סקרנית:

masorti

New member
הסיבה היא "כנעניות"...

שאיפה להתחבר ישירות לתקופת בית ראשון "לקפוץ" מעל 2000 שנות הגלות. לכן השתמשו בשמות שאינם "יהודיים" אלא "ארץ ישראליים" או "כנעניים" כמו נמרוד או הגר או ענת.

sinderella4

New member
שמות 'ארץ ישראליים'

השאיפה להתחבר לשמות 'ארץ ישראליים' זה אחלה (במיוחד בתור מי שקרויה על שם עץ ארץ ישראלי, וכן שני אחיה..), אבל למה להתחבר לשמות 'כנעניים', במיוחד עם קונוטציה כללית שלילית? האם, אין לי מושג איך, בשל היותה בת-מלך שהתגיירה (ספציפית הגר, לא מדברת כרגע על ענת ועל נמרוד) ? מצטערת על העקשנות..

אין לי תשובה ../images/Emo4.gif

בעיקר בגלל שרוב השמות מהרשימה באותו קישור כן התאזרחו כשמות יהודיים טובים (רות וצפורה ואסתר ושפרה, למשל). אני יודעת שיש הרבה מנהגים בנתינת שמות - למשל את השמות מהדורות שלפני אברהם אבינו לא היה מקובל לתת לילדים, ובדורות האחרונים הם כן נכנסו (אבל בעיקר לחברה הדתית ולא כ"כ לחרדית) - שמות כמו יובל או נעמה. סביר להניח שבגלל היותה אמו של עם אויב שמה לא היה מקובל (אבל בצדק תוכלי להקשות ולשאול למה ישמעאל כן ואמו לא). בקיצור - אני לא יודעת מה התשובה
מחכה להמשך השרשור, ואלמד יחד איתך.

גרי רשף

New member
../images/Emo45.gifזאת ועוד..

הדבר התבטא גם במתן שמות של גיבורי מלחמה כמו יואב, אבנר, אהוד, גדעון, יפתח ועוד. לפני שנה אירחנו את עוזי אורנן (שהיה בין המזוהים עם התנועה הכנענית) בפורום תרבות עברית, והוא סיפר שבמחתרת הוא בחר לעצמו את שמו של מלך יבוס.
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=372&msgid=43669645​

אלי ו.

New member
דוקא אכיש היה מתאים יותר ../images/Emo3.gif

מענין איך הוא היה כותב את זה, Achish?

גרי רשף

New member
החסר משוגעים הוא?..

עוזי אורנן התיימר להיות מלך ירושלים ולא מלך גרר.

הגר זה שם אופנתי ומאוד יפה.

בקיאותך בתנך ראויה לשבח, אבל אני (שסיימתי בבגרות עם ציון 90 בתנ"ך), 15 שנה אחרי, אני ממש לא זוכרת ולא יודעת את סיפור הגר. אני בטוחה שאף אחד מהחברה שלי לא יודע. אני באופן אישי מאמינה שיש משמעות לשם לכן לקח לי חודשיים אחרי הלידה עד שהחלטתי על שם לקטנה. אבל כולם התעצבנו עליי "את והשטויות שלך" תתני שם שמוצא חן בעיניך וזהו- זה מה שרובם עושים.

פלטרון

New member
כל הכבוד.

תשומת לב לפרטים הקטנים היא תוצר של אהבה (אני מקווה). כל הכבוד שחיפשת את הטוב ביותר עבור בתך. זה מצחיק שלמרות שאמא ואבא אמורים לתת את הטוב ביותר לבניהם ובנותיהם, אבל בקטע של השם, שילווה אותה כל החיים, האיצו בך. טוב שחיפשת את הטוב ביותר עבורה. נ.ב. - ומה בחרת לבסוף?

