סקרנות הרגה את החתול....

Yaron5000

New member
סקרנות הרגה את החתול.... ../images/Emo8.gif

היי לכולם ! בדיוק חזרתי מהים... קצת קשה לי כחולה MS לשהות הרבה זמן בחום הזה... אבל אני חייב להרגיש שאני עוד מסוגל וסתם מתוך סקרנות... האם גם אתם עושים לפעמים דברים רק כדי להוכיח לעצמכם שאתם עוד מסוגלים ? תרגישו טוב ושיהיה לכולם שבוע בטוח ויום עצמאות שמח !!! ביי ירון

anat11

New member
זהירות ../images/Emo18.gif

ירון, אישית - אני לא פועלת כך (או לפחות - לא זכור לי שעשיתי כזה דבר). אני יכולה לעשות משהו "אסור" כי אני שוכחת (באמת) שזה לא טוב לי (סוג של מאמץ למשל) או כי אני נו-רא רוצה לעשות את זה וקשה לי לוותר. אבל לא כדי "לראות אם אני יכולה". מה אני אגיד לך - לא מומלץ, באמת. תזהר ילד. ענת

סיאמית

New member
אנחנו לא...

דרך אגב, גם אנחנו היינו היום בים. אמנם לא נכנסנו למים אלא רק ישבנו לנו עם חבר בחוף + עיתונים וספרים. אין לנו צורך לעשות דברים רק כדי להוכיח אם אנחנו עדיין מסוגלים כי א) אני עדיין מסוגלת לעשות ה-כל... ו-ב) ~א~ מכיר את הגבולות שלו ולא מנסה למתוח אותם כי הוא מתרחק ממצבים שטומנים בחובם תיסכול עבורו. כך שהוא לא יצטרף לצליחת הכינרת הבאה אבל הוא כן יתאמץ ויעשה דברים שהם קשים לו אך אפשריים כמו לא לוותר על שחייה כמעט יומית ו/או עליה של 3 קומות ברגל לסטודיו של אבא שלי כדי לראות את הציורים החדשים שלו, למשל
שבוע מצויין לכולנו וחג עצמאות שמח... ובטוח...

לילית7

New member
היום לא מנסה בכלל ../images/Emo5.gif

לעשות דברים שלא יכולה, כי בעבר היו דברים שניסיתי כי חשבתי שאני יכולה כמו לעלות למצדה... וזה פשוט גמר אותי כל המדרגות שמה...על ההתחלה כמעט התעלפתי... ואחרי זה שבועיים לא יכלתי בכלל לזוז!!! עשיתי את זה לא בכוונה אלא כי חשבתי שאני אסתדר עם זה...כן, בטח... ואחרי כמה אכזבות כאלה אני פשוט לא מנסה יותר לעשות דברים שקשים לי מדי. הגוף מגיב לזה בצורה מאוד מאוד שלילית. אז בבקשה, לחשוב פעמיים לפני כל תעלול ! יום עצמאות שמח (אנחנו הולכים לפארק עם עוד כמה משפחות)

hadash

New member
היי בנותים

סליחה על הבורות אבל מה זה אומר שלא יהיו יותר טיולים ???? הטרפצת תמנע ממני לעשות כל פעילות שדורשת מאמץ גופני מעל הממוצע????

anat11

New member
מה שאני יודעת זה ככה -

אין כללי ברזל, לשמחתנו ולצערנו כאחד. מה שכן - באופן כללי יש לשמור על המערכת החיסונית במצב טוב. לכן יש לנוח כמו שצריך, לאכול כמו שצריך, לא להיות מדוכאים וכולי. כשהמערכת החיסונית במצב ירוד (עקב מצב ירוד פיזי או נפשי) עולים הסיכויים שלה להתחרפן ולתקוף את המיאלין אהוב נפשנו (כלומר - שיהיה התקף). מאמץ גופני אינו פסול. להיפך - התעמלות מומלצת - כמו שהיא מומלצת לכל אחד (חוץ מאשר לי - אני בטוחה שבגנים שלי כתוב שאסור לי להתעמל
...). אבל - להבדיל אולי מרב האנשים - לא מומלץ לנסות להגיע לקצות היכולת או להתאמץ מאמצים גדולים. גם בענין הזה - לקחת דברים יותר באיזי. כל אחד לומד לאט לאט מה כן ומה לא. גם אני עליתי את המצדה (שביל הנחש) אחרי האבחון. לא קלטתי מה אני עושה. אצלי התוצאה היתה זמזום של הרגל לכמה דקות טובות וזהו. אחרים יכולים להיות מושבתים מזה כליל ולקבל התקף. ושביל מה ("אחותי, על מה?") - מה? לא יפה הרכבל? אחלה יפה! עוד נושא ידוע - הוא חשיפה לחום. במצב של חום - מערכת העצבים - של כל אחד - היא רגישה יותר. ואנחנו, אנשים רגישים שכמונו - אסור לנו להתגרות בזה. לכן -= להשתזף קצת - ומייד לרוץ למזגן. אני בכלל חושבת שזה כלל מצוין, ואם יש לנו תרוץ להתפנק במלונות חמישה כוכבים, למה לא לנצל אותו? כתבתי שזה "לשמחתנו ולצערנו", ולמה --> היה טוב אם מישהו היה אומר לנו - "אם לא תאכלו ברוקולי [למשל] אז לא יהיו התקפים, או יהיו פחות התקפים" או "אם לא תעשנו אז מצבכם יוטב". אז לפחות היתה לנו שליטה על הענין. מצד שני, יש גם יתרון לזה שלא אומרים בדיוק - זה נותן גמישות. אני בטוחה שגם אחרות (ואחרים) יוכלו לתרום לך כאן מנסיונם/ן, המשך יום טוב, ענת

