סקר-אילו דברים טובים הצלחתם לשנות בבן זוגכם?

candy77091

New member
סקר-אילו דברים טובים הצלחתם לשנות בבן זוגכם?

יחסית למה שהוא היה בבית הוריו למשל ובכלל? מהשרשור הקודם של העזרה בבית ראיתי ששינינו הרבה אחד אצל השני(כל אחד בבן זוגות יחסית להרגליו) לכן מעניין אותי לדעת באופן יותר כוללני,אני חושבת שזה יתרום לכולנו כי זה כ"כ משמח לחשוב על הדברים הטובים.. אני יכולה להגיד שאני השתניתי המון הרבה יותר ממה שהוא השתנה.בחודשים הראושנים אני הייתי בשוק מההתנהגות שלו-הוא התנהג הרבה הרבה יותר יפה טוב ומקסים משהיינו חברים-כולם תמיד אמרו לי שזה הפוך, אתם מכירים את המשפטים הללו של-"חכי אחרי שתתחתני,תראי מה יהיה"..הייתי ממש ב"היי" ואני עדיין מאוד מרוצה,כמובן כשכנסים לשיגרה זה משתנה ולאו דווקא לרעה.. אני השתניתי-נהייתי פחות עצבנית,יותר רגועה,פחות ביקורתית.. הוא- עוזר בבית הרבה יותר ממה שהוא היה בית שלו,משקיע בי המון, יותר פתוח, ועוד המון דברים..

באמת קונטרה מצוינת לשרשור הקודם!!!

בעלי השתנה בשני דברים לטובה (זה מה שאני זוכרת ברגע זה):
הכנסת אורחים- אצלם בבית המושג הזה ממש זר! וביתחילה הוא לא היה מוכן לוותר על הנוחות או הפרטיות שלו בשביל אורחים. אבל כנראה שכשראה איך אצל ההורים שלי יש כזה לב רחב ואין מצב שלא לקבל אורחים- ומוכנים בשביל אורחים להצטופף ולעבוד הרבה יותר קשה,זה נכנס לו ללב והיום המצב הוא שהוא עוד מוכן יותר ממני להקריב בשביל המצווה הזאת וכשאני רואה את זה אני "רווה נחת"! באמת!!!
רוגע, פרגון ואורך-רוח- חמי בנ"א מאד מאד שטלתן ולדוגמא בסעודות שבת הכל צריך לדפוק לפי החליל שלו- אין מצב לאחר מעט את הסעודה כי האשה רוצה לנוח או לבקר חברה ואין מצב למשוך ת'סעודה מעבר לזמן שהוא קבע! בתחילה אחרי החתונה, בעלי היה מאד מלחיץ אותי בקטע הזה- הוא היה חוזר מביהכ"נ ולא מבין איך עוד לא הכל מוכן ומזומן ומה פתאם אני שוכבת לי בניחותא וקוראת עיתונים?! ואני שרציתי להיות אשה טובה נלחצתי ממנו, ואז אמא שלי הזהירה אותי שאם אני לא אעצור את השטלתנות הזאת באיבה, אני אראה בסוף כמו השוויגר שלי- חסרת ישות עצמית ועלובת נפשֱ ,מותר לי שיהיה לי עוד כמה הנאות בחיים ושלא ארגיש מהן נקיפות מצפון, ואם אני פעם יוצאת בליל שבת לחברה זה לא צריך להיות עם לחץ אלא בעדודו והנאתו של בעלי- שאני נהנת! (כמובן- לא לעבור את הגבול) והיום בעלי שונה כ"כ מאביו שלא רק שהוא לא מתנהג כמוהו אלא גם לא מבין איך אביו יכול להיות כ"כ שטלתן ואגוצנטרי!

candy77091

New member
הדבר השני שציינת זה באמת מפולת שלג.

גם אצל חמי זה ככה בבית, ואני לא הייתי מוכנה להכנע לזה. אמרתי להם שאני לא הולכת לאכול ב8 בבוקר סעודת שבת רק בגלל שהם הולכים להתפלל בנץ.ועוד כאלה..

אצל חמותי..

בימי חול המועד כשבהמון מבתי-ישראל קמים מאוחר, מתפללים עד מאוחר ואוכלים בכיף ארוחת בקר חגיגית בסביבות 12:00, אצל חמי כבר פורשים בשעה הזאת לשנת- צהרים..חחח אין!!! זה אנשים עצבנים שלא יודעים להנות מהחיים!!!!!! ואם אני הייתי רגילה שבערב אחרי מנחה, אוכלים שוב ארוחה חגיגית מבושלת, אז אצל חמי, באדיקות רבה אוכלים 3 ארוחות כמו בכל יום רגיל, ואין מצב להתגמש
לכן, אנחנו מקפידים לא לבא אליהם כמעט, אלא רק בשמחות ובחגים מסוימים מאד! כי לשנות אותם- אני לא מתיימרת ולעצבן אותם יותר- כבר לא מעונינת

candy77091

New member
כבר לא מעוניינת?ניסית אני מבינה?