אני לא מסכימה איתך לגבי

"הטוב ביותר עבור ביתך" ו"תוצר של אהבה" כחילונית רוב הסובבים אותי פשוט מסתכלים עלינו כ"דפוקים", ולא מאמינים בזה. זה לא עושה אותם אוהבים פחות. אני לא הצלחתי למצוא שם שמצא חן בעיניי ממש. אבל התפשרתי עם בעלי על מאיה.

sinderella4

New member
אחת ושתיים

1. מה השם שנתת לבסוף לבת? אני בטוחה שהוא יפיפה אחרי תשומת לב רבה כל-כך! 2. כמו שאמרת, לשמות שניתנים לילדים אכן יש משמעות. לכן אני לא מאמינה שייתכן שהשם 'הגר' ניתן מתוך בורות: הלא הורה שמתכוון להעניק שם כלשהו מן הסתם עורך בירור לגביו. גם אם הבירור לא עורך חודשים, אז לפחות מושקעות בו 5 דקות (אינטרנט. המצאה גאונית!
). נ.ב: אני חילונית גמורה, כך שמאז ימי הבגרות בתנ"ך, פורום (מרחיב אופקים ומקרב תבונה) זה הוא עיקר בקיאותי

גרי רשף

New member
בל נגזימה..

אני משער שחמש עשרה שנים אחרי הבגרות רובנו לא זוכרים אילו סוגי תקבולות קיימות בתהילים (יש דבר כזה בבגרות), אבל סיפורים כמו הגר וישמעאל או אדם וחווה או דוד וגוליית- רובנו כן זוכרים..

sinderella4

New member
אם כבר - אז כבר...

אילו סוגי תקבולות באמת קיימות? האם התקבולות הקיימות בתהילים מיוחדות/שונות מאלו שמופיעות בשאר הספרים? (לפי השאלה הזו אתה יכול להבין שתגובתך 'בל נגזימה' מדויקת להפליא..)

גרי רשף

New member
בעוונותי אני פותח את התנ"ך לפעמים..

..אבל את מחברת התנ"ך מי"ב לא כל כך ואת יכולה לנחש למה. בתחילת כל מזמור בתהילים מצויין למי הוא נועד, אך אין פירוט של התקבולות שבו.. מישהו יודע? אגב, בישיבות גם לומדים על תקבולות? (בכל זאת- זה לא מופיע אצל רש"י..)

sinderella4

New member
'צטערת..

ממש לא ניסיתי להחזיר אותך למחברת, פשוט שלפת את עניין התקבולות באופן טבעי כל-כך..

פלגיה

New member
כיאסטית

זה מה שאני זוכרת. (מלשון "כי" הלא הוא ה- X היווני) והיא תקבולת ההופכת את הסדר. אז אני מניחה שיש גם תקבולת ישרה...

ומשלימה, ונגדית

אחד הנושאים הכי מרתקים שלמדתי נקרא "סדר ומבנה בתנ"ך". לא רק ללמוד שהפסוקים מסודרים בצורת 1 2 3 2 1, אלא איך הבנת המבנה תורמת עוד נדבך לפירוש. (ורש"י כן מתייחס, והרבה, וכמוהו עוד פרשנים לנושאים של מבנה...)

גרי רשף

New member
ממשה עד משה לא קם כמשה

מישהו פעם אמר לי שהוא בדק ולא מצא עדות לאף אדם בשם משה מאז משה רבנו ועד הרמב"ם, לאורך כל הספרות דאז.

פלגיה

New member
גם האיש הפרטי שלי אומר כך

וכנראה זה לא סתם. כלומר - זה שם שבמכוון לא קראו אותו. (ומעניין מה חשב לעצמו מימון אביו של הרמב"ם בקראו לבנו בשם "חריג" שכזה)

masorti

New member
יש משה הקודם לרמב"ם...

רבי משה הדרשן, שרש"י מזכירו. הוא חי בצרפת במאה ה-11. עייני בקישור הזה, וגם באיזכור בחלק התחתון של הלינק הזה.

למעלה