סקרשירשור-כיפור

Vdrums

New member
סקרשירשור-כיפור

מה עושים? א. צמים לגמרי מתוך אמונה ב. צמים חלקית כי זה בריא (בלי אוכל ושתיה אבל עם טלויזיה ומחשב) ג. דורסים אנשים בתור לספריית וידאו ודואגים למלאי מזון כי פסיכולוגית היום הזה מעורר תחושת רעב יוצאת דופן. ד. הכל כרגיל

../images/Emo21.gif../images/Emo78.gif../images/Emo94.gif והרבה ../images/Emo96.gif

ג. דורסים אנשים בתור לספריית וידאו ודואגים למלאי מזון כי פסיכולוגית היום הזה מעורר תחושת רעב יוצאת דופן.

tiptip4u

New member
ה. יוצאים לטייל ברחובות הסואנים של

העיר ואחר כך ביום עצמו רוכבים על אופניים קצת... כיף... ואוכלים, ושותים. נו. אצלי זה יוםכיף *מרגישה כ"כ חוטאת*

SupermanZW

Well-known member
תשובה

ד. הכל כרגיל. אני נוהג לבקש סליחה ממי שפגעתי בו כשגיליתי שפגעתי בו, לא מחכה עד יום כיפור. אני משתדל להיות מוסרי כל הזמן, כן שגם ה' יודע שכוונותי טובות. הצום ממילא לא מכפר על העוונות, אז בשביל מה לצום, אני לא מזוכיסט.

selgarat

New member
הכול כרגיל

בתור ילד ניסיתי לצום כדי לראות אם אני יכול. גיליתי שלא רק שאני יכול אלא שלפעמים אני שוכח לאכול בטעות ביום שהוא לא יום כיפור. בסופו של דבר לצום לא נראה לי כמו עונש מספיק גדול בשביל הדברים שאני עושה, אפילו אם רק כדי לסלוח לעצמי. ובטח שלא לצום ביום כיפור כשכולם צמים , מה שרק עושה את זה קל יותר. מכיוון שאני גר בקיבוץ שרוב האנשים בו לא צמים אז אין בעיית מחסור באוכל. ככה שכן, הכול כרגיל. ואת העונשים שאני צריך אני מקבל כבר במקום אחר.

sarav55

New member
כפרה על בורא עולם שביום הזה מכפר לי

על כל חטאי צמה עם עם ישראל שלי ומבקשת מבורא עולם תן לי אהבה ויראה לעבוד אותך חולה עליך בורא עולם תן שלווה לכל עם ישראל גם לאלה שלא מבינים מהו היום הזה ותמחל גם להם אם הם יהודים יישר כח שבת שלום בשורות טובות וצום קל למי שצם

selgarat

New member
זהו יום אחד מספיק?

את עושה כל השנה דברים נוראיים וביום אחד הכול נעלם? וזה צדק? עזבי עכשיו אם זה נפלא או לא נפלא שיש מי שסולח לך, את סולחת לעצמך על הכול בזכות יום אחד בלי אוכל? יום כיפור הוא לא אסמכתא לאנשים לעשות לפעמים משהו לא בסדר, להרגיש פחות רע עם עצמם כשהם אנוכיים או גאוותנים? "אם סולחים לי בכל מקרה ביום כיפור אז אני אנסה להיות טוב אבל זה לא יהיה ממש רע אם אני לא אצליח כי ביום כיפור אני אוכל לבקש סליחה על כל הפעמים שלא הצלחתי ויהיו חייבים לסלוח לי", זה לא קו מחשבה מתבקש מיום כיפור? למה בכלל להבטיח שיהיה מתישהו שיסלחו לך, ואם יש דברים שלא רק שאני לא רוצה לסלוח עליהם אני גם לא רוצה שאם אני הייתי עושה אותם אז שיסלחו לי. ואיזו מין שיטה זו לחייב אנשים לסלוח, זה אפשרי בכלל? מתקשר אליי מישהו ומבקש שאסלח לו על משהו שעשה לי חצי שנה קודם, למה שאסלח, הרי אם לא היה יום כיפור היום הוא לא היה מבקש סליחה, לא היה מעלה על דעתו לבקש. אני לא מבין, בכל הסליחות האלה, לאן הולך הצדק? רק לאלוהים יש זכות לדרוש צדק, או שגם לנו מותר.