anat11

New member
מה שאני יודעת זה ככה -

אין כללי ברזל, לשמחתנו ולצערנו כאחד. מה שכן - באופן כללי יש לשמור על המערכת החיסונית במצב טוב. לכן יש לנוח כמו שצריך, לאכול כמו שצריך, לא להיות מדוכאים וכולי. כשהמערכת החיסונית במצב ירוד (עקב מצב ירוד פיזי או נפשי) עולים הסיכויים שלה להתחרפן ולתקוף את המיאלין אהוב נפשנו (כלומר - שיהיה התקף). מאמץ גופני אינו פסול. להיפך - התעמלות מומלצת - כמו שהיא מומלצת לכל אחד (חוץ מאשר לי - אני בטוחה שבגנים שלי כתוב שאסור לי להתעמל
...). אבל - להבדיל אולי מרב האנשים - לא מומלץ לנסות להגיע לקצות היכולת או להתאמץ מאמצים גדולים. גם בענין הזה - לקחת דברים יותר באיזי. כל אחד לומד לאט לאט מה כן ומה לא. גם אני עליתי את המצדה (שביל הנחש) אחרי האבחון. לא קלטתי מה אני עושה. אצלי התוצאה היתה זמזום של הרגל לכמה דקות טובות וזהו. אחרים יכולים להיות מושבתים מזה כליל ולקבל התקף. ושביל מה ("אחותי, על מה?") - מה? לא יפה הרכבל? אחלה יפה! עוד נושא ידוע - הוא חשיפה לחום. במצב של חום - מערכת העצבים - של כל אחד - היא רגישה יותר. ואנחנו, אנשים רגישים שכמונו - אסור לנו להתגרות בזה. לכן -= להשתזף קצת - ומייד לרוץ למזגן. אני בכלל חושבת שזה כלל מצוין, ואם יש לנו תרוץ להתפנק במלונות חמישה כוכבים, למה לא לנצל אותו? כתבתי שזה "לשמחתנו ולצערנו", ולמה --> היה טוב אם מישהו היה אומר לנו - "אם לא תאכלו ברוקולי [למשל] אז לא יהיו התקפים, או יהיו פחות התקפים" או "אם לא תעשנו אז מצבכם יוטב". אז לפחות היתה לנו שליטה על הענין. מצד שני, יש גם יתרון לזה שלא אומרים בדיוק - זה נותן גמישות. אני בטוחה שגם אחרות (ואחרים) יוכלו לתרום לך כאן מנסיונם/ן, המשך יום טוב, ענת

סיאמית

New member
מה יש לכם אתם משביל הנחש?

לא מיצינו את הקטע בטיול של כיתה ז´? לא הספיקה לנו הטראומה שבטיול הזה כשאמא שלנו התעקשה להצטרף כמלווה וכל הדרך שמענו אותה מנסה לסחוט קומפלימנטים מהמורה שלנו על כמה שאנחנו מחוננות? לא כאב לנו לשמוע שהמורה, אחרי התחמקויות רבות הואילה למלמל ש...אנחנו "טיפוס של מנהיגה" אבל מפריעה בשיעורים? לא שבר את ליבנו איזה ילד שמוק עם שריטות על הבירכיים שהיינו מאוהבות בו נורא וכל הדרך הלך ליד איזה ליאורה אחת ולא שם עלינו בכלל? ובלילה!?!?! לא בכינו לתוך הכרית באכסניה הדפוקה הזאתי??? בכינו גם בכינו!!! ואיחלנו לליאורה איחולים איומים ונוראים ורבים מספור שרק דימיון פרוע של ילדות שקוראות יותר מדי ספרים יכול להנפיק!!! ומי חטפה בסוף טרפצת??? שמא ליאורה השרלילה, תשאלו??? לא!!! ליאורה היתה עסוקה בלהראות ניפלא עם ה"אדידס" שלה והחותלות הורודות... וה"טיפוס של המנהיגה", נועלת "המגפר" הניצחית, חטפה אותה!!! יש צדק בעולם??? אז זהו, שכן
כי ליאורה הפוסטמה גרושה כבר 3 פעמים בערך ואמא שלה שפוגשת את אמא שלי לפעמים במכולת של אריק, מתלוננת ש"היא לא יודעת מה יהיה איתה, עם הליאורה"... ולי יש את ~א~ שלי, המצויין!!! ועובריקה
שהיא רק שלי ושל ~א~. והמון מלאווח קפוא בפריזר!!! לטיפולי המסור!!!

