סקר: דעתכן על מוצץ והאם אתן נותנות?

בטח מוצץ

הבנתי מהשרשור על משחת הציצי שאת ממש בתחילת הדרך, אז מזל טוב והרבה נחת. תומר יצא מחדר לידה עם מוצץ, ועד היום הוא מכור, בגילו המתקדם (כמעט 4) זה כבר לא הכי אידיאלי , אבל כשהוא היה פצפון (ועד היום) זה היה מאוד מרגיע אותו ולכן בכלל לא התנגדתי למוצץ, למרות שהיו טיפה בעיות בתחילת ההנקה, אבל לא קישרתי בין שני הדברים ובכל מקרה התגברנו על הקשיים והוא ינק עד גיל 8 חודשים. ענבר לא רצתה מוצץ, היתה יורקת אותו בגועל, והיתה מחוברת לי לציצי נונסטופ, הרבה פעמים באופן ברור כדי להרגע, ולי מאוד לא נוח היה להיות המוצציצי שלה ושתהיה דבוקה אלי כל הזמן, כי יש לי גם את תומר להתיחס אליו, לא ויתרתי, כל יום ניסיתי לתת לה מוצץ, כל הסוגים האפשריים, וערב אחד שבו היא בכתה ובכתה ושום דבר לא הרגיע אותה, פתאום המוצץ נתפס ומאז הוא אחד החברים הטובים שלה
אני בעצמי הייתי עם מוצץ עד גיל 5.5 (וזוכרת בבעתה את הלילה שבו לקחו לי אותו ולא החזירו, ולכן תומר בגילו המופלג עדיין עם מוצץ - הוא יגמל כשהוא ירצה ולא כשאני ארצה).

ofrashir

New member
טוב אז האמת היא...שזו ילדה שניה אבל

הראשונה לא הסכימה לקחת מוצץ בשום אופן והיתה רגועה לגמרי וממשיכה ככה עד היום. (היא בת שנה וחודשיים כבר) פשוט עכשיו, ילדתי ביום חמישי האחרון בונבונה נוספת והיא נראית לי יותר בכיינית מהיכרות ראשונית איתה... היא (שחר) גם יונקת בניגוד לשיר (הראשונה) השחיפית שלא רוצה לאכול כלום וגם זה עד היום.(כמו שאני הייתי). אז בכל אופן תודה על העצות האיחולים והעזרה.

dan iel g

New member
בעד מוצץ, אם זה מרגיע, אבל לא לדחוף

סתם...כשעמית עירנית ונינוחה אני נותנת לה להתבטא (היא אוהבת לקשקש)... ברגע שדוחפים מוצץ זה כאילו לסתום לה את הפה...

מיכי2

New member
בטח מוצץ...../images/Emo95.gif

בלעדיו אנחנו אבודים.. מפחד מהיום שנצטרך לגמול אותו ממנו.. זה גלגל הצלה ממש..

דעתי יותר חיובית מדעתו

נועם לא תמיד מוכן לקחת את המוצץ, אבל כשהוא כן לוקח הוא נרגע... כשילדתי כמובן חשבתי שאני לא אתן לו מוצץ מחשש לבלבול פטמות וכאלה אבל מהר מאוד גיליתי את סגולות המוצץ בהרגעת תינוקות עצבניים. זה מרגיע אותו ועוזר לו להרדם ועדיין הוא יונק יופי, לא התבלבל ולא נעליים.

עדי 5

New member
בעד מוצץ,מאד מאד

עם 3 ילדי הגדולים זה הלך בקלות ועם שני הקטנים נתקלתי בקשיים רציניים. את כולם ניסיתי להרגיל עוד בבית חולים למוצצים בגלל שהיה חשוב לי להרגילם להרגע לא רק עם ציצי. עם שני הקטנים שסרבו להכניס מוצץ לפה התעקשתי ולשמחתי בסוף הצלחתי . טל בגיל 4 חודשים גילתה את המוצץ, דרור עלה על ההמצאה הנפלאה רק בגיל חצי שנה לאחר שכל סוגי המוצצים נוסו בביתנו. מאז שהוא התחיל למצוץ מוצץ השתנו חיינו מקצה לקצה. מתינוק שנרגע רק בהנקה קיבלנו תינוק שמוצץ משתיק אותו ומרגיע אותו מאד. בקיצור,אני בעד מוצצים.

ofrashir

New member
שאלה נוספת בעניין זה...