Vdrums

New member
נכון, אני לא חושב שבגלל שמישהו

צם ולא אוכל 24 שעות זו סיבה לסלוח לו. אם עשו לי משהו שבעיני בלתי נסלח, אז? הכל נמחק פתאום? ואני לא צם ולא רוצה שיסלחו לי אם לא מגיע לי ואם אני צריך לבקש סליחה אני אעשה זאת ב4 עיניים. ואם מישהו רוצה לבקש ממני אז שיבוא ולא יחשוב שאם הוא צם (מה שאני לא בהכרח יודע) אז הכל בסדר. זה די צבוע כל העניין הזה. (כל הנאמר קשור לבין אדם לחברו ולא בין אדם לאלוהים)

sarav55

New member
בצום ובתפילות כלפי שמים נעים יותר

ה' יתברך רוצה את עם ישראל באחדות כלפי שמים ואיך זה עובד פשוט מאוד בצום ויחד עם עם ישראל יש כפרת עוונות רצינית כלפי שמים אם הוא משייך את עצמו יחד עם כלל עם ישראל ה' פותח שערים בצום כמו למשל אסתר המלכה שרצתה עזרה משמים דרך הצום יחד עם עם ישראל התבטלה הגזרה כשיש צום של כלל עם ישראל נפתחים שערים ומתבטלים גזרות כאיש אחד בלב אחד.

sarav55

New member
נעים=נענים

מתוך אחדות וצום מתקבלים התפילות ה' יתברך רוצה עם ישראל מאוחד כמו שקיבלו בהר סיני את התורה הקדושה כתוב ויחן שם ישראל למה כתוב בלשון יחיד ויחן היה צריך לרשום ויחנו אלא שאומר רשי שם יחן כאיש אחד בלב אחד זה הסימן כשעם ישראל כאיש אחד בלב אחד נענים משמים ה' אוהב את בניו מאוחדים כמו אבא ששמח מאוד שכל בניו מאוחדים ויושבים סביב השולחן ויש אהבה בניהם

lala897

New member
אני לא מבינה.

אנחנו מקווים ומבקשים שה' יקבל את התפילות שלנו ויסלח לנו על החטאים. אבל זה מובטח לנו??

sarav55

New member
לא מובטח כלום ואסביר לך מדוע

על חטאים שבין אדם לחברו אין יום הכיפורים מכפר עד שירצה את חברו לכל אחד יש איזה תיק קטן כלפי חברו וכלפי שמים. השאלה היא האם ה' ימחל לך על למשל חילול ה' או דברים חזקים שעברת עליהם זה כבר שיקול אישי אם חזרת בתשובה או לא

lala897

New member
כן. אני יודעת../images/Emo13.gif

אבל חזרה בתשובה לא כוללת צום ותפילה ביו"כ אלא תשובה שלימה ואמיתית כוללת הרבה הרבה יותר מזה. פשוט זה מה שהבנתי מההודעות שלך. אבל כנראה זה לא מה שהתכוונת

sarav55

New member
תשובה שמגיעה מאהבה ומיראה

עדיף תשובה מאהבה שמגיעים להיות חולים על ריבונו של עולם זה מחלה טובה

lala897

New member
חולים על הריבונו של עולם??

את יודעת איזה רמה גבוהה זה להגיע לתשובה או לעשות מצוות מתוך אהבת ה'??? לי מספיק יראה קודם. כשאני יגיע לזה אני ינסה להתקדם הלאה לאהבה
לא נעים לי להעיר ואת לא חייבת להתיחס אבל לא נראה לי שלהגיד "חולים על הקב"ה" זה צורה נכונה לבטא אהבה שלימה ואמיתית כמו אדם שמגיע לאהבת ה'.

sarav55

New member
ואהבת את ה' אלוקיך בכל ללבך

לבבך בשני יצריך יצר הטוב ויצר הרע קודם כל חולים עליו ואחר כך מפחדים מאימת הדין ה' ה' קדוש טהור כולו טוב איך אפשר לא לאהוב אותו כתוב יתמו חטאים ולא חוטאים זאת אומרת אנחנו טהורים וזכים אבל החטאים אם יתמו אזי כולנו טהורים וזכים שנזכה להיות חולים ואוהבים את ה' יתברך שלנו אני אוהבת אותו אהבה זכה בתמימות ובשלוות הנפש ובריאות הגוף אוהבת אותך ה' יתברך שלי מבקשת ממנו שכל חברי הפורום יגיעו לאהבה כזו אבל מה לעשות החטאים שאני עושה גורמים לי מחיצות מלפני בורא עולם מבקשת להוציא המחיצות מלפניו יתברך ואהיה אני ואתם בלי מחיצות לפני בורא עולם ויחד נקבל את פני משיח צדקנו ויבנה בית המקדש אמן ואמן רוצה לקבל עול מלכות שמים באהבת ה' יתירה אז כל מי שקורא עכשיו ורוצה לקבל עול מלכות שמים יקרא שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד ה' הוא האלוקים ה' הוא האלוקים ה' הוא האלוקים ה' מלך ה' מלך ה' ימלוך לעולם ועד הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך חולים עליך כפרה עליך בורא עולם מוכנים למסור את הנשמה שלנו עבורך ישבח שמך מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא ישתבח שמו לעד ולעולמי עולמים אמן נצח סלע ועד

למעלה