סקר-בקשר למסע לפולין.....

moshe present

New member
המסע אצלנו זה בתחילת י"ב

ואני בטוחה שאני אצא... אחות אחת שלי יצאה והשנייה ממש עכשיו בפולין... וגם ההורים שלי יצאו שנה שעברה ממשלחת כזאת שעשו בעיר.. אני חושבת שכל אחד חייב לצאת, חייב את זה לעצמו,ולדורות הבאים. להבין, ובעקר לדעת להעביר לדור הבא.הרי ניצולי השואה לא יישארו פה לנצח והתפקיד להעביר את זה ייעבור לדור הבא-אליינו. יש במסע חלקים קשים יותר וקשים פחות. בגלל שאיפה שרוב ה"אתרים" יש די הרבה צמחייה זה פחות מעביר את התחושות, אבל עדיין יש מקומות שמצמררים.. ואני חושבת שזה שהמסע הוא עם השכבה ועם חברים עוזר לך יותר להתמודד. בבית ספר שלי תמיד הי"ב היו חוזרים הרבה יותר מגובשים ומאוחדים..זה היה ממש יפה..

אאממממממ אצלנו ../images/Emo29.gif../images/Emo79.gif

זה בסוף פסח (ביום של המימונה ) .... וכן אני תכוננת לצאת (אם יאשרו לי את היציאה כי לא נראה לי שלבית ספר שלי בא להוציא אותי) אמממ אני נכדה של ניצולי שוואה וגם אני פשוט מרגישה שזה נכון שאני יעבור את המשלחת ... אח שלי היה אמור לצאת לפני ארבע שנים בערך הוא בסוף לא יצא

מתכוננת לצאת,כמובן.

כבר אספתי את הכסף,ועוד בכלל לא דיברו על זה איתנו
אני חושבת שכל תלמיד צריך לצאת,וחבל שזה עולה כ"כ הרבה ובגלל זה הרבה אנשים נמנעים מלנסוע.
זה מסע מעריך,ראיתי הרבה חברים שלי משיכבות יותר גדולות שחזרו עם נקודת מבט שונה לגמרי משם. בתור יהודי אני גם חושבת שכל אחד צריך להיות שם,בשביל לזכור ולהבין מה הלך שם בעיקר. ובקשר לתאריך,אז עד עכשיו בעיקרון הבי"ס שלנו יצא בפורים-פסח ככה... אבל השנה הם אמרו שהם יעשו הכל בשביל לא לצאת בתקופה הזאת כי כל שנה כל המשלחת חוזרת חולה לגמרי.
אז עוד לא ידוע כרגע[:

Come Alive

New member
הממ ../images/Emo9.gif

המסע שלנו בחורף, בפורים. אני לא נוסעת, בגלל שאני נורא מפחדת מאז ומתמיד מכל נושא השואה, ואם אני אהיה שם אני אצטרך להתמודד עם חרדות מאוד קשות, שעדיף לי לא להכנס אליהן. החלטתי את זה אחרי מחשבה מאוד עמוקה, ותקופה ארוכה מאוד שחשבתי על זה. חברים שלי יצאו, ואחותי הגדולה נסעה. כולם אמרו שזו חוויה מדהימה. מדהימה.

000יובל000

New member
אצלנו זה בתחילת כיתה יא'

אז כבר נסעתי. ממש ממש התלבטתי אם ללכת או לא ובסוף הלכתי. אני לא מתחרטת בכלל בכלל. את האמת, אין לי מה להגיד על זה כי זה כזה נושא גדול וזה המון רגשות אז קשה להסביר אבל אם למישהו יש שאלה ספציפית אז אתם יכולים לשאול. בכל מקרה, אל תפסידו את זה בשום פנים ואופן! זאת הזדמנות של פעם בחיים (כן, אני יודעת שזה נשמע דבילי אבל זה באמת ככה).

Mrs big

New member
לנו זה היה מאחרי יום כיפור עד כמעט

סוף סוכות. אני יצאתי, ואני עדיין לא יודעת אם במבט לאחור הייתי יוצאת או לא. [היי, פעם ראשונה שלי כאן.]

eynav br

New member
רציתי מאוד לצאת

אבל אני פה ואין לי אפשרות... השיכבה שלי חזרה עכשיו מפולין[ממש בימים האלה] וחברות שלי נוסעת בסוף החודש..

למעלה