סקר הארץ: קדימה מאבדת גובה.

bluestar 777

New member
סקר מינה צמח:

קדימה 41, עבודה 21, ליכוד 11. או שהסקרים מפוברקים, או שהעם מטומטם...

bluestar 777

New member
הברווזון המכוער.

בכירים בקדימה: לא רוצים את שאול מופז.. הטמבל הזה נדפק מכל הכיוונים..

motyka

New member
אולי תחליף את העם?

אם העם לא נראה לך, כדאי שתנסה להחליף אותו לעם מתאים יותר.

bluestar 777

New member
אחשוב על כך..

אם אפשר לסמם אותו בכזו קלות, אפשר גם להחליף אותו..

bluestar 777

New member
אותו עם

ש 70% ממנו חגג סביב עגל אוסלו, ובכה אח"כ.. חוגג עכשיו סביב הבשורה המרעננת מפלגת קדימה..

bluestar 777

New member
היא מעולם לא היתה קיימת..

אם להתנהלות הזאת אתה קורא דמוקרטיה, אזי מהי דיקטטורה?

snea

New member
נציגיו לא מילאו את רצונו, אלא ההפך

כך שזה בעצם אותו הדבר.

bhnadav

New member
שטויות.

זה שהעם לא יודע לבחור את נציגיו בקפידה זו הבעייה שלו. הנה, עכשיו באות בחירות וכל אחד יכול לבחור במי שבא לו ובמי שהוא סומך עליו שיעשה את הנכון בעניו. גם כאן זו לא דומקרטיה? זה שאולי הפוליטיקאים טובים מדי ויודעים למכור דברים למצביעים - זה כבר משהו אחר. זה לא מעיד על דיקטטורה, חס ושלום.

snea

New member
לא אמרתי שאנחנו דיקטטורה

אני אומר שאנחנו דמוקרטיה עם גידול סרטני מתקדם בתוכה. מאפיינים דיקטטורים ומאפיינים של רפובליקת בננות קיימים פה ללא ספק.

ואני מבין,

שהעובדה ששרון, רה"מ המכהן, זוכה כיום לתמיכה שאין שניה לה בקרב העם לא קשורה כלל וכלל לעובדה שהוא יישם את מה שהעם חפץ בו?

snea

New member
הוא לא יישם את מצע הבחירות שלו.

זאת השאלה כאן. אם העם כל כך תמך, והוא ידע זאת, למה לא יצא למשאל עם? ושרון זוכה לאמון העם כיוון שהוא המנהיג היחיד שאומר משהו ועושה אותו, תוך התעלמות מוחלטת מהחלטת הבוחר - מה יותר דיקטטורי מזה? הרי מפלגת העבודה שנים מציעה את מצע שרון - למה העם לא תומך בה? הדמוקרטיה הישראלית פשוט חולה, וגם הציבור.

למה שיצא למשאל עם?

ממתי החלטות מתקבלות במשאל עם בישראל? שרון חשש ממשאל עם ובצדק, גם אני הייתי חושש ללכת למהלך כאשר צפויים לי רק 60 אחוזי הצלחה ולא 90. משאל העם לא היה יותר מעוד יוזמת טרפוד של מתנגדי ההתנגדות. החלטות גורליות בהרבה מההתנתקות עברו במדינת ישראל ללא משאל עם. אז מה אתה אומר, שהעם לא תמך בהתנתקות? באמת, לא ברור לי מדוע אתה בוחר ללכת כנגד האמת באופן כ"כ בוטה. מה שאתה אומר, שהעם תומך בשרון *מפני* שהוא מתעלם מרצון הבוחר? אתה יודע, אתה יוצר פה פרדוקס - הבוחר תומך בשרון מפני שהוא מתעלם מרצונו, מכאן שרצונו של העם הוא שיתעלמו מרצונו, ולכן על מנת ששרון יתעלם מרצון העם, עליו לא להתעלם מרצון העם. זה פחות או יותר כמו להצהיר "אני שקרן!". לא רק שמפלגת העבודה מציעה שנים את המצע של שרון, מפלגת רק"ח, או מק"י, מציעה את המצע הזה עוד כשבמפלגת העבודה חשבו על הקמת התנחלויות במסגרת תוכנית אלון. הזמנים משתנים, אתה יודע. וכל זה מבלי להכנס לעובדה שהמושג "שמאל" מעורר אנטגוניזם בקרב הציבור הישראלי שבהחלט מעדיף ימני שמגשים את האידיולוגיה של השמאל. גם אני, בעצם, מעדיף את זה ככה.

למעלה