סקר, או יותר נכון שאלה לדיון

Queen Of Rain

New member
יש בסים טובים גם בקאמפטרבלי נאמב

קבל ח"ח ווטרס עושה את השיר יותר נוגה משהו..

GingerBread Man

New member
איך שכחתם את קטע הבס המפורסם

ביותר של ווטרס? Money ויש גם סיבה טובה למה הוא הכי מפורסם: הוא פשוט מעולה.

holo

New member
צודק

זה היה נראה ברור מאליו.. אה, הנה כמה קטעי בס יפים שלא רשמתי: hey you- יש קטע מאוד יפה של בס שמצטרף לגיטרה האקוסטית בפתיחה. echoes- לא זוכר באיזו דקה מצטרף הבס הזה אבל אתם בטח יודעים למה אני מתכוון, רואים את ווטרס מנגן את זה בפומפי בברור, אחלה קטע, מכניס קצב מגניב לקטע.

MellowShip

New member
הוא לא סתם מעולה..

הוא גם מתחכם אפילו..(מנגן על 7\8 - שבע שמיניות).. לדעתי בכל דיסק מצויין של פינק פלויד העבודה שם משובחת כמעט בכל הכלים. ווטרס הוא גיטריסט מתוסכל לכן לעולם לא יוכל להיות בסיסט מהשורה שכן אהבתו האמיתית שלו היא גיטרת ה 6 מיתרים, אבל גם הוא עשה דברים מצויינים..כשהיה צריך גרוב הוא נתן גרוב, כשהיה צריך להיות קר וטכני הוא היה גם את זה..וכשהיה צריך להוציא איזה ליין מלודי פשוט טוב ומתחכם הוא ידע לעשות גם את זה! בוא נגיד שהוא עשה את מה שצריך! גילמור לעולם לא התבייש בכלום, מאטום הארט אפשר להריח שהוא חופשי מאוד על הגיטרה והיצירות שלו הן נטו רגשות וגיטרה שבעצם מתרגמת את כל הרגשות האלה לצלילים מדהימים..אם זה כל סולו וסולו שהפך לאגדה..טיים מדארק סייד, שיין און, דוגס, וכמובן קמפטרבלי נאמב.. את מייסון על התופים מעולם לא שיבחתי יותר מדי בדיוק כמו ווטרס, הוא נראה לי מתופף שעשה בדיוק את מה שצריך..הוא לא הדהים יותר מדי..אבל הוא בהחלט תרם המון לכימיה הכל כך מצויינת שיש לפלוידס.. אין ספק שהוא יודע מה לעשות ונותן כל מכה ומכה בעוצמה הנכונה (מה שעושה מתופף למתופף טוב לדעתי)...אבל אני לא אמשיך לדבר עליו כי זה יהיה רק יותר גרוע (הוא הפלויד השנוא עליי.. :\) ורייט?...אחחח רייט! אני כל כך אוהב את האיש הזה! השירים שאני הכי אוהב של הפלויד נכתבו על ידו. יש לו מן קסם כזה, מין קול כזה, מין אוירה כזאת בשירים, שתופסת אותי חזק חזק ואני מוצא את עצמי חולם בהקיץ על כל אותם דברים שהוא שר עליהם. הוא תפס המון דברים מבארט (שכן אותו אני אוהב יותר מכולם כמובן) ורואים על הכתיבה שהיא מושפעת ממנו. רייט פשוט האדם הכי כנה בלהקה, הוא מספר לנו בדיוק מה עובר עליו בלי שום בושות ובלי שום מעטה. הנגינה המצויינת שלו והאפקטים הכל כך משמעותיים שהוא מוציא הם בהחלט 50 אחוז מפינק פלויד (לדעתי כן?).. קצב המכונה שהוא נותן לנו בוולקאם טו דה מאשין. או בכלל את ההרמוניות הנפלאות שבשיין און.. שלא נדבר על האפקטים באנימלס, ועל הסערת רגשות בגרייט גיג.. בקיצור, כל פלויד עשה את שלו באופן הכי טוב שהוא יכל לעשות..וככה טוב שהוא עשה..אני לא בא בטענות ומעדיף להשאיר דברים כמו שהם (לא שיש לי הרבה ברירורת..מכונת זמן אניוואן?). כל הדברים הנ"ל לא מתייחסים לתקופת בארט..אלא לתקופה שאחריו. שכן בארט כמו שרשמתי, הוא הפלויד הכי טוב שהיה ושיהיה, והערכתי היא עצומה אליו, כמות ההערכה שיש לי אל כל הפלוידס כלהקה - יש לי אל בארט כאדם אחד! כן יהי רצון ונאמר אמן!

