סקרשירשור-כיפור

lala897

New member
איזה פחד.../images/Emo5.gif ../images/Emo6.gif

זה לא נכון. עבודה מיראה זה רמה יותר נמוכה מאהבה והיא יותר טבעית מאהבה ומגיעה לפני הרמה של אהבה.

Vdrums

New member
אני התכוונתי לבין אדם לחברו

זה נראה צבוע לסלוח בגלל צום. בין אדם לאלוהים זה כבר עניין של אמונה וזה כבר משהו אחר שעליו אין לי טענות מכיוון שאני לא מאמין בכל מקרה.

lala897

New member
זה לא ככה.

בין אדם לחבירו- בקש סליחה ולסלוח זה לא קשור ליום כיפור. הקשר היחיד הוא שבגלל שגם ה' ציווה אותנו לא לפגוע בחבר אז ברגע שאני פוגעת בחבר אני גם חוטאת לה' כי לא קיימתי את מה שהוא ציוה ועל זה אני באה לבקש סליחה מה'. אבל ה' אמר שעל עבירות כאלה הוא לא סולח אם לא השלמתי קודם עם החבר. עכשיו זה יותר ברור?

Vdrums

New member
ז"א שהצום לא נותן שום דבר

בקשר לסליחה בין אדם לחברו וה' לא מוחל אם לא ביקשת סליחה ב4 עיניים? זה כבר יותר סביר כי זה כבר שייך לבין אדם ואלוהים. ז"א שבעצם הסליחה ב4 עיניים לא מתבטלת, למרות שזה מה שמשתמע לרוב האנשים.

lala897

New member
הבנת נכון ../images/Emo13.gif

ואם זה משתמע לרב האנשים- טעות - זה מחוסר ידע.
אגב, גם אצליכם התפוז הזה נתקע כל שניה והולך לאאטט לאאטט או שזה רק אצלי?

selgarat

New member
למה צריך לעשות את הדברים יותר קל

הבנתי את הרעיון שביחד הוא ממהר יותר לסלוח, הוא אוהב שאנחנו ביחד וסולח יותר בקלות כי כולם אוהבים אחד את השני (נניח). אבל שוב, איפה הצדק? עשית משהו רע, משהו שלא רק שאת מפחדת מעונש מאלוהים אלא שלך עם עצמך רע בגלל מה שעשית. אני משער שאת רואה בו שופט עליון ושאם הוא סולח לך אז את יכולה גם לסלוח לעצמך. השאלה היא אם את רוצה שהוא יסלח לך בקלות, בזכות הביחד וכל השאר, או שאת רוצה לקבל את העונש הכי גדול שאת יכולה בשם הצדק, כי לך עם עצמך רע, ואת חושבת שלהקל לך בעונש בזכות פרטים טכניים כמו יום כיפור יהיה חוסר הגינות. ניתן לך דוגמא קיצונית כדי להבהיר: אדם בכמה רגעי טירוף קיצוניים הרג את כל משפחתו. לא נשאר לו אדם קרוב בעולם ואיש לא יודע מזה. במילים אחרות אין לו ממי לבקש סליחה. השופט היחיד שנשאר לו זה אותו אלוהים שלך. אז מה את חושבת, אם הוא יצום שבוע סביב יום כיפור וביום כיפור, ויתפלל כל הזמן, אז אותו אלוהים לפי החוקים האלה אמור לסלוח לו. וזהו הצדק רוצה, אותו אדם יכול לסלוח לעצמו ולחזור לחיות חיים נומליים?

שרון- קבל כמה קישורים ששווים קריאה

בקשת סליחה- הרב שמואל אליהו מחילה- הרב יובל שרלו אדם לא צריך לצאת מתוך הנחה של (ציטוט שלך): "אם סולחים לי בכל מקרה ביום כיפור אז אני אנסה להיות טוב אבל זה לא יהיה ממש רע אם אני לא אצליח כי ביום כיפור אני אוכל לבקש סליחה על כל הפעמים שלא הצלחתי ויהיו חייבים לסלוח לי". "האומר אחטא ואשוב אחטא ואשוב אין יום הכיפורים מכפר"! כל השנה אנחנו צריכים להיות בסדר, להיות סלחנים וללמד זכות אחד על השני, לא רק לפני יום כיפור.

