סקר - איפה אתם חושבים?

מעיןבר

New member
סקר - איפה אתם חושבים?

השאלה הזאת רצה לי במח כבר כמה שבועות והגיע הזמן שאעשה סקר. זה עלה בעקבות קריאת טור של רונן ברגמן שתיאר איך הדילמות שלו נפתרות לרב בזמן ריצה. האם גם לכם יש "זמן חשיבה" מוגדר? משהו שאתם יודעים שאם תעשו יקל עליכם לצאת מפלונטרים? ועונה בעצמי: אני חושבת בזמן נהיגה (כן, אני יודעת שזה מסוכן). אם אני טרודה במשהו ולא מדברת בטלפון בדרך (יש לי כ- 40 דקות נסיעה למעבדה) אני בד"כ מנתחת ומתכננת את המשך המחקר בזמן הזה. הרעיונות הכי טובים שלי עולים לי בד"כ כשאני נוהגת. עוד זמן איכותי הוא במקלחת, אבל הוא הרבה פחות משמעותי כי זה הרבה יותר קצר (ילדות בבית
).

nitsanal

New member
../images/Emo221.gif../images/Emo221.gif בבריכה ../images/Emo221.gif../images/Emo221.gif

אני תמיד צוחקת שהבריכה זה המקום שבו ה"little voice" שולט. חוץ מלספור ברכות אין עוד מה לעשות ויש איזה שקט שאין בשום מקום אחר...קצת כמו רחם אולי ? בכל אופן אני שוחה 3 פעמים בשבוע ומוצאת את עצמי מנצלת את הזמן הזה להמון חשיבה (לאו דווקא על המחקר), זה מאוד יעיל בשבילי.

מעיןבר

New member
בריכה נשמעת כמו אחלה דבר (לגוף ולנפש)

אבל המחשבה על בריכה בחורף עושה לי קררר....

22ק ו ס ם

New member
בכל מקום אפשרי

ריצה, רכיבה על אפניים, מקלחת. כל מקום שבו אני לבד. אני אגב לא עושה את זה בשביל לצאת מפלונטרים בהכרח, אלא שזה יוצא ככה שהמקומות הללו מביאים השראה.

מעיןבר

New member
גם אני לא חושבת רק כדי לצאת מפלונטרים

אבל בד"כ אם הם קיימים הם צפים לי בתודעה בזמן נהיגה שהיא זמן יחסית שקט ביממה שלי (למרות הנהגים הישראלים
). גם סתם תכנון ניסויים קדימה קורה בזמנים הללו
או רעיונות מוצלחים...

shay4442

New member
הרעיונות הכי טובים שלי צצו בנסיעות באוטובס

הלוך חזור מהאוניברסיטה הביתה במיוחד כאשר החומר ששמעתי בשיעורים/כנסים/שיחה עם מרצה טרי בראש -רק שבוע שעבר אחד המרצים בסמינר דיבר על כך שאת ההשראה שלו הוא מקבל במקלחת לי זה דווקא נראה הגיוני במקום פרץ של שירה במקלחת ישנו פרץ של יצרתיות אקדמית

ilmor

New member
מצחיק, גם אני מקבל רעיונות במקלחת

רק חבל שמשך הזמן הוא קצר. אולי אני צריך לעבור לעשות אמבטיות :)

Unicorn98

New member
אצלי זה באמת לא קבוע,

אבל התובנה שאני הגעתי אליה אחרי שנים של ניסיון בטעויות היא - תמיד לכתוב רעיונות החל מהרגע שהם נוצרים. יש מרכיבים שהולכים לאיבוד, או יש רעיונות שהולכים לגמרי לאיבוד אם לא מייד מתעדים אותם. פנקס/מחברת צמודים זה must!

מעיןבר

New member
בנהיגה קשה לי לכתוב...

אבל אוםי העבודה שלי אחר ובד"כ איל שאני מגיעה לעבודה הדברים תופסים תאוצה.

milindapanna

New member
הפסקות סיגריה על המרפסת

מה שאומר שבחורף אני חושב הרבה פחות

NorthernStar

New member
זה אולי יישמע קצת אידיוטי

אבל במקלחת. אני אוהבת לקחת מקלחות ארוכות וחמות, ואם אני תקועה בכתיבה אני ממהרת מיד לחדר האמבטיה. לא יודעת, אולי אלו המים הקולחים שגורמים לי לפריצת המחסומים, אבל זה עובד כמעט תמיד. החוכמה היא רק לזכור בדיוק על מה חשבתי ואיך התכוונתי לנסח. אולי כדאי לי להחזיק מחברת בארונית ליד המקלחת... פחות אידיוטי מזה - לפעמים יוצא לנו, החבורה הקטנה שלנו במחלקה - לשבת ביחד ולדסקס את הנושאים הספציפיים שאנחנו עובדות עליהן, ולפעמים מתוך שיחה כזאת יכולות לבוא רעיונות, בין אם מישהי מעלה בפירוש, או מתוך חשיבה בדיעבד.

מעיןבר

New member
למה אידיוטי? את ממש לא היחידה שזה ככה אצלה

אפילו בשרשור הנוכחי

NorthernStar

New member
אידיוטי - לגבי החלק שבו אמרתי

שכל פעם שאני נתקעת אני רצה למקלחת, גם אם מדובר בארבע פעמים ביום...

shay4442

New member
יש את תיאוריית מולקולותהיונים המתנפצים במקלחת

שהם אלה שגורמים לאנשים להיות יצרתיים במקלחת ולרוב לשיר(לעיתים לעשות דברים אחרים עם שותפים) ולעיתים נדירות לחשוב על תיאוריות ומודלים משני סדרי עולם

במיטה, לפני השינה

תמיד זה בזמן הלא נכון, כשאין מחברת או עט ליד (שנים אני חושבת שצריך לשים כמה ניירות ליד המיטה, אבל מהשרשור למטה אפשר להבין כמה אני יעילה בדברים כאלה...). לרוב זה במיטה, כמה דקות לפני השינה או כשאני מתעוררת הרבה לפני הילדים. לפעמים במקלחת. לפעמים בנסיעות. אין משהו קבוע.

בעיקר בפאבים, או על האופניים

המחשבות המקוריות שלי בעבודות (סמינרים ותיזה) באו אלי בעת שתיית בירה עם חברים. אבל אני לא בטוח שזו הבירה, או עצם הישיבה עם החברים והפטפוטים האינסופיים איתם... גם כשאני רוכב על אופניים, בעיקר מערד לב"ש או לפעמים בעליות מים המלח לערד, המוח שלי לפתע מתחיל לעבוד, והמחשבות נודדות לכל כיוון אפשרי שקשור לעבודה הנוכחית שלי. במקרים שכאלה, שאין לי איך לרשום את הדברים, אני מתקשר אלי הביתה ומשאיר לי הודעה בתא הקולי. דאנטה

ללס1

New member
לפני השינה/ במהלך השינה/ לפני יקיצה

מה שהופך את המיטה שלי למקור מוזות...או בעצם למקום הכמעט יחיד שיש לי זמן להקשיב לעצמי וסתם לחשוב (וזה בעיקר כשבעלי עובד לילה) מה שיוצא מכאן הוא ששעות החשיבה שלי מאד מצומצמות!!

nitsanal

New member
מזדהה מאוד עם עניין האופניים

גם אני מהרוכבות ומתאמנת בימי שישי מוקדם בבוקר בקבוצה - הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי גולשת למחשבות והירהורים ופתאום קולטת שכולן כבר מזמן לא באזור והקול של המאמן (המבין למזלי) קורא לי מרחוק "איפה את ???"....

למעלה