oribarak

New member
אוקי הנה שלי

גילמור- אין עבודה שלו שלא טובה, מהסולואים ועד האקורדים, ההלחנה, המילים, הבנאדם מושלם מבחינה מוזיקלית. בתור אחד שמנגן בגיטרה, אני לא מבין איך הוא עושה את הסולואים כל כך אבל כל כך יפים. זה לא העבודה של האצבעות, זה לא המהירות, זה רק משהו שגיטריסטים יכולים להבין...משהו בצליל שלו שמייחד אותו כל כך. העבודה שלו בולטת מבחינת נגינה לדעתי בwish you were here כל אבל כל האלבום, והעבודה שלפני דארק סייד כולל דארק סייד , לדעתי שם הוא התבלט יותר מאשר באלבומים האחרים למרות שגם באנימלס הוא עשה. הופעה קולית לטעמי בfat old sun..אין על הקול שלו. רייט- ככה מאחורה הוא מסתתר ועושה כל כך הרבה. יש אנשים שאומרים ש"לא שומעים את הקלידים" כשבעצם בשירים שלא שומעים אותם, הם הכי בולטים. עבודה מדהימה בעיקר בפסנתר, אך אני כל כך אוהב פסנתר, ובקלידים האלקטרונים בשאר הכלים. הוא בולט בעיקר בshine on ובדארק סייד, ואני אוהב כל כך את summer 68, ואת echos גם הנגינה וגם הקול. מייסון- לא יודע גל (holo) אמר לי שהוא לא מתופף נחשב מי יודע מה, הוא פשוט מתופף טוב לא משהו מדהים או תופעה כמו מתופפים אחרים שקיימים שהם וירטואוזים. אבל מאז שראיתי את פומפיי, אני מצפצף על כל מילה שאומרים על הדבר הזה על התופעה הזו. פשוט יודע לתופף, זה מה שצריך, ובקצב הנכון, ובזמן הנכון, ובסגנון היחודי...עושה כמה תיפופים קבועים, ואז עוצר לאיזה אילתור...אך אך, אהבתי את echos, dark side atom heart mother, והרשימה ארוכה מדי. ווטרס- לא באסיסט גדול מדי, יש באסיסטים פשוטים שהם יותר טובים אבל בכל זאת יש להם קטעים שהם לא יפים ולא מושקעים בבאס. לעומת זאת ווטרס כמה שהוא פשוט ולא וירטואוז ובאסיסט גדול, אין לו קטע שלא יצא יפה. מone of these days, לבאס הרגוע וההרמוני בfat old sun ובשירים עם האקוסטית, hey you ועוד ועוד, אני אוהב את ההחלקות שלו. חוץ מזה מה אפשר להגיד על הבן אדם והחומה, על הבן אדם והצד האפל, על הבן אדם ו"מקווה שאתה פה" ועל הבן הדגול הזה בכלל.

One Echoe

New member
מסכים, ואף יותר, בקשר לגילמור.

" הבנאדם הזה פשוט מושלם מבחינה מוזיקלית ". זה אשכרה נכון, כל דבר שהוא עושה. שר, מנגן, מלחין, כותב... הוא הפלויד האהוב עלי... ואפשר לשמוע בוויש יו וואר את אחד השיאים שלו, לטעמי.

למעלה