anat11

New member
סהדי שבמרומים,

שזה ממש לא מאפין אותי. שביל הנחש, כלומר. אפילו לא השביל עד המכולת. מבחינתי, אם האוטו חונה כמה מטרים מהבית, אני צריכה להגיע אליו עם מונית
א-מה-מה, שבנוסף להיותי עצלנית כרונית (לטעמי, יש מי שחולקים), אני גם חסרת עמוד שדרה במיל (ובמיל האחד שכן יש לי עמוד שדרה, הוא מנוקד בחביבות בכתם לבן טרפצתי בעליל). מכאן ועד למצוא את עצמי, לפני שלוש וחצי שנים, בהתראה של שלוש שעות, בדרך לראות את הזריחה (לא פחות!) במצדה, הדרך היתה קצרה, קצרה מדי. אך לא עוד. בי נשבעתי. שנית מצדה לא תחזה בי כך. רק עם air condition של רכבל בדרך. ואם כבר במצדה עסקינן, אז אציין שאני לא טיפוס "מצדתי" גם במובן נוסף: מן הידועות הוא שהבנתי בשבילי הארץ מצומצמת משהו. ליתר דיוק - מצומצמת לשביל מס´ 2 (חיפה-ת"א) ושביל מס´ 1 (ת"א-י-ם). על המוניטין שלי בענין זה אולי תוכלו ללמוד מהסיפור האמיתי הבא: יום אחד לפני כארבע ומשהו שנים, הייתי בדרכי, ברכבי, בין טבריה לראש פינה (שוב, עקב חוליות התנגדות חלשות). הטלפון הנייד מצלצל ועל הקו - המעביד החביב (באמת) שלי דאז. "ענת", הוא שח לי - "היכן אני תופס אותך?" מאחר והאמת היא נר לרגלי, ציינתי לקונית את מיקומי - בין טבריה לראש פינה. התגובה האינסנקטיבית הגיעה תוך שבריר שניה: "מה קרה ענת? לקחת פניה לא נכונה בפרישמן?" סיפור אמיתי (וענק, לטעמי) אה, כן, כמובן שהייתי בדרכי למצפה הימים. אתם לא באמת חשבתם שהייתי בדרך לאיזה טיול רגלי או משהו? יאללה לישון (כך שחה ענת לעצמה, אם כי לא בשכנוע עמוק, לצערה).

סיאמית

New member
ענתוש!!! הצחקת אותי נורא ../images/Emo13.gif

ויפה לך לבלות במצפה הימים!!!

anat11

New member
סיאמיתי, ובענין הצדק -

- אני עוד ממתינה. ליאורה עדיין באחד אפס עלי (במובנים מסוימים בלבד, כמובן).

סיאמית

New member
ליאורה ../images/Emo5.gif

היתה, עודנה ותמיד תישאר קציצה אנאלפביתית! ואנחנו, לנו יש אוצר מילים, אנחנו!

anat11

New member
ליאורה ../images/Emo46.gif

סיאמיתי מותק, אוצר מלים זה דבר מקסים. אלא שהשימוש בו אינו מזור לכל מחסור (החרוז יצא לא בכוונה, עימך הסליחה). מצבה עליה חרוט "היה לה אחלה אוצר מלים" היא לא התגלמות כל משאלותי (וכנ"ל כל סיכום חיים דומה). אני נאלצת לדבוק בקורטוב של רחמים עצמיים כאן ולומר - עדיין אחד אפס לליאורה בתחומים מסוימים. לא אצלך ואצל ~א~ כמובן. אצל אמתך הנאמנה, ענת.

סיאמית

New member
ליאורה ../images/Emo123.gif

בתחת שלנו! וזה ממש לא בעיה להיות גרושה 600 פעם לפני הכתובת על המצבה... בכל מקרה, אני מתעקשת על זה שאין לצצקעס כמוה שום יתרון עליך בשום תחום! את עוד תראי!!! מתה עלייך

anat11

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

תודה חמודה. הבעת האמון שלך (שאלוהים יודע מה מקורה בנוגע אלי), עוזרת לי. בחיי. תודה.

לילית7

New member
שעה אני מתפוצצת מצחוק בגללכן ../images/Emo6.gif

ולסיכום - לליאורה הבטטה מגיע לא פחות מאשר
במקרה הטוב ובמקר הפחות טוב
וענתוש נהנתה במצפה ימים

למעלה