רבים המרגשים אותי, אבל שילוב של רגש ואיכות אמנותית גבוהה, בשיר אחד, הוא נדיר - כאן שילוב זה נמצא.

emmily plays

New member
שוב תודה....

על המידע.. חבל שזה כל כך ארוך ובאנגלית כי אין לי זמן וסבלנות לקרוא הכל אבל בהזדמנות אעשה זאת...

natangold

New member
וואלה גם לך זה קורה?

לי זה קורה בהמון שירים מוזר שהשיר שזה קרה לי הכי הרבה נראה לי זה דוקא STAN שכמעט כל פעם שאני שומע את שני הבתים האחרונים אז אני מתרגש וזה מוזר כי זה כמעט שיר הראפ היחידי שאני אוהב

erezsh

New member
אז

Wots, Uh the deal - פשוט מזדהה איתו. ויש גם את משפט המחץ So u run and u run the catch up with the sun but it's sinking שמשום מה נשמע ממש עמוק. אה, והרצף-The final cut , Not now john, Two suns in a senset. אני פשוט אוהב את המילים שלהם. ו.. טוב נו כל השירים שלהם. זהו.

XCLASS

New member
time time time!!!

שיר ענק וגם נאי מצטרף לאוהבי משפט המחץ הזה...

natangold

New member
תודה לכולכם

זה פתח אותי לשירים לא מוכרים לי של פינק פלויד בגלל שאני די חדש בנושא הזה של פינק פלויד וזה אגב מצער כי אני רואה ילדים בגיל 13 כאן שיותר מכירים ממני אותם וזה מביא אותי לתהות איפה הזמן האבוד למה רק בגיל 18? טוב אבל לא מאוחר מדי בשבילי והפורום הזה עזר ועוזר לי מאוד נ.ב. אם זה מעניין מישהו אז המועדפים עלי ממה שאני מכיר זה bike ,welcome to the machine, mother, the thin ice, time and hey youלמרות שמן הסתם אני לא מפרש אותם כמו שהם באמת אבל האמת שלא אכפת לי

natangold

New member
זה יותר כמו בית מחץ

זה לא רק השורה הזאת אלא כל הבית and u run to catch up with the sun but it sinking racing around it come up behind u again the sun is the same in a relative way but u older shorter of breath and one day closer 2 death

למעלה