איך יודעים מתי התינוקת רעבה ולא נותנים לה בטעות מוצץ ומשתיקים אותה בזמן שהיא בעצם רעבה...??? עד עכשיו כל פעם שהיא בוכה או מייללת אני מניקה אותה. ואם אני מחליטה לתת מוצץ אז איך אני אדע מתי אני באמת צריכה להאכיל ולא לתקוע מוצץ?

כשאת רעבה מוצץ משתיק אותך?

נכון שיש סיכוי קטן שתינוק שרק נולד וסובל מבעית משקל עלול להפחית במעט את הכמויות של האוכל עם המוצץ. אבל כעיקרון תחושת הרעב מגיע מהקיבה הריקה.

אביטלתל

New member
אני לא לגמרי מסכימה

אצל תינוק קטן, יצר המציצה הוא אחד האינסטינקטים שנועדו כדי לוודא שהוא יאכל כמו שצריך התינוק יכול בהחלט למצוץ ולמצוץ במשך זמן לא מעט כדי לספק את הייצר הזה אני מניחה שלא לא התינוקות כאלה

בהחלט שמעתי שיש תינוקות

שזה עלול להשפיע עליהם, אבל לא פגשתי אחד כזה, אני חושבת שזה נדיר. בכל מקרה יערה קיבלה מוצץ מהרגע הראשון וזה לא הספיק לה כשהיתה רעבה למרבה המזל אבל אני זוכרת שהיתי עם יד על הדופק.

lulyK

New member
רוב התינוקות לא יסיכמו למוצץ

אם הא רעבים. הבעיה עם מתן מוצץ לפני גיל 6 שבועות, הוא החשש מבלבול פטמות.

אביטלתל

New member
תלוי מתי את שואלת אותי ../images/Emo8.gif

איילה לא לוקחת מוצץ, וכשהיה עוד סיכוי שהיא תיקח לא התעקשנו היום יש לה זמנים (שיניים, לילות עם התעורריות תכופות וכו') שאני חושבת שמוצץ היה יעיל מצד שני כשאני רואה ילדים עם מוצצים והשימוש המסיבי בהם אני שמחה היא לא לוקחת, היא לא צריכה משהו חיצוני כדי להרגע

מאושרה

New member
לא הייתי יכולה לנסח את זה טוב יותר

הוצאת לי את המילים מהפה. איל לא לוקח מוצץ (בן שנה וכמעט חודשיים)ורוב הזמן אני שמחה שהוא לא לוקח מוצץ.

נותנת ונהנת מזה, אבל מיהרתי מדי לתת

ז"א נתתי כבר בביה"ח כשהוא נולד!! לא נראה לי שהיה צורך לתת לו כבר אז. יכולתי קצת לזרום ולראות אם הוא בכלל צריך את זה. בגדול, הבן שלי מאד אוהב מוצץ - אבל רק כשהוא עייף! זה מה שטוב - הוא מיד זורק את זה כשהוא מתעורר. וכמובן שגם לי כייף כשהוא עצבני לתת לו את זה והוא מיד נרגע. אבל לדעתי בילד/ה הבא/ה לא אמהר כ"כ...

אצלי שתי הבנות מההתחלה

לא רצו לקחת מוצץ אז לא הכרחתי מה גם שלדעתי זה הרגל מגונה שמשרת יותר את ההורים מאשר את הילד ואותי זה דיי מגעיל אישית לראות ילדים בני 3 ומעלה עם מוצץ בפה

אנחנו יודעות שזה מגעיל גם אותך../images/Emo70.gif

סיפרת לנו על זה כבר
מעניין מה חושבת על הנושא אמא של תומר וענבר, שהילד שלה כבר בן 4 ועדיין עם מוצץ בפה

למעלה