סקר השבוע !

RamiSun

New member
טוב עכשיו הבנתי

כל חיי חשתי באמונה המוטעת שלהקת יס הלהקה שעליה גדלתי, היא להקת רוק מתקדם. פתאום התברר לי שאחד המאפיינים העיקריים שלה , פוסל אותה להיות כזאת, לא עלינו סטיב האו הוא וירטואוז - האבא של הוירטואוזים, שלא לדבר על ריק וויקמן. אך חטאתי פשעתי ומצטרף למעריצי U2 כאן ועכשיו, ורץ להחליף את כל ספרית הדיסקים שלי. חברים יקרים, רוק מתקדם בלי וירטואוזיות וסולואים ארוכים של גיטריסטים וקלידנים??? לי נראה שכל אחד כאן חושב שיש לו מונופול על ההגדרה המדויקת של הרוק המתקדם אבל בתכלס הרוק המתקדם מכיל גם להקות וירטואוזיןות וגם להקות לא ויר... כל להקה יש לה סגנון וסטייל אחר. ג´נטל ו-YES ופינק פלויד הן להקות בעלות סגנונות שונים מאד אחת מהשניה אבל כולם פרוג ולמה? בגלל הגורם המשותף. ולעניין דרים, אני מבטיח לכם שכל מי שמדבר פה על שחצנות לא היה בהופע שלהם מעולם, ואני שהייתי רוצה להגיד לכם שאחד המאפיינים הבולטים אצל ג´ון פטררוצ´י וג´ורדן רודוס הוא הצניעות. ובלי קשר דווקא ריק וויקמן נחשב לשחצן לא קטן והוא בכל זאת ענק, לא?

Yudokolis

New member
מי בכלל דיבר על הגדרות?

השאלה הייתה מה מעצבן אותך ברוק מתקדם, וזו הייתה התשובה שלי, ושל עוד כמה אנשים עושה רושם. זה שאני מתעב את ELP לא גורם לי לטעון שהם לא רוק מתקדם. הם פשוט הצד המכוער והמעצבן של הז´אנר, לדעתי (ופתילי ELP נא לפתוח לחוד). מה שכן, מאוד אהבתי את המשפט שלך "לי נראה שכל אחד כאן חושב שיש לו מונופול על ההגדרה המדויקת של הרוק המתקדם", שהייתי מאמין שאתה מתכוון אליו כדבר תוכחה אלמלא הוא היה בא מיד לאחר המשפט "רוק מתקדם בלי וירטואוזיות וסולואים ארוכים של גיטריסטים וקלידנים???"... אז בוא נעשה הסכם פשוט: לי לא יהיה מונופול, בתנאי שלך לא יהיה מונופול, וכולנו נמשיך להנות מאותה המוסיקה. הולך?

RamiSun

New member
רגע רגע רגע

לא התכוונתי שאני יוצא מן הכלל, התכוונתי רק שאני הכי צודק.
ותשובה עינינית? הולך.

שמע, היודוקליס צודק בכל מילה

אני חושב שלקחת את תוצאות הסקר הזה ברצינות רבה מדי. אף אחד לא מתיימר כאן (לפחות לא אני) להגדיר את ההגדרה האולטימטיבית של רוק מתקדם. הסקר אכן נועד כדי לבדוק אם יש משהו שמעצבן במיוחד אנשים. למה לא?

Melody2000

New member
אין סיכוי שלא תאהב

כשונא וירטואוזיות מושבע.. אתה חייב להקשיב ל: liquid tension experiment ולהגיד שאתה לא נהנה.. כמעט כל החברה של dream theater שם. ו..טוני לוין, הבסיסט של crimson הצטרף גם הוא לחגיגה.

למעלה