זו השיטה הנכונה, אך יש דברים שצריך לעמוד עליהם. אצלי כל סעודה שלישית אותו סיפור-לא בא לי לאכול ואצלינו לא אוכלים סעודה שלישית-רק אם השבת ארוכה וגם זה לא תמיד.אז כל פעם בעלי מנסה להעיר אותי לסעודה ללא הצלחה-כי פשוט לא בא לי..ואחת מהסעודות הבודדות שקמתי אכלתי קורנפלקס עם חלב כשכולם אוכלים סלטים ובשר.. וכל פעם אותו ויכוח-אני רוצה לשתות תה וכבר זמן אחרי שקיעה ואומרים לי שאסור אחריי ואני מתעצבנת ואומרת שאני לא מרגישה טוב ובעלי מכין לי..

את גם תמיד מבינה למה אני בדיוק מתכוונת../images/Emo140.gif

אם הייתי זוכרת את השיטה הזאת כל הזמן, 99% מהבעיות שיש לי עם אנשים, לא היו בכלל קיימות.... הבעיה היא שאני אימפולסיבית ופגיעה בצורה מחרידה ולכן אני מצליחה ליישם את השיטה הזאת, רק עם אנשים שלא קשורים אלי רגשית (שזה גם מצוין)- משפחתו של בעלי לא חשובה לי ולא קרובה לליבי, וברגע שהבנתי את זה ,פתאום נהיה לי קל לנהוג עפ"י הכללים שלהם, בפעמים המעטות שאני שם... עם משפחתי שלי ועם בעלי זה אחרת. מאד קשה לי להתנתק מהרגשות שלי ולפעול ולהבין אותם באופן הגיוני. כנראה שבעלך באמת מאד אוהב אותך ולכן הוא מוכן להיות איתך "נגד" הכללים של משפחתו, כשאתם נמצאים שם! אז תדעי לך שזה דבר כ"כ מיוחד- תעריכי! (את מעריכה- אני יודעת... אבל תדעי שזה לא כזה מובן מאליו)
הנושא הזה כאוב אצלינו מאד. אבל לא אלאה אותך ואת כולם...

candy77091

New member
אכן כן.

בעלי הוא לא "נגד" הוא פשוט מבין שלא כולם מושלמים.הוא לא רוצה לחנך את ילדיו כמו שהוריו חינכו אותו,רוב החינוך שלו והידע הוא שאב מקריאה מרובה :) הוא יודע יותר ממני בהמון תחומים-אפילו דברים שנבחנתי עליהם לבגרות!! צריך להתנהג בבגרות כדי לצאת נגד הבית שלך..

מיקי*

New member
אבל, אבל, אבל

אם זה היה דבר טוב, למה היה צריך לשנות אותו? ואם הוא שונה, האם זה לא אומר שזה הפך לדבר לא טוב?!

חחח...ברגע הראשון לא קלטתי מה הספור שלך../images/Emo6.gif

אבל בא אני אנסח לך את זה כמו שצריך, שתישן טוב הלילה... הכוונה: אלו דברים הצלחתם לשנות לטובה בבני/ות הזוג שלכם/ן? נרגעת???

candy77091

New member
את תמיד מבינה מהר מה שאני אומרת..

בכלל אני רואה דימיון רב ביננו.

בעלי מרוב שהוא השתנה המשפחה שלו לא מזהה אותו.

* הכנסת אורחים- דבר נדיר אצל הוריו- שגרתי אצל הוריי. כשהייתי רוצה לארח בתחילת הנישואים הייתי צריכה להסביר ולתרץ... היום בעלי שואל: מי מגיע לשבת? *אמא שלו חולת ניקיון ברמה מטורפת ובהתחלה בעלי ניסה לאלף אותי להיות כמוה... היא גם חולת כביסות... בגד שרק הוצא מהארון ואפילו לא נלבש דינו למכונת הכביסה.. בשבוע ה-1 לנישואינו בעלי היה כול יום מנגב את הבית.. בזמן שכלל לא שהינו בו! ב"ה כיום מנקים את הבית כשהוא מלוכלך באמת ומכבסים כביסה מלוכלכת... בלבד! *בעלי היה חסר בטחון ברמות מפחידות, הוא לא היה מעריך את עצמו/יכולותיו/כישוריו *בעלי התחזק מבחינה דתית המון!!! בעוד שמשפחתו חילונית על גבול המסורתיים... וכן גם בזה מאשימים אותי.. כמובן שגם אני למדתי מבעלי המון והשתניתי הרבה לטובה בזכותו... ואולי דווקא בגלל שאנחנו שני הפכים שמתחברים כמו פאזל.

candy77091

New member
נשמע מקסים, תמשיכי להשאר לא סמויה..

בד"כ נשים הם חסרות ביטחון לפני נישואים, מעניין לשמוע שאצלך(כמו אצלי)זה לא כך..

candy77091

New member
זו לא סטיגמה זה מה שאני ראיתי

מהמציאות וגם שמעתי.בולט מאוד בצד הדתי.בצג החילוני כמעט ולא.

candy77091

New member
תלויי במגזר אחותי..

אנחנו ממגזרים שונים,שכונות שונות,זרמים שונים שכחת? בציבור החרדי יש נתק כבד בין גברים לנשים עד החתונה.אז נשים מאוד ביישניות בתחילת הנישואים ולוקח המון זמן לבנות את הקשר הזה,במגזר הדתי לאומי הבעיה פחות קיימת כי יש פתיחות גבוהה יותר- הש"ל פוגשים שם את המין השני, סניפי בני עקיבא וכו'..

candy77091

New member
כן מעבר.

פשוט אנשים שגדלים בחברה שאף פעם אתה לא מספיק טוב ותמיד אפשר יותר זה מה שמתפתח-ביטחון עצמי נמוך.

למעלה