selgarat

New member
תקני אותי אם אני טועה

ביום כיפור את מבקשת סליחה בכל מקרה, גם אם לא ידוע לך על שום חטא מסויים שעשית, את מבקשת סליחה באופן כללי. לא התכוונתי שאנשים מגיעים לדרגה שהם אומרים לעצמם "איזה יופי מותר לי הכול". התכוונתי שבגלל היום הזה ובגלל שבכל מקרה אנשים מבקשים סליחה ומכפרים על חטאים לא ידועים, סימן שחטא הוא דבר טיבעי, משהו שתמיד יהיה ולכן אם קרה שלא הייתי בסדר אז לא נורא, זה טבעי. ואם זה טבעי ויקרה תמיד אז אין יותר מדי מה להצטער, מבקשים סליחה ביום כיפור וזהו. אם לא היה יום כיפור, ולא היית יודעת שהחטאים שלך הם משהו מחוייב מציאות אלא משהו שאת יכולה שלא יהיה, יכולה לעבור עליך שנה בלי שתעשי שום דבר רע, לא לאחרים, לא לאותו אלוהים ואפילו לא לעצמך. זו שאיפה, משהו שאם לא היו מחנכים אותך שאין סיכוי שתגיעי אליו, אולי היית יכולה לנסות.

sarav55

New member
כל שנה זה פתיחת דף חדש כלפי שמים

בכל שנה פותחים אותה בכפרת עוונות כלפי שמים וכלפי בני אדם כך שאף פעם לא יהיו חטאים בקשת מחילה היא בעצם בכל שנה כתוב שוב יום אחד לפני מותך אבל מכיוון שאתה לא יודע מתי אתה צריך להיות תמיד בתשובה זה ללא קשר ליום כיפור

selgarat

New member
בסדר

אני מכיר את הרעיון שכל פעם שעשית משהו לא בסדר את צריכה לבקש סליחה. זה עדין לא עומד בניגוד למה שכתבתי על התפקיד של יום כיפור. יום כיפור קיים, וכשאת מבקשת שם סליחה את עושה את זה בצורה פרטנית וכללית, את מבקשת סליחה עבור דברים שלא ברור לך אם עשית או לא אבל בכל מקרה. פעולה כזו יוצאת מהנחה שאת יצור חוטא ופגום מטבעו, אם יש לך צורך להתנצל בלי קשר למעשיך סימן שתמיד היית ותמיד תהיי לא בסדר. שאין דבר כזה אדם טוב באמת ובכל אחד חייב להיות חטא. לדעתי גישה כזו היא לא דבר בריא, היא מנמיכה את השאיפות של האנשים שהולכים בה, היא גם מנמיכה את הרף שהחברה שמה לאנשים שחיים בה. ולמה שאני אצטרך לפתוח דף חדש, למה זה טוב ששוכחים לך כל שנה כל מה שעשית? את יוצאת מהנחה שדף חדש זה תמיד יותר טוב. שאין נקודה יותר טובה בחיים שלך מההתחלה. מה עם הדברים הטובים שעשית, מה עם כל ההשקעה שהכנסת? בדף חדש הכול נמחק, את נמחקת. למה בכלל להשקיע אם כל פעם מתחילים שוב, בלי זיכרון.

sarav55

New member
אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב

ולא יחטא אם לא אחטא אני מלאך משמים ייגמר לי התיקון

selgarat

New member
על הגישה והחינוך הזה בדיוק דיברתי

וכאן את מוותרת לעצמך. יוצאת מהנחה שזה שאת לא בסדר זה מצב טיבעי שלא ניתן לשינוי.

selgarat

New member
למה לדבר אם הכול כבר נאמר

אני בטוח שלכל שאלה שלי תוכלי לתת לי אלף קישורים עם אלף תשובות. סביר להניח שאף אחת מהשאלות שלי לא מקורית ואף אחת מהתשובות שלך לא נאמרת פעם ראשונה גם כן. ועדין אני שואל. אז אולי, אם לא אכפת לך, פשוט תעני. לא נכנסתי לכאן בשביל קישורים, האינטרנט פתוח לכולם ואם הייתי רוצה תשובות בהרצאה הייתי ניגש לחפש שם. אני שואל כאן כי אני מעוניין בדיון, ובשביל זה אני צריך תשובה שהיא רק שלך (גם אם חלקים ממנה הבנת ממקור אחר היא עדין שלך).

yoyo10

New member
כמעט הכל רגיל

הבעל הולך להורים שלו לצום ואני נשארת עם חברות בבית ועושים מרתון סירטי וידאו זאת כבר מסורת רבת שנים אצלינו

tiptip4u

New member
וול, צום קל ונעים למי שצם

(בכולפן, נראה לי שלמי שצם יהיה קצת יותר קל ונעים) ואחרי יוםכיפור אני לא אהיה פה יומיים- יש לי טיול ליומיים מהבצפר.

lala897

New member
א. צמים מתוך אמונה שלימה וידיעה

ברורה שיש בורא לעולם שנתן לנו את תורה - בכתב ובע"פ וציווה אותנו לצום ביו"כ. להמשיך?

למעלה